https://tummennuskalvot.fi/

Mistä tilaat autosi varaosat?

T

TeBsu

Vieras
Mistäs stadiumilaiset tilailee varaosansa autoihin? Vai ajeleeko täällä kaikki uusilla? Ite tuli ennen ostettua suomesta kaikki, lähinnä biltema/motonetti. Mut ei nykyään. Onneks nykyisin voin käyttää luotettavaa kaveria, minkä kautta tilaan saksasta pääsääntöisesti kaikki mitä tarvitsee... Esim Vectraan tilasin lambdan, suomen hintoihin semmonen 70-90euroa hinta eroa. Sama nyt kun lähtee tilaukseen ilmamassamittari, niin saksassa maksaa 53euroa osa, kun suomessa vastaava varaosatiskillä 223euroa....  ??? Tolla erotuksena saa jo tilattua samalla uudet etu-umpiot  ;D
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Pasuunaan tulee osat tilattua nykyään pääsääntöisesti eBayn kautta Saksasta tai Englannista. Aiemmin Motonetistä, mutta tuo Saksan hinta/laatu-suhde sai mielen muuttumaan. :)

Tänään pitäisi tosin suunnata ihan marmorille, kojelaudan ilmasuuttimen merkkivalon polttimoa kun varaosaliikkeestä tuskin löytyy.

Skodaan ei onneksi ole vielä varaosia tarvinnut, mutta viimeistään ensi keväänä vaihtoon menevät jarrulevyt ja -palat tulee luultavasti nekin tilattua sieltä Saksasta. :)
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Alle satasen tai vähän päälle osia en lähde tilaamaan ulkomailta, ostan ne suoraan korjaamolta joka työnkin tekee..

Esim, nyt on menossa vaihtoon Mondeon etupään laakerit puoli kerrallaan.. Osineen ja töineen 200e per puoli. Ei kiinnosta lähteä tilaamaan osia mistään muualta kuin korjaamolta joka homman tekee..

Kesäauto on sitten vähän eri asia, netin kautta tulee tilattua 95%:sti kaikki osat, ja pääosin UK tai DE ovat toimittajamaat. Lähinnä hinnan vuoksi.. Viimeisin esimerrki..

Boxsterin MAF:fi.. Saksasta kotiin tuotuna 160e. Suomesta tarvikkeena 220e. Marmorilta +300euroa.

Vanhaan Herraan, Aud 100:een taas, olen hommannut osia kotimaisilta romuttamoilta. Viimeksi pyyhkijänvarret, parillä kympillä kotiin.. Öljyt sun muut sitten Motonet/Biltema/Puuilo/Tarjoustalo, perusöljyn hinta nyt harvemmin on korjaamollakaan ihan hirveä, ellei marmorille mene asioimaan..

 

MJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Saksanmaalta nuo pääsääntöisesti tulee tilattua. Misterauto.de autonosille ja louis.de mopo-osille. Ensinmainitulle tilauskanavalle pitää tosin olla toimitusosoite Saksassa, jotta suostuvat myymään. Myyvät toki Suomeenkin, mutta hinnat ovat jotain ihan muuta kuin germanian -toimituksilla :mad:
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tämä onkin sopiva topic. Mulla on mennyt muutama vuosta (2006->) ettei tavallisia huoltoja ole tullut tehtyä. Vain harrasteautoa nysvännyt. Mutta sitä ennen kaikki huollot ja remontit tein itse.

Motonet, Speedparts ja Biltema sekä paikallinen Osaset oli pääsääntöisesti paikat joista tarvikkeet hommasin.
Nyt on autot vaihtunut ja ajatkin muuttuneet osien saannin & hinnoittelut suhteen. Voi olla, että jopa ihan pientäkin hilua tulee tilattua ulkomailta jos hinta on reilusti halvempi. Mutta eiköhän sitä taas Motonetin listoilla lähdetä liikkeelle. Skruvat ja Alvadi sekä Ebayn tarjonta kattaa aika hyvin.

Valitettavasti tämä Outlander tuntuu olevan sen verran harvinaisempi malli, ettei tarvikeosa tarjontaa oikein ole. Jo ihan ilmansuodattimia ei löydy joka hyllystä.

Silloin kun meidän talouden kaikki kulkineet oli +10v ikäisiä Saabeja, mulla oli aina hyllyssä perus huoltoon tarpeet, sekä lisäksi jotain niveliä yms suojakumeja jotka oli tiedossa kuluvaksi osaksi. Joskus haikailee hieman tuon ajan perään kun kaiken ehti tehdä itse. Tykkään kyllä ropata jos aikaa ois.
Itseasiassa onkin ollut ihan piristävää tän Mitsun kanssa kun on saanut/joutunut osatarjontaa katsomaan ja jotain pisteosaa ostamaankin.
 
S

Skriko1

Vieras
En muista koska olisin ostanut muuta autooni kuin öljynsuodattimen.
Kun meillä oli kolmosautona Jetta aikoinaan, niin hovihuoltaja hankki osat parhaalla katsomallaan hinnalla ja minä maksoin.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Noihin kahteen paljon mitään osia tarvitse hankkia, jos tarvii niin maahantuoja tai tehdas hankkikoon omalla kustannuksellaan mistä lystää. Öljyt tulee tilattu itse Saksasta, kun noihin kolmeen menee tehtaan suosituksilla kaikkiin samat öljyt ja sitä menee reilu 22 litraa vuodessa pelkkiin vaihtoihin. Suodattimet on tulleet noihin kahteen uudempaan marmorilta huollon yhteydessä ja vanhempaan Motonetistä OEM-suodattimet laitettiin kaikki uusiksi. Samaiseen peliin muutenkin tullut ostettu osia vaihtelevasti joko Motonetistä tai marmorilta, kun kaikki mitä on tarvittu on ollut sellaista muutaman euron korkeintaan parin kympin osaa. Niitä ei yksitellen kannata kovin kaukaa tilailla.

Muutenhan minä tilaan melkein kaiken netistä ja ulkomailta, jos vaan sieltä saa rahteineen yhtään halvemmalla kuin kotimaasta. Saksasta kun tilaa, niin tavara on omassa eteisessä ennen kuin suomalainen yritys on ehtinyt tilauksen käsitellä.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Mitenkäs jos tilaa saksasta jakohihnasarjan+vesipumpun, niin esim ahwshopiin pitäs palauttaa vanha vesipumpppu 75€ panttia vastaan? Tuleneeko lisäkuluja lähettelemisestä.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Uskaltaako TOPautoosat firmasta ostaa ihan normisti?

Kokemuksia?

Tarttis vanhukseen vähän osaa.. Tuolta saattais löytyä, jotain mitä muualta ei oikein löydy, eli tuulilasipyyhkijän moottoria..
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
-P- sanoi:
^kokeile wischermotor
karhunik sanoi:
scheibenwischermotor on toinen vaihtoehto.

Ei nyt osunut kumpikaan, ainakaan tuolle paikalle..

Wischermotor kyllä lienee oikea sana.. Koska sillä guugle antaa vaihtoehtoja..

Mutta nyt ongelmaksi tuli se että korjaajan ilmoittama BOSCH numero ei ole sinne päinkään mitä tuolta netistä löytyy BOSCHin osanumeroon verrattuna..

Huoh..  :-\
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Boschin osanumero netin perusteella on : 0 390 241 330

Kun taas laitteen kyljestä löytyi vain 058166 numero.. Onkohan tuo nyt sittenkään oikea numero.. (autosta bongattu)
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
^Lupaava.

Mut nyt mun tarvii varmistaa mikä tuon autossa olleen osan numero nyt oikeesti on..

Löytyiskö netistä jostain Boschin osanumeroluetteloa tai vastaavaa?
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Skula sanoi:
^Lupaava.

Mut nyt mun tarvii varmistaa mikä tuon autossa olleen osan numero nyt oikeesti on..

Löytyiskö netistä jostain Boschin osanumeroluetteloa tai vastaavaa?

Löytyi se oikea osakin (390 241 330)  tuolta länsi-suomen purkaamolta aikanaan, ja nyt Vanha Herra pyyhkii lasia kuin uutena konsanaan! Eikä ollut älyttömän kallista, osa 50e kotiin kannettuna ja työt 100e.. PHT Speed Oy, jälleen kerran.. ♥
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Hyvään hintaan purkaamolta oot saanu, mitä minä katsellut niin samaan hintaan uutta osaa saksasta saanut mitä käytettynä purkaamolta.