https://tummennuskalvot.fi/

Opel Astra H 2004-2009 kokemuksia?

M

Mkin

Vieras
Löytyykö täältä foorumilta keneltäkään kokemuksia -04 - 09 Atroista? Kakkosautoksi 1.6-2.0 bensafarmari voisi olla harkinnassa. Ovatko tekniikaltaan kuinka luotettavia?
 
T

TeBsu

Vieras
Riippuu aika pitkälti yksilöstä. Porukoitten auto on 08vuoden enjoy edition, missä ei ole ollu mitään vikoja koko 4vuoden aikana mitä se on perheessä ollut. Ainoa "vika" ollu, et kuskinpuolen oven tiiveste vuoti vettä sateella oven alareunaan. Mutta sekin on kuulema näissä ominaisuus. Jakopään rempat kannattaa tehdä ajallaan, uusimmissa 1,6 koneisissa on huoltoväli 150tkm. Toki riippuu ihan yksilöstä, mitä vikoja niissä on, mutta yleensä suht hyviä pelejä hintalaatusuhdeeltaan. Lähipiiristä löytyy useempikin farkku. Voin ainakin ite suositella. Noitahan saa aika edullisesti vähän ajettuna. Riippuen pudjetista ja kilometrimäärästä.. Toki näistähän on mennyt hammastankoja ja etujousia, mutta kuten sanoin, niin tapauskohtasia...
 
M

Mkin

Vieras
Onkos ooppelimiehellä näkemystä 1.6-1.8-2.0 linjalla, onko kestävyyden suhteen mitään olennaista eroa? Ettei missään näistä ole jotain "edullista ominaisuutta" muihin nähden?
 

Paha71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
24.12.2013
H-Astrassa ei liene kuin 1.6- ja 1.8-litraiset vapareita, 2.0 on jo sitten turbo-moottori ( 170hv, 200hv ja OPC ). Jos jakohihnan - niissä pannuissa missä sellainen on - vaihtoväli on nostettu G-Astran 60 tkm:stä 150 tkm:iin, niin sekin on jo parannus; kuten jäsen TeBsu tuossa edellä tiesi kertoa.  :)

Autot ovat yksilöitä, historia kannattanee jo tuossa 5-10k€:n hintaluokassa tsekata. Jos haluat nimenomaan ison bensakoneen Astraan, niin kannattaa tutkailla hyvinhuollettuja, viimeisiä G-Astroja; niistä kun jo luulisi mallin alkuvuosien lastentautien poistuneen. :-X  :rolleyes:
 
M

Mkin

Vieras
Juuri tuossa paria turbokoneellista nettiautosta katselinkin ja totesin saman, ettei H:ssa 2 litraista taida vaparina enää ollakaan. Tokihan tuollainen 2.0t Astra olisi varsin muikea peli, mutta käytännössä Astra tulisi varmaan valittua 1.6 tai 1.8 koneella.
 
T

TeBsu

Vieras
1,8sia suosittelen, varsinkin jos farkkua meinaa? Mitä ite nyt on noilla 100hv koneella olevilla ooppeleilla suurimman osan elämästäni ajellu, niin ei kyllä semmoista enää itelle tule tuon 2,2 vectran jälkeen. Toki se riittää monelle, tuo 105hv. Mutta jos vähänkin haluaa reippaampaa menoa, niin isompaa suosittelen. Astrojen laatu tuntuu vaihtelevan aika paljon, mitä on ocf:fällä seurannu kavereitten kokemuksia. Joillaki on kaikki vikana, joillakin ei mitään, kuten porukoitten ja naapurin autot. Huoltohistoriaa kannattaa tarkkailla.
 
M

Mkin

Vieras
Njoo. Moottoriteholla ei nyt tuohon tarkoitukseen ole niin isoa merkitystä. Nykyisessä koirankopissa joskus ollut 68hv tehtaalta tullessaan, "ykkösautossa" taas moninkertaisesti+neliveto.

Päätarkoitus olisi löytää suht luotettava ja koiran mentävä kakkosauto "nurkka-ajoon". Katsotaan mitä tuleman pitää ja millaiseen päädytään.  :)