https://yliteippaus.fi/

Rallisimulaattori

L

Loungeliner

Vieras
Tulipa käytyä alkuviikosta ensimmäisen kerran ajamassa rallia simulaattorilla, joka käsitykseni mukaan on ainakin Suomen, ilmeisesti myös Euroopan mittakaavalla mitaten ihan huipputason laite, mitä "siviilimaailmaan" tulee. Eli kyseessä Simrac'n itse kehittämä, Ford Focus WRC:n koriin liikealustan päälle rakennettu keksintö. Todella hieno kokemus ainakin tällaiselle tasamaan tallaajalle, jolla ei oikeata ralliautokokemusta ole lainkaan. Huomattavan todentuntuinen vekotin. Ihan meinasi jo toisella ajokerralla tulla "verenmaku" suuhun kelloa vastaan ajaessa.

Auto vaurioituu ulosajoista, mikä vaikuttaa ajettavuuteen ja mm. tekniikan (moottori, vaihteet) toimintaan. Sama firma on toteuttanut myös rekka- ja bussisimulaattoreita niin oikeiden autojen ohjaamoihin, kuin "irtopenkkeihinkin". Onko muut foorumin käyttäjät käyneet mahdollisesti kokeilemassa? Mikäli joskus mahdollisuus, suosittelen!

Googlella "team simrac" -haku antaa lisäviitteitä, en viitsi suoraa linkkiä laittaa jottei tulkittaisi mainostamiseksi. Itselläni ei tosin ole pientäkään taloudellista kytköstä kyseiseen yritykseen, paitsi asiakkaan roolissa ;D
 
Itse olen päässyt tuolla kahdesti ajamaan. Kerran Nesterallin yhteydessä nopeasti mutta jälkimmäinen kerta olikin nautintoa kun eräs Tamperelainen yritys oli tuon vuokrannut kahdeksi tunniksi ja meitä oli vain kuusi henkeä, pääsi jo nauttimaan.

Nesterallissa tuo oli Volvo S40 korissa ja jälkimmäisellä kerralla kotipaikassa Tampereella muistaakseni Focuksen korissa.

Onhan se kertakaikkiaan hieno "peli" ja jokaisesta sekunnista nauttii. Ajettiin ensin kaksi vetoa N-ryhmän autoa simuloimalla ja sitten toiset kaksi vetoa Super 1600 luokkaa simuloimalla. Vaikka ajettu pikis oli koko ajan sama, olihan noilla autoilla ero kuin yöllä ja päivällä. Tuo S1600 oli todella haastava ajettava kun vetoalue oli 6500-800 kierrosta missä piti saada kierrokset koko ajan pysymään jos halusi värkin yhtään etenemään.

Kinusin kyllä kokeilua myös WRC autolla vaan ei suostunut. Tätä vähän ihmettelen koska tuossahan maallikkokin voi ilman välitöntä hengenvaaraa testata moista laitosta  ;D

En tiedä tottako vai markkinointipuhetta, mutta muutama nimimies on ajanut tuohon simulaattoriin ohjelmistoon parametreja että realistisuus saadaan mahdollisimman korkealle tasolle.

Istuin myös järjestäjän kyydissä yhden vedon ja olihan meno vielä huimaa omaan ajoon nähden.

Samoin suosittelen vilpittömästi jos Tampereella päin ajelee.
 
Meille kerrottiin, että WRC-autoa ei ole valittu "ajoon" meidänkään porukalle ihan siksi, että sen pitäminen tiellä olisi aloittelijalle todella haastavaa. Kokemus kuulemma opettanut, että "ajamisen ilo" katoaa äkkiä, kun oli sovittu niin, että kahdesta ulosajosta vaihtuu kuski... Meillä oli ajossa jokin nelivetoinen Ford Fiesta, käsittääkseni vaparikoneella ja noin 300hv. Onko sitten S2000 -versio?

Esa-Pekka Lappi kuulemma on nyt viimeisiä "nimiä", jotka ovat käyneet testiajoa ajamassa ja säätämässä ohjelmistoa laitteen kehittäjien kanssa.
 
Vain kerran olen ollut simulaattorin kyydissä. Jyväskylässä oli tarjolla kyyditystä niin pitihän se käydä edes istumassa kun ei lompakko avautunut 60 euron verran että olisi päässyt ajamaan. (säästin väärässä kohdassa, tiedän). Kerran olen ajanut formulasimulaattoria jossa oli joku vanha formulan korin ympärillä. Se oli hauskaa touhua, kiihtyi mukavasti ja jarrutuksetkin oli maagisia. Kisassa taisin jäädä sijalle 3. :( Starttasin kuitenkin viimeisestä lähtöruudusta.
 
Kyydissä istuttavista tuli mieleen että eri tapahtumia, mm. F1 kisoja, kiersi myös suomalainen F1 simulaattori. Se oli kuorma-autoon rakennettu hydraylisylintereiden varassa ollut "sukkula" johon mahtui muistaakseni 6 henkeä. Tuota ei siis ajettu mutta varsinkin F1:n kyydissä efektit oli incar silmin varsin vaikuttavat. Laite toki on elossa edelleen joskin levossa.

 
Kerran WRC-autolla kokeilin, joka oli focuksen korissa. Tosi hieno laite ja vaatis tosiaan paljon treeniä  ;D

Nesterallin yhteydessä joskus sai kokeilla, makso 50€. Mutta on kyllä hintansa arvoinen.
 
Mites ois tälläinen simulaattori? Ajaminen varmasti hirveää mutta hauska ajatus kuitenkin.  ;D

 
mikä ettei  :p
Varsinkin kun omalla taustalla RC harrastusta kuitenkin sekä konsolipelailua