https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mersu uudistaa mallimerkintöjä

Urlaub

Grand Legend
Liittynyt
6.1.2014
Mersu ryhtyy uusimaan mallikirjaimiaan. Uudistus alkaa SUVeista:

    GLA
    GLC = entinen GLK
    GLE = entinen M- tai ML-luokka
    GLE Coupé
    GLS = entinen GL

Neliovisista coupeista tulee kaikista Shooting Brakeja. Samoin kaikki roadsterit saavat SL-nimen.

Moottorit koodataan kirjaimilla:

    c = compressed natural gas = maakaasu
    d = diesel
    E =electric
    f = fuel cell = polttokenno
    h =hybrid.

Dieseli on siis tulevaisuudessa vanhaan tapaan d eikä CDI. Jotenkin näin: E 200 d

Suomalainen kulibisnes ei taida saada omaa kb tai b -kirjainta.  ;D

http://www.tuulilasi.fi/uutiset/mercedes-benz-keksi-uuden-kielen-mallimerkinnat-uusiksi
 
Eikö mersuun saa enään bensa koneita?
Edit: Pitikin lukea toi linkki niin aukes :D

Bensiinikäyttöisiä malleja ei nimetä erikseen kuten ei tähänkään saakka. Myös nelivetoa merkitsevä koodi 4MATIC säilyy entisellään.
 
Asiaa, tulee noihin mallinmerkintöihinkin joku logiikka ja niitä alkaa ymmärtämään pian asiaan vihkiymätönkin.
 
Uusi tuleva GLK:n seuraaja GLC bongattu. Erittäin hyvältä näyttää - etenkin tuossa ensimmäisen kuvan etuviistosta napatussa kuvassa linjoissa on jotain samaa lennokkuutta kuin XC60:sessa.

Mercedes-GLC-Erlkoenig-1000x666-62a95a852f315f1a.jpg


Mercedes-GLC-Erlkoenig-1000x667-49cbf7be950ed585.jpg


Mercedes-GLC-Erlkoenig-1000x666-a96d66bb5b245618.jpg
 
Rukalla näyttää olevan joku Mersun neliveto kiertue meneillään.Pikaisesti ehti  tänään nähdä cla shooting braken, kun syömässä käytiin.Ei se mitenkään hassummalta luonnossa näyttänyt.
 
Anzander sanoi:
Uusi tuleva GLK:n seuraaja GLC bongattu. Erittäin hyvältä näyttää - etenkin tuossa ensimmäisen kuvan etuviistosta napatussa kuvassa linjoissa on jotain samaa lennokkuutta kuin XC60:sessa.
...
Voi voi.. keula typistetty ja takaikkunan linjaus liian nuolimainen.. takavalotkin liian matalat ja kuin a4 audista lainatut. Mersu pilaamassa mainiot GLK:n muodot. Liikaa city / tila-auto lookkia haettu minusta. Ehkäpä livenä parempi?
 
nokivasara sanoi:
Voi voi.. keula typistetty ja takaikkunan linjaus liian nuolimainen.. takavalotkin liian matalat ja kuin a4 audista lainatut. Mersu pilaamassa mainiot GLK:n muodot. Liikaa city / tila-auto lookkia haettu minusta. Ehkäpä livenä parempi?

Totta toinen puoli. Nykyinen kulmikkaampi malli on ilmestymisestään asti iskenyt hyvin ainakin omaan silmään - etenkin kun verrataan vaikka möhkömäiseen erikoisella Saabin C-pikarilla varustettuun iso-siskoonsa. Hinnat vaan valitettavasti niin premiumia ettei moisesta ole tarvinnut uneksia. Etenkin kun tahtoisin ehdottomasti ennemmin facelift-mallin, jossa uudistukset ovat aika paljon vaikka Volvon vastaavaa suurempia.

Mutta ei missään nimessä huono tuo uusikaan. Sanoisin että yksi parhaiten onnistuneita SUV-muotoluja viime vuosilta.
 
Tämä GLC pomppasi kyllä kertaheitolla autonvaihtolistauksen kärkipaikalle. Kävin eilen koeajamassa C-farkkua josta pidin kovasti, tuo on kuitenkin meille liian pieni joten pitää kääntää katseet takaisin pieniin SUV:n. Tämän GLC:n muotoilu sattuu hienosti omaan silmään:

Erlkoenig-Mercedes-GLC-fotoshowImage-7da5175b-850579.jpg


Erlkoenig-Mercedes-GLC-fotoshowBigImage-2c75e49f-850583.jpg


Paikallisen MB diilerin mukaan hinnastoa voisi odotella jo touko-kesäkuun taitteessa ja toimituksiin ensimmäiset syksyllä. Tarkoituksena olisi ajaa nykyisillä ulkomailla niin pitkään kuin suinkin ja viimeisenä oljenkortena viedä vielä Suomesta vientikilvillä auto jonka senkin rekisteröintiä Italiaan pystyy käsittääkseni viivyttämään 6kk.
 
Aika hienolta vaikuttaa kyllä. Nykyisen GLK:n legopalikka ei ole koskaan silmään osunut, mutta tämä pyöreämpi istuu kyllä.
 
Tässä jo varmasti erittäin lähellä todellista oleva kuvamuokkaus tulevasta GLC:stä. Kuten jo aiemmin kehuin niin on tulee kyllä olemaan markkinoiden parhaan näköisiä SUVeja, ja herättää täällä ainakin aika kovaa kiimaa - kun siis jossain vaiheessa alkaa käytettyjen hinnat olemaan edes "siellä päin"..
Kysymysmerkiksi jää onko kuinka paljon korkeampi/leveämpi kuin uusi C, meinaan ainakin GLA on mielestäni jo melkein liian matala SUViksi kutsuttaessa.. ja ero A:han ei ehkä ole ihan hintaeron veroinen.

2016-mercedes-glc-plug-in-10_800x0w.jpg


Hiukan OT:nä näin tuossa vappuna aurinkoisella kelillä kotitalon ohi ajaneen mustan uuden C-sedanin. Oli kyllä äärimmäisen äveriään ja omistushalua herättävän näköinen auto. :peukku: