https://tummennuskalvot.fi/

Moottoripyörällä

V

Vaarivanhus

Vieras
Siitä on jo niin kauan aikaa..

 

Liitteet

  • Peltotiella.jpg
    Peltotiella.jpg
    85,1 KB · Katsottu: 315
V

Vaarivanhus

Vieras
Kettu sanoi:
Se oli scramblea silloin...
Ainakin se oli kuraista puuhaa, mutta mahdottoman mukavaa.

Soiden ylitys, jossa oli ajoreittiin nähden vedetty poikittain isoja ojia pillarin vetämällä auralla, olivat mielenkiintoisia. Vauhtia ojan ylitykseen et saanut pehmeässä hetteikössä tarpeeksi, jotta olisit pyörinesi voinut loikata ojan yli. Sinne ojan pohjalle kyllä pääsi, mutta ylöspääsy olikin sitten työläämpi juttu. Se siitä puuhasta urheilullisen tekikin. Joskus kävi niin, että pyörä olisi vielä palvellut kuskia, mutta kuski väsähti.

Pyörät olivat aika voimattomia nykyisiin verrattuina. Tuossa kuvan laitteessakin oli 10,5 hevosvoimaa. Kisamaaston mukaan piti suorittaa välityssuhteen muutoksia. Etummaisen ketjupyörää vaihdettiin vekslailtiin sopivan kokoiseksi. Pyörä piti usein kilpailujen välillä purkaa ja kasata, havaitut viat korjaten. Muuten ei olisi pysynyt riittävän luotettavana maaliin pääsemiseksi.
 
V

Vaarivanhus

Vieras
fourvalve sanoi:
Näyttäisi olevan kunnon rauta alla, MZ es 175 geländesport :D vai oliko 125cc.
Tunnistit pelin aivan oikein, mutta satapiikki se vain :D
Ja se mainitsemani teho 10,5 hevosvoimaa olikin moottorin puristussuhde :-[ Tehoa taisikin olla valtava 11 hevosvoimaa.

Edit: niin, ja tuon "Barbour" ajopuvun,  joka silloin oli muotia melkein joka jannulla, heitin lopulta roskiin, koska oli niin vietävän sottainen säilyttää. Kypärä sen sijaan on tallella ja sitä pikkupojat ovat vesi kielellä himoinneet, mutta en ole raaskinut luopua.