https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mikä konsoli seuraavaksi?

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Nykyinen Nintendo Wii alkaisi kaipaamaan pikkuhiljaa seuraajaa kun varsinkin ajopelitarjonta on aika heikkoa, mutta mitä seuraavaksi?

-PS3:
+Erinomaisia tyrkkyjä tarjolla joissa tulee pari peliäkin mukana.
+Hyvä pelitarjonta ja tarjolla myös runsaasti edullisia Essentials-sarjan pelejä.
+Näyttää myös bd-leffat
+/-Pelitarjonta jatkossa?
Pääkäyttäjä tulee olemaan reilu 5v poika, joten uusia hittipelejä ei osata kaivata varmaan aivan heti.

-Xbox360, oudompi tuttavuus minulle.
+Myös erinomaisia tyrkkyjä, pelkän 4gt koneen+ohjaimen saa alle satasella. Mihin tuossa tarvitsee muistia, tekeekö tuolla 4 gigasella mitään?
Miten pelitarjonta, kai näihinkin jotain alepelejä on tarjolla?

-PS4, uusi ja upea joten hintaakin sen mukaisesti eikä mitään tyrkkyjä tarjolla. Pelitarjonta on vielä aika suppea eikä PS3 pelit toimi lainkaan joka on selkeä miinus, jos ne toimisi niin valinta olisi helppo. Lisäksi pelien hinnat tapissa.

-Xbox One, toimiiko siinä 360:n pelit? Hintaa on hiukan enemmän kuin PS4:lla ja myynti alkaa vissiin joskus kesällä?

Kommentteja puolesta/vastaan eri vaihtoehdoista, tällähetkellä PS3 näyttää ilmeiseltä valinnalta mutta ajatuksia kuunnellaan :rolleyes:
 
N

nikob

Vieras
Pokkuksen kansaa samaa mieltä, vanhoista konsoleista X360 jos vain peli käyttö pääasiassa mielessä. Edellisen sukupolven vei kyllä Boxi omasta mielestä, itsellä oli PS3 ja X360 yhtä aikaa. Nyt melkein suosittelisin että osta kerralla tuo PS4 eroa aikalailla vanhoihin koneisiin, PS3 tuntuu aika vanhukselta PS4:sen rinnalla. Kyllä niitä pelejä koko ajan tulee, tänä vuonna ps4:selle julkaistaa yli 100 peliä.
Xonekin on varmasti hyvä kone, mutta ei ole tehty ihan niin pelaamisen ehdoilla kuin uusi pleikka. Suurin osa Xonen kaikista hienoista ominaisuuksista ei edes toimi Suomessa, PS4 oli omavalinta kuin hain puhtaasti pelikonetta  :).
 

Antza

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Itse ostaisin junnulle edellisen sukupolven koneen. Laite on halpa ja pelejä on käytettynä valtavasti tarjolla puoli-ilmaiseksi. Ei sitä osaa pitää vanhentuneena ellei ota ensin uusimman sukupolven laitetta viikonlopuksi testikäyttöön..  ;)
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Kumpaan konsoliin on paremmin ajopelejä tarjolla, PS3 vai Xbox360?

Antza sanoi:
Itse ostaisin junnulle edellisen sukupolven koneen. Laite on halpa ja pelejä on käytettynä valtavasti tarjolla puoli-ilmaiseksi. Ei sitä osaa pitää vanhentuneena ellei ota ensin uusimman sukupolven laitetta viikonlopuksi testikäyttöön..  ;)

No näin minäkin asiaa kuutioin, ja kun itsekään en ole mikään himopelaaja niin uusinta mallia ei senkään vuoksi tarvitse välttämättä hankkia.
 
N

nikob

Vieras
Aika saman verran autopelejä on tarjolla, paitsi Xboxilla on Forza yksinoikeus joka on paras autopeli. Boxin ohjain sopii myös paremmin autopeleihin kuin Pleikan, taas Pleikan plus jäsenyys on paljon parempi kuin Xboxin gold jäsenyys.
 
T

TeBsu

Vieras
Ite ainakin tuun ostamaan xbox 360 tilalle pleikkari nelosen. Joskus junnuna tuumasin jo ettei tule ikinä xboxia. Kummiskin 3vuotta sitten kun tarvihti pleikkari kakkosen tilalle uudemman konsolin, että sais päivät menemään sairaslomalla paremmin, oli xboxin vuoro, kun sai nhl:än kaupan päälle ja hinta oli halvempi. Nytten seuraavaks olen jo päättäny että tulee taas pleikkari, ihan gt 6 takia ja oletan et nhl 15 on jo niin paljon parempi, kun 14 xboxilla.


Karviksen kyselyyn vastaten. Jos olet nyt ostamassa konsolia, niin ostaisin "lapsia"? ajatellen pleikkari kolmosen, siinä on blueray soitin mitä ei oo xboxissa, xboxi on jo muutenkin vanhan aikainen versio. Toki pleikkari nelonen on jo kaupoissa, mutta haluaako maksaa nyt sen 450euroa siitä? niin on toinen juttu. Riippuu pelaileeko ite enempi, vai jälkikasvu, katsooko leffoja jne? Mutta eiks se niin ollu että pleikkari neloseen ei käy kolmosen pelit?
 
N

nikob

Vieras
Tulevaisuudessa on kai tulossa joku tuki PS4:selle että pystyy pilvi palvelussa pelaan PS3:sen pelejä, tuommoista olen vain kuullut. Sitä en tiedä kuinka varma tuo asia on, mutta eipä hirveästi tee nelosella mieli pelata vanhan koneen pelejä.
 
A

Autofobia

Vieras
nikob sanoi:
Pleikan plus jäsenyys on paljon parempi kuin Xboxin gold jäsenyys.

En tunne tuota Plus jäsenyyttä tarkalleen, miten se on parempi? Gold jäsenet saa myös kaksi peliä kuukaudessa ilmaiseksi ja vaikka Gold jäsenyys loppuu, pelit saat pitää. 35-40€/ vuosi hintaan löytää aika helposti.

Itse otin riskin ja hankin tuon Xbox Onen ja Forza 5:n. Molempiin tyytyväinen. Konsoli varmasti paranee vielä tulevien päivitysten kautta. Pidän tuosta ominaisuudesta että esim. pelatessa voin käydä katsomassa vaikka nettiselaimella jotain tai vaikka Skypettää ja peli odottaa sillä aikaa taustalla. Sitten vain "klik" ja jatketaan peliä siitä mihin jäätiin. Xbox Onella ei voi pelata Xbox 360 pelejä.

Vähemmän jos on aikaa pelata, eikä ole mikään "hifistelijä", ostaisin Xbox 360 konsolin. Lähtee uutena jo niin edullisesti. Pelejä saa halvalla ja käytettyjen pelien tarjontaakin on hyvin. PS3 tietysti jos tuota Bluray soitinta tarvitsee.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Miten tuon PS3:n kohdalla kun meillä on Sonyn tv, antaako Sonyn töllö jotain etua toiminnallisuuksiin tai kaukosäädinyhteensopivuutta tms vai toimiiko tv vain "tyhmänä" näyttölaitteena konsolille?
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Riippuu varmaan aika vahvasti telkun tuoreudesta. Meidän vanha (vm. 2007?) Sony Bravia KDL 40W2000 ei anna mitään ekosysteemietua, mutta siitä puuttuvat muutenkin kaikki nykyajan turhakkeet kuten tv:n oma nettiyhteys.
 

Japoff

Vakiokalustoa
Liittynyt
25.12.2013
Kyllä Sonyssa toimii BRAVIASYNC eli itsellä on vielä kotiteatteri vahvistinkin Sonylta juuri siksi,
Eli esim painaa PS3 (tai PS4) ohjaimesta konsolin päälle ,niin myös tv ja viritin käynnistyy...
Sonyn Vaio läppärillä on ohjelma jolla voi ohjata muistaakseni myös pleikkaa (tämä tosin turhake)
Mutta tuo Bravia Sync on oikeasti näppärä systeemi , toki tulee ilmankin toimeen ;) Sitten vaan pitää näpytellä useampia nappuloita =D

Mulla on ollu xbox 360 ja ps3 on edelleen (itseasiassa kaksikin) , ja sanoisin että enemmin PS3
Blue Ray sekä laajempi pelitarjonta jopa lapsille ?EI hurise älyttömästi kuten Xbox (jopa se uusim Slim mölyää)
Mutta myöskään ei kannata kummastakaan harkita pikku kovoisia (xbox 4g ja ps3 12G) koska ladattavat pelit tarvii tilaa plus pelien asennukset/päivitykset , xboxin kovot kalliita , PS3 sentään voi laittaa ihan normi 2,5" kovon , mutta eihän nekään ilmaisia ole ...
 
N

nikob

Vieras
pokkus sanoi:
Pelitarjonta on aika rutkasti parempi eli laadukkaampia pelejä saatavilla. Tässä kuussa on mm. Bioshock Infinite, joka jo itsessään on parin kympin arvoinen. Aiemmin on ollut Uncharted sarjaa tarjolla.
On paljon parempi varsinkin PS3:sen puolella, pelejä on enemmän ja uudempia kuin Xboxin goldissa. Aika uusi juttu nuo ilmaispelit Goldissa, tuo taisi joskusti kesällä alkaa. Itse ainakin suosittelen kovasti uutta sukupolvea, niinkuin Pokkus sanoikin tuosta on pitkäksi aikaa konetta ja koneesta ei lopu heti potku kesken.
 
M

MMV

Vieras
Japoff sanoi:
Kyllä Sonyssa toimii BRAVIASYNC eli itsellä on vielä kotiteatteri vahvistinkin Sonylta juuri siksi,
Eli esim painaa PS3 (tai PS4) ohjaimesta konsolin päälle ,niin myös tv ja viritin käynnistyy...

Tuohon ei tarvita Sonyn "ekosysteemiä" vaan HDMI-ohjaus ja ARC toimivat käsitykseni mukaan kaikissa niitä tukevissa laitteissa. Ainakin oma Samsungin töllö ja Onkyon vahvistin tottelevat HDMI-ohjausta.
 
A

Autofobia

Vieras
"...xboxin kovot kalliita , PS3 sentään voi laittaa ihan normi 2,5" kovon , mutta eihän nekään ilmaisia ole ..."

Keskisellä Xbox 360 320gb kovo 59,90€. Anttilasta sai samaa välissä 49,90€. Xboxissa on myös ihan tavallinen 2,5" kovo. Koteloita saa muutamalla eurolla.
 

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Pleikkari ykkösen jälkeen noita noita voinut konsoleiksi sanoa. Xboxi ikinä ollut konsoli.
Nintedon ja Segan kamat olleet aina konsoleita.

Konsolilla on tarkoitus pelata eikä olla multimediaviihdelaitos.
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
Uusia versioita näyttää pukkaavan PS4:sta ja kaiketi Xbox1:stakin joten valinta taitaa mennä entistäkin hankalammaksi.
Itse pelailen pelkästään ajopelejä, ennestään on pleikkarin Gran Turismot tuttuja mutta Boxin Forza -pelisarjassa näyttäisi olevan mielenkiintoisempia autoja. Niiden ajotuntumasta en vaan tiedä kun en ole kokeillut, GT:n ajotuntuma on minusta hyvä ja "luonteva". Siihen tottuneena jos kokeilee muiden pelisarjojen autoja niin ne tuntuu oudolta ja teennäisiltä käytökseltään.

Mietin vaan että hankkisiko seuraavaksi Xbox1:n ja Forzan kun tähän mennessä on ollut vaan pleikkareita ja Turismoja. Forzan lisäetu on se että taitaa kaikki autot olla vasemmalta ohjattavia kuten Suomessa oikeatkin autot. Turismossa todella iso osa autoista on oikealta ohjattavia japsiversioita, Turismossa minua on harmittanut tämä asia + ne standardiautot mitkä tosin kai poistuvat PS4:n GT Sportista.

PS3 siis tällä hetkellä ja GT6 mutta mielenkiinto tämän pelaamiseen on lopahtanut niin että koko konsoli seisoo käyttämättömänä enimmät ajat. Ärsyttää sekin kun lupailivat GT6:n tulevan DLC autoja mutta eipä tullut juuri muuta kuin niitä Vision GT mielikuvitusautoja. Olisin kaipaillut todellisia autoja enemmän.

Onko kellään kertoa kokemuksia Forza vs Gran Turismo ajomallinnuksen eroista tai realistisuudesta? Niin ja tekeekö Boksilla tai Forzalla mitään jos ei hanki maksullista online jäsenyyttä?
 
N

nikob

Vieras
Autopeleistä ylistäisin tällä hetkellä Project Carsia ja Dirt Rallyä, Forza on kyllä parempi kuin Turismo. Kumpikaan ei taida yltää vain ratapuolella Pcarsin rinnalle, tietty jos arcade iskee enemmän niin sitten jälkimmäisiä voi miettiä.
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
Retrokärpänen puri joten viimeisin pelikonsolini on joku aika sitten hankkimani Mattel Intellivision 80-luvun alusta. Toimiva jopa ja kaikki 9 peliäkin toimivat, tosin jotkut vaati hieman pelimodulin käyttöä irti ja takaisin kontaktipintojen puhdistamiseksi.
Liekö täällä kellään muulla ollut Intellivisionia tai tälläkin hetkellä jopa? Paljonkohan lie uutena maksanut tällainen pelikonsoli, saati pelit?
37260706891_12ee12b143_b.jpg
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
Tänään saapui Playstation 2, alkuperäinen Fat malli. En ole kerennyt vielä laitella käyttökuntoon mutta toimivaksi kehuttiin myyntitekstissä. Mulla ei aiemmin ole ollutkaan PS2:sta, vain PS1 ja PS3. Nyt on yövuoro tässä välissä ennenkuin huomenaamuna pääsen kokeilemaan tätä jollei sitten väsymys voita.
Kunnollisen puhdistuksen tarpeessahan tuo kyllä olisi, varsinkin ohjain. Intellivisionkin oli puhtaampi saapuessaan :D
Pelejä näyttää olevan kirppikset pullollaan PS2:lle halvalla, tähän mennessä on kerääntynyt Gran Turismo 3 A-spec, Gran Turismo 4, Intellivision Lives ja Ritari Ässä 2.
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
kuulara sanoi:
Sain muutama päivä sitten Nintendo SNES minin. Toimii kuin junan vessa ja onhan ne pelit aika legendaarisia. Tuossa on jo ihan oikeaakin pelattavaa, NES minissä oli oikeastaan melkein pelkästään nostalgia-arvoja (poislukien ehkä Mariot).

Tuollainen siis: https://www.nintendo.com/super-nes-classic/

http://www.techradar.com/reviews/snes-classic-mini

Hienoa että on saatavilla tällaisia klassikkopelikoneiden uusintaversioita :) Nyt taitaa olla jonkinlainen retropelibuumi meneillään?
Juu ja tuo hankkimani PS2:nkin pelaa kuin junan vessa vaikka ikää sillä lienee vähintään 13 vuotta :) Hommasin Intellivisionille vielä kymmenennenkin pelin, Auto Racing -nimisen pelin. Tosin se löytyy myös tuolta PS2:n Intellivision Lives pelikokoelmalta mutta pieni ero on ainakin moottorin ääniefektissä aidon ja PS2 version välillä.
 

kuulara

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
24.8.2014
Autoilija92 sanoi:
Hienoa että on saatavilla tällaisia klassikkopelikoneiden uusintaversioita :) Nyt taitaa olla jonkinlainen retropelibuumi meneillään?

Juu ehdottomasti on nostetta noissa retroiluissa ja ymmärrettävästi niin, ensimmäinen ja pian toinenkin pelejä pelannut sukupolvi alkaa olla nostalgisessa tilassa, keski-iässä tai sen kynnyksellä.
 

JiiJii71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Joululahjoja ja pahnanpohjimmaisen synttäreitä pitäisi alkaa hiukan joskus miettimään.

Milloinkas se Playstation 5 tuleekaan myyntiin?
 

Juuha

Klassikkoainesta
Liittynyt
18.9.2018
Pleikkareita tulee nopeampaan tahtiin kuin hyviä pelejä sille. Tällä hetkellä on PS3 jolle GTA 5 ja Gran Turismo 6. Saa nähdä mille versiolle seuraavat GTA ja Gran Turismo tulee, onko sitten Playstation 5, 6 vai 7... Muuta en oikeastaan pelaa, paitsi WRC 2 PS2:lle joka edelleenkin paras rallipeli.