https://tummennuskalvot.fi/

Minkä rengasmerkin valitset autoosi?


  • Äänestäjiä yhteensä
    37

ErgonomicMonkey

Sisäänajettu
Liittynyt
25.11.2014
Adminit voi poistaa jos eivät näe tätä hyödyllisenä tietona, mutta itseäni kiinnostaisi tietää millaiset renkaat nykypäivänä ihmiset valitsee kun on ollut lamaa sun muuta. Rengaskokona vertailuhinnoissa käytetty 235/35R19. Hinnat suuntaa antavia.

Miettikää siis asiaa siltä kantilta mikä on rahatilanteenne ja miten paljon olisitte valmis renkaisiin sijoittamaan.
 
Vastasin joku muu. 80-luvulta lähtien olen pitänyt periaatteena, että olkoon alla oleva auto millainen tahansa, uusi tai vanha, renkaista en tingi.

Olen aina pitänyt autoissani hyviä merkkirenkaita sekä kesä- että talvikäytössä. Näin teen myös jatkossaki.
 
Ite sain kortin vuonna 2003 jolloin alkuaikoina tuli ajeltua tuollaisten keskiluokan ja lähes merkkirenkaiden kanssa, eli alla kävivät niin Bridgestonea, Dunloppia, Firestonea. Taisi olla vuosi 2008 kun lama iski niin tuli ostettua kesärenkaiksi semmoiset kuin Delinte. Olivat kyllä niin karmaisevat. Nyt edelliset renkaat kun päätin taas koittaa noita edullisimmista niin päädyin Linglongiin suuren positiivisuuden määrän vuoksi ja täytyy myöntää että on yksi parhaista renkaista mitä alla on ollut ja hyvin todennäköisesti samanmoiset ostan jatkossakin.
Ihan noita huippumerkkejä ei koskaan ole alla ollut joten niistä en osaa mitään sanoa, mieli kyllä tekisi koittaa mutta ovat kyllä melko hintavia.
Talvisin sitten satsataan rahaa kunnon talvirenkaisiin.
 
Skula sanoi:
Aina oppii jotain uutta.. ^ GoodYear ei osaa tehdä laadukkaita renkaita..

En nyt tuota noin tarkoittanut. On yhdessä autossa ollutkin GoodYear-kesärenkaat. Ei valittamista.
 
Linglongit jonkin verran kiinnostaa, mutta pitäisi nähdä toinenkin testi matalammasta ja leveämmästä koosta.
 
"Joku muu" nuilla hinnoilla... Itse tilaisin Pirellin PZerot, Bridgestonen Potenzat ai Goodyearin asymmetricit Camskillsitä. Hintaa 'bout 650-700e + postit + asennus.

Jos on rahaa ostaa 19" vanteet, tai ylipäänsä auto mikä vaatii tuollaiset valssit, niin miksi tinkiä renkaista? Jos ajot on vähäisiä, miksi ylipäänsä tarvii 19" vanteet sitten? Jos tahtoo harrastaa ja näyttävyyttä, niin kamoon... hieno auto yleensä pitää olla yms, ja silti halvimmat kumit? :D Vähä sama ku mersujen Demec-tuningit. Näyttää kivalta joidenki mielestä, mut aika moni pitää naurettavina, eikä kyyti ainakaa parane.

Itse hommasin 225/40R18 Goodyt tuolta Camskillista vuosi sitten, 555e toimitettuna kotiin ja asennus paikallisessa 50e. Pari-kolmesataa säästi verrattuna siihen että olisin mennyt vaan renkaat asennettuna vanteille hakemaan.

Jos ihan pitää pikkubudjetilla mennä, niin Camskillista myöskin Triangle TR968, etäisesti mustaa ja pyöreää muistuttavat. 200e + postit + asennus. Tosijannuhan toisaalta asentaakin itse! Ajo-ominaisuuksia pääsee takuulla itse ihmettelemään, eikä varmasti tulisi samanlaisia vastaan kellään!
 
Itse olen jo sen verran vanha, että en kykene käsittämään sitä, että on varaa ostaa isot vanteet, mutta sitten kääritään jotain BlingBlongeja niiden ympärille. Mielummin itse ostan sellaiset vanteet mihin on varaa ostaa laadukkaat renkaatkin.

Ja isojen (18+ tuumaa) merkkirenkaiden tilaaminen ulkomailta on varsin usein erittäin paljon edullisempaa kuin suomalaisesta kivijalasta. BlingBlongeja saanee kivijalastakin kohtuuhinnoilla.
 
jantsa sanoi:
Linglongit jonkin verran kiinnostaa, mutta pitäisi nähdä toinenkin testi matalammasta ja leveämmästä koosta.

Nyt meni merkit sekaisin. Tarkoitin Landsaileja. TM:n testissä pisteitä 8,6, kun Hankook 8,8 ja Goodyear 8,9.
 
Vempula sanoi:
Itse olen jo sen verran vanha, että en kykene käsittämään sitä, että on varaa ostaa isot vanteet, mutta sitten kääritään jotain BlingBlongeja niiden ympärille. Mielummin itse ostan sellaiset vanteet mihin on varaa ostaa laadukkaat renkaatkin.

Muutamalla tonnilla irtoaa käytetty auto jossa 18 tuuman vanne pienin mikä mahtuu paikalleen ja auton mukana myös sellaiset alut. Budjetti ei välttämättä kestä laittaa sievoista osuutta auton hinnasta pelkkii renkaisiin. Toki voi kysyä oliko pakko ostaa se auto, mutta joku ne sellaisetkin autot käytettynä ostaa. Eikö GoodYear ole merkkirengas?
 
Tuosta setistä ehkä Hankookit, muitakin vaihtehtoja selvittäisin. Kolmea ekaa en missään tapauksessa, ellei jossain testissä tulisi hyvää palautetta kokonaisuutena.
 
Uniroyal on Michelinin rengas ja kyllähän tuota Rainsport 3:sta on ihan kelvolliseksi haukuttu. Ominaisuudet kuitenkin painottuvat märälle kelille.
 
Penguin sanoi:
Uniroyal on Michelinin rengas ja kyllähän tuota Rainsport 3:sta on ihan kelvolliseksi haukuttu. Ominaisuudet kuitenkin painottuvat märälle kelille.

Uniroyal (Rainexpert) on erinomainen kilvanajorengas niissä luokissa, joissa kunnolliset kilparenkaat ovat kielletty. Erityisesti kun ajoalustana on sekaisin asfalttia ja soraa. Ihan näin offtopicina...

Noista renkaista ykkösenä olisi GY ja kakkosvalintana Hankookit.
 
Ottaisin varmaan Hankookit. Ihan hyvä maku jäi viime kesältä.
 
Itsellä periaate, että talvirenkaiden tulee olla ns. tunnetut turvalliset merkkirenkaat ja kesäksi voi tarpeen niin vaatiessa ottaa ns. halpisrenkaat. Halpisrenkaitakaan en tosin uskaltaisi ajaa sakoille asti, joten lopullinen säästö on vähän niin ja näin.

Muistelin nähneeni, että nuo linglongit oli menestyneet kohtuullisesti jossain testissä...? Jos ei koita, ei voita!
 
Kyllä noissa tunnetuimmissa / yleisimmissä on tullut pysyttyä.
Ainoa rengas josta jäi kylmät väreet, oli joku saksantuonti Bemarin mukana tullut MS rengas, oli niin kiire vaihtaa pois, että edes merkki ei jäänyt mieleen :)

 
Mulla on nyt Goodyear Eagle Asymetric2 kesärenkaina ja kuluminen sitä luokkaa, että ovat samalla kertaa ensimmäiset ja viimeiset tuota mallia. Palasin GoodYeariin 13 vuoden tauon jälkeen ja voipi olla että seuraavaan kertaan menee vielä kauemmin. Hyvä rengas tuo on ajaa, mutta kuluminen on aivan posketonta.
 
Minä ottaisin ehdottomasti Vredesteinit, eurooppalaiset ja ainakin Sportrac 5:ssa oli kulutuskestävyys hyvää tasoa. Täysin erikokoisia ja eri rengasta tietty hankala verrata, mutta kuitenkin pidän parempana renkaana mitä Hankook.

Uniroyalit saattaa kulua silmissä.  :rolleyes:
 
Viimeksi kesäpyörinä oli Fulda SportControl. Niistä jäi kokonaisuutena hyvät kokemukset. Rouvan autossa on Mabor -renkaat- Halvat,mutta ihan ok.
 
matlock sanoi:
Muistelin nähneeni, että nuo linglongit oli menestyneet kohtuullisesti jossain testissä...? Jos ei koita, ei voita!
Joo olisko ollut ainakin vuos 2011 kun Linglong pärjäsi suhtkoht hyvin kesärengastestissä ja päihittikin silloin muutaman huippumerkin.
Vaikka Linglong onkin halpa rengas niin noista renkaista mitä itsellä on ajansaatossa ollut niin mielestäni ollut kuitenkin paras ja mukavin ajettavuudelta mitä omissa autoissa on ollut. Sitä en tiedä millaiset mitkä tahansa renkaat ovat sen jälkeen kun ovat kuluneet (muuttuvatko äänekkäiksi tai liukkaiksi sadekelillä) kun tulee vaihdettua joka tai joka toinen kesä uusiin renkaisiin. Eli käytetyillä ei tule ajettua. Ja kun ei tule kilometrejäkään juurikaan kesässä.
 
Itsehän valitsen renkaat auton mukaan. Kriteereitä on paljon.

Esimerkiksi vaikka Boxsteri, sen alle kelpaa vain paras. Sinne alle meni Misukan Pilot Sportit, vaikka sillä ajetaan suht vähän, niin sekin ajo ajetaan "reippaasti" ja mahdollisimman mukavasti. Kun taas sitten perheen pääkulkineeseen meni taloudellisesti ja laadullisesti se fiksuin rengas, eli Pirellin P7:t, ihan siksi, koska sillä ajetaan paljon ja kuitenkaan en halua maksaa ylettömiä. Vanhukseen taas kelpaisi melkein mikä tahansa musta donitsi jolla on vaan edes vähän jotain "merkkiä".. Nyt kesärenkaita ei ole ollut ollenkaan, kitkoilla kesät talvet.. Lähinnä koska kesällä tuolla ajettiin nytkin vain about pari tonnia.. Toki tuohon ensi kesäksi täytyy kesärenkaat hommata, jos ja kun kesäauto menee kaupaksi..