https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Pelitietokoneet

H

Himmeli

Vieras
Nyt liikutaan alueella jota en oikein tunne.
Kymmenvuotias toivoo synttärilahjaksi konetta jolla vois pelata, tällä hetkellä lähinnä minecraftia mutta varmaan tulee innostuttua raskaammistakin peleistä vuoden-parin sisällä.
Haave olis löytää halvalla, mielellään selkeesti alle tonnilla mylly näyttöineen tai soveltuva kannettava.
Mitä nyt oon katellu nii intelin prossu nostaa hintaa mutta varmaan pyörii amdlläkin?
Noi näytönohjaimet on aivan totaali haastavia, on viittä radeonia ja gttäki ainaki kahta.
Nyt ei siis haeta parasta vaan soveltuvaa, osaisko joku tietävämpi sanoa edes mitä pitäisi ehdottomasti välttää?

Ennen läppäri oli kalliimpi ja ne oli integroiduilla näytönohjaimilla mut nykyään näyttäs et läppäritki ois oikeilla ohjaimilla ja hinnallisesti halvempia ku erilliset myllyt?
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Olen pokkuksen kanssa ssmoilla linjoilla. Tuo FXT:n postaama linkki on kyllä aika täysosuma tähän tarpeeseen. Jos AMD:n prossun haluaa niin FX-6300:n pitäisi riittää siinä missä i5:nkin. Radeonin näytönohjaimet ovat nekin ihan kelpoja, mutta en osaa sanoa mikä malli vastaisi vaikka GTX 970:stä. Futuremarkin sivuilta voi halutessaan tiirailla benchmarkeja ja vertailla.
 

Lukkomutter1

Klassikkoainesta
Liittynyt
2.2.2015
Onko mitään valmiina (käyttis, näppis, hiiri)? GTX970 tai vastaava imasee budjetista jo melkoisen osan, joten lähtisin kyllä GTX960 liikenteeseen.
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Myös käytettyjä osia kannattaa harkita, jos joltain luotettavalta taholta löytyy. Tuossa vielä vähän referenssiä GTX-korttien suorituskykyyn mallinumeron mukaan:

lineup-full.png
 
H

Himmeli

Vieras
Mitään ei ole valmiina, ei edes käyttistä.

Epäilen vähän omia kykyjäni rakentaa tuota itse, olen rehellisesti sanottuna aika dorka näissä tietokonejutuissa.
Lähinnä mietiskelin valmiiksi kasattua "johto-seinään" ratkaisua. En ole oikeasti koskaan tehnyt koneelle muuta kuin käyttänyt, ohjelmatkin asentaa aina joku muu.

Ongelma niissä marketin koneissa taitaa olla siinä että vaikka suoritin ja näytönohjain olisi ok, levyn valmistaja voi olla mikä tahansa joka pystyy toimittamaan suurikapasiteettisen (hitaan) kiekon...

Katsoin tuolta ekan vastauksen linkistä kasausohjeita, voisi sinänsä olla poitsun kanssa mukava rasti kasata yhdessä mutta pelkään hieman meneekö aivan vituiksi ja tuloksena lapselle pelkkää mielipahaa..

Mutta ilmeisesti raati on sitä mieltä että tonnin "markettikone" ei ole likimainkaan verrannollinen siihen mitä samalla rahalla itse kasaamalla saisi aikaiseksi?
 

-TimoS-

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Kyllä tosiaan nuo markettikoneet ovat aika vaihtelevia sisuksiltaan. Esim. lykätään jotain vanhempaa emoa, jota nyt sattuu olemaan varastossa, vaikka olisikin vanhentunutta ominaisuuksiltaan, piirisarja jne. Samoin kiintolevyissä saattaa löytyä tilaa, mutta ei nopeutta.

Itse en kyllä tonnin koneella lähtisi kasaamista opettelemaan. Purkaa ja kasaa muutaman ritsan pohjille, että ymmärtää perusjutut. Siis valmiita settejä mieluummin.

Eiköhän tämä AS-porukkakin saa järkevän kokoonpanoehdotuksen aikaiseksi, ja sitten tilaus kasattuna esim. tuolta:
http://www.jimms.fi/

E. Ja onhan siellä noita valmiitakin kokonpanoja.
E. Pelikone kaikkinensa alle tonnin, asettaa kyllä rajoja sille mitä "pelikoneella" tarkoitetaan.
 

FXT

Vakiokalustoa
Liittynyt
25.12.2013
Yksi vaihtoehto on tietty käytetty vähän paremmilla osilla...tuolta murosta tai vaikka huudosta kattelet ja esität sen täällä, niin me kyllä neuvotaan.  :)
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Kun kerran haettiin soveltuvaa kymmenvuotiaalle, en paljoakaan laittaisi vaatimuksia koneelle. 14-15-v alkaa ehkä jo vaatimaan enemmän, mutta 10-12.. Välttäisi melkein kone kuin kone. Sitten kun on viisi vuotta vierähtänyt, voisi laittaa jo tuollaisen tonnin pelikoneen JOS on tarvetta. Nythän puhutaan vain lapsen koneesta, joka tulee lapselle (ei isälle  ;) )
 

-TimoS-

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
dosetti sanoi:
Kun kerran haettiin soveltuvaa kymmenvuotiaalle, en paljoakaan laittaisi vaatimuksia koneelle. 14-15-v alkaa ehkä jo vaatimaan enemmän, mutta 10-12.. Välttäisi melkein kone kuin kone. Sitten kun on viisi vuotta vierähtänyt, voisi laittaa jo tuollaisen tonnin pelikoneen JOS on tarvetta. Nythän puhutaan vain lapsen koneesta, joka tulee lapselle (ei isälle  ;) )

Taitaa tämä aika nykyään kulkea nopeammin.
Kyllä meillä tarvittiin vääntöä oikeasti jo 11v. kohdalla vajaa 3 vuotta sitten. Näkisin, että panostus on kannattanut; Expertti nykyään noissa hommissa. Ammattikin tällä hetkellä haaveissa alalta.

E. Niin siis ei pelkkää peliä, vaan videoiden käsittelyä yms. voimantarvetta...
 

rosso

Klassikko
Liittynyt
18.8.2014

Lukkomutter1

Klassikkoainesta
Liittynyt
2.2.2015
Aika vaikea tonnilla saada kaikkea, uutena. Windowsin oem-lisenssi on tosiaan melkein 120€, mutta jos esim. saa joltain tutulta käsiinsä muutamalla kympillä laillisen W7 lisenssin, niin sehän toisi jo ok näytön ja muut härpäkkeet 1k€ budjettiin mukaan.

Jos ostaa käytettyjä komponentteja, niin kannattaa kysellä mikä on takuiden tilanne. Oma riskinsä ostaa isolla rahalla käytettyä kamaa.

Markettikoneet on päteviä paperilla, mutta kotelo ja varsinkin virtalähde on yleensä sekundaa. En ymmärrä miksei ne laita noihin markettikoneisiin jo SSD:tä.
 

-TimoS-

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
rosso sanoi:
Tonnilla saa jo varsin hyvän markettikoneen jos jaksaa odottaa tarjouuksia.
Tässä esimerkiksi alle 700 eurolla pelikone, mikä pyörittää suurinta osaa peleista.
http://www.markantalo.fi/product/tietotekniikka/poytatietokoneet/LE90AV0030MT/lenovo-erazer-x310-pelitietokone
Tässä vähän yli 1000 euroa maksava pelikone jossa on jo enemmän tehoa.
http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/acer-predator-g3-605-i5-4460-8gb-1tb-nvidia-gtx-970-4gb-win8-1-p33565607

No, siinähän sitä markettia piisaa...

 
H

Himmeli

Vieras
On tää hankalaa, kymmenvuotiaan minecraft kone..

Joo, tosiaan siks kyselin ku en noita oikein tunne, kiitos kovasti avusta kaikille.
Noissa markettikoneissa tosiaan mainostetaan näytönohjainta, suoritinta ja muistin määrää, muista komponenteista ei hiiskutakkaan.
Näin tyhmänä kun katsoo verkkokaupasta että älle tonniin saa käyttiksen kanssa esim. AMD fx770k+8g ddr, teranen levy ja R9, kuulostaa tämmöselle juntille hyvältä hintaan 850 e mut jännittää sitte ne nimeättömät komponentit...

Täytyy viel kurkkaa jimssiltä valmiiks kasattua vaihtoehtoo.
Ei se budjetti nyt kuitenkaa nii eurolleen oo mut ei haluis maksaa "turhasta"

Kyl sillä ois tarkotus ajaa jotain animaatioo myös joten ei sais olla maailman hitain jotta tois iloa lapselle...
 
H

Himmeli

Vieras
Mikäs firma toi hardwarium on?
Joku tuntija vois sanoo mitä vikaa tossa vinton 330 paketissa on?
Kiitos jo etukäteen
 

FXT

Vakiokalustoa
Liittynyt
25.12.2013
Tuosta Vinton 330:sta...prossu vähän alakanttiin ja emolevy huono päivitettävä (valmistusvuosi -13). Muuten ihan ok. Saahan tuota näköjään muutella paremmaksikin, mutta hintaa sitten eri...  :(
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Nuo Asuksen "konsolitietokoneet" eivät kyllä minustakaan ole hyvä valinta. Konsolimainen olemus ja helppous ovat joillekin varmaan plussaa, mutta laajennus ja päivittäminen eivät varmaan olleet suunnittelussa prioriteetteina. Molempien hinta on osiin nähden turhan korkea.

Se kannattaa pelinopeudessa ottaa huomioon, että joku Minecraft pyörii kaiketi melkein millä koneella vain. Raskaampaa grafiikkaa pyörivien pelien kohdalla vähemmälläkin pärjää, jos ei tarvitse olla kaikki herkut päällä ja resoluutiot tapissa. Oma GTX 650 - jonka suhteellisen nopeuden näkee tuosta aiemmin laittamastani kuvasta - pyörittää 1080p:llä suuremmitta ongelmitta Killing Floor 2:a pelin itse päättämillä asetuksilla. Graafinen loisto ei ainakaan merkittävästi häviä konsoleille ja ruudunpäivitysnopeus on riittävä (toki joillekin alle sata ruutua sekunnissa on liian vähän, mutta siihen ei tonnin budjetilla taida oikein yltää).
 
H

Himmeli

Vieras
Jees. Mulla on joku vamma asenteessa mutta en vaan kykene ostamaan elektroniikkaa käytettynä. Pitää olla uusi.
Ilmeisesti siis näistä valmispaketeista toi vinton on haetussa  hintahaarukassa kutakuinkin parasta mitä saa?
Vai onko joku ihan vakavasti otettava vaihtoehto tarjota, nimenomaan uusi ja valmiiksi kasattu versio...

Sukulaismies kehui että on muutaman koneen rakentanut omaan käyttöön ja lupasi että jos halutaan niin voi kasata paloista. Ehdotteli:
-Antec GX505 koteloon
-corsair vs450 80pluswhite
-msi z97 lga1150 atx levy
-i5 4430
-geforce gtx960 4g
-kingston hyperx savage 2x4gt
-hyperx fury 240 ssd
+käyttis, kajarit, näppis ja hiiri
Meinasi että olis karvan alta 1200 €

Veti ton aika äkkiä joten en tiedä onko palikat tätä päivää mutta speksien perusteella näyttäs aika järkevältä.
Puuttuuko tosta setistä nyt jotain /muuta mitä mun pitäis tietää?
Merkonomin aivoilla toi setti näyttää aika hyvältä mut uskaltaako joku kommentoida?
 

Kale

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
9.12.2014
Ite olen kyllä näistä pelijutuista tippunut vuosia (tai jopa vuosikymmeniä) sitten mutta edelleen näyttäisi olevan kauhea tehontarve pelikoneille. Minecraftia en ole kertaakaan pelannut mutta se näyttää grafiikaltaan ihan oman nuoruuden peleiltä joten ihmettelen tonnin koneen tarvetta. Tämä tieto laitevaatimuksista ei kuitenkaan liene ihan ajan tasalla.
http://gamespecial.com/fi/465/Minecraft

Jos on tonni laittaa koneeseen niin sitten ei muuta kuin menoksi. Varmasti pyörii pelit kohtuu hyvin ja kavereiden keskuudessa tulee katu-uskottavuutta. Ja kaverit sitten mielellään majailee teillä kaiket illat ja yöt pelaamassa. Tuossa onkin jo porukka aiemmin hyvin listannut oheislaitteiden tarvetta mutta näytöistä ei ole pahemmin puhuttu. Itse panostaisin myös siihen koska sitähän siinä tuijotellaan sitten useampi vuosi. Budjetoisin siihen noin 300€. Esim tämä voisi olla hyvä jos tuo vasteaika soveltuu pelaamiseen.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/23197/drsjb/HP-EliteDisplay-E241i-24-LED-IPS-laajakuvanaytto

Koneen ja näytön lisäksi pitää hankkia myös kaiuttimet ja kuulokkeet.

Koneen hankinnan jälkeen kannattaa varautua myös jatkuviin päivityskuluihin sillä kone vanhenee ja sen komponentteja pitää päivittää tai vaihtaa kone uudempaan tietyin väliajoin. Tämä tulee monelle vanhemmalle yllätyksenä.

Naapurissa 11-vuotiaat pojat pelaavat Minecraftia jollain jämäkoneella (arvo alle 100€) ja ovat täysin tyytyväisiä.

Lapset jäävät helposti koukkuun pelaamiseen ja moni muu asia kärsii siitä. Itse kuitenkin suosin pelaamista ja yleensäkin koneen käyttöä koska siinä oppii paljon. Pitää vaan olla varovainen ettei pelaaminen valtaa elämää ja että koneella tehtäisiin myös jotain muuta.
 

Lukkomutter1

Klassikkoainesta
Liittynyt
2.2.2015
Himmeli sanoi:
-Antec GX505 koteloon
-corsair vs450 80pluswhite
-msi z97 lga1150 atx levy
-i5 4430
-geforce gtx960 4g
-kingston hyperx savage 2x4gt
-hyperx fury 240 ssd
+käyttis, kajarit, näppis ja hiiri
Meinasi että olis karvan alta 1200 €
Ja tuohon vielä näyttö päälle?

Tuon Z97 lankun perusteena täytyy olla se, että myöhemmin hommaa tehokkaamman lukottoman prossun. Muuten kannattaa harkita halvempaa B85 sarjasta. SSD:n vaihtaisin Crucial 250GB BX100, halvempi ja parempi. Virtalähde ei taida oikeasti edes olla +-sertifioitu, joten sen vaihtaisin XFX Core Edition 450 W. Muisteiksi käy halvimmat DDR3, kunhan on vähintään 2x4 setti ja 1600MHz. Alta 50€ saa asiallisemman näköisiä koteloita mm. Bitfenixiltä. Eri asia sitten jos tykkää noista erikoisemman näköisistä :) Katotaan mitä muut on mieltä...
 

-TimoS-

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Lukkomutter1 sanoi:
Ja tuohon vielä näyttö päälle?

Tuon Z97 lankun perusteena täytyy olla se, että myöhemmin hommaa tehokkaamman lukottoman prossun. Muuten kannattaa harkita halvempaa B85 sarjasta. SSD:n vaihtaisin Crucial 250GB BX100, halvempi ja parempi. Virtalähde ei taida oikeasti edes olla +-sertifioitu, joten sen vaihtaisin XFX Core Edition 450 W. Muisteiksi käy halvimmat DDR3, kunhan on vähintään 2x4 setti ja 1600MHz. Alta 50€ saa asiallisemman näköisiä koteloita mm. Bitfenixiltä. Eri asia sitten jos tykkää noista erikoisemman näköisistä :) Katotaan mitä muut on mieltä...

Niin, panostaisin ehdottomasti laadukkaampaan virtalähteeseen myös. Muistit ei tarvi olla mallia karkki. Samoilla linjoilla mennään.