https://tummennuskalvot.fi/

Mitä veikkaatte viaksi? Rengas kitisee, ABS/ESP häiriö, tärinää :)

F

FireFlower

Vieras
Tervepä terve

Viimeisin kunnon kevät rynkytys sorateitä ja monttuja pitkin taisi tehdä tehtäväänsä. 20km reissun jälkeen alkoi renkaasta kuulumaan liidunääni kuluneeseen liitutauluun. Ajattelin, että kivi siellä vain on ja jatkoin ajelua ja 10min myöhemmin ABS/ESP valot päälle  8) ja kitinä hävisi. Ok...

Nyt ajanut pitemmälle niin kitinä tulee takaisin vain käännyttäessä mutta ABS/ESP valo syttyy edelleenkin randomisti.

Omat veikkaukseni viaksi:

- Jarru laahaa
- Kivi jarrupalan ja levyn välissä
- Pyörännapa mennyt väljäksi
- ABS/ESP anturin sisään päässyt likaa
- Jarrupala kulunut loppuun (vaihdettu uuteen 10tkm takaperin tosin)

Renkaan vaihto tulossa kohta puoliin eteen, mutta tässä nyt mietin onko kellään muulla ollut vastaavanlaisia oireita?
Pyörännavan väljyys tuli mieleen sen takia, että kun ajaa urassa tai kaltevalla pinnalla niin alkaa ulina alkaa, jolloin mietin kääntyykö rengas ja levy sen verran että alkaa palaa kuluttamaan ulkoreunalta tai koskee jarrusatulaan? Selittäisi myös ABS / ESP viankin kun navan abs magneetin kulma vaihtuu.

Tai sitten vikana on kaikki  8)

Edit: Tärinää ilmenee satunnaisesti ja sitten häviää kokonaan tai vaimenee huomattavasti. Mielestäni tulee ongelma renkaan kulmasta. OBD2 palikkani + torque ei anna vikakoodeja muista kuin U1073, joka on minulla ollut aina, joka tietääkseni johtuu OBD2 palikastani.

Auto: Smart ForFour (Mitsubishi Colt)

 
Kivihän se oli, tärinän syytä haeskelen edelleen... Jokin on liian kulunut, mutta ei nyt silmämääräisesti näytä mikään olevan kulunut ja nelipyöräsuuntauskin vasta tehty...

Eli kivi aiheutti kitinän, ABS/ESP vika oli palanut jarruvalo (löysin jutun foorumilta), tärinän syytä haeskelen edelleen... Voisiko väljät kumit ARB:ssa tai jossain aiheuttaa tärinää?