https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Paras / tarpeellisin työkalusi?

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Onkos palstalaisilla niin uusia ajoneuvoja, ettei tarvitse ruuvimeisseleiden kanssa ährätä?

Oli miten oli, jokaiselta varmasti löytyy työkaluja, jotka ovat ylitse muiden. Kovin on hankala itsekään tuollaista määrittää, mutta jos valinta pitää tehdä, niin ehdottomasti ne ovat nuo auton diagnostiikkasoftat (MB *, BMW softat, VCDS), jotka tällä hetkellä löytyvät itseltä. Vanhempien autojen kanssa kun tulee puuhasteltua, niin nuo ovat maksaneet itsensä moninkertaisesti takaisin.

Voi tietysti olla, ettei joku miellä tuota diagnostiikkasoftaa/-kaapeleita "työkaluksi", mutta mikä on oma työkalusi, jolla päivä on pelastettu useammankin kerran?
 

RTWteam

Hallitusjäsen
Liittynyt
20.12.2013
Ehdoton ykkönen on Fiatin entisöinti projektissa ollut Dremel 4000. :-* Saa rajattua tarkasti työstettävän alueen joka vähentää ylimääräistä työtä. Vaihtopäitä saa toki olla repullinen mutta ei ole vielä menoa haitannut.
 
M

MacVolsu

Vieras
Paras, tarpeellisin ja käytetyin on tuumainen hylsy/avainsarja kun on tuo HD tallissa  ;D
 
P

pokkus

Vieras
Karvis sanoi:
Ehdottomasti paras ja käytetyin työkalu on Leatherman, töissä Surge ja vapaa-ajalla Charge Ti :)

Sama täällä. Leatherman on vaan niin pirun kova työkalu monessa jutussa, että sillä kasaa Ikean kalusteet tai veistää tarvittaessa vaikka jääkiekkokaukalon :D Omani sain ylioppilaslahjaksi ja on vieläkin ihan priimakunnossa. En nyt muista mallia, mutta sen ristikkoruuvarin pää on paras, jota olen ikinä käyttänyt.
 

Erkka

Klassikkoainesta
Liittynyt
24.12.2013
Ilmoittaudun mukaan työkaluineni.
Paras yleistyökalu, joka kulkee periaatteessa aina mukana, on kuvan mukainen Sveitsin armeijan käyttämä Victorinox rosterinen työkalu. Työkalu on pelastanut monesta eri tilanteesta. Ruuvien kiristystä ja jne.
Erittäin hyvänä ominaisuutena pidän linkkarin terien lukitusta käytön aikana. Pieni liike peukalolla ja terän saa taitettua lukitusasennosta pois käytön jälkeen.

Kuvassa oleva työkalu on hieman uudempi malli omaani nähden. Jonkinverran on muototyyli vaihtunut. Ajaa kuitenkin saman asian.

swistoolspiritplusli_20132_1310_0e8.png
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Yes, kyllä se on Makita akkuporakone/väännin. Saatiin lahjaksi talopaketin oston myötä 20 v. sitten. Uskomaton peli; jaksaa vääntää mitä vain, mitä pystyy painamaan ja pitämään koneesta kiinni. Makitalla on toteutettu monet rakennusprojektit, eikä ole jättänyt koskaan pulaan. Pari tehokkaampaa akkua on ostettu matkan varrella.

Nyttemmin siirtynyt eläkkeelle mökille, jossa hiukan raksuttaen edelleenkin palvelee. Nuorempi veli on ottanut päävääntötehtävät vastaan...
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
pokkus sanoi:
En nyt muista mallia, mutta sen ristikkoruuvarin pää on paras, jota olen ikinä käyttänyt.

Tuosta kuvauksesta päätellen kyseessä täytyy olla Wave. :) Samanlainen löytyy itseltäkin ja on ehdottomasti tärkein työkalu meidän taloudessa.

Uusissa Waveissa tuon ristipääruuvarin tilalla on kärkipidike, joka mielestäni huonontaa käytettävyyttä, koska tuo kiinteä on sen verran pätevä laitos.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Minullakin on 13 vuotta ollut Leatherman Wave käytössä. Sen käyttö tuntuu olevan lisääntymään päin sitä myötä kun poikani lelut muuttuvat vauvan leluista poikien vehkeisiin. Ja myös Makita ruuvinväännin löytyy.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Omasta valikoimasta nousee ylitse muiden Milwaukee-akkuporakone/ruuvinväännin. On pätevä laite joka lähtöön ja kulkee koko ajan mukana auton peräkontissa - mökillä ja kotona kun ei oikein kannata pitää noita erikseen.
 

Liitteet

  • Milwaukee1.jpg
    Milwaukee1.jpg
    215,4 KB · Katsottu: 291
  • Milwaukee2.jpg
    Milwaukee2.jpg
    176 KB · Katsottu: 259

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
pantero sanoi:
Yes, kyllä se on Makita akkuporakone/väännin. Saatiin lahjaksi talopaketin oston myötä 20 v. sitten. Uskomaton peli; jaksaa vääntää mitä vain, mitä pystyy painamaan ja pitämään koneesta kiinni.

Makitalla täälläkin väännetty vaikka mitä, nyt alkaa hyytyä, kiitos lattiavaateritasoitemassan vispilöinti.

Selvästi otti koneelle niin kipeää että uupumisoiretta alkaa olla, laakerit sai operaatioissa itseensä että klappia tuli selvästi istukka-akseliin, mutta pakko oli kun vanha B&D sähkökone ei jaksanut sekoittaa yhtään ja seos oli pöntössä vesien kanssa sekaisin, tavaraa yhteensä about 300 litraa, ja meinasi jämähtää pönttöön.
 

ääliö

Klassikkoainesta
Liittynyt
27.12.2013
Quality sanoi:
Omasta valikoimasta nousee ylitse muiden Milwaukee-akkuporakone/ruuvinväännin. On pätevä laite joka lähtöön ja kulkee koko ajan mukana auton peräkontissa - mökillä ja kotona kun ei oikein kannata pitää noita erikseen.
Minulla on myöskin noita Milwaukeen vääntimiä pari kappaletta. Olin kerrankin viksu ja ostin mallit, joihin sopii sama akku.

Boschin poravasara on ollut iloksi ja hyödyksi. Ilman sitä on hiukan työlästä saada siistejä reikiä kallioon.
 

karhunik

Hallitusjäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tätä ei tarvitse edes miettiä, kyllä se on selkeästi tuo Leatherman. Itsellä myös Charge Ti, ja etenkin sen vaihtokärjet on pelastaneet monesta pulasta ja pinteestä. Miten ovatkin osanneet laittaa ne tärkeimmät kuusiokolo ja torx koot mukaan pakettiin?

Wave ja protool on myös tuttuja, mutta kyllä tuo Charge on näistä ollut monipuolisin.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Paras työkalu ei niinkään, mutta paras asiaan tavallaan liittyvä on kuitenkin kompura, alias kompressori. Tähän on tullut sitten hommattua monenlaista kampetta. Naulapyssyä, parikin kaliiberiä, niittipyssyä, mutteriväännintä, pistosahaa, ilmanpainemittaria, ilmapuhallin jne..

Ehdottomasti paras ("työ")kalu ikinä mikä talosta siis löytyy.. Ei tosiaan ehkä se mihin eniten kiinnittäisi huomiota, mutta näin kun asiaa pohtii niin ilman olisi ollut erittäin vaikea tulla toimeen..
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Kerro, Skula, vähän lisää kompressoristasi. Mikä merkki ja malli, koko, teho jne.? Noitahan on suuri kirjo erilaisia, ja sen oikean koon ja mallin löytäminen samasta perustoimintaperiaatteesta huolimatta ei välttämättä ole helppoa.

Meilläkin on mökkikäytössä pikkuinen Senco, taitaa olla tuollainen:

Senco_PC1010_1_Horsepower_Peak_1_Gallon_Compressor_Review_300x293.jpg
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Minulla on tallissa (luonnollisesti kotikaupungissa majaa pitäneen) Veljekset Sarvelan 2.5kW mäntälaite (Type:282-20-1P)..

Onhan sillä jo ikää 10vuotta, mutta ei ole loppunut paukku, eikä työt sen takia jääny koskaan tekemättä että koneessa olisi vikaa ollut..

Kesällä kun vielä saa tuolle paremman, pysyvän, paikan letkukelalla niin vot.. Nykyään kun ainoa asia jonka tämän käyttöä on hivenen hiertänyt on tuo kova letku, korvaantuu siis kelalla ja paremmalla letkulla..

 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ironic32 sanoi:
Oli miten oli, jokaiselta varmasti löytyy työkaluja, jotka ovat ylitse muiden.

Aika paha sanoa yksi työkalu joka ois ylitse muiden. Työssä tarvin todella paljon työkaluja ja niiden tulee olla toimivia, sopivia ja ehyitä. Tämä taas aiheuttaa sen, että myös kotona tekee mieli tehdä työt oikeilla välineillä, tai ei ollenkaan. Valitettavasti en tietenkään omaa kaikkia työkaluja huippulaatuisina. Enkä edes osaa nimetä yhtä työkalua joka olisi ylivoimainen. Sanoisin, että laadukas Kamasa-Tools asentajan sarja on se tärkein. Vaikka irtotarpeina on tullut ostettua useita laatutyökaluja, niin tuo Kamasan paketti on niin kätevä kun sen ottaa nätisti mukaan ja siitä löytyy moneen lähtöön.

Ja on mulla Leathermankin... Micra!
micra-fanned.jpg


Eli se joka soveltuu avaimenperäksi. Aina sakset (repeileville kynsille yms) ja jotain viilaa, pientä ruuvaria jne. mukana. Muita Leathereita (Wave, Juice) en kanna kuin metsäretkellä/luonnossa. Johon tuo pieni ei sovellu, haen oikeat työkalut.
 
M

Mikko83

Vieras
Hylsysarja joka kulkee aina peräkontissa mukana. Muitakin työkaluja on loosterissa. EI uskalla lähtä reissuun ilman niitä vaikka auto olisi kuinka hyvässä kunnossa.. Jos kuitenkin joskus tien päällä sattuisi tarvimaan jotain. Joten en osaa nimetä tähän yhtä tiettyä työkalua.
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Minulta löytyy Leatherman myös, mutta en sitä osaa oikein minään työkaluna pitää. Oikeilla työkaluilla oli ne sitten laadukkaita tai vähemmän laadukkaita, työt sujuu paljon helpommin. Työkaluja on kertynyt aivan liikaa, esim. erilaisia akkukoneita on varmaan noin 10 erilaista, lisäksi vastaavat verkkovirtakoneet, hylsysarjat, jne...  :)
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Minulla oli Leatherman Micra pitkään toiletbagissa ja se matkaili lentoreissuillakin kymmeniä, ellei satoja kertoja. Kerran se sitten jäi turvatarkastuksessa kiinni ollessaan lentolaukussa. Sain sen pelastettua, kun tarkastuspisteessä oli avuliasta henkilökuntaa (Arlandassa), joka laittoi sen pakettiin ja ruumaan. Sen jälkeen tuon työkalun käyttö on jäänyt unholaan, vaikka se edelleen kylppärin laatikossa on.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Hylsysarja joka kulkee aina peräkontissa mukana. Muitakin työkaluja on loosterissa. EI uskalla lähtä reissuun ilman niitä vaikka auto olisi kuinka hyvässä kunnossa..

Mulla myös työkalut aina autossa mukana. Paljon harrastuksia, paljon tarpeita. ...tiedä mihin sitä mitäkin milloinkin tarvii!

Samaten autossa aina "survival kit" mukana:
- 10m normiroikka + 5m roikka Calix pistokkeella
- starttiapu
- hinausköysi
- heijastinliivi
- kunnon työkäsineet
- toimiva taskulamppu/otsalamppu
- Kunnon käynnistyskaapelit
- Tulitikut
- EA laukku
- jotain pikkusälää

Sellainen tarrakiinnikkeillä kotinreunaan kiinnitettu "pussi" täynnä kaikenlaista. Aika usein on saanut kaivella sitä, milloin mistäkin syystä. Harvemmin auton vuoksi, mutta joskus sitäkin varten. Yleensä tuolta on haettu lamppua ja starttiapua, joskus tulitikkuja mökkeillessä jne.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Markku J sanoi:
Minulla oli Leatherman Micra pitkään toiletbagissa ja se matkaili lentoreissuillakin kymmeniä, ellei satoja kertoja.

Mulla on tuo Micra avain-nipussa kiinni ja se täytyykin aina muistaa jättää pois jos koneeseen meinaa!
 
M

Mikko83

Vieras
tuRboman sanoi:
Mulla myös työkalut aina autossa mukana. Paljon harrastuksia, paljon tarpeita. ...tiedä mihin sitä mitäkin milloinkin tarvii!

Samaten autossa aina "survival kit" mukana:
- 10m normiroikka + 5m roikka Calix pistokkeella
- starttiapu
- hinausköysi
- heijastinliivi
- kunnon työkäsineet
- toimiva taskulamppu/otsalamppu
- Kunnon käynnistyskaapelit
- Tulitikut
- EA laukku
- jotain pikkusälää

Sellainen tarrakiinnikkeillä kotinreunaan kiinnitettu "pussi" täynnä kaikenlaista. Aika usein on saanut kaivella sitä, milloin mistäkin syystä. Harvemmin auton vuoksi, mutta joskus sitäkin varten. Yleensä tuolta on haettu lamppua ja starttiapua, joskus tulitikkuja mökkeillessä jne.

Minulla myös kaapelit,taskulamppu,köysi, kunnollinen tunkki, kaikenlaisia pihtejä,meisseleitä yms. Ja myös jäähdytysnestettä, laturin remmi ja tupakinsytkästä virran ottava "kompura". Sillä saa renkaaseen ilmaa ainakin. On kylläkin niin hidas,että kerkeää tupakin jos toisenkin poltella, mutta parempi kun ei mitään :D
 
B

Bad Lieutenant

Vieras
Kyllä se "tarpeellisin" taitaa olla tämä pieni Fenixin E-15 avaimenperävalaisin joka aina taskussa, tulee käytettyä johonkin lähes joka päivä. Lisäksi mukana kulkee Spyderco Ambitious linkkari, kätevä pikku apulainen.

Autossa myöskin aina mukana iso vedettävä työkalulaukku työn puolesta, jossa pientyökaluja pääasiassa.

Kabiinista löytyy kaksi  :rolleyes: isompaa Fenixiä ja kaksi  :rolleyes: turvavyöleikkuria lasinrikkojalla  ;D + takin taskussakin aina jotain... Ei ole leikkureille onneksi ollut mitään käyttöä.

Yksi tärkeimmistä meinasi unohtua, Fiskarsin autoilijan lapio. Etenkin Helsingin keskustassa ollut välttämätön lumisempina talvina, kun vajakki on täytynyt runtata vauhdilla johonkin lumipoteroon, kun ei ole ollut aikaa etsiä hyvää pysäköintipaikkaa kovin kauaa. Sitten lähtiessä hihat heilumaan ;D