https://yliteippaus.fi/

Miksi tämä on "Autostadium" ?

Timppe

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Eihän täällä ole juurikaan autoihin liittyvää keskustelua. Täällä keskustellaan juuri nyt:
 • ehkäisyvälineistä ja sexistä
 • puhelinspämmistä
 • veloista
 • päähän ottamisesta
 • lauantai-illasta
 • lasten leluista

Ylivoimainen vähemmistö uusista viesteistä liittyy autoihin. "Kilpailevalla areenalla" on hieman toinen meno: 95% uusista viesteistä on autoihin liittyviä.

Pitäisikö areenan nimi muuttaa?
 
Minkä takia juuri VAGareena (oletan että tähän viitattiin) on tämän foorumin kilpailija? Tämä ei ole ainut ketju missä näin on annettu ymmärtää. VAGareena on kuitenkin vain yksi autofoorumi muiden joukossa, toki hirveän suosittu sellainen. Ainakaan mulle nämä eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja, enkä myöskään näe mitään kilpailuasetelmaa.
 
No tuo kilpailijahan oli lainausmerkeissä. Tämähän on kuitenkin Vagarenan spin-off. Samat kirjoittajat täällä pääosin häärää.
Täällä Autostadiumilla pääosassa ei vain näytä olevan autot. Ainakaan nyt.

 
Timppe sanoi:
Pitäisikö areenan nimi muuttaa?

Itse kysyisin, että mikä sen nimi sitten pitäisi olla? Osaako joku ennustaa mistä/mitä foorumilla keskustellaan ensi viikolla tai vaikkapa 3kk päästä? Entä jos puolen vuoden päästä täällä keskustellaan pääasiassa vain autoista, niin pitäisikö sitten taas nimi vaihtaa takaisin vanhaksi? Olihan Areenallakin kovasti OT-painotteinen keskustelu vielä tuossa tovi sitten. Ei senkää nimi ollut kovin kuvaava silloin. Tai entä nyt kun siellä keskustellaan vain Räsästä, niin pitäisikö senkin nimi muuttaa toiseksi?

Tuo kaikki yllä sillä, että on aika mahdotonta ennustaa mitkä aiheet ja jutut tulevat suosituksi foorumilla. Nimi kun pitää kuitenkin yleensä päättää ennen kuin tämä tieto on tiedossa. Vaihtoehtoisesti tiukalla modelinjauksella voitaisiin hyvin tarkasti rajata, mistä saa keskustella ja kaikkia aihealueiden ulkopuolelle menevät keskustelut raakasti poistettaisiin. Näin keskustelu pysyisi foorumin nimen mukaisena, mutta en usko, että tähän halutaan oikeasti mennä ;) Niin ja Suomen suosituimman foorumin nimi on MuroBBS, mutta en muista siellä kovinkaan montaa juttua lukeneeni muroista... :D
 
Hetkellisiä, sattumanvaraisia tarkasteluja paremmin kuvaa sivuston painopistettä kokonaistilasto, josta käyvät ilmi suosituimmat alueet ja aiheet. Tämänhetkinen tilasto (liitteet) osoittaa, että auto- ja muut aiheet ovat jokseenkin tasoissa, vaikka sivuston starttivaiheelle tyypilliset kehittämistä koskevat topicit ovat vielä mukana.

Jos taas katsotaan sivuston tarjontaa, ovat eri automerkit ja niihin kytkeytyvät alueet selkeänä enemmistönä (31 vs. 13, kun osto-, myynti- ja sivustoa sekä yhdistystä koskevat alueet jätetään ulkopuolelle). Ne kertovat ylläpidon valinnoista, kun taas käynnissä olevat keskustelut indikoivat käyttäjien intressejä. Yksittäisten ketjujen määriä en ole toistaiseksi laskenut.

Kuten pokkus kirjoitti, ylläpidon mahdollisuudet rajoittuvat (a) alustan tarjoamiseen, (b) ylläpidon näkemysten mukaisen aluerakenteen tarjoamiseen, (c) moderointiin. Kirjoittajat valitsevat, mille alueille avaavat keskusteluita ja mihin keskusteluihin vastaavat.

Toki myös ylläpidon intressinä ovat monipuoliset keskustelut niin autoista kuin elämästäkin. Sanoisin, että mitään dramaattista poikkeamaa ei ole havaittavissa, vaikka elämä-osio lieneekin juuri nyt hienoisessa etunojassa. Mutta vielä kerran, te arvon foorumilaiset, olette avainasemassa siinä, mihin suuntaan sivusto kehittyy, ylläpidon mahdollisuus on käytännössä "seurata katseella".
 

Liitteet

 • Top10 (alueet, katselut) 25.1.14.PNG
  Top10 (alueet, katselut) 25.1.14.PNG
  52,6 KB · Katsottu: 317
 • Top10 (aiheet, vastaukset) 24.1.14.PNG
  Top10 (aiheet, vastaukset) 24.1.14.PNG
  27,2 KB · Katsottu: 319
pokkus sanoi:
Tai entä nyt kun siellä keskustellaan vain Räsästä, niin pitäisikö senkin nimi muuttaa toiseksi?
Täälläkin on Räsä TOP-kympin kärjessä. Meillä on siis jo kaksi Räsä-foorumia  ;D
 
Timppe sanoi:
Täälläkin on Räsä TOP-kympin kärjessä. Meillä on siis jo kaksi Räsä-foorumia  ;D

Minua ei kyllä haittaa pätkän vertaa ketjut jotka eivät minua kiinnosta, kuten tämä Räsä ketju. Kaikkea ei ole pakko lukea....
 
Oikein passeli nimi ja sisältökin toimii. Eiköhän ne moottorivehkeidenkin topicit nouse tässä kevään mittaan, viikon päästähän se on taas yksi MP-näyttelykin lisää koettu. 
 
Sande sanoi:
Minua ei kyllä haittaa pätkän vertaa ketjut jotka eivät minua kiinnosta, kuten tämä Räsä ketju. Kaikkea ei ole pakko lukea....
Samoin,antaa Räsästä kiinnostuneiden kirjoitella ilman arvosteluja.Useimpien saatavilla oleva tehokas perheauto saa ymmärrettävästi aikaan reipasta keskustelua.
 
Cyclic Stig sanoi:
Minusta täällä on turhan laveasti aihealueita. Sivu on pitkä kuin nälkävuosi ja eka puolituntia kului skrollaillessa edestakaisin ihmetellen, että mihin tätä kaikkea oikein tarvitaan. Autopalstahan tämä kuitenkin on, eiks niin?

Samaan aikaan rekisteröidyttyäni minulla olisi ollut yksi kysymys liittyen palstan asetuksiin mutten oikein keksinyt, että mihin sen kyssärin olisi voinut pistää… But to each their own I guess..

Tervetuloa AutoStadiumille, Cyclig Stig!

Vastaan tänne aika vanhaan, mutta edelleen ajankohtaiseen ketjuun. - Tosi on, kuten tuosta alempaakin voi lukea, että tällä foorumilla autoilu- ja muut aiheet ja varsinkin niiden risteytymät ovat kutakuinkin tasapainossa. Elämä ilman autoja ei ole Elämää, ja toisaalta, Autot eivät kata kuin pienen osan elämän kokonaiskirjosta, sellaisena kuin me, useimmat tavallisia suomalaisia ihmisiä, sen koemme.

Olemme siis tämän foorumin kautta halunneet tarjota todellisen vaihtoehdon sekä niille, jotka eivät halua sitoutua yhteen autonmerkkiperheeseen, että niille, jotka mielellään keskustelevat siinä sivussa muustakin kuin pelkästään autoista.

Toivon, että löydät pitkästä listasta itseäsi parhaiten kiinnostavat aiheet ja -alueet, ja että tulet viihtymään AutoStadiumilla.

Kysymyksesi luonteesta riippuen voit esittää sen vaikka tuolla: http://www.autostadium.fi/index.php?topic=56.0 tai tuolla: http://www.autostadium.fi/index.php?topic=53.0 .
 
Fänks.

Tämän takana taitaakin olla samat tyypit kuin VagArenan..? :rolleyes:

No, minulla kun on kyllä auto mutta ei sitä elämää niin taidan kuitenkin olla täällä aika hiljakseen. Toki varmaan tulee Mesejutut tsekkailtua. Muuten saan tällaisesta sekamelskasta enemmänkin päänsärkyä.

Kiitos että selvensit palstan idean. "Jokamerkkipalsta" on oikein hyvä idea. "Joka-asiapalsta" taas ei henk. koht. oikein kolahda.
 
Cyclic Stig sanoi:
Kiitos että selvensit palstan idean. "Jokamerkkipalsta" on oikein hyvä idea. "Joka-asiapalsta" taas ei henk. koht. oikein kolahda.

Oman profiilin etusivun asetuksista voi laittaa ne alueet piiloon, jotka ei itseä kiinnosta.
 
Just, Bogus:kin täällä… Olisi pitänyt tsekata hiukan paremmin ennenkuin rekkasin, sori.

Miten täältä saa tämän nimimerkin poistettua? Ei näytä löytyvän vaihtoehtoa profiilista. Keskustelen mieluummin Mersuistakin muualla.
 
Cyclic Stig sanoi:
Miten täältä saa tämän nimimerkin poistettua? Ei näytä löytyvän vaihtoehtoa profiilista. Keskustelen mieluummin Mersuistakin muualla.

Nimimerkkejä ei poisteta, mutta voit itse olla kirjoittelematta foorumille.

Valitettavasti näin perustajajäsenenä se hiukan myös velvoittaa olemaan täällä foorumilla.
 
Cyclic Stig sanoi:
No, minulla kun on kyllä auto mutta ei sitä elämää niin taidan kuitenkin olla täällä aika hiljakseen.

Autamme mielellämme sen elämän hankkimisessa :). Täältä löydät runsaasti tietoa ja kokemuksia mm. matkailusta, perheestä, taloudesta jne. Voisi olla ihan virkistävää kuulla Sinunkin mielipiteitäsi myös näistä aiheista.