https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

MirrorLink (esim. Passat B8)

M

MMV

Vieras
Onko kenelläkään käytössä tuollaista MirrorLinkillä varustettua autoa? Olen kahden vaiheilla, lisäisinkö MirrorLinkin tilattuun Passattiin. En halua tulevaan autooni integroitua navigaattoria (Travel pack) niiden totaalisen surkeiden ominaisuuksien ja kalliin ylläpidon takia. Kuitenkin kojelaudassa kiinteästi oleva navi olisi puhelimen navia kätevämpi. Saako tuolla MirrorLinkillä siirrettyä kaiken puhelimen informaation äänistä lähtien tuolle auton omalle näytölle? Kuinka hyvin tuo ML kaiken kaikkiaan toimii?
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
MMV sanoi:
En halua tulevaan autooni integroitua navigaattoria (Travel pack) niiden totaalisen surkeiden ominaisuuksien ja kalliin ylläpidon takia.

Itsekin olen ollut pitkään integroituja naveja vastaan, mutta Passatissahan tulee kolmen vuoden ilmaiset karttapäivitykset ja jos mukaan ruksii vielä aktiivinäytön, niin saattaa alkaa ääni muuttumaan kellossa.

Kysymysmerkiksi jää vielä se, että voiko Passatin naviin lisätä itse netistä ladattuja POI:ta, eli esimerkiksi tietyn huoltoaseman kaikki asemat, tietyt ravinteliketjut, jne.
 
M

MMV

Vieras
Ei muutu ääni kellossa, sillä edelleen ollaan surkeassa ja puutteellisessa navigaattorissa vaikka siihen karttapäivitykset saakin. Älypuhelin on dekadiluokkaa parempi kaikissa toiminnoissa. Ajattelin ottaa autoon "kiinteästi" Galaxy Trend Plussan, jota käyttäisin tuon auton oman näytön kautta. Saa navigaattorit, Spotifyt, Netflixit jne. jne.
 
V

vakio

Vieras
Ei ole tullut seurailtua näitä uusimpia integroituja naveja ja niiden ominaisuuksia, mutta onko esim. Passatin navigaattori surkeampi kuin esim. Lumiassa oleva? Minun mielestäni tuo Lumian navigaattori ei mitenkään erikoinen ole. Toki sillä pärjää, mutta on niitä puutteita siinäkin. Tai sitten en vain osaa sitä käyttää. Itse ajattelin, että seuraavassa autossa voisi kenties tuollaista auton omaa navigaattoria kokeilla.

Etäisesti muistelen, että joku olisi täälläkin maininnut noiden POI:n lisäämisestä VAGgineiden naveihin. Onnistuuko sitten Passatissa, niin en tiedä.

 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
MMV,

MirrorLinkkiä ei näköjään saa ilman Travel-pakettia. Eli integroitu navi tulisi sitten joka tapauksessa.
 
M

MMV

Vieras
Jahas, sitten mennään puhelimen navilla tai jollain jälkiasennus ML-ratkaisulla. En ole valmis maksamaan 900€ navista, jonka ominaisuudet ovat ainakin 5 vuotta ajasta jäljessä.
 

JiiJii71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
MMV sanoi:
Jahas, sitten mennään puhelimen navilla tai jollain jälkiasennus ML-ratkaisulla. En ole valmis maksamaan 900€ navista, jonka ominaisuudet ovat ainakin 5 vuotta ajasta jäljessä.

Hellou!

Mitkä ominaisuudet tuossa kiinteässä navissa on selkeästi huonompia kuin irtonaveissa? Itselläni on VAG:n 8" (Skodassa tuota nimitetään Columbukseksi) ja oon kyllä ihan tyytyväinen tuohon. Reitin rakenteluun tuo antaa haluttaessa kolme eri vaihtoehtoa, kaistaopasteet löytyy. Myönnettäköön,  että rakennusten 3D kuvat ovat joskus vähän kökköjä, mutta muuten miusta tuo laite on ok.

Laite toimii auton järjestelmien kanssa suoraan yhteen, eli osaa seurata ajoa parkkihalleissa ja tunneleissa. Samoin makea toiminto tuossa on automaattinen zoomaus tai skaalaus eli erilaisilla teillä ja eri nopeuksilla mittakaava muuttuu. Ja ajattaahan tuo bensinsellekin kun auton tulee nälkä. ;D
 
M

MMV

Vieras
Minulla ei ole kokemusta muista kuin VW:n RNS315 ja Fordin naveista. Ne olivat luokattoman huonoja ja vanhanaikaisia. Minusta olisi hienoa, että voit Googlata jotain paikkaa mieluiten ääniohjauksella ja löydettyäsi haluamasi valitse että navigoi tänne. Android-kännykällä homma toimii noin. Lisäksi ML:n avulla saat näyttöön myös Netflixit, selaimen, Spotifyn jne. Tuohon ei integroidut navit pysty.
 

Apaju

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
vakio sanoi:
Etäisesti muistelen, että joku olisi täälläkin maininnut noiden POI:n lisäämisestä VAGgineiden naveihin. Onnistuuko sitten Passatissa, niin en tiedä.
Etsiskelin kanssa vastausta tuohon niin löysin mm tälläinen sivun, jonka mukaan onnistuu omien POI tiedostojen lisääminen
 

the-Rane

Sisäänajettu
Liittynyt
5.2.2015
Kaipailisin käyttökokemuksia MirrorLinkistä. Käyttääkö sitä täällä kukaan? Jos käyttää, niin millä puhelimilla olette käyttäneet sitä?

Jätin tulevaan Poloon kiinteän navin ottamatta sen törkeän hinnan vuoksi ja nyt olen miettinyt, että olisikohan navi MirrorLinkin kautta toimiva ratkaisu?

Olen yrittänyt saada VW-myyjältä vastausta kysymyksiin MirrorLinkin osalta, mutta ainoa mitä sain myyjästä kaivettua irti oli se, ettei toimi iPhonen kanssa. Puhelin alkaa olla vaihtoiässä muutenkin, joten voisin ihan hyvin ostaa Android-luurin, jos MirrorLink olisi toimiva systeemi.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Kannattaa käydä ensin kokeilemassa jossain esittelyautossa, että saako sillä jotain toimimaan. Vaikuttaa että aika moni toteutus on todellisuudessa raakile ja toimii vain osittain tai ei ollenkaan. Peugeot 108/Citroen C1/Toyota Aygo sisältää tuon toiminnon, mutta ainakin iPhone-käyttäjälle se toimii vain jollain Pioneerin julkaisemilla järkyttävän kalliilla sovelluksilla ja on täysin käyttökelvoton.
 

the-Rane

Sisäänajettu
Liittynyt
5.2.2015
Olen itse testannut sitä iPhonella Citroënissa, eikä se toiminut. Silloin en vielä ollut selvitellyt, että on yhteensopiva vain Androidin kanssa. Minulla ei ole MirrorLink yhteensopivaa puhelinta itselläni, joten en voi käydä sitä testaamassa omalla puhelimellani missään. Mielelläni livenä testaisin toimivaa kombinaatiota, mutta epäilen, ettei sellaista taida löytyä kovin helposti.

Netistä kaivamieni tietojen mukaan mm. Sony Xperia Z3 olisi MirrorLink yhteensopiva. Lähetin asiasta kyselyn myös Sonylle. Kun saisi edes jonkun kiinni, jolla olisi asiasta kokemusta ja mielellään vielä VW:n tuotteiden kanssa.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Tuo 108/C1/Aygon systeemi kyllä toimii iPhonella, mutta on todella rajoittunut ja toimii vain niillä sovelluksilla joista Pioneer/Toyota pääsevät rahastamaan. Olisi toki kiva nähdä miten se toimii jollain Androidilla, mutta ei nyt sopivaa ole ollut millä kokeilla, vaikka kaikenlaisia puhelimia löytyy.
 

the-Rane

Sisäänajettu
Liittynyt
5.2.2015
Kokeilin itse C1 + iPhonea vain jollain ilmaisella softalla, jota tarjosi ladattavaksi. Sillä ei päässyt mihinkään ja aikani ihmeteltyäni jätin sikseen. Auto oli vain yön yli koeajossa, eikä ollut aikaa alkaa sitä sen enempää pähkäillä. Myyjä ei tiennyt mitään koko systeemistä, kun sitä häneltä kysyin. No selvisipäs nyt sekin, että olisi toiminut jotenkin maksullisella softalla.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Joo esim. 80 € hintaisella navigointisovelluksella, joka on ihan umpisurkea. Samoin siihen saa musansoittosoftan, mutta sekin ihan surkea ja musat pitäisi ostaa jostain Pioneerin kaupasta tai streaming-palvelusta. Dream on.
 

the-Rane

Sisäänajettu
Liittynyt
5.2.2015
Juu ei kiitos tuollaiselle systeemille.

Luin jostain artikkelista netistä, että Android Auto ja CarPlay olisivat myös tulossa VW:lle. Ei vaan ole mitään tietoa, että missä vaiheessa. Tuntuvat olevan kovin hiljaa MirrorLinkistäkin. Toisella foorumilla eräs käyttäjä oli sellaisen hankkinut, mutta eipä ole henkilöstä kuulunut mitään aikoihinkaan.

Tilanne on varmaan vuoden päästä jo toinen, mutta uusi auto tulee huhtikuussa ja olisi kiva saada systeemit selville ja toimintaan heti uutukaiseen. Puhelin nyt on helppo vaihtaa mihin vain jos joku ekosysteemi toimisi auton kanssa hyvin yksiin. Luureja kun tulee ja menee parin vuoden syklillä. Niin no, niinhän noita autojakin välillä.  :p
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Peugeot 208 faceliftiin tulee loppuvuodesta tuki MirroLinkille ja Carplaylle. Sama navi/soitin on myös 2008, 308, 508 malleissa, joten eiköhän se niihinkin tule.
 

the-Rane

Sisäänajettu
Liittynyt
5.2.2015
Näyttää vahvasti siltä, että jatkossa autoihin käyvät sekä IOS-, että Android-laitteet. Kait se on autonvalmistajilla pakko mennä tuohon, sillä osa ihmisistä ei vaihda puhelinta toiseen leiriin edes auton takia.

Pitää yrittää jatkaa oman automyyjän hiostamista asian suhteen, jos saisi vaikka sen MirrorLinkin toimimaan Polossa jollain puhelimella.
 

Arcca

Klassikko
Liittynyt
13.9.2014
MMV sanoi:
Android-kännykällä homma toimii noin. Lisäksi ML:n avulla saat näyttöön myös Netflixit, selaimen, Spotifyn jne. Tuohon ei integroidut navit pysty.

Saako varmasti?
Esimerkiksi taannoin Skodan lehdestä ja tästä videosta
voisi päätella että vain tiettyjä harvoja applikaatioita tuetaan...
 
M

MMV

Vieras
Juu, väärässä olin tuon MirrorLinkin suhteen eli toiminta on merkittävästi kuvittelemaani vajavaisempi. Toisaalta huvittaa lukea kommenttejani tehdasnavista, kun sen sitten kuitenkin tilasin autooni. Käytännössä kuitenkin vain kojelaudan ulkonäön takia. Tehdasnavi on toiminnoiltaan juuri niin rajoittunut kuin oletinkin, mutta nyt onneksi tarjolla kolme vuotta ilmaiseksi karttapäivitykset.
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Olin avaamassa omaa ketjua tälle, mutta AS:ltähän löytyi jo valmis. Sen kun luin läpi, ei kovin lupaavalta näyttänyt. Nyt kuitenkin mielestäni on jotain merkkejä ilmassa, että kehitystä voisi tapahtua.

Joihinkin uusiin autoihin on ilmestynyt MirrorLink ominaisuus Multimediaan. Parhaimmillaan MirrorLink yhteensopivan laitteen näyttö peilautuu auton kiinteälle medianäytölle. Laite, esim. älypuhelin, liitetään auton USB-IN plugiin. Auton liikkuessa sovellusten toimivuutta on rajoitettu, esim. vain musiikki, navigointi ja puhelin ovat käytössä. Pysähdyksissä toiminnot ovat laajempia.

Keksintö on peräisin Nokialta. Osa autonvalmistajista (mm. Audi, BMW, Daimler, Porsche ja VW) perustivat Nokian kanssa yhteisyrityksen Car Connectivity Consortiumin, CCC:n, johon on nykyisin liittynyt jo yli 70 jäsentä. Mukana onkin merkittävä osa autojen, puhelinten ja mediakeskusten valmistajista.

Ihmeen verkkaisesti MirrorLink on yleistynyt. Nyt on jonkinlaista aktiviteetin virkistymistä tosin havaittavissa. Android-älypuhelin valmistajat ovat puskemassa ML:ää markkinoille. Verkkaisuuden kyllä ymmärtää, jos miettii, miten esimerkiksi navigoinnin businesslogiikka toimii nykyisin ja miten se muuttuisi, jos älypuhelimella voisi navigoida suoraan auton omasta multimedianäytöstä. Tuntukin siltä, että osa CCC:hen liittyjistä ovat toimineet vain 'jarru'miehinä.

Täältä MirrorLinkin sivulta voi seurata eri automerkkien ja laitteiden yhteensopivuuden kehittymistä.

http://www.mirrorlink.com/

Ainakin VW, Toyota, Lexus, Skoda, Seat, PSA, Honda merkeillä on jo automalleja, joissa on MirrorLink-yhteensopivuus. Äly-puhelimista uusimmat ja kalleimmat Android-pohjaiset mallit tukevat ML:ää.

Tänne toivoisi lisää kokemuksia ja kertomuksia siitä, miten MirrorLink on saatu toimimaan ja mitä sillä voi kussakin automerkissä tosiasiassa tehdä.

====================

Omassa NX300h:ssa tuo MirrorLink on, mutta Windows Lumia puhelimet eivät sitä tue. Nettitutkimuksen tuloksena voi päätellä, ettei tuota tukea tulekaan, vaan MS pyörittelee vastauksia ja pelaa aikaa(?!). Puhelimen vaihto on kohta ajankohtainen ja jos ML toimisi jollakin puhelimella riittävän hyvin, olisi se vahva argumentti uuden valinnassa.
 

batman14

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mielestäni kiinnostava ominaisuus, mutta sitten kun alkaa miettimään niin en oikein hirveästi kaipaakkaan tuollaista toimintoa. En tiedä paljonko lisäarvoa se antaisi jos pääsee auton näytön kautta jonnekkin Facebookiin tms. Navi olisi halvempi ratkaisu kuin auton sisäänrakennettu joten siinä mielessä ihan hyvä.

Eiköhän 5-vuoden sisällä tämä toiminto löytyy miltei jokaisesta autosta vakiona.
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Itseäni kiinnostaa ML:ssä lähinnä vain navigointi. Autojen tehdasnavit ovat yleensä lisävarusteita ja varsin hintavia. Tuntuu kummalliselta, kun lähes kaikilla on käytössään oma älypuhelin ja sen navia ei auton omalla näytöllä voikaan hyödyntää. Kaikenlaiset erillisnavien tai puhelimen tuulilasi-, kojelauta- ja tuuletusritiläviritelmät tympivät, joten sellaisia ei sinne viitsisi viritellä.

Tämä on kuitenkin alue, jossa itsekin uskon lähitulevaisuudessa tapahtuvan paljon kehitystä. Toivoni on älypuhelinvalmistajissa, jotka ovat huomanneet (toimivan) ML:n mahdollistaman lisämyyntipotentiaalin.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Onhan se mirrorlink paperilla ja demoissa hieno juttu, mutta käytäntö on toista se uhkaa esim. Autonvalmistajien navigaattoribisnestä, jota ne sitäkään eivät osaa tehdä oikein. Toisaalta navi on muuttumassa nopeasti vakiovarusteeksi, jopa pienemmissä autoissa, ihan kuleja lukuunottamatta ja kulissa ei toimi myöskään mirrorlink.

Tuollaisiin konsortiumeihin on pakko kuulua, jos ei muuten niin jarruna.  Se pn bisnestä sekin. PSA:lla on tasan kaksi mallia, joissa toimii Mirrorlink. Ne molemmat ovat yhtä kuin Toyota Aygo ja se toimivuus... Siitä olen jo aiemminkin kirjoittanut, että täysin hyödytön toiminto.