https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mobiilitulostus?

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Kun mobiililaitteilla operointi laajenee kokoajan, niin myös suorat tulostukset niistä.

HP ja Samsung mallistot tarjoaa niihin mahdollisuuksia, mutta sehän tarkoittaa uuden tulostimen hankintaa, vai tarkoittaako?

Mitä mahdollisuuksia olisi saada mobiilitulostus lisälaitteena USB liitäntäiseen tulostimeen ilman että välissä on tietsikkaa?
 
Mitäs kännyä/mobiilikäyttöjärjestelmää sinulla on käytössä?

Ostin nimittäin itse tuossa taannoin Samsungin wlan-tulostimen/monitoimilaitteen. Tulostin siis kytkeytyy kotona olevaan wlan-verkkoon ja sen kautta voi tulostaa tietokoneella tai kännykällä tai tabletilla. Jos tulostin on päällä, voin tulostaa kännykällä dokumentin mistä tahansa verkosta Google cloud printin kautta, jota tuo tulostin tukee.

Tuo Google cloud print tarvii yhteensopivan tulostimen, sekä tottakai Google-tilin. Tulostimen asetuksissa määritetään mille tilille tuo synkronoidaan ja sitä kautta voi sitten tulostella miltä tahansa tiliin liitetyltä mobiililaitteelta ilman sen isompia kikkailuja.

Vastaako tuo ajatuksiasi? Toinen vaihtoehto on USB-liitäntäinen tulostin wlan-tukiasemaan johdolla kytkettynä, jolloin tuo wlan-tukiasema hoitaa jonkin pilvitulostuspalveluyhteydet.
 
ConD sanoi:
Mitäs kännyä/mobiilikäyttöjärjestelmää sinulla on käytössä?

Anterollahan sitä mennään.

ConD sanoi:
Tuo Google cloud print tarvii yhteensopivan tulostimen, sekä tottakai Google-tilin.

Hetken skannailin, niin tuohon Googeliin törmäsinkin.

Ei välttämättä tarvitse sopivaa tulostinta, lisäpalikallakin onnistuu...

http://www.lantronix.com/it-management/xprintserver/xprintserver-cloudprint.html

... mutta hinta kova.

 
Jos antero on käytössä niin cloud print on aika must. Toimii senverra hyvin, että tuota kannattaa lähteä miettimään.

Jos tulostimen vaihto ei ole ongelma, katsoo vain sopivan uuden. Jos taas routerissa/tukiasemassa on tomato- tai DD-WRT käyttistä niin sinne saa Google cloud print tuen rakennettua. Muuten mennään sitten tuonne ulkoisen purkin kannalle...

http://www.samsung.com/fi/consumer/it-products/printer/multifunction-mono-laser/SL-M2070FW/SEE

Tuollainen on tuo oma tulostin, ettei tuo nyt konkurssiin aja.
 
iPhonesta ja iPadista tulostaa hyvin USB:llä Time Capsuleen kytkettyyn tulostimeen. Toki niitä on sellaisiakin tulostimia, joissa on suoraan AirPrint-tuki WiFin yli, mutta ei meillä kotona.
 
ConD sanoi:
Jos taas routerissa/tukiasemassa on tomato- tai DD-WRT käyttistä niin sinne saa Google cloud print tuen rakennettua.

Jossain kaapissa pitäisi olla Linksys WRT54G ja muistelen että joskus siihen tuota WRT:ta olisi suunnitellut - hyvin aloitettu projekti, ihan loppuun saakka se ei ole ehtinyt - vielä.
 
WTR54G ei tuossa hommassa toimi, kun USB-paikka puuttuu. Itselläni oli WRT54GL, joka rokkasi pitkään, mutta aikanaan sekin sai siirtyä Asuksen RT-N16 tieltä.

Mutta tosiaan... Kysyin käyttöjärjestelmää, kun arvasin, että Applella on omassa ekosysteemissään vastaava homma. Siitä ei kylläkään kokemusta ole.
 
ConD sanoi:
WTR54G ei tuossa hommassa toimi, kun USB-paikka puuttuu. Itselläni oli WRT54GL,

Olisikohan omankin GL, sillä muistelen kyllä että siinä olisi USB paikka, tosin edellisestä näkemästä on jokunen aika.
 
Taky sanoi:
Olisikohan omankin GL, sillä muistelen kyllä että siinä olisi USB paikka, tosin edellisestä näkemästä on jokunen aika.
Ei tuolla usbia ole:
wrt54gl_back.jpg
 
Mobiilitulostus ideana tuntuu hyvältä. Miulla on työprintterinä pari vuotta vanha Samsung CLX-3185. Eihän tuossa taida olla mobiilitulostus mahdollisuutta? Käyttöohjekirjaset on hukattu ajat sitten.
 
JiiJii71 sanoi:
Mobiilitulostus ideana tuntuu hyvältä. Miulla on työprintterinä pari vuotta vanha Samsung CLX-3185. Eihän tuossa taida olla mobiilitulostus mahdollisuutta? Käyttöohjekirjaset on hukattu ajat sitten.
Itselläni Samsung CLX-3185FN, jossa ei ole suoraa mobiilitulostusmahdollisuutta. RJ-45 piuhalla olen sen liittänyt kaapelimodeemiin ja jolloin ilveellä se osaa toimia läppäristä langattomasti. Myös skanneri toimii langattomasti.

Sitten minulla on tällä hetkellä joutilaana oleva Asus RT-N16, jossa on 2 USB-porttia, 4 LAN-porttia sekä 1 Wan-porttia. Oliskohan siitä jotain hyötyä? Saattaisin siitä luopuakin, kun en taida näillä näkymin kännykästä tulostella.