https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Moottoriurheilua harrastavia?

M

MMV

Vieras
Onkohan stadiumin jäsenissä autourheilua harrastavia? Itse aloitin ratin takana "melkoisen vanhana" eli 30-vuotiaana. Tätä ennen olin toimitsijapuolella tehden mm. tuomarin hommia. Kilpaa olen ajellut omaksi huviksi nyt 14 vuotta ilman minkäänlaisia menestymispaineita. Kokemusta on tullut rallista, rallisprintistä, radalta, kartingista ja nyt rokista.
 
Itse en enää harrasta, tai no, pientä säätöä kartingin puolella ollaan virittelemässä mutta ei oikein etene. Harrastaminen jääkin siis satunnaiseen hallikartingiin.

Nuorempana tuli sitten, lapsena siis, kartingia ajettua ihan kisamoodissa. "Ura" loppui tyypilliseen tapaan eli rahapulaan teini-iässä kun olisi pitänyt lähteä panostamaan aikuisten oikeasti asiaan. Minun karting -ajoilta maailmalle ovat ponnistelleet mm. tseitsei ja Mikat Häkkinen ja Salo. Siis sinne korkeimmalle tasolle.

Sittemmin tuli puuhattua paljon drag-racingin parissa kun oli tuo "jenkki on jees" aikakausi elämässä. Muutama kisalähtökin varttimaililla on vedetty mutta pääosin toimitsijana.

Rallin puolella taas puolivakavaa kartturin hommaa on tullut tehtyä aikoinaan mutta kun tuli siinäkin asiassa uravalinta eteen, valitsin tämän konttoriduunarin uran.
 
Kartingia on tullut ajettua kilpailumielessä, mutta oma varsinainen moottoriurheilu-ura on tähän mennessä painottunut enemmän kaksipyöräisten puolelle. Motocross ja road racing ovat olleet päälajeina ja näistä rr:ää sm-tasolla. RR olisi jatkunut varmasti sillä erää pidempään, mutta jouduin lopettamaan lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Myös toimitsijapuolella olen toiminut eri lajien parissa.

Viimeistä lukua en ole omaan moottoriurheilutarinaani vielä kuitenkaan kirjoittanut ja tarkoitus olisi jatkaa joko kaksi- tai nelipyöräisten parissa heti, kun saan nämä nykyiset rakennusprojektini vähän parempaan malliin. Sitten riittäisi voimavaroja paremmin harrastuksiinkin. Vanhat loukkaantumisten aiheuttamat vaivat toki edelleen vaivaa, mutta eivät ne enää juurikaan ajamista haittaa.

 
Tämä topicci ei oikein ole ottanut tuulta alleen, joten pitääpä elvytellä. Viime kesänä valmistunut e36 Coupe alkaa olla jo kohtuullisen rähjäisessä kunnossa. Pitää varmaan keväällä silotella ja maalailla...

 
Pitäisikö tämä ketju muuttaa muotoon "Moottoriurheilua harrastavia?" Toki sellaisen voisi erikseenkin perustaa, mutta en tiedä olisiko sekään yksinään kovin vilkas ketju.

Huomasin, että olen itse kirjoittanut tähän ketjuun ennen tämänpäiväisiä viestejä viimeisimmän viestin. Nyt noihin omiin horinoihini saattaisi olla tulossa jotain jatkoa, kun talliin on ilmestynyt kaksi kisatouhuihin tarkoitettua ajopeliä. Mutta milloin, niin siihen ei vielä vastausta löydy. Mutta eipä sillä enää tällä iällä ole niin suurta merkitystäkään minä vuotena tuonne lähtöviivalle saisi itsensä raahattua.

Tuohon vanhaan viestiini vielä päivitys. Vaikka rakennusprojektit ovat paremmalla mallilla niin uutta projektia pukkaa, eli ei taida olla liikaa ylimääräistä aikaa harrastuksille jatkossakaan. Ja vanhoihin loukkaantumisiin myös lisäys, että kyllä ne vaan nykyään häiritsevät ja jatkuva särky muistuttaa joka päivä aiemmista harrastuksista. Mutta sellaista se moottoripyöräurheilu on.
 
Otsikon aihe voisi olla todellakin moottoriurheilu sen laveimmassa merkityksessä, niin tännekin tulisi varmaan vähän enemmän juttua. Eli jos modet sattuu lukemaan, niin otsikon voisi vaihtaa muotoon "Moottoriurheilua harrastavia?".
 
Vaikka ei ole tähän topiciin varsinaisesti mitään mitä antaa niin kyllä luen mielelläni teidän tarinoita. Pitäisipä joskus penkallekkin tuolla esim. MMV:tä seuraamaan.
 
Moottoriurheilua tässä harrastetaan ainakin omalta osaltaan pääasiassa tallissa laittaen ja varikolla sekä kisoissa. Oma moottoriurheilu ja harrastetouhu on ollut nuorempana moottoripyörien parissa ensin enduroa muutama kisa ja sitten classic-TT kisoja suomessa ja ruotsissa.Olen asunut oikeastaan aina ahveniston radan vieressä, ja ihan penskana aita oli välissä mistä näki suoraan pääsuoralle.Omat pyörät ovat tallissa jos vielä innostuu. Ehkä poika on siitä saanut jotain kipinää kun reissuissa on mukana ollut, ja nyt nelipyöräisillä pojan aika näyttää kyntensä Historic race kisoissa roadsport- luokassa 2A, BMW e36 M3 3.2. Viime vuonna aloitti, neljä lähtöä ja viimeisessä kisassa pari kertaa podiumille kunnon sadekelissä. Nyt otettiin kone auki ja tarkistettiin että kaikki on kunnossa ja vaihdettiin kiertokangen laakerit  ja pääsiäisenä olisi tarkoitus laitta kone takaisin paikoilleen. Onneksi viime syksynä käytiin penkissä ja kiinnosti paljonko koneessa oli tehoa, no onneksi ei tiedetty koneesta puuttuvan noin 40-50heppaa ja kuski ihmetteli kun ei kyyti oikein riitä ;D Nyt pitäisi olla kaikki kohdallaan kun saatiin puuttuvat palikat.
 
Kaksipyöräisellä myös täällä mennään. Myöhäisherännäisenä lajin pariin ja heti endurokärpänen vei mennessään.

Pääasiassa kuntoilua tutussa porukassa ja kyläkisoja. Muutaman kansallisen endurokisan vuosittain C-luokassa käyn ajamassa, sekä muutaman Cross Country -kilpailun. Pari viikkoa sitten kypsyi vihdoinkin päätös lähteä mukaan vuoden päästä Päijänteen ympäriajoon. Eli 2019 maaliskuuhun mennessä pitäisi kunto saada siihen kondikseen, että 700km menee enduron kyydissä kahteen päivään.
 
Oli kyllä hienoa vetää talvella lumispooria, ja oli toisaalta inhottavaa vetää jäinen kypärä hikiseen päähän uudelle lenkille lähtiessä :)
 
Varttimailia on tullut ajettua harrastusmielessä stripillä joulukuusta vasten ja epävirallisia raggarpartyquartereita sitäkin enemmän.
Varsinaista moottoriurheilua ei koskaan tullut otettua tosissaan. Se välillä harmittaa. Kartingissa olin mukana 24h kisassa yhtenä kolmesta kuljettajasta joskus.

Jotenkin kai nuorena jo tajusi, että henki lähtee jos alkaa rallia tai moottoripyöräilyä kisamielessä ajamaan.
Olin paskalla kun itsesuojeluvaistoa jaettiin.
 
Reilut 10 vuotta olen ajanut Endurance Saloon -luokassa. Sellaiset 1-3 kisaa vuodessa on tullut ajettua. Koko ajan on ollut sama auto mutta ensi kaudelle hommatulla autolla saa taivaspaikan.
 
Junnujen kanssa ajellaan kartinkia, itse ihan vaan varikon puolella mokaanikon tehtävissä ja pojat ajaa.
 
Hyvä että tähänkin aiheeseen tulee tarinoita. Meillä oli ennen kauden avauskisaa ongelmia taas voimapuolella, käytiin penkissä ja tehot kateissa, ensin alle 230 hv. Ja ilman vanoksia 266 konia. Talliin purkaan konetta ja
vanos pois ja ajoituksen tarkistus, säädettiin kaikki ok. ja kohti veteliä, siellä perjantain reenit ja tehot kateissa, onneksi saatiin lainaan ecu josta oli poistettu perän nopeustieto mitä ecu tarvitsee, tämä nopeustieto ei omassa autossa kulje eculle ja tämä rajoittaa koneen tehoa n.40-50 hv. Onneksi tämä ecu toimi ja lauantaina neljäs sija ulosajosta huolimatta tokassa kurvissa, ja sunnuntaina toinen sija.
 
Olisikohan se minun autourheilu-ura sitten tässä. Tuon hallin takana olisi vielä yksi kaarellinen Sierran kori ja volvolaista tekniikkaa löytyisi yhteen autoon, joten vieroitusoireiden ilmaantuessa apu on lähellä.
 

Liitteet

  • Screenshot_20191019-120611_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20191019-120611_WhatsApp.jpg
    43,2 KB · Katsottu: 283
Siinäpä tuo sitten on uuden omistajan kärryllä. Eikä edes tarvinnut koria siistiä. Uudet kuituosat ja puskurit kyytiin, varaosakori jäi vielä tallin taakse odottamaan noutoa. Olisi tuosta varmaan vähän enemmän saanut, jos olisi taas siistinyt, mutta eipä olisi ollut vaivan arvoista.
 

Liitteet

  • IMG-20191019-WA0002.jpg
    IMG-20191019-WA0002.jpg
    69,4 KB · Katsottu: 280
Mihin ihmeeseen sä rahasi nyt tunget, kun ei ole enää tuota harrastetta?
Puolet viinaan ja naisiin, loput tuhlaat?
 
Veikkaan ettei nuo vähäiset rovot pesää tee. Yritetään laittaa turhuuteen.
 
Löytyi näköjään näillä näkymin viimeisestä kisasta räpsyjäkin. Ihan ei ole nopein ajolinja ja -tyyli asfaltilla... 8)
 

Liitteet

  • rr_karstula2019-8.jpg
    rr_karstula2019-8.jpg
    77,4 KB · Katsottu: 271
Tämäpä hauskaa. Edellinen postaus, jossa viimeinen kisa ja tänään löytyi valokuva ensimmäisestä kisastani. Alla Fiat 127 Sport r.A
 

Liitteet

  • 20200913_083344-01.jpeg
    20200913_083344-01.jpeg
    23,1 KB · Katsottu: 224
Moottoriurheilua harrastavia?

No joo, joskus nuorena miehenä 60-luvulla kaksipyöräisellä, taisivat nimittää sitä siihen aikaan "luotettavuusajoksi". Myöhemmin kouluja käyneet väänsivät sille nimeksi jonkin ihme "Enduro"-termin.
Kyllähän sekin urheilusta kävi. Kerrankin juuttui mopo suon silmäkkeeseen niin pahasti, että sinne piti jättää. Loppui kuskilta voimat kiskoa se kuiville. Onneksi saatiin myöhemmin porukalla ylös, jotta saattoi jatkaa harrastusta. Uuteen mopoon eivät rahat olisi riittäneet.

 
^
Täytyy sanoa että eläin hommaa tuo enduro, multa olisi kyllä jäänyt mopo silmään.
 
Sattuneesta syystä tämäkin homma on ollut seis kohta pari vuotta. Yleisö ei vieläkään sallittu, mutta onneksi kausi pyörii taas.
 

Liitteet

  • IMG_20210516_093017.jpg
    IMG_20210516_093017.jpg
    94,2 KB · Katsottu: 263
Ei se koira karvoistaan eroon pääse. Tuli hankittua tällainen myyntiluokan Golf Volvon 5-sylinterisellä koneella. Enpä ole ajanut etuvetoisella kilpaa ihan hetkeen...
 

Liitteet

  • received_952349318827247.jpg
    received_952349318827247.jpg
    99,9 KB · Katsottu: 201