https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Rengasrikoista ja rengasmelusta

E

EHa

Vieras
Lisääntyykö rengasmelu kun rengas kuluu? Kolmas kesä Misukoilla ja meteli vain kovenee
Viime viikolla terävä sepeli puhkoi renkaan 2cm viilto reikä Misukan keskiurasta sisään, rengaskiikkeessä oli päivän kolmas samasta asiasta vierailut.
 
Kyllähän jyrinää löytyy kuluneilla  ja kovettuneilla renkailla. Itse pari viikkoa sitten vaihdoin n 45 tkm&3 vuotiaat Hankook ventus s1 set uusiin Hankook Prime3 iin. Hieman olen pettynyt ettei "melu"  pienentynyt enempää.

Varsinaista "tuuria"  oli että 10 km uutukaisilla ajettua löysin jonkun niveltapin tieltä  jolla puhkes sit takarengas. Eka rengasrikko 37 vuotisen ajohistorian aikana.
 
EHa sanoi:
Lisääntyykö rengasmelu kun rengas kuluu? Kolmas kesä Misukoilla ja meteli vain kovenee

Kuluneet renkaat meluavat yleensä reilusti uusia enemmän. Riippuu tietysti renkaasta ja autosta, kuinka paljon melu lisääntyy.

Rengasmelusta puhuttaessa ajoin tänään ehkä kaameimman rengasmelun tuottaneella autolla ever, siis upouusilla renkailla. Auto oli tämä Toyota Prius:

3347634873.jpg


Tekniikaltaan erittäin hiljainen auto, mutta 235/45R17 Toyo -renkaat pitivät aivan järkyttävän kamalaa mekkalaa. Onneksi Priusta saa 15"-renkaillakin..

 
Vaihdoin eilen vanhojen talvirenkaiden tilalle vanhat kesärenkaat - voih tätä mekkalaa!  ??? Samalla myös kaikki tienpinnan epätasaisuudet tunkevat voimakkaammin esiin.

Kun ensi keväänä tulee uusien kesägummien hankinta ajankohtaiseksi niin hiljaisia pitäisi löytää. Tämmöisissä W-nopeusluokan renkaissa arvatenkin runkokin on niin jäykkä, että osaltaan johtaa enemmän melua.

Sitä selvästi huomaa, että hiljaisuus- ja mukavuuspainotteisuus alkavat iän lisääntyessä painaa entistä enemmän vaakakupissa.  8)