https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Remonttia

S

sku

Vieras
Tuli tässä tehtyä pientä remppaa 50-luvulla rakennettuun kämppään. Tässä just nautiskelen punkkua uudessa kodissa ekaa iltaa :)

Ja siis tässä oli esim. eteisen lähtökohta.

epy2udub.jpg


Yhtiössä oli tehty putket ja linjaremppa vuosi sitten, mutta oli sitten säästetty ihan väärässä paikassa ja jätetty asuntojen sisäiset syötöt uusimatta. Uusi ryhmäkeskus oli kyllä. Ja tietysti kun keittiö piti laittaa myös, niin eihän siellä sähköt riittäny mihinkään. Kaikki sähköt uusiksi. Sitten sitten tuli revittyä kaikki pois lattiasta kattoon ja vedettiin cat6:t ja uudet antennikaapelit, ja parit uudet syötöt. Teetin eteiseen lasketun katon, jonka alla päästiin vetämään nämä aika vapaasti ja siististi.

ubeha4e5.jpg


Niin joo... Seinät oli kananpaskalaastilla rapattua ja lasikuitutapetilla päällystettyjä, ja halusin ne pois. Meni muutama pönttö prestoa... Sitten vähän uutta maalia pintaa. Vanhat ovet säilytin, niihin hionta ja maalaus. Päälle uusi parketti ja komerojen paikalle liukuovet. Tässä lopputulos, joka on minusta ihan tyydyttävä.

ezageqah.jpg


Maistuu punkku hyvältä nyt :)
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
sku sanoi:
Tuli tässä tehtyä pientä remppaa 50-luvulla rakennettuun kämppään. Tässä just nautiskelen punkkua uudessa kodissa ekaa iltaa :)

Ansaitusti!

Pikku hiljaa kodinhuone - kylppäri - sauna remontti alkaa täällä realisoitua.

Eilinen meni Raksa messuilla kierreltyä ja ensimmäinen hankintakin tehtyä - pesutornisysteemi, mutta se oli helpommasta päästä kun kaikki menee uusiin puihin, pinnat, lattialämmitys, jopa seiniä siirtyy-purkautuu.

Vapulta pitäisi päästä oikein töihinkin, niin vajaa pari kuukautta aikaa tehdä suunnitelmat kuntoon, ja sen myötä materiaalihankinnat.

Aina sitä uutta duunaa, mutta sen vanhan purkaminen on niin - mää romahan - tyyppistä toimintaa kun ihan dynamiitillä sitä ei kuitenkaan voi tehdä.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Meillä on alkamassa keittiöremppa vesivahingon jäljiltä. Nappaan kuvia kunhan tässä saan alotettua projektia.
Uusiksi menossa lattia nyt näin aluksi... saas nähä millanen tulee. Sais nyt ekana vakuutusyhtiön kanssa summat sovittua.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
LuppaKorva sanoi:
Meillä on alkamassa keittiöremppa vesivahingon jäljiltä.

Tuo on kurjaa kun pakonedessä joutuu hommaan ryhtymään - suunnitelmallisuus on siinä koituksella.

Vaikka lähtee se mopo muutenkin käsistä, Ulko-ovi vaihtui eilen lopultakin ikkunalliseen valoisuuden lisäämiseksi.

No sitten tuulikaapin seinä näytti jo maalia kaipaavan, nyt helppo homma kun puolet listoituksista on jo irti - eihän tuota vanhaa hyllynaulakko sydeeminä sinne enää viitsi laittaa kun on jo vuosien kuluttaman - ei kun Elfan kuvastoja skannamaan.... kun Taloon tarjoilee niitä 30% alella kun vain tavaraa riittää.

No nyt pitäisi lähteä purkamaan loput ja suojaamaan lattia, ->  tasoittamaan ruuvin reiät ja kolhut.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Taky sanoi:
eihän tuota vanhaa hyllynaulakko sydeeminä sinne enää viitsi laittaa kun on jo vuosien kuluttaman - ei kun Elfan kuvastoja skannamaan....

Me päädyttiin tämmöiseen ratkaisuun kun eteisen kaapistosysteemiä laitettiin uuteen kuosiin, reunan koritorni on Elfalta ja muut tarpeet Sovellalta. Tuossa kuvassa on vielä liukuovet asentamatta, laitettiin koko korkeat ovet jossa keskellä peili.

20110402_002.jpg
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Karvis sanoi:
Tuossa kuvassa on vielä liukuovet asentamatta, laitettiin koko korkeat ovet jossa keskellä peili.

Hyvin samanlaisesta tilasta on kyse.
Meillä sähkötaulu korin kohdalla joten se kohta jää auki, alhaalla kaksi täyspitkää kenkähyllyä - viikatemies pitäköön viittansa muualla  :p (=pitkille takeille vähän lyhyt tila), henkaritanko+hylly+koukut joiden päällä vielä kaksi lankahyllyä hatuille jne.

Aikoinaan siinä oli peililiukuovet, mutta kuin tila on 150cm leveä jäi pukeutumistila niin kapeaksi että ne purettiin varsin pian pois - auki kun olivat aina - ja näin tuli tilasta toimivampi.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Tänään alko purkaminen keittiössä ja suunnitelmien mukaanhan tämä etenee. Plussaa oli että edellinen asukas on avannut lattian ja purut poistanu ja vaihtanu villan tilalle. Taitaa olla ainut hyvä teko tämän edellisen asukkaan jäljiltä  ;)
Villat oli laitettu vähän sinnepäin ja en yhtään ihmettele miksi talvella on lattiat niin kylmät kun villojen saumakohissa saatto olla noin 5-10cm rakoja  :eek:
Nyt saa muutaman päivän tuulettua toi kostunu kohta mitä ei sitten ole kun ihan muutaman sentin pläntti märkää lattialastulevyjen alla ja  lapsiperheessä tarvitaan ruokaakin niin tehdään ekana puolet keittiön lattiasta ja sitten otetaan tiskikaapit,hella jne... pois ja tehdään loppu niin voidaan asua suht vapaasti rempan keskellä.
 

Harza

Vakiokalustoa
Liittynyt
10.4.2014
Maanantaina pukkaa putki,keittiö,kylpyhuone, eteisen ja olohuoneen katon remppa. 7 viikkoa evakossa.Samalla tulee uudet sähkötaulut,tv piuhat sekä ATK piuhat.On tää vaan kova homma siirrellä tavaroita pois tieltä ja peittää vielä huonekalut.Pitäis olla valmis 30.05.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
LuppaKorva sanoi:
...lapsiperheessä tarvitaan ruokaakin niin tehdään ekana puolet keittiön lattiasta ja sitten otetaan tiskikaapit,hella jne... pois ja tehdään loppu niin voidaan asua suht vapaasti rempan keskellä.

Ja samalla lapset oppii mitä asioita rempassa tulekaan eteen - ainakin jotain heille jää mieleen.

Itse muistan lapsuudesta kun 60-luvulla omakotitaloon muutettiin, puolet oli vasta asumiskunnossa ja loput siinä iltapuhteina faija teki.

Väittäisin että jotain niistä jäi mieleen kun sivusta pääsi seuraamaan eri työvaiheita ja jossain vaiheessa itsekin tuli raksa koulutus hankittua ja ammattiakin harjoitettua - ehkä kotiperujen innottamana....  :eek:
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Karvis sanoi:
Me päädyttiin tämmöiseen ratkaisuun kun eteisen kaapistosysteemiä laitettiin uuteen kuosiin, reunan koritorni on Elfalta ja muut tarpeet Sovellalta.

Tänään Elfa asettautui paikoilleen...

 

Liitteet

  • elfa.jpg
    elfa.jpg
    207,3 KB · Katsottu: 588
L

LuppaKorva

Vieras
Taky sanoi:
Ja samalla lapset oppii mitä asioita rempassa tulekaan eteen - ainakin jotain heille jää mieleen.

Itse muistan lapsuudesta kun 60-luvulla omakotitaloon muutettiin, puolet oli vasta asumiskunnossa ja loput siinä iltapuhteina faija teki.

Väittäisin että jotain niistä jäi mieleen kun sivusta pääsi seuraamaan eri työvaiheita ja jossain vaiheessa itsekin tuli raksa koulutus hankittua ja ammattiakin harjoitettua - ehkä kotiperujen innottamana....  :eek:
Toi meidän teini pääsi suorittamaan "sovittelua" tässä samalla eli kuittaamaan hölmöilyjään ja näkeepä samalla miten paskasta ja pölystä hommaa faija joutuu tekemään perheen rahojen eteen että jos tässä olis pientä opetusta mukana.
Pienimmät jätkät oli fiiliksissä puukkosahasta kun pääsivät vähän koittamaan... Eli pidin sahasta kiinni ja pojat paino vuoronperään liipasimesta. Hienosti noi pikku jäbät kanto levyn palasia muutaman tunnin pihalle peräkärryyn.
Koko perheen projektihan tämä on niin mukava että kaikki mukana ja varmana jää jotain mieleenkin.
 
A

Adolffi

Vieras
Meilläkin alkoi keittiö ja WC remppa viime loppiaisena. Keittiö oli käyttökunnossa helmikuun viimeisellä viikolla, tosin viimeiset listat tuli laitettua vasta kolmisen viikkoa sitten. Vessaan on parhaillaan kalusteiden asennus käynnissä.

Kaiken kaikkiaan työn ja eri harrastusten ohella on remppaa tullut tehtyä jo reilu kolmisen kuukautta, mutta kohta onneksi helpottaa. Ja hyvä niin, sillä oikeasti alkaa pinna olemaan jo kireänä kaikesta epäjärjestyksestä, vaikkakin pahin helpotti keittiön valmistumisen jälkeen.

Tavoitteena oli tehdä itse niin paljon kuin mahdollista ja näin on tapahtunutkin. Mutta silti tälläkin kertaa tuli budjetti arvioitua alakanttiin, ja ei se työn määränkään arviointi ihan tikkiinsä mennyt  :eek:

Mutta mutta, kunhan tästä päästään, niin viiden vuoden aikana on talon sisätilat kauttaaltaan uusittu ja vesijohdot vaihdettu. Kai nuo rahalliset panostukset edes jollain lailla talon arvoon siirtyy, vaikkakaan sitä ei olla myyntiin laittamassa. Mutta edes jollain lailla saisi hyvän mielen ja itselleni perusteltua sen, että miksi piti rempattava talo aikoinaan hankkia  ;)
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Alla kuva vuodelta 2011, vaiheessa olevasta rempasta.
Ikivanha, puuosiltaan nurkkakivien päälle tehty, yhdistetty navetta/heinälato/puuliiterirakennus alkoi kärsiä pahaa vanhuudenheikkoutta. Toisen puolen seinä pullisteli jo niin pahasti, että räystäältä valuva vesi osui seinään. Odotettavissa oli tulevina talvina täydellinen romahdus.

Syntyi suunnitelma rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamisesta. Viimeisen rakennuksessa asuneen lehmän kuolemasta oli jo kulunut 45 vuotta ja koska lypsämäänkään en koskaan kunnolla oppinut, niin tein päätöksen tehdä rakennuksesta puoliksi varasto ja puusepänverstas. Rakennuksen tiilestä tehdystä osa - lehmän asunto - oli luontaisesti hyvä tulityötila.

Rakennuksen vesikatto oli viimeisen päälle hyvä. Alimmaisena pärekatto, seuraavana huopa ja päällimmäisenä pelti. Mitäpä sitä hyvää valmista kattoa pois purkamaan.

Pikkuisen mietitytti, miten puuhan toteutat. Rakennuksen pystytyshän alkaa normaalisti perustuksien teosta, josta se nousee ylöspäin päättyen kattoon. Nyt piti ripustaa vanha katto remontin ajaksi roikkumaan pilven reunasta, siksi aikaa, kun piti tehdä antura ja sen päälle sokkeli, jonka päälle tolpitus. Hyvin se se onnistui. ;)

Alkuperäinen katon kannatuskontruktio, kurkihirsi ja metsästä haetut, osin kuoritut pyöreähköt puut, näyttivät hieman heiveröisiltä. Siksi tuli rakenneltua lumisten talvien varalle niiden kaveriksi altapäin kunnon kattotuolit. Sai siinä monta naulaa vasaralla paukutella. Lattia valettiin betonista. Itse tuli kaikki tarvittava kura väännettyä betonimyllyllä, 180 myllyllistä kaiken kaikkiaan. Soraa sattuu olemaan omasta takaa riittävästi, se piti vain ensin seuloa. Tuppasi olemaan hikistä puuhaa, lämpömittarin lukema huiteli aina kolmenkympin nurkilla, kun valuhommia tehtiin.

On siellä verstashuoneessa nykyisin mukava kaikenlaista puuhommaa timprailla. Kaikki tarvekalutkin on varaston puolella hyvässä suojassa.

 

Liitteet

  • 20110621_002_3.jpg
    20110621_002_3.jpg
    251,6 KB · Katsottu: 441
L

LuppaKorva

Vieras
Nyt pääsiäisen aikaan pitäis puskea keittiö jalkalistoja vaille valmiiksi. Nyt on monta tehokasta vapaapäivää mitkä voi käyttää näin yleishyödyllisesti.
Mut kuvia tulee viikonlopun aikana kunhan saan vähän rojua pois jaloista että saa hyviä photoja.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Nyt niitä kuvia sitten tulee ja eipä tarvii miettiä miksi keittiön lattia on ollu talvella jääkylmä.
Selkeetä rakennusvirhettä havaittavissa ja soittoa edelliselle omistajalle ja hän lupautu osallistua tohon rahallisesti.
Purkutyöt ja uuden lattian lämmöneristys menikin suht hyvin ettei mitään suurta ongelmaa ollu. Puolessa välissä lattiaa ollaan.
Vanha ns: kylmäkaappi sai väistyä pois ja lattialuukku kellariin vaihtuu takasin pihalta talonpäädystä mistä on aiemmin ollut kulku.
Vähän koolailin vasoja yhteen että sai niiden heilumisen loppumaan ja ilmansulkupaperit laitettu ja 100mm villaa ja loput puhallusvillana. Minkäänlaista ilmansulkua täällä ei ole ollu ja ollaan reilu vuosi hengitelty lasivillan pölyjä.
Kuvista näkee aika hyvin että papujen päällä on harvasti styroksia ja sen päällä villa eli maasta saanu kosteutta.
Villotus on ollut todella vajaata miten myös kuvista näkee.
Ehkäpä ensi talvena ei sukat pyöri jalassa.
Pahottelen että osa kuvista kääntyny jostain syystä :(


 

Mikko

Klassikko
Liittynyt
23.12.2013
Nuo villoitukset näyttää täysin samalta kuin meidän mökillä ennen kun faijan kanssa tehtiin koko alakerran lattia ja alapohja uusiksi pari vuotta sitten. Sieltäkin puuttui mm. ilmansulut, höyrysulut, pohjasta tuulensuojalevyt, perustuksista ilmanvaihto kokonaan ja villoitus oli tehty ihan miten sattuu ja todella sekalaisesta materiaalista. Ja talonhan oli itselleen aikoinaan tehnyt yli 20 vuoden kokemuksella varustettu rakennusalan ammattilainen. Kävi vaan mielessä, että jos itselleen hommat tekee noin huonosti niin mitenköhän on maksavien asiakkaiden laita.
 

Petri M

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
No huh millasta villotusta. Aikoinaan kierreltiin vanhoja taloja ostoaikeessa ja tuollaisen pelossa päädyttiin rakentamaan. Varmasti omassakin talossa virheitä on mutta ei ihan tuollaista.

Kesällä pitäisi eteisen välikatolle mennä katsomaan onko villat ok kun aika isolla täytyy lattialämpöä pitää. Muistaakseni sinne ei tullut kattotuoliin tuulenohjaus pahvia lainkaan. Olisko tuuli villat päässyt viemään.
Samalla pääsen edistämään yläkerran wc pöntön tulovesiputken joka on parikertaa tämän 10 vuoden aikana jäätynyt.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Voitte vaan kuvitella kuinka on vetäny talvisin.

Monenlaista timpuria on olemassa mutta joillekin vaan ei pitäis antaa sitä vasaraa käteen.
Vesivahinko täällä kuulemma aiemminkin käyny tiskikoneen alla ja siellä levy turvonnu ja vaihdettu remppafirman toimesta oikein tollanen 600X300 palanen mikä näkyy tummempana ja ympyröitynä. Huomaa myös tuki mikä törröttää levyn päästä mikä ei ollut missään muussa kun levyssä kiinni. Vaikeetahan tohon ois ollu tehdä 2kpl tukia vasojen väliin. Notku todella mukavasti lattia tosta kohdasta.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Tänään jatku remppa sitten edellisen virheiden korjaamisella.
Saatiin sovittua edellisen omistajan kanssa könttäsummaa kun joutuu uutta alapohjaa puuhastelemaan.
Onneksi oli rautakaupat auki tänään ettei tarvinnu jäädä odottelemaan pitempään.
Eli tämä ja huomenna puolipäivää menee noita puuhastellessa ja jos sit huomen illalla pääsiskin lattiaa lyömään kasaan.
Kyllä tää tästä ehkäpä voikin maanantaina valmistua.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Eipä sitten ihan valmiiksi tule vielä tänään  :-\
Jää maalaukset ja "kodinhoitohuoneen" lattia ensviikolle. Suojaamistahan tossa nyt sit on mutta kyllä nyt jo näyttää aivan toiselta mikä lähtökohta oli.
Kuvia räpsin tossa kunhan saan hetken päästä loput laminaatit lattialle.
 
F

focceristi

Vieras
Syntiä pääsiäisenä tehdä töitä mutta lippistä nostan ;) Relaapas välillä... Kyllä nuo remppahommat välillä potuttaa.
 
L

LuppaKorva

Vieras
focceristi sanoi:
Syntiä pääsiäisenä tehdä töitä mutta lippistä nostan ;) Relaapas välillä... Kyllä nuo remppahommat välillä potuttaa.
No mitäpä tässä olis ollu muutakaan? ;)

Nappasin kuvan heti viimesen laminaatin palan jälkeen ja onhan se ihan erinäkönen.
Kuvissa näyttää pölyn keskellä vihreeltä mutta musta toi lattia on.
Listoja ostamaan viikolla ja suojaahan toi täytyy kun kittaukset/maalaukset hoitamatta mutta saadaanhan enviikon lopuksi valmiiksi.
Kopin ovikin oottais asennusta ja pesukone se sit pyöri rempan keskellä mukana kun laiskuuttaan sitä ei jaksanu roudaa vaikka pihalle huilimaan. 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
focceristi sanoi:
.....Kyllä nuo remppahommat välillä potuttaa.
Mitämitä, remppahommahan on parasta terapiaa, kun saa itselle tehdä juuri niin hyvin kuin haluaa. Ainakin tämmöiselle työkseen pääasiassa kompuutterin kanssa työskentelevälle. Olis taas kaikenlaista isompaa ja pienempää remontoitavaa kotona. Pitäis saada vaan inspiraatio taas.

Ai niin, oli mulla asiaakin. Keittiö on vielä aika hyvässä kunnossa, kaapistojen ovetkin vaihdettu kolme vuotta sitten. Sen sijaan välitilassa on laatoitus omaan makuun melko karsean värinen, joku sellainen vaaleahkon ruskea vähän marmorikuvioinen. Se pitäis saada piiloon. Tämä siis tämmöisenä pikafiksinä ennen kuin koko keittiö jossain vaiheessa rempataan uudelleen.  Vanhoja laattoja en viitsi alkaa repimään irti, koska takana oleva Gyproc repeää myös. Päälle en halua laatoittaa kun siitä tulee jotenkin niin paksun näköinen (edellisessä asunnossa tehtiin, eikä oikein miellyttänyt silmää).

Vaihtoehtoja on mietitty, kaikein paras olis jos siihen sais päälle jonkun ohuen levyn 2-3mm, onko jollain jotain kokemusta ja jos niin millaista levyä? Toinen vaihtoehto olis maalata kaakelimaalilla (Ronseal) , josta googlaamalla on löytynyt ihan hyviä kokemuksia, silti se kestävyys hiukan arveluttaa.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Mulla olis tohon yks heitto minkälaisen ite hommaan kun tulee ajankohtaseksi.
Eli: Lasiliikkeestä hommaat jonkun itteä mielyttävän värillisen maitolasin siihen laattojen tilalle/päälle.
Oon nähny vihreenä ja punasena niin oikeesti aika kivan sävyn antaa keittiöön vaikka tällein saattaakin kuulostaa sika typerältä.

Tuolla näkyy suht hyvin mitä tarkotan. 
106903565.jpg

106899159.jpg
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Kiitos vinkistä. Peittääköhän tuommoinen maitolasi hyvin sen vanhan laatan ettei näy läpi? Tarkoitus olis tehdä ehkä ihan vaan valkoinen tai joku vaaleanharmaa siitä välitilasta.