https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mitä teit autollesi tänään?

Kävin hakemassa uudet käytetyt talvipyörät.
Vanteet menee kesällä maalattaviksi, sen verran on käytönjälkiä. Renkaat lähes uudet Hakkapeliitta R3t 225/45/19.
 
Auton käsinpesu ja sisäputsi nahkapenkkien suojakäsittelyllä. Kyllä vaaleat nahkat ovat vaan hienot…puhtaana.
 
Eilen pesin ja vaihdoin nuo aiemmin mainitut talvipyörät alle.
Eihän se pysynyt puhtaana edes ekaa kilsaa, mutta sen verran ryönäinen oli että piti pestä joka tapauksessa.
 
Pitkään on ollut jo tuo Primeran ylläpito retuperällä, johtuen yksinkertaisesti melko rankasta elämäntilanteesta johtuen, ja joka jatkuu edelleen... siitä ehkä toisaalla lisää?

Tänään aamusta näytti aurinkokin hiukan pilkistävän, joten suunta Autopesucenter pesukadulle, viimeksi pesty muistaakseni marraskuussa, sen jälkeen sisätilojen imurointi, mattojen koneellinen pesu, ja kurvaus kuivatteluajon jälkeen lähimmälle ABC asemalle, jossa menovettä 98 tankkiin hintaan 2.01 e / L ja jopa rengaspaineiden tarkastus ja lisäys 2.6. Paineetkin olivat jo lokakuulta rengasliikkeen jäljiltä. Nythän sitten alkoikin sopivasti lumisade, näinhän se yleensä pesun jälkeen.
 
Minä ostan Motox 40:stä 10l pöntössä. Siitä on hyvä lantrata päniköihin. Saa juuri sen vahvuista kuin on tarpeen.
Se valmis tavara on vähän hölmöä ostaa kun siinä on puolet vettä.
 
Pojan Golffiin vaihdoin takaovien tyyppivikaiset lukkomoduulit. Yllättävän helpoksi tehty kun ovien pintapellit on irrotettavissa. Nyt toimii taas kaikkien ovien lukot.
Pari päivää sitten kävin siitä läpi kaikki abs anturit ja niiden pyöräkoteloista löytyvät johtoliittimet, kun oli merkkivalo ollut hetken aikaa päällä. Ei ole parin päivän ajeluissa sitäkään nyt näyttänyt.
 
Tarkastin rengaspaineet. OIkea etupyörä tahtoo hiljalleen vajua. Vauhdilla 2,5 ->1,5 2viikossa. Tämä on ilmaantunut tämän talven aikana. Selvästi on huomattavissa, että nyt kolmantena talvena kitka-Trianglen pito on heikentynyt.
 
E4BA7EB7-88FC-4FAF-B49B-E2F25C9215F8.jpeg

Käsinpesu ja kuivaus Audille. Saa nähdä kuinka jäähän meni karmittomat ikkunat kuivauksesta huolimatta. Pari talven tuhoakin löytyi maalipinnasta, vähän pistää v***ttamaan.
 
Imuroin lattiat ekaa kertaa sitten ensilumen tulon.

Eilen meinasin käydä marketin painepesureilla, mutta pää ei kestänyt häröpallojonotusta joten kurvasin pesukoneeseen.
 
Hakkapeliitta 9 vaihtui Conti CWC6 nastattomiin, Näillä ajetaan toukokuulle, marraskuun lopusta tähän saakka nastoilla. Taas on kuin pari pyjälää hienommalla autolla ajaisi kun on niin hiljaista. Eipä sen puoleen nastat ovat olleet ihan paikallaan näissä eteläisen suomen keleissä.
 
Vaihdatettiin pojan audiin jarrupalat taakse. Kun on sähköinen käsijarru ja ei ole vcds:ää niin päätettiin teettää vaihtotyö. Kokonaisuudessaan 115€ sis. Työ ja palat.
 
Tilasin Nirolle 30tkm huollon, lisänä on jäähdytysnesteiden kamppanjavaihto, sumuvalojen toimimattomuus ja pyyhkijän koneiston narinat. Koko päivä varattu työlle. Ajan sai heti 1,5 viikon päähän maanantaille, mikä olikin ilahduttava yllätys.
 
Huuhtelin ja kuivasin, onnistuu tuo auton kuivaus täysin kuivaksi myös parin asteen pakkasella kun käytössä on 3 kW lämmintä ilmaa puhaltava kuivain.

Ihan on maalipinta vielä tehtaan jäljiltä, tai no on siinä keraamisella shampoolla kevyt pinnoite.
 

Liitteet

  • E9BF9936-D05D-4D45-9203-1D4462F96A6D.jpeg
    E9BF9936-D05D-4D45-9203-1D4462F96A6D.jpeg
    144,8 KB · Katsottu: 32
Ocun ja Superb pesu, lupaa kylmempää. Jos vaikka muutaman päivän pysyisi suolattomana:p
 
Pesin omalla pihalla, siirsin talliin kuivumaan ja poistin liikennekäytöstä.
Ei ollut paras mahdollinen sää pesuun, kun tuuli kovasti.