https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

PC vai Mac

Kumman valitsisit omaan käyttöön? PC:n vai Macin?


  • Äänestäjiä yhteensä
    122

GTA1

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
15.1.2014
Nykyinen HP Pavilion pv6 takkuaa aikalailla. Eikä varmaan vähiten sen takia että ikinä sitä ei ole asennettu uusiksi vaan se "pyörii" 2010-11 vuoden ensiasennuksella.
iPad toimii pääsääntöisesti nettiselailuna ja sen takia PC saattaa olla välillä yli kuukaudenkin täysin käyttämättömänä. Sitten kun sen noin harvoin käynnistää niin johan se haluaa päivityksiä imeä roppakaupalla.
Ja siinä se ilta sitten vierähtääkin :mad:
Tänään jumahti iTunes ja ei auttanut kuin poistaa ja asentaa uusiksi. Explorer meinaa kanssa kaatuilla kokoajan.
Uutta läppäriä en aikonut enää "ikinä" hankkia?
Mutta iMac 21,5 tuumaisella näytöllä kiinnostais.
Minkäslaisia kokemuksia ja mielipiteitä arvon AutoStadiumilasilla iMac;istä on?

Modet saa siirtää jonkun sopivan topicin jatkoksi jos tästä oli jo hyvää keskustelua tarjolla? En vaan heti löytänyt.

 
iMac tuli hankittua -14 loppu vuodesta. Aivan mainio on käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan. Normi lootakoneeseen verrattuna mainio kun koko kone on näyttöyksikössä ja näppäimistö/hiiret langattomia, yksi johto eli virtajohto.
Koneessa on usb ja muistikortti paikat.

Siirryin kerralla omena konsernin tuotteisiin, imac/ipad/iphone...eikä ole kaduttanut.
Kuvat ja netti siirtyy näppärästi tv ruudulle tarvittaessa air (appleTv) mokkulan kautta.

Voin suositella.
 
Tyytyväisenä olen 6 vuotta 27" iMacia käytellyt. Mac on ollut vuodesta 1994. Windows PC:tä en kotiin ottaisi, vaikka ero ei enää ole niin iso kuin aikoinaan. Eikä Macitkään ole Inteliin siirtymisen jälkeen olleet ihan niin idioottivarmoja kuin PowerPC:t.

Ei ole hidastumisia huomannut 6 vuotta vanhassa koneessa, ei mitään tarvetta päivittää.
 
Minulla on molemmat. Applen Macbook Air ja Dellin bisnesläppäri ulkoisella näytöllä. Best of both worlds :)
 
Löytyy talosta molempia ja yleisesti käytettävyys on OSX:ssä paremmin kunhan vain oppii muutamat asiat mitkä tehdään eri tavalla. Mm. omppunappi ja backspacen puute varmaan ne kaksi näppiksestä löytyvää eroa vie tovin. Eniten harmaita hiuksia on aiheuttanut useamman käyttäjätilin ja verkkolevyjen käyttö eri ohjelmistoilla. Kaikki on saanut jotenkuten toimimaan mutta ei vielä sillä tavalla miten ne Windows koneessa toimii suoraan (verkkolevyjen mäppäykset) ilman ongelmia.

Windows-maailmasta tutut ongelmat, että joku ei yhtäkkiä toimi on aikalailla pois OSXstä. TOsin silloin tällöin silläkin tulee eteen, että joku vain lakkasi toimimasta. Siihen auttaa yleensä sitten vaikka uudelleen käynnistys. Windowsi vaatii joskus enemmän tutkimista.
 
Siitä on yli 6 vuotta kun lemppasin Windows kamat ulos.Ostin iMacin, iPadin,iPhonen ja Macbookin kerralla. Olen kyllä päässyt paljon helpommalla kuin aikanaan Windows laitteilla. En vaihtaisi takaisin.
Vaimo oli aluksi aivan H moilasena mutta äkkiä sekin oppi käyttämään Maciä. Olis vaan pitänyt vaihtaa aikaisemmin Mac worldiin.
 
Päivittäin työpöydällä iMac edessä. Käytössä nyt toinen iMac- ikää jo 4-5 vuotta. Päivitin Maverickiin ja hidastu aikalailla. Pohdin et pitäskö ostaa muistikampoja lisää vai meneekö kone uusiksi jossain vaiheessa. Yosemiteakin tarjoavat, muttta ei tällä koneella enää?

Kotona windows läppäri- niin pienellä käytöllä, että kun tarvii niin pitää käynnistää ajoissa että saa kaikki päivityksensä ajantasalle ja hommat tehtyä saman päivän aikana.

 
Mikko sanoi:
Ja se forward delete löytyy pikkunäppiksestä fn + backspace yhdistelmällä.

Jees, tarkoitin deletea ja se kyllä löytyy. Mutta kymmensormisilla piti tehdä aivoihin yksi liikerata lisää että se tulee luonnostaan :)
 
Jysky sanoi:
Päivittäin työpöydällä iMac edessä. Käytössä nyt toinen iMac- ikää jo 4-5 vuotta. Päivitin Maverickiin ja hidastu aikalailla. Pohdin et pitäskö ostaa muistikampoja lisää vai meneekö kone uusiksi jossain vaiheessa. Yosemiteakin tarjoavat, muttta ei tällä koneella enää?

Minulla on kohta viisi vuotta ollut MacBook Pro päivittäisessä käytössä. Aivan loistava laite. Loppuivat kaikki tietokoneharmit sen jälkeen kuin siirryin tähän koneeseen. Itsellänikin Maveric-asennuksen jälkeen kone hidastui huomattavasti. Mutta suosittelen päivitämään Yosemiteen, koska se toi nopeuden takaisin. Toki alkaa tama MacBook jo olemaan aika iäkäs, mutta pelaa edelleen kuin uusi. Pitäisiköhän päivittää muistia / kovalevyä?

Kotiin ostin sitten olohuoneen mediakeskukseksi Mac Minin. Sieltä tulevat sitten elokuvat, niin levyltä kuin streamatut, samoin kuin streamattu musiikkikin. Niin ja tietysti päivittäinen Face Time -yhteys tähän läppäriini.
 
jarppis sanoi:
Jees, tarkoitin deletea ja se kyllä löytyy. Mutta kymmensormisilla piti tehdä aivoihin yksi liikerata lisää että se tulee luonnostaan :)

Totta. Itseäni korpesi tuo iMacin mukana tullut pieni langaton näppäimistö sen verran, että kävin ostamassa ison johdollisen tilalle. Langaton on nykyään olkkarissa AppleTV:n kaverina.
 
Lisätään vielä että Trackbad (oikeinkirjoitus voi olla pielessä) on ehdoton hiireksi...
 
Mikko sanoi:
Totta. Itseäni korpesi tuo iMacin mukana tullut pieni langaton näppäimistö sen verran, että kävin ostamassa ison johdollisen tilalle. Langaton on nykyään olkkarissa AppleTV:n kaverina.

En ole koskaan oppinut kirjoittamaan tuolla pienellä langattomalla, iso johdollinen on paljon parempi. Senhän saa vaihtaa maksutta jos uutta iMaccia on ostamassa.

dingdongpingpong sanoi:
Lisätään vielä että Trackbad (oikeinkirjoitus voi olla pielessä) on ehdoton hiireksi...

TrackBAD hyvinkin. Tuli tätäkin kokeiltua, mutta oikein toimi minulla työpöytäkäytössä. En itseasiassa oikein diggaa Applen hiiristäkään, nyt käytössä on tuollainen semisti muotoiltu Logitech. Applen läppäreissähän on edelleenkin täysin ylivertainen trackpad ja siinä se toimii hienosti. Pöydällä valitsen kuitenkin hiiren, se on paljon nopeampi.
 
Juhani sanoi:
Minulla on molemmat. Applen Macbook Air ja Dellin bisnesläppäri ulkoisella näytöllä. Best of both worlds :)

Minullakin. Paskin PC rimpula mitä maa päällään kantaa. Joku Dellin Latitude jumitin työkäytössä. Kotona Apple MacBookPro. Molemmat ovat saman ikäisiä (n. 4v), Mac vähän vanhempi. Silti tuo PC on aivan vesilinnunheittokondiksessa, Mac toimii ja on ripeä. Maciin vaihdoin pari vuotta sitten SSD-levyn ja sen jälkeen oli kuin uuden koneen olisi saanut. Toki tuo SSD vaikuttaa paljon, mutta Mac vaan on harmittomampi, aina ollut.
 
Otsikko on siinä mielessä vähän outo, että käytännössä kyse on tosiaan Windows vaiko OS X -valinnasta. Raudan puolesta Macit ovat nykyään ihan samaa tavaraa, mitä nyt näppiksistä ja liitännöistä saattaa löytyä "outouksia". Prossut, emot, muistit, kovot, näyttikset - "PC":tä kaikki tyyni. OS X on kyllä kohtuullisen hyvässä maineessa sen suhteen, että ei vaadi samanlaista hoivaa kuin Windows pysyäkseen suurin piirtein toimintakykyisenä vuodesta toiseen. Lisäksi OS X:ää pystyy komentamaan komentoriviltä kuin Linuxeja konsanaan, jos tällaista valtaa halajaa. Eniten tuosta Applen suljetusta ekosysteemistä saa kuitenkin irti, jos omaa muitakin Applen tuotteita. Jos pelkän koneen hankkimista miettii, vaikuttavat makuasiat varsin paljon. Itse tykkään Windowsista ja Linuxin eri variaatioista enemmän, joskin omat OS X-kokemukset ovat hyvin vähissä.
 
Niinhän se on. Ostat yhden omenan ja kohta niitä onkin talo täynnä. Itse olen kerran käyttänyt ipadia ja ei tarvi toista kertaa noin nurinkurisiin laitteisiin koskea. En siis varmaankaan vain osannut...

Kuten RoccoScientist mainitsi, niin samaa rautaa on muovien sisässä käyttiksestä riippumatta. En vieläkään ymmärrä, miksi macista pitäisi maksaa ylihintaa vain brändin takia.

Sehän riippuu käyttötavasta valitaanko Windows vai OSX. Windows on enemmän säädettävissä, kun taas OSX ei. Tuotanto-ohjelmien yhteensopivuuden vie Windows. OSX:llä pärjää tietyissä tapauksissa. Molemmat on tietoturvallisesti yhtä reikäjuustoa nykyään. Kotikäyttäjä surffaa netissä millä laitteella tahansa.

En myöskään ymmärrä väitettä, että Windows menee käyttökelvottomaksi parissa vuodessa. Mitä te sillä teette, että saatte sen niin huonoon jamaan? Yleensä Windowsin rikkoo jokin asennettu ohjelma ja työkoneessa voi olla ties mitä asennettuna, jos ei itse vaivaudu pitämään huolta ohjelmistaan.

Ja mitä tulee 4 vuotta vanhaan läppäriin, niin se oli raudan puolesta jo 2 vuotta sitten antiikkia.
 
Ubuntu 14.04 lts on toiminut ja nopeuttanut vanhan koneeni jo vuoden verran. Starttaa yli puolta nopeammin kuin vanha Vista. Eikä maksa mitään.
 
Lukkomutter1 sanoi:
Kuten RoccoScientist mainitsi, niin samaa rautaa on muovien sisässä käyttiksestä riippumatta. En vieläkään ymmärrä, miksi macista pitäisi maksaa ylihintaa vain brändin takia.

1. Toisessa ne kuoret on muovia, toisessa ei.
2. OS X
3. Kun laitetaan oikeasti vastaavat koneet vierekkäin niin ei se Apple edes ole kallis.
 
Sinä päivänä kun siirryin omaan firmaan Windows -palvelinasiantuntijan tehtävistä (ja ylipäätään IT-alalta), lopetin tietokoneiden harrastamisen, virittelyn ja korjaamisen ja siirryin Mac käyttäjäksi.


Viime vuonna kun tuli uusi työntekijä niin piti vaihtaa 2009 Macbook PRO uuteen ja antaa vanha hänelle. Muuten on kyllä vaikea perustella uutta konetta, niin hyvin toimii vanhatkin.
 
RoccoScientist sanoi:
Otsikko on siinä mielessä vähän outo, että käytännössä kyse on tosiaan Windows vaiko OS X -valinnasta. Raudan puolesta Macit ovat nykyään ihan samaa tavaraa, mitä nyt näppiksistä ja liitännöistä saattaa löytyä "outouksia".

Ärsyttävin applen rahastus^H^H^H^Houtous on läppärien päivittämisen estäminen. RAM:ia ei pysty lisäämään, koska paikkoja ei ole ja chipit on tinattu suoraan emolevyyn. Akun kennot on liimattu koteloon. SSD on proprietary-kamaa. Ja kaikki tehdasoptiot ovat (vastaväitteistä huolimatta) saatanan kalliita.

Nättejähän ne on (ja kalliita), sitä en kiellä. Pidänkin ulkonäköä applen vahvuutena.

Rumempaa (, halvempaa ja työläämpää) vakautta saa ubuntulla tai muulla linux-distrolla. Ennen kuin kenenkään pelihousut repeävät, tarkoitan sitä, että voin hyvin kuvitella vanhempieni käyttöön os x:n, mutta ubuntua en.

Omistan myös applen laitteita, mutta ovat jääneet käyttämättömiksi.
 
nokonzok sanoi:
1. Toisessa ne kuoret on muovia, toisessa ei.
2. OS X
3. Kun laitetaan oikeasti vastaavat koneet vierekkäin niin ei se Apple edes ole kallis.

Olkoonkin jotain muuta kuin muovia, mutta jos verrataan saman hintaista Windows-konetta Macciin, niin toisesta löytyy parempaa rautaa kuin toisesta. Takuusta nyt puhumattakaa.
 
Lukkomutter1 sanoi:
Olkoonkin jotain muuta kuin muovia, mutta jos verrataan saman hintaista Windows-konetta Macciin, niin toisesta löytyy parempaa rautaa kuin toisesta. Takuusta nyt puhumattakaa.

Pitää paikkansa jos unohdetaan sellaiset pikkujutut kuin esim. näytön laatu, tai läppäreissä näppiksen ja touchpadin laatu. Jos näitä niin muodikkaita ultra-bookkeja vertaillaan niin Applehan oikeasti halpa. Näitä all-in-one koneiden hintoja ei ole tullut seurattua, että siltä osin hieman varauksella. En silti ihan vertaisi sitä itse kasattua pömpeliä iMacciin, kyseessä on periaatteessa ihan eri tuote. Ja se itse kasattu pömpelikin on 5K-näytöllä kalliimpi kuin iMac :)
 
nokonzok sanoi:
Pitää paikkansa jos unohdetaan sellaiset pikkujutut kuin esim. näytön laatu, tai läppäreissä näppiksen ja touchpadin laatu. Jos näitä niin muodikkaita ultra-bookkeja vertaillaan niin Applehan oikeasti halpa. Näitä all-in-one koneiden hintoja ei ole tullut seurattua, että siltä osin hieman varauksella. En silti ihan vertaisi sitä itse kasattua pömpeliä iMacciin, kyseessä on periaatteessa ihan eri tuote. Ja se itse kasattu pömpelikin on 5K-näytöllä kalliimpi kuin iMac :)

Varsinkin, kun ottaa huomioon pitkän käyttöiän, niin Mac on halpa. Jos vertaa tuollaista 1000 euron kannettavaa samanhintaiseen PC-yrityskannettavaan, niin molemmat toimivat sutjakkaasti uutena. Näppäimistö ja näyttö ovat Macissä paremmat. Kolmen vuoden päästä PC tahmaa jo niin, että vaativammat käyttäjät heittävät sillä vesilintua. MacBook jatkaa toiset 3 vuotta. Itse myin joulun edellä 5,5 vuotta vanhan iMacin 400 eurolla. Uutena se oli maksanut 1300 euroa.

Lisäoptioista Apple osaa kyllä rahastaa. Lisämuistin ym. hinta on koneen mukana ostettaessa 3-kertainen katuhintaan verrattuna.