https://automasa.fi/

Olohuoneen ja ruokailutilan perusäänentoisto

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Talvialet on kohta alkamassa ja ajatuksissa olisi olohuoneen ja ruokailutilan äänentoiston upgreidaaminen. Nykyinen ratkaisu on niin huono, että ei siitä sen enempää :)

Mutta heti alkuun todettakoon, että en ole etsimässä mitään kultakorvien High End -ratkaisua. En missään nimessä. Kokonaisbudjetti olisi varmaan jossain 700-1000 euron välillä, eli kovin erikoista ratkaisua en ole etsimässä.

Mitä siis tarvitsen? Olohuoneeseen jonkun aparaatin, missä on:

Paikka USB-tikulle ja/tai SD-kortille
Striimaus BT:n yli
Nettiradion kuuntelu wlanin yli
CD-soitin (juu, oon kalkkis :D )

Hyvää bonusta (voisi ehkä joskus tarvittaessa siirtää kotiteatterikäyttöön/töllön rinnalle) olisi:

5.1
Bluray

Joku 2.1 järjestely voisi olla olohuoneeseen aika hyvä. Eli kaksi pienempää kaiutinta näkösälle ja subbari jonnekin enemmän tai vähemmän piiloon. Yhteydet näihin voidaan hoitaa johdoilla. Mutta rinnalle pitäisi saada langaton yhteys ruokailutilan kaiuttimille. Täällä voisi olla 2.0 tai 2.1. Ei niin väliä, koska pientä taustamökää tänne vain tarvitaan.

Miltä suunnalta tällaiseen tarpeeseen pitäisi lähteä etsimään ratkaisua? Ja muistettakoon nyt se, että kyse on siis ihan perustarpeista ja en millään raaskisi yli 1000 euroa tähän panostaa.

EDIT: Selvyyden nimissä todettakoon, että mitään Applen tuotteisiin vivahtavaakaan ratkaisua ei kannata tarjota, koska niihin minulla ei ole tässä, eikä seuraavassakaan elämässä varaa ;)
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuohon hintaan täytyy kuitenkin se subbari unohtaa, laadukkaisiin pieniin kaiuttimiin sijoittaisin budjetista puolet ja päätelaitteksi vaikka Denon Ceol N8 tai sen uudempi versio N9.
 

Antero

Vakiokalustoa
Liittynyt
1.1.2014
Tuohon rahaan ja vaatimuksiin ei oikein järkevää "all in one"- pakettia taida löytyä. Jos cd-soitin ei olisi välttämätön, niin Naim Muso olisi mielenkiintoinen valinta, toki budjetti hieman venyisi. Kaksi hyvää kaiutinta ja vahvistin + vahvistin lienee tosiaan paras ratkaisu. Jos käytetyt kiinnostaa, niin voi laittaa yv:tä. ;)
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Naim Mu-So menee ikävä kyllä liian kalliiksi, kun rinnalle pitäisi ostaa vielä joku toinen kaiutinratkaisu ruokailutilaan. Ja ehkä olen hiukan vanhaa koulukuntaa tässä(kin) asiassa ja haluaisin kaksi selkeästi erillistä kaiutinta riittävän etäälle toisistaan.

Denon Ceol N8 vaikuttaa hinnan puolesta sopivalta, mutta pystyykö tähän liittämään toiset langattomat kaiuttimet? Ja onnistuuko musiikin striimaus BT:n yli muilla kuin Applen tuotteilla?
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
 
Denoniin BT striimaus onnistuu ainakin Nokian puhelimella, myös äänenvoimakkuus säätyy, vähän viiveellä kylläkin. Kaiutinlähtöjä on vain yksi kappale eikä erillistä vahvistinlähtöä ole, joten yhteen kaiutinpariin on siinä tyytyminen.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Pekka T sanoi:
Kaiutinlähtöjä on vain yksi kappale eikä erillistä vahvistinlähtöä ole, joten yhteen kaiutinpariin on siinä tyytyminen.

Tästä tulee sitten showstopper, vaikka Amazonissa olisikin ollut näitä sopivaan hintaan tarjolla.
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Sen verran vielä korjausta, että Denon N8:ssa ei ole Bluetoothia, se löytyy uudesta N9 mallista. Nokian puhelimen käyttökokeilu olikin verkon yli.  :)
 
T

TeBsu

Vieras
Telkkarihan on Sony KDL40W605 40" Smart Full HD LED-TV eli toivon mukaan toimii. Sekin oisi hauska tietää tuon todellinen wattiteho epäilen 150w lähemmin kun tuota ilmoitettua. Mutta tuohan tulee 28neliön poikamies boxiin, että varmaan siellä ajaa asiansa paremmin, kun tietokoneen kajarit  ;D
 
T

TeBsu

Vieras
pokkus sanoi:
Optisella kaapelilla kiinni telkkarista tuohon Pioneerin vahvistimeen, niin luulisi toimivan. Telkkarista pitää varmaan sitten asetuksista kytkeä päälle äänet SPDIF:stä.

Kiitos pokkukselle oishan se hyvä jos sais ne telkkarin äänetkin kuulumaan tuon kautta.. Eihän toi nyt mistään kotosin ole, mutta riittää toivottovasti omaan käyttöön  :eek:
 
N

nokivasara

Vieras
TeBsu sanoi:
Kiitos pokkukselle oishan se hyvä jos sais ne telkkarin äänetkin kuulumaan tuon kautta.. Eihän toi nyt mistään kotosin ole, mutta riittää toivottovasti omaan käyttöön  :eek:
Sonyn telkkarista olen itte vetänyt optisen piuhan Yamahan 7 x 120W vahvistimelle. Vahvistimelle asti ainakin äänenlaatu sama, kuin mitä kaapeliverkosta tulee. Vahvistimesta & kaiuttimista sitten kiinni onko mistään kotoisin? Hyvin tuo minusta toimii.