https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Mittarilukemien manipulointi

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuossa jutussa kerrottiin leasingauto huijauksesta. Olin 2006 Itävallassa työhommissa ja siellä paikalliset kertoivat tästä. Se oli silloin siellä hyvin yleistä ja normaalia. Aiheesta olen täällä ja muuallakin kirjoittanut. Täydellinen huoltokirja ja historia kaikkine leimoineen. Puolet kilsoista puuttuu.
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
Tuo VCDS:n kilometrilukeman tarkistus toimii vain joillakin tietyillä ECUilla, mitä nyt olen noita katsellut niin melkoisen harvassa ovat ne joista tuon saa.

Kyllä se niin taitaa olla, että oikeilla laitteilla ja taidolla se mittarilukema muuttuu autosta kuin autosta niin, ettei sitä enää mistään voi selvittää ellei auton yleinen kunto siitä juorua.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Itse olen aina säästänyt kaikki maksukuitit huolloista ja pitänyt tiskillä huolen, että myös siinä A4-printissä on km-lukemat oikeat. Pari kertaa on pitänyt pyytää tulostaa uudelleen. Tämä on jonkinlainen lisätodiste siitä, että km-lukemat ovat synkassa auton käyttöajalta. Ei tämäkään tietenkään aukoton juttu ole, mutta vähän enemmän kuin pari leimaa huoltokirjassa ja suttuiset merkinnät kilsoista.

Autoa myydessä olen nämä sitten näyttänyt ja ei ainakaan tähän mennessä ole kukaan ostajista kokenut tätä negatiivisena asiana.
 

JiiJii71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Vempula sanoi:
Itse olen aina säästänyt kaikki maksukuitit huolloista ja pitänyt tiskillä huolen, että myös siinä A4-printissä on km-lukemat oikeat. Pari kertaa on pitänyt pyytää tulostaa uudelleen.

Noita kuitteja oli vaimon Audin hanskalokerossa väärällään. Kaikki kuitit huolloista yms menevät sen verran loogisesti, että uskon tuolla A4:lla olleen harvinaisen pieni (n. 11 000 km vuosittain) ajosuorite. Ruotsituonti.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Edellämainittuun leasinghuijaukseen kuuluu, että merkkarihuoltojen välillä mahdollisesti tehdään yksi nyrkkipaja-öljyhuolto ettei vain satu mitään tuplamittaisilla huoltoväleillä. Siinä ei kuitit auta kun huoltoon viedessä on poistettu esim 15tkm mittarista. Kaikki täsmää, kuitit (pelkästä öljynvaihdosta kuitti roskiin ), huoltokirja, mahdolliset katsastustodistukset ( viedään heti manipulaation jälkeen ). Auto palautetaan vaikkapa 80tkm mittarissa ja todellisuudessa on ajettu 150tkm. Paha mennä epäilemään jos on vaikkapa 3-vuotta vanha ja siisti auto.