https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Petoeläimet

M

Makkis

Vieras
Tytöt on tuolla pihalla keskenään puuhaamassa ja kun kävin äsken puita hakemassa sanoivat nähneensä jättisuuren kissan.

No, tässä on nyt muutamana päivänä pyörinyt pari ilvestä. Jälkiä oli tuossa meidänkin pihalla ja kissa ei mene ulos mutta visuaalista havaintoa minulla ei ole. Naapuri oli toissa aamuna nähnyt kun heidän takapihaltaan kaksi juoksi pois hänen mentyä ulos aamulla.

Oliskohan tytöt bonganneet, tuntuisi oudolta kun hetkeä aikaisemmin meidän kissa kuitenkin lähti ulos ensimmäisen kerran pariin päivään. Kovasti väittivät ettei ollut missään nimessä meidän Veera vaan paljon isompi. Lapsilla toki on vilkas mielikuvitus ja toki kuulleet aikuisten juttuja nyt muutamana päivänä ilvesbongauksista.
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Meidän mökkinaapurilta ilves on tappanut parikin kissaa. Ilmeisesti reviirijuttu?
 
M

Makkis

Vieras
Kissanhan ilves tosiaan tyypillisesti listii. Kuinkahan lie koirien kanssa? Meillä nekin on irti pihalla. Pari vuotta sitten tässä pyöri susi mutta sellaiseen kellonaikaan että meillä oli koirat sisällä ja asukkaat töissä/hoidossa. Naapuri kuitenkin soitti heti että älkää vaan laskea koiria pihalle. Kissaahan susi ei saa kiinni. Se saattoi olla pihalla kun ei me sen kulkemisia juuri seurata, yöt se on sisällä mutta päivät liituaa omia menojaan.
 

X ARI

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Viestejä
1 203
Tossa mökkiseudulla hämeessä ilves raateli lähistöllä olevien lehmien utareita--niin pahat vammat tuli että yksi lehmä piti oikein lopettaa...
Tuskin lie reviirijuttuja, kaippa vaan sairas yksilö?
 
P

pyllerö

Vieras
Makkis sanoi:
Kissanhan ilves tosiaan tyypillisesti listii.

Mites tämä menee? Kissa listii pienet näätäeläimet ja häviää isommille? Kettu listii kissan mutta susi ei saa kissaa kiinni? Olen nähnyt kissan tappavan lumikon joka ei kuitenkaan maistunut ruoaksi. Kettu ja ilves lienee ihmisen jälkeen ulkoilevan kissan pahin vihollinen?
 
M

Makkis

Vieras
En minäkään ihan vanno listiikö ilves kissan... ei siis perustu ainakaan faktiseen tietoon.

Se on totta, että harvassa tuolla luonnossa on kissan listimiseen kykenevät eläimet. Ketustakaan en tiennyt. Kyllähän kotikissakin luonnossa pärjäilee kun vaan vettä on saatavilla. Ihminen lienee se pahin.

Kissan saalistaminen on tavallaan lumoavaa katsottavaa. On sillä niin mahdottoman pitkä pinna ja kun oikea hetki tulee, lähtönopeus on mieletön. Ei pysty Quattrokaan samaan  ;D

Meidänkin kotikissa pyydystää aivan ketterästi mm. lennosta pikkulintuja. Ikää kuitenkin tulee ensi vuonna jo 14 vuotta eli ihan teinityttö ei ole kyseessä. Tosin on kyllä vapaasti ulkona, yleensä tulee yksi sisään mutta joku kesä takaperin teki kyllä neljän kuukauden vaellusretken. Pakkaset ajoi kotiin täysissä ruumiin ja sielun voimissa.
 
P

pyllerö

Vieras
Makkis sanoi:
Se on totta, että harvassa tuolla luonnossa on kissan listimiseen kykenevät eläimet. Ketustakaan en tiennyt.

En minäkään ole nähnyt ketun kissaa vievän, kuulopuheita. Toki kissoissakin on eroja.
 
M

Makkis

Vieras
Kuinka nämä suomen pedot oikein meneekään jos aletaan toisiaan syömään?

- ihmiselle ei taida mahtaa kukaan mitään jos apuvälineet sallitaan?

- no, unohdettakoon edellinen, karhua ei taida mikään kaataa? Okei, joku koira voisi vähän pöllyyttää vaan kun ovat lemmikkejä.. susi?

- mikäs sudelle mahtaa?

- ahmatti, hieman harvinaisempi eikä oikein edes haisua mitä ahmatti syö... ketä se saalistaa?

- orava? Orva on oikeasti melkoinen peto jolle ei monikaan eläin mitään mahda (mitä nyt meidän kissa yhden kantoi kesällä portaille näytille vaan ei syönyt...)

- ilves?

- kettu?

- hauki on kala (ja tyhmä sellainen, tyhmempi kuin saapas) mutta ei taida mikään mahtaa mitään? karhu?

- supi? Lienee aika peruskauraa syötäväksi...

- villisika, syönee ken haluaa, ruma se silti on

- mitäs tuolla muita asustelee? Jäniksiä mutta nehän syö porkkanaa ja meidän koirakin aina moisen pyydystää mutta ei syö...

- hirvas, ruma sekin on kun perkele mutta helppo saalis kun on iso, tyhmä ja hidas

- pampi, nätimpi kuin hirvas mutta taitaa olla helppo saalis

- minkki?
 
G

Guest

Vieras
Ihminen ei pärjää monellekaan, ainakaan minä en uskaltaisi mitellä edes pentujaan suojelevaa kissaemoa vastaan(ilman hanskoja)  ;D

Karhu, ahma ja villisika taitaa olla kovimmat eläimet täällä joita ei halua kohdata face to face.
 

makuasia

Sisäänajettu
Liittynyt
28.12.2013
Viestejä
153
Asun maaseudulla 4-tien varressa. Täällä susilaumat pyörii jaloissa. Nyt lunta tuli sen verran että jälkiä pystyy seuraamaan niin havaintoja tulee. Muutaman sadan metrin päässä kolmen suden lauma juuri kävi vierailemassa. Kaksi sutta oli jäänyt kauemmas nelostiestä ja yksi oli käynyt tien varressa ja palannut takaisin. Kenties tien ylitys ollut harkinnassa mutta uskallus ei riittänyt. Kerran olen suden luonnossa nähnyt ja onhan se ison näköinen peto. Susien tappama hirven vasa myös löytyi aika läheltä.
Joskus kymmenen vuotta sitten karhu oli kävellyt yön aikana pihani poikki. Oli ylittänyt nelostien ja kävellyt pihatietä pitkin pihan poikki pellolle ja siitä metsään. Naapuri oli vasta muokannut pellon joten karhun näkyi selvästi.  Tassun koko oli 15cm leveä ja 20cm pitkä.
Kyllä näitä nykyään riittää Suomen keskipisteen alapuoleltakin.
 
M

Makkis

Vieras
Sama se vähän meilläkin vaikka asutaan kylällä hyvin lähellä 5-tietä (linnuntietä alle kilometri) ja ahmaa nyt en ole kuullut kenenkään bonganneen naapurustosta mutta ilveksiä, susia, karhuja, kettuja, villisikoja, bambeja ja hirviä piisaa. Ja fasaaneita ja varsinkin noita joutsenia on riesaksi asti.

Meillä on tuossa tontin rajalla rajajoki (lue: puro) joka erottaa Warkauden ja Leppävirran. Purossa pesi ennen sorsia mutta nyt viimeisen viiden aikaan kaksi joutsenpariskuntaa on tullut siihen pesimään ja sorsat kadonneet. Joutsen on kyllä hieno lintu mutta helevetti että se on kamalaääninen. Petojahan nämä ei kyllä otsikon mukaisesti ole.
 

DiscoKai

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
12.2.2016
Viestejä
713
Nyt se on nähty, eli asiaan kuuluva SUSI.

Käveli metsätiemme poikki vajaa 20m autoni edellä kaksi päivää sitten.

Nyt puuttuu enään Ilves
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
12 379
No sitten vaan Tampereelle kaukalon reunalle.  :rolleyes:

No on kyllä mainio bongaus. Hienointa mitä minä olen luonnossa nähnyt on ketun poikaset.  ;)
Ajettiin v. 2000 Saksan läpi yöllä ja pysähdyttiin pikkutielle loropissille. Auton valokeilaan tarttui lauma pikkukettuja telmimässä tien reunassa. Pakko pysähtyä. Hetken ihmettelivät siinä valokeilassa, sitten jatkoivat telmimistään.
 

Marko_K

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
10 377
DiscoKai sanoi:
Nyt se on nähty, eli asiaan kuuluva SUSI.

Nyt puuttuu enään Ilves

Multa taas puuttuu suurpedoista karhu ja ahma. Luonnossa vapaana siis. Ilveksen kanssa on kohdattu kahdesti maastopyöräillessä, susia näin kaksi kesällä syrjäisellä pellolla patikointireissussa.