https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Norja sammuttaa FM-radiolähettimensä ja siirtyy digiradioaikaan

M

mremonen

Vieras
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005020488.html

Ruvetaankohan siellä myymään digibokseja radioihin? Toivottavasti nämä koohot täällä Suomessa ei nyt käynnistä tuota hanketta uudelleen. Mutta taitaa olla turha toive. Varmaan Perneri bundlaa tämän liikennekaareen ja autoradioissa pitää olla paluukanava, jolla auton sijainti sadaan selville. Eikös digitelkkaristandardissakin Suomessa pitänyt olla se paluukanava "interaktiivisia digipalveluja" varten. Eipä silläkään ominaisuudella ihan ruuhkaksi asti ole käyttöä ollut.
 

JPL

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
25.12.2013
Autossani 4G mokkulalla poppikone soi paremmin kuin rätisevä FM, on aika siirtyä eteenpäin...
 
V

vakio

Vieras
Jaahans, josko kohta Sorennon DAB-välilehdellekin löytyisi käyttöä...
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
JPL sanoi:
Autossani 4G mokkulalla poppikone soi paremmin kuin rätisevä FM, on aika siirtyä eteenpäin...

Niin soi, mutta siirtyminen toiseen menneisyyden teknologiaan on kuin suomalainen digitv-uudistus. Fiasko toisensa jälkeen. Olisi se siirtymä DAB:iin tapahtunut Suomessakin jo vaikka 15 vuotta sitten, jona se olisi tehty pakolla kuten tv:ssä. Ei pidä kuitenkaan kuvitella, että digitalisointi parantaisi ääneen laatua. Kyllä se saadaan pilattua pakkaamalla ääni niin pieneen bit-streamiin että äänestä saadaan monotonista puuroa.
 

Arcca

Klassikko
Liittynyt
13.9.2014
^Ilmeisesti pitäisikin siirtyä siihen että radiota ja autoradiota kuunnellaan nettiradioista esim mobiiliverkkojen (esim 4G:n) yli muiden datasiirtoa vaativien palvelujen ohessa. (Pakkaus&bit-stream on niissäkin tosin äänen rajoitteena.)

Täten yleisradioverkot (FM) voidaan purkaa aikanaan kokonaan.

Näin varmaan on Suomessa kehitys ajateltukin kun DAB on suht aiheellisesti heitetty romukoppaan tarpeettomana, FM:llä pärjää toistaiseksi.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Pakkaus/bit stream mikään rajoite ole kun nytkin onnistuu elokuvien katsominen hyvällä kuvan ja äänen laadulla niiden yhteyksien yli. Toki, kun pari miljoonaa radio streamia vedetään samaan aikaa noiden verkkojen kautta, niin jotain on kehitettävä.