https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mistä hankit musiikkisi?

T

TeBsu

Vieras
Selailin tätä aihe aluetta.. Ja tuli mieleen, kun täällä on aika monta musiikki miestä? Mistä ihmiset hankkii musiikin, joku tietty kauppa? Vai netistä kaikki? Missä muodossa? cd,mp3, spotify/Deezer vai jopa vinyyli? Ite tulee hirmu vähän ostettua enää levyjä. Ennen tuli huomattavasti enempi. Nykyään tulee latailtua biisit netistä, tai Deezerin kautta suoraan soittimeen/kotiteatteriin..
 
Spotify ja tietenkin Premium jäsenyys. Voisin maksaa vaikka enemmänkin tuosta palvelusta. Toimii loistavasti ja löytyy itselle tärkeimmät artistit. Valitettavasti hävyttömän pienen korvauksen artistit saavat Spotifyn kautta.
 
RTWteam sanoi:
Spotify ja tietenkin Premium jäsenyys. Voisin maksaa vaikka enemmänkin tuosta palvelusta. Toimii loistavasti ja löytyy itselle tärkeimmät artistit. Valitettavasti hävyttömän pienen korvauksen artistit saavat Spotifyn kautta.


Ite olisin kanssa ottanu spotifyn, mutta jostain syystä ei saanu sitä visaelectornilla hommattua uudestaa, ku oli päättänyt premiumin tilauksen aijemmin. Deezeri ajaa kyllä saman asian, mutta ei ole ihan Spotifyn veronen..
 
Youtubesta.

Totta on että spotifystä ei artistille mitään jää, keikoista kai nuo rahansa tekee ja spotifyt ja YouTubet lähinnä markkinointia nykyään?
 
Kuten joku ehkä arvaakin, hankin musiikkini vinyylinä ja vain pakon edessä cd-levyinä. Musaa on tullut latailtua eri kanavia pitkin mm. autokäyttöä varten mutta oikeasti kiinnostavat ostan fyysisenä tallenteena. Joillakin artisteilla tuppaa olemaan vain muutama hyvä biisi ja tällöin tyydyn niihin ladattuna. Radiota kuuntelen usein, valitettavasti viime vuosina en enää niin intensiivisesti pysty seuraamaan tiettyjä ohjelmia. Keikoilla käymällä saan myös uusia idiksiä ja puskaradio kautta plus toki lehtiä lukemalla.
 
CD:nä ensisijaisesti. Jotain tiettyjä klassikoita voin koettaa saada vinyylinä. Spotify & Youtube toimii testauspaikkana ja sen perusteella teen hankintoja.
Radiota kuuntelen mutta harvoin, jos koskaan sieltä kuulemani perusteella mitään hankin.
 
Uuden musiikintekijät ja taustamusiikin kuuntelua varten nykyään Apple Music. Ennen Spotifyn, mutta vahvasti vaikusta, että Apple vie voiton.

Varsinaisesti uudet levyt ostetaan vinyyleinä.
 
Spotify on kovassa käytössä ainakin vielä. Vaihtoa voin harkita jos joku parempi löytyy suurin piirtein samaan kk hintaan ja siihen omien listojeni konvertointi ei olisi liian iso töinen.
Deezer on näissä streamaus palvelu "testeissä" pärjännyt käsittääkseni kuitenkin paremmin kuin Spotify?
Nyt kun muutama Sonoksen laite on tullut hommattua talouteen niin sitten vasta kun Apple Music toimii sen SONOS appsin kautta niin sitten vasta voin harkita siihen vaihtamista. (mm Spotify ja Deezer on sen kautta toistettavissa) Kahdesta palvelusta en siis aio maksaa vaan sen korvaavan palvelunkin on toimittava nykyisessä ympäristössä moitteetta.
 
Eipä tule juuri ostettua musiikkia enää. Rouva joskus ostaa CD:Itä jostain syystä kaappiin pölyttymään. Jos jotain levyjä tulee ostettua niin olikohan se buumi.net josta saa mp3:t 320kbyte laadulla.
Sitten jos jotain vanhempaa/harvinaisempaa jota ei mistään löydy ja semmosta joka on korkeintaan luokkaa "nice to have" niin sitten ladataan jostain "epävirallisemmasta" lähteestä (hyi minua).
 
Kuinka ollakaan, pidän tilastoja myös hankkimastani musiikista. CDitä olen ostanut vuodesta 1987. Kirjanpitoni osoittaa vain hyllyssäni juuri nyt olevien levyjen tilastot. Aika paljon niitä on tullut myytyä tai lahjoitettua pois. Eniten CDitä olen ostanut cdon.comista. Hyvänä kakkosena kauppakeskus Jumbon Anttila. Tänä päivänä en oikeastaan osta muualta kuin Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksesta. Vajaassa vuodessa sieltä on jäänyt hyllyyni reilut 60 levyä.

Tässä muutama vuosi sitten pidin taukoa levyjen ostamisesta ja siirryin kirjastojen asiakkaaksi. Ne määrät eivät suoranaisesti näy erikseen mutta arviolta pari tuhatta albumia olen sieltä tallentanut koneelleni käytettäviksi.

En kuuntele radiota, en juurikaan pengo youtuben kätköjä, enkä myöskään käytä Spotifyita enkä muita vastaavia palveluja. Vanha jäärä pärjää näin  :eek:
 
YouTubesta ensin testit ja sitten parhaat hankin Cd:inä hyllyyn Levykauppa äxästä tai nykyään enenevässä määrin myös ulkomailta. Kirpputoreilta teen myös löytöjä. Vinyylejä en enää harrasta. Bittejä en osta, mutta katsellaan jos sitten joskus pääsen tuohonkin juttuun mukaan.
 
Tavaratalojen levyhyllyistä, varsinkin "alelaareista" tällainen vanhus tekee joskus huippulöytöjä.  :rolleyes:
Levykauppa Äx:stä joskus joitakin hankalammin saatavia on tullut tilattua. On kätevää, kun voi tilata ja käydä noutamassa tuosta kaupungin myymälästä, ilman toimitusmaksuja ja yleensä kohtuullisella hinnalla. Suosittelen.
CDon.COM:sta olen tilannut muutamia levyjä.
Kirjastoa olen myöskin hyväksikäyttänyt, vaikka eihän niitä levyjä kai saisi laillisesti kopioida, mutta omaan käyttöön??  :p
YouTube:sta olen autoon ladannut muutamia tännekin linkkaamiani MP3:sia.
Kaikki musiikki on CD:nä tai autossa MP3:sena.
Oman vinyylisoittimeni hävitin silloisen "räkin" koon takia ja lahjoitin vinyylini työkaverille, noin 15-20 vuotta sitten.
Nyt kun soittimelle olisi tilaa ja tämänhetkinen järjestelmäkin tukisi vinyylisoitinta, niin hiukan harmittaa, mutta mennyt on mennyttä.
 
Spotifystä. Harvakseltaan joitakin levyjä vielä ostan kun tulee sopivasti alelaarista vastaan.
 
juupeli sanoi:
Vaikka hyväksikäyttäminen terminä on vähän kyseenalainen  ;D  varmistan käsityksesi että Tekijänoikeuslaki sallii esimerkkisi kaltaisen kopioinnin omaan käyttöösi.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404#L2P12

Tämä oli helpottava tieto. Olen tuntenut jonkinmoisia omantunnon tuskia kirjastosta omalle koneelle kopioiduista äänikirjoista. Mutta näemmä turhaan. :)
 
Pitääkös musiikkia oikein hankkiakin jostain. Sitähän tulee joka jumalan tuutista 24/7 vaikka mitä tekisi. Hyvä musiikki on sitten eri asia...
 
Cd:llä ebaysta kun play.com kuopattu. Saa kympillä 3-4 levyä, niin ostokynnys ei ole iso.
 
Tuo pkleen Google Play Music lakkaa toimimasta. Sen etu Spotifyhin verrattuna on ollut se, että omat kappaleet on pystynyt lataamaan palveluun ja lisäksi Play Musicista on pystynyt ostamaan ilman kuukausimaksuja yksittäisiä levyjä (juu, tiedän, tyhmää ostaa kokonaisia levyjä hittien sijaan mutta mää vaan oon virroitettu siten... Ja sieltä on löytynyt wanhaa ja uutta...) Kun tuo Youtube Music nyt on pakko ottaa käyttöön, jos ei halua hävittää koko kirjastoansa, mistä jatkossa vastaavalla systeemillä saa musansa ostettua?
 
esako62 sanoi:
juu, tiedän, tyhmää ostaa kokonaisia levyjä hittien sijaan mutta mää vaan oon virroitettu siten...

Irrotan tuon asiayhteydestä sanoakseni hep, täällä ymmärretään tuollaista toimintaa  :D
Muuten olen vielä vältellyt nettiostamista, striimauksia tai mitä lie. Joku päivä tuokin lienee edessä opetella...
 
Täytyy myöntää siirtyneeni 99%:sti striimattuun musaan. Viimeisin fyysinen levy, jonka olen ostanut, on Maidenin The Book of Souls. Piti ihan kuuklata, milloin tuo ilmestyi... 2015! Miten tuosta voi olla noin kauan, vastahan se tuli kauppoihin.
 
juupeli sanoi:
Irrotan tuon asiayhteydestä sanoakseni hep, täällä ymmärretään tuollaista toimintaa  :D
Muuten olen vielä vältellyt nettiostamista, striimauksia tai mitä lie. Joku päivä tuokin lienee edessä opetella...

Tuon Google Play striimaus/hankintapalvelun etuna on ollut myös se, että sieltä on löytynyt todella harvinaisia äänitteitä juuri oman makuni mukaisesti, mm. Suomessa harvinaisempia Mark Knopflerin leffoihin liittyviä levyjä yms. Todella harmi kun tuo palvelu häipyy...
 
Apple Music -palvelu on esim. Spotifyita vastaava kuukausimaksullinen musiikin streamauspalvelu. Mutta iTunesin kautta on täysin mahdollista ostaa yksittäisiä biisejä tai kokonaisia albumeita ja luonnollisesti ladata ne omalle koneelle.
 
Zaphod sanoi:
Täytyy myöntää siirtyneeni 99%:sti striimattuun musaan. Viimeisin fyysinen levy, jonka olen ostanut, on Maidenin The Book of Souls. Piti ihan kuuklata, milloin tuo ilmestyi... 2015!

Sama. Viimeinen auto jonka CD-soitinta käytin, oli vuonna 2008 rekisteröity Touran. Siinäkin useimmin musa tuli USB-tikulta. 2010 S-Maxissa ehkä vielä CD-soitin oli ja USB:takin käytettiin, mutta Spotify dominoi. 2011 E-sarjalaisen CD:stä en osaa sanoa oliko sellaista...