https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Portugalin eteläranta

K

kt

Vieras
Pari päivää sitten palasin viikon reissulta rantapaikasta Playa de Rochas. Ilma oli melko viileää ja tuuli koko ajan. Muutamana päivänä myös satoi, mutta aurinkoistakin oli. Farossa oli lentokenttä ja sieltä on matkaa hiukan päälle tunnin bussilla. Ensimmäinen ja viimeinen kerta, vaikka siellä onkin Euroopan levein hiekkaranta. Sesonki ei ollut vielä alkanut ja turisteja ja paikallisia puuttui. Hintataso tietenkin on halvempaa, tuoppi olutta on 1 euroa, aamupala 4...8 euroa per hotelli. Jotenkin vaan ei sytyttänyt ollenkaan. Albufeira varmaan olisi isompi turistipaikkana ja palveluja kai enemmän.
Joskus 20 vuotta sitten olin Figuera da Vozissa, Portugalin länsirannalla. Siellä aamupäivällä vaivasi aina sumu Atlantilla, joka hävisi sitten klo 12 mennessä. Sekään ei sytyttänyt.
Tapasin jonkun oleskelua suunnittelevan, joka harmitteli sitä, että nostavat huoneistojen hinnat useisiin tuhansiin euroihin per lukaali aina kesän sesonkiajaksi. Joten se veroetu hupenee helposti kiskurivuokriin.