https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Mitkä ovat suosikkisoittimiasi?

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Yritin tehdä aiheesta äänestyksen, mutta se ei toimi, koska soittimien kirjo on todella suuri ja on aika sattumanvaraista, tulisivatko kaikki AS-laisten suosikit tasapuolisesti mukaan.

Niinpä päätin valita vastaavanlaisen, yksinkertaisen taulukkomuodon kuin topikissa "AS valloittaa Suomen", kuitenkin sillä erotuksella, että kun joku on kirjannut suosikkinsa, niin sen perään voi lisätä oman ruksinsa. Niin muodostuu vähitellen kartta suosikeista. Ylärajaa valintojen määrälle ei ole. Joten siitä vaan kertomaan omat suosikkisi. Voit joko kopioida koko listan tai vain listata suosikkisi, niin joku modeista lisää ne listaan. Toivon myös, että perustelet valintasi, lisäät linkkejä suosikkisi kappaleisiin jne.

On varmaan yksinkertaisinta tehdä aakkoslistaus ilman loogista luokitusta. Ongelmaksi saattavat muodostua saman soittimen eri nimitykset, mutta uskon, että valistuneet AS-laiset pystyvät oikaisemaan ja siten tiivistämään listaa.

Kokeillaan, miten tämä toimii.

A: Alttosaksofoni
B: Basso (x2)
C:
D:
E:
F:
G:
H: Hanuri (x2)
I:
J:
K: Kitara (x5)
L:
M: Mandoliini
N:
O:
P: Piano
Q:
R: Rummut (x2)
S:
T: Trumpetti
U: Urut (x3)
V: Viulu (x3)
X:
Y:
Z:
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Pitääkö noita itse osata soittaa?
Jos ei niin vastaan että ihan kaikki. Kaikenlaisessa musiikissa käytetään kaikenlaisia soittimia ja itse musiikki on se jossa se pointti. Ei minusta tähän voi vastata.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
-P- sanoi:
Pitääkö noita itse osata soittaa?
Jos ei niin vastaan että ihan kaikki. Kaikenlaisessa musiikissa käytetään kaikenlaisia soittimia ja itse musiikki on se jossa se pointti. Ei minusta tähän voi vastata.

Ei tarvitse osata soittaa. Ihan hyvä vastaus tuokin, vaikka uskoisin, että monelle soittimelle löytyy omat suosikkinsa. Jää nähtäväksi. Kaikki eivät sentään ole kaikkiruokaisia musiikin suhteen.
 
L

Luppis

Vieras
Aika yllättäviä soittimia löytyy meikäläiseltä.
Kitara, viulu, mandoliini, piano.
Nuorena poikana Luppis pakotettiin piano tunneille ja kyllä se jäi päähän että vieläkin osaa jotain pientä luritella.
Kitaran soitto olisi yksi haave minkä haluisin oppia mutta eikai vanhakoira enään mitään opi.
 

Harza

Vakiokalustoa
Liittynyt
10.4.2014
Suosikki soittimeni ovat:kitara, kun faija oli jazz kitaristi, rummut, sillä faijan broidi oli jazz rumpali.
Urut, sillä olin Lontoossa 68-69 kokoamassa urkuja Lowreyn tehtailla.
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Kiehtova kysymys, piti oikein käyttää hetki aikaa pohdiskeluun. Jos olisi kysytty vain yhtä, sitä suurinta suosikkia, asia olisi ollut sillä kirkas.

Kitara. Rock musiikkia olisi suorastaan mahdoton kuvitella mitä se olisi ja olisiko sitä, ilman kitaraa. Nimenomaan sähkökitaraa. Pidän myös akustisen kitaran äänestä. Jos bassokitaraa, sitä sähköistä, ei lasketa omakseen, haluan mainita sen erikseen tässä yhteydessä.

Rummut. "Kaiken" perusta. Hyvä rumpali on kullan arvoinen bändille. Kunnon takomista tai taitavaa naputtelua, kaikki käy. Poimin usein musiikkia kuunnellessani erilleen mikä on meininki rumpukioskin ääressä. Kitara pysyy käsissäni ja jotain ääntä saatan saada aikaiseksi, mutta rumpuja haluaisin osata soittaa. Raajani eivät vaan osaa toimia ominaan  ;D

Urut. Sanon nimenomaan urut enkä kosketinsoittimet. 70-luvun tietty urkusoundi on aivan huimaa kun niillä päästellään menemään. Mahtavat urut löytyvät myös monista kirkoista.

Saa lisätä listaan  :)
 

Harza

Vakiokalustoa
Liittynyt
10.4.2014
Olen samaa mieltä Juupelin kanssa noista uruista. Pitää olla vanhat putki vahvistin urut.Hammond soundi on ainutlaatuinen, sitä ei voi jäljitellä.
 

Markku

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
No tietysti haetarj tai hanuri/harmonikka,mitä nimeä nyt haluaakaan käyttää. Muuta en osaakaan kunnolla soittaa.

Viulu soi taitajan käsissä upeasti.

Basso eli bändin munat. Mielummin kontra.


Noilla pääsee jo pitkälle.
 

MJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Ensimmäisenä tullee kitara jo pelkästään oman soittoharrastuksen pohjalta; alkukeväästä tuli 30 v täyteen ensimmäisen lankkukoppaisen soittimen hankinnasta.

Muutoin pidän lähes kaikista soittimista - ainakin silloin kun sitä / niitä soittaa oikeasti soittotaitoinen henkilö. Mainitaan nyt toisena soittimena vielä basso  :rolleyes: Sitä saattaisin itsekin soittaa jos olisi ulottuvammat sormet...
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tykkään puhaltimista yleensäkin jo ihan oman harrastuksenkin viitoittamana.

Alttosaksofonin voisin nimetä ihan erikseen solistesena soittimena- ilmeikäs soitin ja taipuu moneen. Tosin jazz ei ole mun suosikkilaji, niin riippuu paljon soitettavasta kappaleesta. Jukka Perko osaa käsitellä klassikko kappaleita, jopa virsiä, kunnioittaen tälle puhaltimelle.