https://go.popvakuutus.fi/t/t?a=1891764192&as=1920463831&t=2&tk=1

Sähköautojen lataus

esim. muutamilla lomareissuilla / vuosi, niin onko sillä kenellekään väliä meneekö 20€ enemmän...ehkä sitten on.
Viime kesän lomareissulla tuli n. 7000 km ja säästöä reilut 130 euroa kun oli Teslan kk-jäsenyys.
Helposti lomalla tulee ajettua vaikkapa 2500 kilsaa niin silloinkin puhutaan lähes 50 euron säästöstä.
 
OT. Samaan kastiin säästämisestä menee aina muistoni Kärkkäisen euron / litra kampanjoista, jossa kysyin kerran samalla kun itse kävin toisessa kaupassa, henkilöltä jolla oli alla pakasta vedetty bemarin X6:nen että mikä on arvio kiemurtelevan satoja metrejä pitkän jonon kestoksi että pääsee tankille -> kuulemma n. 4 tuntia...aina ei vaan ymmärrä kaikkea vaikka kuinka yrittää...
 
Helposti lomalla tulee ajettua vaikkapa 2500 kilsaa niin silloinkin puhutaan lähes 50 euron säästöstä.
Sun kaltaisilla lomailijoilla jolla kilsoja tulee (ilmeisesti ihan omastakin halusta) reippaasti niin hinnat näyttelee isompaa roolia (y) Itse kuulun porukkaan että mitä vähemmän mun pitää ajaa lomalla sen parempi.
 
Analogia on sama kuin vaikka sähkönhinnassa, jossa hyvin toimeentulevatkin haluavat säästää sen viimeisen pennin optimoinnilla, vaikka varmasti ei rahasta olisi kiinni. Ei ole muillakaan, vaikka en hyvätuloiseksi laske itseäni. Yhdellä latauksella pystyy silti säästämään aterian hinnan tai syömään ilmaiseksi, näinhän se ihmismieli sen ajattelee. Tuo mainitsemani hintaero on vain niin iso, että jäin sitä ihmettelemään, varsinkin kun vaihtoehtoja on toisella puolella tietä, tyhjä pikalaturi. Se, maksaako se 0,3eur, 0,36eur vai 04eur on aika sama, kaksinkertainen hinta on jo aika merkittävä.
 
Reissussa lataussovellukset kasvaa vain, nyt tuli Ionity lisää. Ihmettelen vain hintaa kun 0,59eur/kWh, eipä tuollaisella hinnalla muita näkynyt eikä itsekään tulisi käytettyä. Mikä idea tuossa hinnoittelussa oikein on kun vieressä halvempia pikalatureita, nopeuden maksimointia?
Ionityllä taitaa olla se kuukausi"tilaus" mahdollista. Tällöin kW-hinta tilluu järkevälle tasolle. Sitä en tiedä, onko tuossa jokin kuukausiraja, miten pitkään sitä "tilausta" pitää pitää, mutta käsittääkseni tuo kuukausihinta kuittaantuu jo yhdellä latauksella kuukaudessa tuohon normihintaan verrattuna
 
Latausongelmaa ajastuksessa.

- go-e Charger Gemini flex
- ID3 vm. 2023

Latauskaapeli kytketty autoon useita tunteja ennen latausaikaa.
Lataus ei ole aina toteutunut. Yleensä on onnistunut.
Kerran lataus on käynnistynyt noin tunti aloitusajan jälkeen.

Löytyy neuvoja ainakin allaolevasta linkistä ja on myöskin mahdollista kysyä sähköpostin kautta.

Ajattelin ensin kysyä täältä neuvoa, jos jollakin olisi ollut vastaava ongelma.
 
Olen lähettänyt tiedon ongelmasta osoitteeseen:
Jos joku on kysynyt neuvoa, niin millä kielellä on vastattu?

Pian tuli kuittaus otsakkeella:
Ihre Frage
---
 
Kiitos.

Vähän harmi, ettei sitä saa suomeksi, kun suomeksi sepustaa.
Pienestähän tuo ongelma varmaan on kiinni.
 
Google kääntäjällä taikka Copilot:lla kne kääntäen jos tuntuu että ihan kaikkea ei ymmärrettävään muotoon saa. Noilla saa jo ihan kelpo käännöksiä aikaiseksi.
 
Toivomus.
Jos jollakin on go-e Charger Gemini flex latauksessa ajastus epäonnistunut, niin kertoisitko mikä oli syynä.
 
Jos jollakin on go-e Charger Gemini flex latauksessa ajastus epäonnistunut, niin kertoisitko mikä oli syynä.
Minulla on tuo latauslaite ja ollut samaa ongelmaa ajastuksissa e-Golfin (fl, isompi akku) kanssa. Täällä ja myös vagarenalla kyselin aikanaan kohtalontovereita, joilla sama auto ja laturi ja ainakin yksi ilmoittautui. Mielenkiintoista kuulla, että myös id.3 tekee tätä samaa. Ratkaisua ongelmaan ei ole löytynyt. Kokeiltu on mm. supportin ehdotuksesta "irroituksen simulointia" go-e:n asetuksista. Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että "vika" on auton päässä, eli jotenkin nämä VAG-tuotteet (ainakin jotkut) ei tykkää siitä, että piuha on kiinni mutta latauslaite pihtaa sähkön syöttöä. Olisi mielenkiintoista tietää, miten muiden valmistajien autot reagoi vastaavassa tilanteeseen, eli jos vaikkapa tavallisen lämmitystolpan mekaaninen ajastin kytkee virran latauslaitteeseen tunteja sen jälkeen, kun "kylmä" pistoke on kyteketty auton latausporttiin.
 
Olisi mielenkiintoista tietää, miten muiden valmistajien autot reagoi vastaavassa tilanteeseen, eli jos vaikkapa tavallisen lämmitystolpan mekaaninen ajastin kytkee virran latauslaitteeseen tunteja sen jälkeen, kun "kylmä" pistoke on kyteketty auton latausporttiin.

Volvo toimii ongelmitta, lähtee lataamaan vaikka sähköt tulisi tuntien päästä pistokkeen kiinnityksestä. Samoin toimi Fordin plugari.
 
Laiton tästä kysymyksen myös "kotilataus ketjuun".

Siellä on tästä tullut juttua myös.

No lie sittenkin myös tässä vikapää auto.

Kaapelin olen laittanut iltapuoleen kiinni valmiiksi.
Silloin on tullut ilmoitus latauksen epäonnistumisesta ja kehoitus yrittää uudestaan.
Ja kuitenkin lataus on yleensä toiminut.

Olisihan tuo hyvä saada varmasti toimimaan ajastuksella.
Yön syömenessä sitä tulee katsottua, onko vai eikö latauksessa.

---
Jaa pitäisiköhän vaihtaa auto. Volvo tai Ford.
 
Faast latauspaikalla Joroisissa näyttäisi olevan Autocharge-systeemi käytössä. Onko sen käytöstä kokemuksia?
 
Tulin just hotellille, Tahkolle kun Kuopion latausmahdollisuudella oleva hotelli oli täynnä. Tuolla kuvassa näkyvällä ID.Buzzilla.

Laskettelukausi on loppunut, arki-ilta mutta mutta kaikki 8 kpl AC latauspaikat ovat käytössä.

On näköalatonta sanoa, etteikö autojen latausmahdollisuus vaikuttaisi positiivisesti ja latausmahdollisuuksien puute negatiivisesti:

- hotellivalintoihin
- asuntokauppaan
- taukopaikkojen suosioon
- lounaspaikan valintaan


… vaikka mihin mihinkä autoilu voi jollain tapaa liittyä.IMG_0973.jpeg
 
Hotellilatausten suhteen olen vähän luovuttanut ja lataan yleensä ennen hotellia tuloa sen verran, että matka jatkuu sujuvasti asiakkaalle tms ja sitten sen jälkeen voi latailla missä huvittaa.
itse hotellivalintaan ei vaikuta, kun ei takuuta latauspaikasta kuitenkaan ole.

taukopaikkaan vaikuttaa ja kaikki tauot on yleensä paikassa, missä on latausmahdollisuus. tulee myös käytettyä taukopaikan kahvilaa/lounasta.

asuntokaupassa vaikuttaa ainakin taloyhtiöiden osalta, kun niihin voi latauspaikkaa olla hankala saada. itse en ostaisi esim rivaria, missä ei latausmahdollisuutta.
ok-taloihin tuon nyt jokainen asenneuttaa itsekkin ellei jo ole. ja jos on, niin varmaan kauppaa nopeuttava asia.
 
Itse olen vaihtanut tyypillisesti stadilaisena kerrostalosta kerrostaloonvuosien saatossa. Ensiksi on tullut asunto, ja sitten vasta olen miettinyt, mistä saan sähköä.
Nyt 550 m päässä Type 2, ja 650 m päässä CCS. Voin elää sen kanssa.
Hommasin lämpimän tallipaikan 650 m. päässä kotoa. Hallissa on 35 autopaikkaa. Mun lisäkseni ei ole kuin Lefa ja V90 T8, jotka voisivat käyttää latausta. Kaikki muut autot ovat dinosaurus. Lähes jokaisessa (ei mun) autopaikassa on 11 kW:n laturit. Mun vuokranantaja asuu muualla. Häntä ei ole kiinnostanut sähkö.
 
Kurja mebbiläinen ja vajaa 1200km siirtymä. Hyvin antoi parit Nesteen Kempparit, K-latauksen Siemens ja Ionityt. K-latauksen vanha Delta Kuusamon Alkon edessä oli pikkaisen väsyneempi mutta se nyt oli tiedossa etukäteenkin (Alko kiinni koska sunnuntai niin siihen ylipäänsä pääsi eikä laturin edessä seisonut Peran Anjovis ja Kerttu-Aslakin Sunny). Paras keskiteho Ionity Kemijärvi 162kW 11-50%. Kempparit rajoitti tehot 155kW tienoille mutta niissä laturin maksimi oli noilla paikkeilla 400V-vehkeiden kanssa. Suomussalmen K-latauksen Siemens antoi myös hyvän 142kW keskitehon 6-55% välin.
 
Nykyään näissä ”kurjissa mebbiläisissä” taitaa akun esilämmitys siis jo olla?

Ei sen puoleen, tuo Buzz jolla heitin yhden viikon duuniajot lataili ihan ookoo, vaikkei siinä mitään esilämityksiä ollut. Kaikki lataukset meni keskiteholtaan toiselle sadalle.
 

https://go.adt253.net/t/t?a=1072371070&as=1920463831&t=2&tk=1