https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Ottaisitko alkolukon uuteen autoosi jos sen saisi ilmaiseksi / maksusta?

Ottaisitko alkolukon uuteen autoosi jos sen saisi ilmaiseksi / maksusta?

 • Ottaisin vain ilmaiseksi

  Ääniä: 1 2,1%
 • Ottaisin vaikka se maksaisi hiukan (<100e)

  Ääniä: 4 8,5%
 • En ottaisi, koska en juo alkoholia jos autoilen, eli en tarvitse sitä.

  Ääniä: 31 66,0%
 • En, se saattaisi haitata liikkeelle lähtöä (vikoja, virhetulkintoja tms)

  Ääniä: 11 23,4%
 • En, saatan olla ihan marginaalisesti hönössä kun lähden liikenteeseen

  Ääniä: 0 0,0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  47
Teoriatasolla kyllä, käytännössä todennäköisesti en.

Hommassa pitäisi olla sellainen porkkana, joka paikkaisi jokapäiväisen epäkäytännöllisyyden jota puhaltelu ja värkkääminen toisi tullessaan. Trafin tai vakuutusyhtiöiden pitäisi tuossa tulla siis vastaan aika merkittävästi. Ei niin että laitetaan 200e lisää hintaa kaikille, paitsi niille jotka asentaa lukon...

Taitaa jäädä laittamatta näillä eväillä kuitenkin.
 
eikös omalla kylällä saa ajaa pienessä....ajaa vaikka pitkät päällä niin kyläläiset tietää :D
 
^+1 Mielestäni rattijuopoille ei ole mitään lieventäviä tekijöitä, oli persoona tai ammatti mikä tahansa. :mad:
Maksimi tuomio ja siitä on turha valittaa, että joutuu henkisesti kärsimään lopun elämää!
Hittojako noita hyysäämään, ihan itse on tilanteensa aiheuttanut!

Itse en autoile alkohoilin vaikutuksenalaisen, enkä lainaa autojani, joten ei ole alkolukolle tarvetta.
 
Joo, ei ole kännissä ajo mikään leikin asia.
Ruumiita tulee ihan tarpeeksi muutenkin.

Rattijuopon auto valtiolle. Oli sitten oma tai ei.
Tämän ollessa tiedossa ei tunnettu rattijuoppo saisi ainakaan helposti autoa lainaan.
Ja ammattikuskeille kovennettua, linnareissu heti kiinniotettaessa.
Heidän kun nyt ainakin pitäisi ymmärtää tilanteen vakavuus.
 
Yksi hajoava osa lisää autoon? Ei kiitos.

Ja mitä me nyt kyläreissuja tehdään, niin harvassa on ne kerrat, kun safkan kanssa ei viinilasia juoda. Tai jos porukalla mennään saunomaan, niin ei siitä mitään tule ilman saunaolutta. Jos useampi tuntia saunotaan, niin voin ottaa kaksikin 0,33 pulloa. Ja ajan kotiin.

En tiedä miten herkkä alkolukko on, joten jos sen johdosta pitäisi ryhtyä absolutiksi kaikilla kyläreissuilla, niin en todellakaan halua sellaista autooni. Jos se reagoi vain 0,5 promillen ylityksiin ja esim. vakuutusyhtiön kautta saisi jotain rahallista etua sen käytöstä, niin sitten sellaisen voisin ottaa.
 
En missään tapauksessa eikä ole tarvetta...

Sen sijaan esim. "puhelimen lisätoiminnoksi"  ;) kelpuuttaisin täysin luotettavan ja huoltovapaan alkometrin, jota voisi käyttää silloin, kun ei ylivarovaisuuttaan vielä rohkene ajamaan lähteä, vaikka ajokunnon pitäisi jo olla varmuudella palautunut.
 
En ottaisi, koska en tee sillä hevon v***uakaan. Tyypillistä kekkoslovakialaista holhouskulttuuria jos tuommoinen tulisi kaikille pakolliseksi. Rangaistaan kaikkia 1 % koomailujen takia.
 
Absolutistina taitaa jäädä ottamatta. Minä tarvisin ennemmin vaikkapa univaje-vahdin, jos Kekkosslovakiassa ois sellainen tarjolla. En usein tunnista huonoa vireystilaani vaikka oos menty kolmen tunnin unilla, kuten nyt kahtena peräkkäisenä yövuoron jälkeisenä aamuna. Eiköhän tämäkin pikku hiprakkaa vastaa?
 
Mrk sanoi:
Tyypillistä kekkoslovakialaista holhouskulttuuria jos tuommoinen tulisi kaikille pakolliseksi. Rangaistaan kaikkia 1 % koomailujen takia.

Ja koomista on se, että näiden todellisten ongelmatapausten ajojahan tämä alkolukko ei poistaisi. Aina siihen löytyy joku kaveri tai vaimo puhaltamaan. Jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. Oppiipahan ensi kerralla puhaltamaan heti kun pyydetään.

Aivan samaan kategoriaan kuuluu promillerajan laskeminen nollakahteen. Tämä muutos ei vaikuta millään muotoa todellisten ongelmatapausten liikennekulttuuriin, mutta monen järkevän ihmisen arkeen se vaikuttaisi todella paljon.

Alkolukkoja ja promillerajojen laskentaa tehokkaampi menetelmä olisi luonnollisesti merkittävästi tehokkaampi valvonta ja todelliset, konkreettiset rangaistukset. Mutta näinhän ei Suomessa toki toimita, kun valvontakoneistoa tuunataan vaan kameravalvontaan optimaaliseksi, jotta saadaan paljon hilloa valtion kassaan.
 
Eipä ole tarvetta kun autolla ei ajeta jos otetaan, saisi olla nolla toleranssi tuolla liikenteessä. Miksi sitä on pakko viiniä lipittää tai olutta jos autolla pitää mennä.
Rangaistukset on kyllä Suomessa pieniä rattijuoppoudesta, välillä tuntuu että melkein enemmän saa sakkoa kun ajaa selvinpäin ylinopeutta .
 
En itse ottaisi missään tapauksessa ko. laitetta omaan autooni. En siksi, että ajelisin känässä, vaan koska alkolukko on leimaava. En haluaisin syyttömänä kännikuskin mainetta. Jos alkolukko asetettaisiin pakolliseksi laitteeksi kaikkiin autoihin, poistuisi myös leima ja silloin asia olisi minun puolesta ok. Himpun verran kyllä voisi harmittaa, jos hieno alkolukkolaite onkin itse vahvassa malfunction-tilassa ja töihin lähtö tyssäisi siihen.
 
Voisin ottaa alkolukon ilmaiseksi, jossei se näyttäisi lälläriltä. Jonkinlainen huomaamattomasti ja siististi integroitu systeemi sen pitäisi sitten olla.

 
Ottaisin ilman lisämaksua. Saisi tulla pakolliseksi kaikkiin uusiin autoihin alkaen******Pakolliseksi myös ammattiliikenteeseen.
 
En. Siinä sitä onkin selittämistä pomolle aamulla että "joo, nyt kävi niin ettei auto käynnisty. Puhalsin alkolukkoon ja se herjaa ja yms yms en oo mitään ottanut seliselipeli. Game over." Eli kyllä toi luotettavuus nousee suureksi kysymykseksi. Tuossa vakuutusmaksujen pieneneminen alkolukkoa vastaan olisi mukava porkkana.
 
Mrk sanoi:
En ottaisi, koska en tee sillä hevon v***uakaan. Tyypillistä kekkoslovakialaista holhouskulttuuria jos tuommoinen tulisi kaikille pakolliseksi. Rangaistaan kaikkia 1 % koomailujen takia.

+1

Autoilu näyttää menevän pian niin holhotuksi, ettei siinä ole enää mitään mieltä. Joka asiaa kytätään ja holhotaan. Mutta: se tulee samalla varmuudella kuin gps-pohjainen tiemaksujärjestelmäkin.

Rattijuopoille vaan ekasta kerrasta jo työlaitoskeikka tekemään ruumiillista työtä maamme hyväksi.
 
Peeveli sanoi:
Rattijuopoille vaan ekasta kerrasta jo työlaitoskeikka tekemään ruumiillista työtä maamme hyväksi.
Näinhän se ennen oli,lentokenttä työmaa tuli monelle tutuksi.Rattijuoppoja oli silti paljon kaatokännissä.
 
En maksaisi penniäkään mutta jos sen olemassa olosta saisi useamman satkun alennukset käyttö- tms. maksuista, niin sitten pultatkaa vaan kiinni.

Mitä tulee rattijuoppoihin, niin auto valtiolle kertalaakista ja uusija sinne asvalttityömaalle, maan täytteeksi.
 
En maksaisi, enkä kyllä ottaisi ilmaiseksikaan. Ainoa tilanne oikeastaan jossa lähtisin kännissä rattiin, olisi sellainen, että joku läheinen on hengenvaarassa eikä lanssia näy mailla eikä halmeilla. Voin ihan rehellisesti sanoa, että tuollaisessa tilanteessa en miettisi hetkeäkään. Toivottavasti en tuollaiseen tilanteeseen koskaan joudu.
 
Yhden traumaattisen kokemuksen jälkeen hankin itselleni kunnollisen alkometrin.
Siihen puhallan aamulla, jos illalla on tullut otettua yhtään enempää, kuin kolme lasia viiniä.
Ihan varmuuden vuoksi.
Mihin siinä enää autossa moista tarvitsee?
Kysymyshän on ainoastaan yrityksestä rajoittaa jo valmiiksi asennevammaisen kuljettajan ajamista.
Toki, ammattiliikenteeseen ne voisi laittaa pakollisiksi.
Oikein hirvittää ne koulubussia, tai maansiirtokuoma-autoa ajavat kännikuljettajat.
 
Sen vois kehittää kessyyn. Kun lähestyt autoa, niin puhallat avaimeen vaikka jo kotona ja ovi aukeaa jos promillet on kohdallaan.