https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Millaiset talvirenkaat/vanteet uuteen B8:aan, ehdotuksia?

M

Mr Vice

Vieras
Te joille on uusi Passat tilauksessa, esitän kysymyksen: oletteko jo valinneet uuteen autoonne talvirenkaat ja vanteet? Jos niin mihin merkkiin / malliin olette päätyneet? Toki muidenkin kanssa-autoilijoiden mielipiteet kiinnostavat.

Esim. autoliikkeen optiona tarjoamat 16" orkkisvanteilla olevat CVC6 215/60 R16 kitkat kustantavat jotain 1450 e. Vastaavaa rengaspakettia muualta saa alkaen n. tonnilla. Yksi kiinnostava rengassaitti on tämä http://www.renkaatvaihtoon.fi/ (en mainosta, mainitsen vain).
 
Ei tuo normaali talvirengas aihe käynyt tähän? http://www.autostadium.fi/index.php?topic=44


Kumit saa mistä tahansa halvemmalla kuin merkkiliikkeestä vaikka olisi -50%. Yksi vaihtoehto on katsella netistä käytettyjä VAG OEM vanteita.
Murto-osan hinnalla uudesta alkuperäis vanteet ja niihin sitten kumit rengasliikkeestä.


edit: Autotekin sivuilta löytyy nettikauppa niin vanteille kuin renkaille jos haluaa ihan uudet ostaa.
 
Tässä voisi olla yksi vaihtoehto, Oxxo Kallisto. Renkaiksi CVC6 tai 5.
 

Liitteet

  • oxxo_kallisto__hog.jpg
    oxxo_kallisto__hog.jpg
    40,3 KB · Katsottu: 319
Taisikin mennä monologiksi tämä topic... mutta jatketaan sitkeästi  ;)

Taisi löytyä budjettiin sopiva, riittävän hyvän näköinen ja talvikäyttöä ajatellen helppohoitoinen vannemalli eli Rondo Gunmetal K1. Onko kellä Rundon laadusta käsitystä?

Olen Continentalin renkaita käyttänyt jo jonkin aikaa ja hyväksi todennut. Mutta esim. viimeisimmässä TM:n testissä Conti jäi jaetulle hopealle Puolassa tehdyn Good Year Ultra Grip Ice2:n viedessä jaetun ykkössijan Nokian R2:n kanssa. Nokialainen ei tule kyseeseen (meni luottamus erään soikean rengassetin  jälkeen...) mutta mitä olisi sanottava puolalaisesta laadusta, kellä kokemuksia?
 

Liitteet

  • Rundo_K1_Antrasite_S.jpg
    Rundo_K1_Antrasite_S.jpg
    119,8 KB · Katsottu: 391
Taisikin mennä monologiksi tämä topic...

Johtunee siitä kun tämän aihealue on niin rajoittunut tälläiselle monimerkkifoorumille, automerkkejä ja malleja on niin runsaasti, ettei jokaisen mallin yksityiskohtiin oikein riitä kiinnostusta.  ;)
 
Perus 5-puolaset vanteet hyviä talvikäyttöön, voi tökkiä jäät ja lumet vanteista helposti jos tärrää.

Ja eiköhän ne mustaa ja pyöreetä osaa tehä puolassa, mulla on edelliset Good year ice+ kitkat ja hyvät ne on ollu, nyt menee kolmas talvi. Puolassa taitaa suurin osa GY:n renkaista tulla kun kesärenkaatkin siellä paistettu.
 
Nettivaraosassa näytti olevan jonkun passatin oem-vanteita kaupan, uusia ja vain siirtoajettuja.
 
Kennedy sanoi:
Käytetyt OEM/merkki vanteet ei käy, mutta halvimmat tusina tavarat kiinnostaa. No kukin tyylillään.

Periaatteessa en käytettyjä rinkuloita uuteen autooni laita. Myös budjetti on rajallinen joten mitään 18" ihmevirityksiä en myöskään hae.

Onko 'halvimmat tusinatavaravanteet' kelvottomat? Pyörivätkö ne kenties huonommin ja / tai hajoavat alta ennen aikojaan? Mikä erottaa satasen vanteen ja kahdensadan vanteen toisistaan käytännössä muu kuin ehkä ulkonäkö? Onko VW:llä oma vannetehdas josta nuo ylivertaiset oem:it tulevat vai valmistaako ne kenties alihankintana joku muu taho?

Mielipiteitähän täältä olen hakemassa ja kernaasti sellaisia näkisin esim. konkreettisina ehdotuksina joten oleppa ystävällinen ja laita linkkiä mihin itse päätyisit sen sijaan että vain arvostelet suunnitelmiani. Valista nyt ihmeessä kun en niin asiantuntija rinkula-asioissa ole.

 
Tuohon sinun periaatteeseen minä tartuinkin.
Itsellä ollut tusinatavaraa, halvimpia replicoita, oem ja merkkivanteita alla. Kaikki pyörii siinä missä muutkin. Ikinä en ole noin kärkkäästi ollut kuitenkaat huutelemassa, että joku ei käy.


Näitä voisin itse miettiä jos tosiaan vain likaiset eikä naarmuiset ( parista kuvasta ei selviä onko jälki vai ei )

http://www.nettivanne.fi/vanteet/Alumiinivanteet/16319/ALKUPER%C4INEN+AUDI-6.5x16-5x112-et50/  - jos et:n puolesta menee.
http://www.nettivanne.fi/vanteet/Alumiinivanteet/16970/ALKUPER%C4INEN+AUDI-7x16-5x112-et46/ - hieman oxxon näköiset
http://www.nettivanne.fi/vanteet/Alumiinivanteet/17059/ALKUPER%C4INEN+AUDI-7.5x16-5x112-et45/ - keskiömerkit joutuu uudet ostamaan
http://www.vannehaku.fi/50474/oz-racing-hydra-16-alumiinivanteet-205-55-kitkarenkaat/ - kumit pois ja vanteet käyttöön.

Kaikki vaatii kuitenkin kunnon liotinpesut.
 
Ainakaan Tiguanin OEM 17" vanteen paino ei käytännössä eronnut 17" EtaBetasta, jotka pyörivät autossa talvivanteina. Myöskään työnjäljessä ja työstötarkkuudessa en huomaa eroa OEM-vanteisiin. Itse otin nyt talvivanteiksi 17" Enzo B:t tulevaan Passattiin.
 
Mr Vice sanoi:
Toki muidenkin kanssa-autoilijoiden mielipiteet kiinnostavat.

Kommentoin täältä takapulpetista. Mielestäni uuteen autoon kannattaa ottaa juuri siihen malliin tarkoitetut vanteet ihan ulkonäkösyistä jos lisähinta vs tarvikevanne on kohtuullinen. Minulla on vuosien varrella ollut monta autoa jonka rengastukseen / vanteisiin ei ole ollut päätäntävaltaa, monesti talvirenkaissa on ollut tarvikevanteet ja auton yleiseen olemukseen se on aina vaikuttanut negatiivisesti.

Kun unohdetaan ne "ihmeviritykset", on todella tarkkaa puuhaa saada auto näyttämään arvoiseltaan pienillä tarvikevanteilla, tulee helposti sellainen budjetti -look. Orggisvanne antaa tietynlaista ryhtiä autoon, mielestäni.
 
Kennedy sanoi:
Eikös tässä oltu etsimässä vanteita Passatiin eikä Audiin? Olenko väärässä, jos väitän, että tuo aloitusotsikon "uuteen B8:aan" hiukan hämäsi?
 
Eli VW:ssä ei voi käyttää vannetta joka on alunperin Audissa ollut? Normaali keskiöllä oleviin voi laittaa VW logot.

Mites noi universaali vanteet kun ei ole Passattiin suoraan tarkoitettu? Jokuhan voi vahingossa laittaa samanlaiset vaikka mersuun :p
 
Kennedy sanoi:
Eli VW:ssä ei voi käyttää vannetta joka on alunperin Audissa ollut? Normaali keskiöllä oleviin voi laittaa VW logot.

Mites noi universaali vanteet kun ei ole Passattiin suoraan tarkoitettu? Jokuhan voi vahingossa laittaa samanlaiset vaikka mersuun :p
Eikun ajattelin vaan, että kun linkitit lähinnä vain Audin vanteita, eikä esim. yhtään VW -vannetta.
 
Ei tullut vastaan yhtään VW merkinnällä ollutta ilmoitusta.
Varmaan niitä siellä nettivaraosassa olisi kun joku puhu, mutta sen selaaminen on tuskaista.
 
Tuossahan oli pari ihan toimivaa. Tosin noi 16" ei omasta mielestä ole noin arvokkaat.

17" taas ihan passelit hinnaltaan. Kumien hinta tulee vaan nousemaan. Ulkonäöllisesti kuitenkin passateissa toimii paremmin vähän matalempi profiili omasta mielestä.
 
Kennedy sanoi:
Tuossahan oli pari ihan toimivaa. Tosin noi 16" ei omasta mielestä ole noin arvokkaat.

17" taas ihan passelit hinnaltaan. Kumien hinta tulee vaan nousemaan. Ulkonäöllisesti kuitenkin passateissa toimii paremmin vähän matalempi profiili omasta mielestä.

Tarvike 16" samanhintaset ja nuo OEM. Minustakin nuo 17" sopis paremmin noin isoon autoon.
 
Eskoop sanoi:

Nonniin... saihan tämäkin topikki tuulta purjeisiin vihdoin, hyvä niin. Kiitos arvokkaista mielipiteistänne!

Mitä tulee periaatteisiin niin jokaisellahan meillä on omat sellaiset joita toisen on paha mennä torppaamaan... toki periaatteitaan voi muuttaa jos on järkevät perusteet olemassa. 'Kärkkäänä huutelemassa' ei ollut tarkoitukseni, mutta se siitä.. renkaista ja vanteistahan tässä on tarkoitus vaihtaa mielipiteitä.

Nuo antamanne linkit ovat mielenkiintoisia. Jos on siirtoajetut vanteet myynnissä niin ne tulkittakoon uusiksi  :D Itse asiassa tuo Eskoopin ensimmäisen linkin alkuperäisvannemallihan on sama kuin nykyisen Passattini ensiasennusvanne. Ok ainakin kesäkäyttöön, talvella puhdistaminen on arvattavasti työläämpää monen 'välipinnan' takia. Mutta ei ollenkaan poissuljettu vaihtoehto. Tuo Nyyssönen on tuttu firma, sieltä jotain joskus tullut hankittuakin.

Mutta mitä paremmin asiaa tuntevat sanovat noista keskirei'istä? Ymmärsin että uuden Passatin suositusvanteen keskireikä olisi 66,6 mm mutta tuossa em. vanteessa se on 57,1 mm eli eroa 9,5 mm. Nähtävästi kuitenkin käyvät? Muuten speksit ok.

Tuo suurempi vannemalli on kyllä siistin näköinen, mutta jaksaako pitää riittävän puhtaana??
 
Mr Vice sanoi:
Mutta mitä paremmin asiaa tuntevat sanovat noista keskirei'istä? Ymmärsin että uuden Passatin suositusvanteen keskireikä olisi 66,6 mm mutta tuossa em. vanteessa se on 57,1 mm eli eroa 9,5 mm. Nähtävästi kuitenkin käyvät? Muuten speksit ok.

Vanteen keskireikä voi olla isompi jolloin tulee sovitteet sinne. Pienempi ei mene paikoilleen.
Itsellä oli tuollaiset 16" mitä linkattiin ensiasennusvanteina. Olisi hyvä varmistaa onko B7 ja B8 välillä muka muuttunut isommaksi tuo.
 
Kennedy sanoi:
Olisi hyvä varmistaa onko B7 ja B8 välillä muka muuttunut isommaksi tuo.

Ei ole muuttunut, olin väärässä. Se on edelleen 57,1 mm myös uudessa.

B7 Passatin ET-luku vanteissa on 42 - 47, uudessa milliä pienempi. Rengasasiantuntijan mukaan erolla ei ole mitään merkitystä 16 - 17" vanteissa. Eli tuoreimman saamani tiedon mukaan B7 alkuperäisvanteet kävisivät myös B8 Passatiin.

Monet autot, vanteet ja renkaat on jo tullut tähän ikään ostettua mutta ikinä en ole näihin vannekysymyksiin syventynyt kunnolla. No, tieto lisää tuskaa ja oppia ikä kaikki.

Onko Kennedyn kakkosauto (se punainen) Polo vai Golffi? Kuvista äkkiä katsoen olisi Polo. Meillä rouva ajelee punaisella VI Golfilla ja ajelen sillä minäkin aina kun vain voin  :D
 
Olen lukenut motor-talk.de passat b8 palstaa ja tätä samaa keskustelua käydään sielläkin. Iso polemiikki tuntuu olevan sielläkin tuo ET:n pikkuruinen muutos ja kun vielä samalla vakiorengaskoko on nyt 5% korkeampi, niin eihän ne vanhat rengassarjat käy b7:sta.

Nyt muuten Passatin rengaskoko on tasan sama kuin the Beetlessä ja ET ihan samoissa lukemissa. Eli minähän voisin vaihdella kaikkia rengassarjoja keskenään helposti jos BMW vaihtuisi Passattiin...