https://yliteippaus.fi/

Navigaattorit

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Laitetaas tällainen nykyautoiluun tiukasti liittyvä topic tänne.

Aihe sillain ajankohtainen minulle, että mulla oli ongelmia Garminin 2495LMT n kanssa. Jo toinen laite meni jumiin ja kun sit sain kolmannen tuotevaihtona käteen, marssin myyjäliikkeeseen ja onnistuin vaihtamaan tuon avaamattoman navin TOMTOM  Go400 LMT hen. Nyt on sitten kokemusta kummastakin merkistä.

Tykkäsin Garminista, jos vain olisi toiminut- veti pultit vähän väliä ja sammutteli itteensä.
Tämän TOMTOM in kanssa pärjänny kans ihan mukavasti, mutta jotenkin Garminin ( käyttis mukavampi.

TOMTOM issa mm läheltä etsittävien kohteiden haku vaatii enemmän askartelua (ravintoloiden, autokauppojen ymv).
Lisäksi tässä TOMissa kulkee liikennetiedotteet kännykän bluetoothin kautta ja jotenkin ei mun Samsungin kanssa suostu yhdistään automaattisesti. Johtunee siitä että Samsung sammuttaa aina internetin jako asetuksen jossain vaiheessa. no Suomessa ei tuota liikennetiedotusta niin kaipaakaan .

Sitten kysymys johon en ole löytänyt vastausta. Tähän kuuluu 3 kk lisenssi nopeuskameroihin ja jatko maksaisi hiukan alle 30,-/vuosi. Jos tuota ei osta, niin häviääkö nuo kamerat kokonaan vai jäänkö vain ilman tolppien päivityspalvelua?
 
Ei ne mun mielestä mihinkään katoa.Ei vaan ole sitten viimeisimmät tolppa lisäykset.Itse pidän aina uusimmat päivitykset.Halpa päivitys jos vertaa sakkoihin.
 
Skula sanoi:
Autoon, TomTom vai Garmin? Hintaluokka ~100e.

Malli? 4.3" riittävä varmaan?
Tässä puolitoista vuotta käytellyt TomTomia ja seuraava ei ole samanmerkin tuote... Tasaisin väliajoin laite "sekoaa" ja kadottaa satelliitit, nollaus toki herättää kikottimen henkiin mutta.. Samoin yhteys tietokoneeseen pätkii tai ei toimi ollenkaan eli ei hyvä. Laite siis TomTom Via120.

Garminin vois ostella toiseen autoon.
 
Onko muilla kokemusta Telkkä ohjelmasta? Kyseessä on toistaiseksi ilmainen ohjelma, mikä toimii ainakin anroidilla ja varoittaa tolpista, sekä näyttää todellisen nopeuden. Latasin sen, kun auton oma navigaattori ei tee kumpaakaan. Ainakin ensi vaikutelma on, että toimii niin kuin pitääkin. Ainoa negatiivinen asia on, että jos nopeus on yli 130, niin alkaa vinkumaan ja uhkaa lopettaa toimintansa jos sama jatkuu.
 
Skula sanoi:
Autoon, TomTom vai Garmin? Hintaluokka ~100e.

Malli? 4.3" riittävä varmaan?
Garmin
Aikaisemmin ollut Garmin ja otin kokeeksi TomTom Go1000 live. Pari kertaa ollut huollossa käynnistysluupin ja akun takia. Karttojen päivitykset tulee pitkällä viiveellä, vaikka päivityksiä tuli neljä kertaa vuodessa.
Entinen Garmin on pojan käytössä ja pelaa hyvin.
 
Garmin on itselläkin ollut. Vuonna 2008 sen ostin, vikoja ei ole ollut. Nyt se on vaan jääny tohon vanhukseen ja Mondeoon uutta kaipaisin..

Garmin kai se on käytävä katsomassa ja miksei myös ostamassa..
 
Mulla toiminut TOMTOM ihan ok. Silloin tällöin latailee karttoja, mutta ei lagaa läheskään niin usein kun Garmin teki.
Garmin kyllä käytöltään monta kertaa fiksumpi.

Mutta edelleen ikävä suomalaista Navigore ohjelmistoa symbianissa vuosilta 1 ja 2. Oli se niin rattoisaa kurvailla Taru Valkeapään opastaessa.....
 
Jysky sanoi:
Mutta edelleen ikävä suomalaista Navigore ohjelmistoa symbianissa vuosilta 1 ja 2. Oli se niin rattoisaa kurvailla Taru Valkeapään opastaessa.....

Löytyy vieläkin tuo orkkismuistikortilta! BT-GPS mokkulakin on samassa pussissa.. Törmäsin näihin joku viikko takaperin kun siirtelin autotallissa kamoja..

Pitäiskö joskus retroilla ja kaivaa Taru taas esiin  ;D
 
TomTom One ollut harraste ja työkäytössäkin vuodesta 2009 ja ei ole ongelmia ollut sen kanssa ollenkaan.

Olisiko näiden navigaattoreidenkin kanssa niin, että uusi vehje mikä ei toimi ollenkaan, on kehitetty vanhasta, mainiosti toimivasta??
 
^^^ Navicore oli mullakin Nokian pikkucommarissa. Hitosti tykkäsin sen käytettävyydestä ym.
Monia hyviä ominaisuuksia.
Tosin sekosi sekin toisinaan.

Sitten Garmin oli mulla reilun vuoden. Erittäin hyvä laite.
Se ei seonnut kertaakaan, mutta latauksen kanssa oli ongelmia.
Yks kaks laite vaan kertoi, että akku vähissä, vaikka oli laturissa koko ajan.
Tosin syynä ne umpisurkeat "tupakansytytinpistokkeet". Miksi hitossa ei ole keksitty jo parempaa liitintä.
Mun matkajääkaappi tekee samaa, liitintä pitää välillä nitkuttaa, että laite lähtee käyntiin.

Nyt on kiinteä Kenwood, jossa Garminin ohjelmisto.
Tykkään erittäin paljon.
Mutta välillä sekoaa tämäkin. Buutti ja taas toimii.
Olivat perkeleet vaan huollossa vaihtaneet kielen englanniksi.
Varmaan kun on ollut akku irti tms. niin laite itse on ottanut "perusasetukset".
Meni taas hetki, että löysi valikon, mistä sain kielen takaisin italiaksi.

Navicorea ei enää saa, mutta jos kiinteää ja irtolaitetta vertaa, niin irtolaitteen saattaa saada paremmin
näkökenttään, ilman että se haittaa muuta näkyvyyttä. Ainakin minulla Volvossa oli todella hyvin.
Sitten miinuspuolena on se latausjohto (p.skaliittimellä) ja se että se sitten vie koko ajan sen pistokkeen.
Irtolaitteen voi ottaa mukaan, vaikkapa vieraassa kaupungissa. Ihan vaikka jotta löytää autolle takaisin.
Toki älykännyköistä löytyy varmaan vastaava toiminto. Pitäiskin kattoa...

Ääni kuitenkin kiinteälle.
Eikö ne ala olla jo ihan järkihinnoissakin?
Itse asiassa, en edes tiedä mitä tuo minun Kenwood maksoi.
 
Onhan noiden kiinteiden hinnat ainakin osassa merkkejä ja malleja tulleet alaspäin, mutta kyllä siellä hinnoissa on edelleen runsaasti ilmaa. Lisäksi karttapäivitykset joihinkin automerkkeihin ovat todella suolaisen hintaisia ja karttatuki pidemmällä aikavälillä huono verrattuna moniin irtolaitteisiin. Irtolaitteet myös lähes poikkeuksetta osaavat Suomea, kun integroiduissa naveissa tuo on harvinainen poikkeus. Parantamisen varaa on vielä paljon.
 
jantsa sanoi:
Onko muilla kokemusta Telkkä ohjelmasta? Kyseessä on toistaiseksi ilmainen ohjelma, mikä toimii ainakin anroidilla ja varoittaa tolpista, sekä näyttää todellisen nopeuden. Latasin sen, kun auton oma navigaattori ei tee kumpaakaan. Ainakin ensi vaikutelma on, että toimii niin kuin pitääkin. Ainoa negatiivinen asia on, että jos nopeus on yli 130, niin alkaa vinkumaan ja uhkaa lopettaa toimintansa jos sama jatkuu.

Joo, tuttu on ja käytössä. Nimi muuttui jossain vaiheessa GoldenEye:ksi.

Toimii kyllä, mutta ei tosiaan aivan täydellinen. Toinen häiritsevä ominaisuus on se, että ohjelma pitää näyttöä jatkuvasti päällä ja näyttää välimatkaa myös toiseen suuntaan kuvaaviin tolppiin. Se kyllä tajuaa sen, että tolppa kuvaa toiseen suuntaan, eikä varoita siitä, mutta silti näyttää etäisyyttä siihen. Mutta erinomainen kuitenkin, kun ottaa huomioon että on täysin ilmainen.
 
Mikäs se ois suositus uudelle naville tänäpäivänä? Mieluusti kohtuu hyvän kokoinen näyttö ja mahdollisimman vähän turhaa muovia näytön ympärillä. Ikkunaan kiinnitettävää mallia siis haussa. Entinen alkaa olla aikansa elänyt kun ei enää saa karttoja päivitettyä ja muutenkin on turhan pieni ja huono näyttöinen.
Vaunun kanssa liikkuessa hyvä navi on aika tärkeä apuväline. Ei huvita ajaa umpikujaan tai jonnekkin metsään. Saatikka, että navin mielestä paikassa jossa juuri ajat, ei ole tietä ollenkaan.
 
Tom Tom tai Garmin 5" tai isommalla näytöllä sekä elinikäisillä karttapäivityksillä. Gigantissa just katselin noita eikä ne oo edes pahan hintaisia. Itselläni on 3 vuotta vanha Garmin Nuvi 1490tv malli johon latasin nettisivuilta ohjelmistopäivityksen, pelittää ihan hyvin vielä mutta sen kosketusnäyttöä saa painaa aika reilusti, ehkä nuo uudemmat mallit ovat herkempiä.
 
Lienee turha aloittaa väittelyä kumpi on parempi (TomTom vai Garmin), koska keskustelu saa yleensä nopeasti kitka vs. nasta -keskustelun piirteitä. Olen itse huomannut, että jos jompaa kumpaa on hetken käyttänyt, niin siihen on tottunut sen verran että hyppy toiselle puolelle tuntuu mahdottomalta. Itse pidän Tompan käyttölogiigasta, mutta monta kaveria vannoo Garminin nimeen.

HatYai:lla oli hyvä vinkki, eli näytön koko mahdollisimman suureksi jolloin käyttö on helppoa ja vaivatonta, muut omianaisuudet sitten tarpeen ja maksukyvyn mukaan.
 
Ai tästäkin aiheesta oli jo topic. No ei se mitään, kun modet hoitaa homman ;)

Ei ole merkkiennakkoluuloja, joten täytynee käydä katsomassa tarjontaa. Kokoa saa olla mieluusti se 5" näytöllä. Ja kirkas näyttö, että näkee kesälläkin. Kaipa sen satasella saa kohtuullisen laitteen ikipäivityksin? Tolppavaroituksia jne en kaipaa. Enemmänkin sitä yleistä toimivuutta. Nykyinen Mio on välillä niinhidas, että ehtii risteys mennä ennekuin se kertoo mikä reitti valitaan... eikä päivitykset toimi.
 
Komppaan edellisia kirjoittajia, TomTom tai Garmin, kumpitahansa hoitaa varmasti homman. Itsellä kokemuksia TomTomin 'irtolaitteista' ja nyt CX-5:n kiinteästä. Tämä kiinteä on himpun verkkainen toiminnoissaan, kuten olen raportoinutkin, mutta irtonavissa en sellaista huomannut.

Suuri koko (5” +) ja elinikäiset päivitykset ovat mielestäni must (muutama kymppi hankintavaiheessa lisää, lämmittää kyllä mieltä koko käyttöiän ajan  8) ). Samoin nuo kiinteät kamerat ovat ehdottomasti tarpeen. Asuntovaunua vetäessä liikkuu yleensä tuntemattomilla reiteillä ja silloin tuo kamerapiippaus on joskus 'kullan' arvoinen.

==============

Viimeksi viime kesänä 80 alueella hienoissa järvimaisemissä ajellessa oli yhtäkkiä 60 lätkä ja kamera 'piilotettu' tienvieruslepikkoon mutkan taakse. En nähnyt niitä ensin ollenkaan, mutta kuulin piippauksen ja epäuskosta huolimatta hiljensin vauhtia (peräkärryn kanssa hitaaaasti...), mutta kamera ehti välähtää. Parin päivän kuluttua tulikin postitse jo kuivakiskoisen kohtelias huomautus.
 
Kaikki käyttämäni TomTomit ovat olleet hinnat alkaen peruslaitteita. Tykkään käyttiksestä ja päivitykset ovat toteutuneet ongelmitta. Auttelin taannoin kamuani Garmininsa kanssa, kelpo laitteelta vaikutti sekin. Pari huomiota omasta Tompastani:
- auringonpaisteella ei tahdo näytön kirkkaus riittää
- osoitetta kirjoitettaessa taitaa edellyttää kaupungin tai postinumeron tietämistä
 
juupeli sanoi:
- osoitetta kirjoitettaessa taitaa edellyttää kaupungin tai postinumeron tietämistä

Tuo on ärsyttävää, etenkin kun kuntaliitosten myötä ei tiedä enää aina itsekään että missä kunnassa sitä mikäkin on, saatika että navi tietäisi. Joskus räpläsin jotain navigaattoria, johon kirjoitettaessa esim. "Koivukuja" se tarjosi listalla kaikki Koivukujat ympäri Suomea siten että kadun nimen perässä oli kaupunki, eli
Koivukuja, Espoo
Koivukuja, Jyväskylä
Koivukuja, Vantaa 
jne.

Tuosta sitten vain klikkasin oikeaa ja homma oli hoidettu. Valitettavasti en kuolemaksenikaan muista minkä merkkinen laite oli kyseessä.
 
^Ainakin Garminissa, jos etsii osoitetta ja ei muista kaupunkia voi valita "etsi kaikiki", jolloin tulee kaikki osoitteen mukaiset paikat, ja sen perään kaupunki.