https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mercedes-Benz S 350 CDI 4matic vm. 2012

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestejä
4 624
Tämä ei ole kovin vakavasti otettava koeajo eikä myöskään kovin tekninen, ns. insinöörinäkemys puuttuu kun en sellainen ole.

Foorumilla on kovasti väännetty premiumin käsitteestä ja päätin osin siitä johtuen käydä kokeilemassa varmasti kaikkien mielestä ns. premiumia edustava auto. Otsikon mukainen kulkine siis ja lyhyt malli kyseessä. Ajettu 97 000 km, muistaakseni ehta suomiauto mikä näkyikin lisävarusteiden vähyytenä. Ulkoväri valkoinen ja sisus musta, kattoverhous myös. Nämä "ässät" ovat kiinnostaneet jo pitkään ja olen ihan oikeasti miettinyt tällaista seuraavaksi kulkineeksi. Tämä auto maksoi uutena viisi vuotta sitten noin 140 000 € ja nyt pyynti oli jotain 57 donaa, en muista tarkkaan.

Itse palvelutapahtuma oli juuri sopiva itselle ja muutoinkin miellyttävä kokemus. Koeajoa oltiin auliisti tarjoamassa ja tarjousta myös. Kahden vuoden skodailu olisi maksanut minulle arvonpudotuksena aika tarkkaan kymppitonnin. Aistin myös että tarjouksessa on vielä liikkumatilaa. Sovimme koeajosta ja sanoin tunnin riittävän johtuen muista kiireistä. Kahta tuntia tarjottiin heti ja pidempäänkin olisi saanut. Tällainen auto pitääkin kokea kunnolla.

Ajossa kilometrien ja ajan kulumista ei huomannut. Kaikki oli ehjää ja toimivaa. Kiveniskemiä jonkin verran ja sisustan koristepaneeleissa näkyi hiusnaarmuja. Maskin kehyksessä jonkin verran kuplimista (materiaali muovia?). Kori lommoton. Ulkoiselta kunnoltaan kelpaisi minulle.

Itse ajokokemus: ohjauksen keveys yllätti. Säätömahdollisuutta tässä ei ollut, tai näin myyjä arveli. Ohjaukseen tottui nopeasti ja itse asiassa vaikutti siltä että se olisi ollut itsesäätyvä koska moottoritiellä koin sen riittävän jämäkäksi. Tästä ominaisuudesta en ole varma mutta olisi järkeenkäypä sillä auto on iso ja raskas. Joka tapauksessa pysäköitäessä ja hiljaisissa nopeuksissa itselle sopisi hiukan raskaampi tuntuma. Ohjaus oli kuitenkin tunnokas. Vaikka olemus muistutti paljon vanhoja jenkkilimusiineja, erotuksena näihin tässä tiesi, mihin pyörät osoittivat.

Alla oli Nokian kitkat. Varmasti osuutta hiljaisuuteen mutta väittäisin että auto on hiljainen nastatenkaillakin. Moottorin ääntä ei kuullut eikä juuri muun liikenteen ääniä. Jonkin verran rengasääniä kuului ja jotain pientä joten täydellisen hiljainen ei ollut. Mutta aivan riittävän kyllä. Ovista ja nappuloista ym. mitä tuli hipelöityä, ei välittynyt mitään ylimaallista haptista tunnetta. Muutenkin autojen väliset erot ovat tasoittuneet viime vuosikymmeninä. Toki sitä edelleen löytyy. Tällaisen ässän kohdalla taitaa olla kyse myös statuksen hankkimisesta.

Ja koska kyseessä aito premium, olisi lisävarustelistalta pitänyt poimia kaikenlaista lisähintaan. Tuntuikin hassulta että tästä yksilöstä puuttui sellaista mitä omasta löytyi. Itse olisin kaivannut keyless go -ominaisuutta, parempia stereoita (nämäkin olivat kyllä ihan ok), peruutuskameraa ja ehkä panoraamakattoa. Nämä ovat vain varusteita, ylellinen tunnelma koostuu myös muusta. Penkeissä olisi voinut olla enemmän sivutukea. Kokoa oli kyllä riittävästi. Nytkin pysyin kyllä kyydissä. Ilmajousitus näissä on vakiona ja se toi kulkuun hiukan taikamattomaista fiilistä mutta ei liiaksi. Sport- ja comfort - asetus löytyi ja molemmat olivat nimensä mukaisia juuri sopivasti.

Jostain luin että tavaratila on 560 litraa. Omaan silmään vaikutti riittävältä. Jos haluaa tällaista tavarankuljetukseen, Suksipussi löytyi mutta muuten takaselkänoja oli kiinteä.

Moottori vaikutti aivan riittävältä ja ennenkaikkea sen kalkatus ei kuulunut kuten jo kirjoitin. Täyskaasukiihdytyksissä ehkä hiukan lisää tehoa olisi voinut olla. Tässähän on 258 hv. Automaattiloota hoiti hommansa kuten piti. Ehkä hiukan pehmeyttä lisää vaihtotapahtumiin niin olisi täydellinen suoritus.

Tällainen auto on parhaimmillaan pitkillä matkoilla suurilla nopeuksilla. Koosta huolimatta kuitenkin helppo käsiteltävä kaupungissakin. Tämä on niitä autoja joita ajaessa tulee tunne että kilometrien myötä auto jotenkin kasvaa ympärille ja haluaa jatkaa matkantekoa. Oliko uutena hintansa arvoinen? Paha sanoa. Jos rahaa on niin että tällaisen ostaminen on sama kuin tavallinen pulliainen ostaisi Octavian niin silloin ei. Perintörahoja en laittaisi kiinni. Näin käytettynä kun arvo pudonnut lähes kolmannekseen niin kyllä. Saksasta saa varusteltuja, Suomiyksilöt ovat aika köyhiä. Jos lelujen perään on. Tosin itsekin yrittäisin ostaa varustellun yksilön koska ne tulevat ikäänkuin kaupan päälle. Odotin ehkä enemmän mutta ensi pettymyksen jälkeen tajusin tuon asian mitä aiemmin kirjoitin eli laatuauto paljastaa itsensä vähitellen.
208097b5e71996a47f412f802d9ccc11.jpg
3f91374ed05cb4bd60c9a6e482dc04c9.jpg
35738e72bd2d1222bdc01de63ebb1206.jpg

 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
16 653
Hyvä näkökulma autoon ja asioihin. Saitko mitään käsitystä nelivedosta ja miten iso auto kääntyi ympäri?
 

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestejä
4 624
Yllättävän hyvin kääntyi. Nelivedon olemassaoloa ei huomannut tai ainakin pito riitti. Toimi siis kuten pitikin. Näissähän on jatkuva neliveto, ainakin sellaista infoa täällä on ollut.

Lisävarusteina ei ollut kuin joku ajoavustinpaketti, musta sisäkatto, väri, AMG-kesävanteet ja jotain muuta vielä, nyt en muista. Osta pois [emoji6]
 

Urlaub

Grand Legend
Liittynyt
6.1.2014
Viestejä
14 358
Kiitos mielenkiintoisasta koeajosta. Jotakin muuta kuin taksi-Mersua.

Uskaltaisiko tuollaisen ostaa kovaan ajoon? Ajomäärän kasvaessa kasvaisi myös isojen remonttikulujen riski. Toimintatonneja pitäisi varata ainakin ilmajousien ja muiden kuluvien osien uusintaan.

Vähäiseen ajoon tällainen voisi olla erittäin optimaalinen peli. Ei tosin dieselinä. Eikä oikein Suomi-autonakaan, kun on niin kulimalli, kuten kirjoititkin.

Ymmärtääkseni nämä hinnaston alapään versiot olisivat kohtuullisen turvallisia ostoksia, kun moottoritkin samoja kuin pienemmissä Mersuissa. Ne V12 koneet ovat olleet melkoinen harakiri monille rippikouluikäistä S-sarjalaista (tai vast.) omistaneelle. Veho postittaa minulle jostain syystä vuosittain jälkimarkkinointiesitteensä ja siellä oli tarjouksessa V12:neen sytytystulppien vaihto nimelliseen 1100 euron hintaan. Kotityökaluilla ei kuulemma pääse tulipeltiä lähimpänä oleviin tulppiin käsiksi oikein mitenkään.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
5 671
Kovaan ajoonhan nämä on tehty.

Eiköhän tuo om642 ole luotettavimmasta päästä ja ns perus kone. Toki siinäki on omat "juttunsa". Hakukone kyllä kertoo, kun etsii tuolla tyypillä. Mulla on tuossa omassa möllissä sama kone ja isoin korjaushomma on ollut imusarjan läppämoottorin vaihto. Ketjuunkin kannattaa kiinnittää huomiota ~200tkm tietämillä.

Akuuttiin tehon puutteeseenkin löytyy kyllä ratkaisu. Toki noissa se kiihtyvyys on piilotettu äänieristykseen ts jos olisi kovemmat äänet niin fiiliskin varmaan eri. Kelloa vastaan varmaan ihan riittävä suorituskyky vakionakin.

Ilmajousiakaan en pelkäisi. Toki arvokkaita korjata, jos itse ei pysty askartelemaan niiden kanssa.

Olisihan tuollainen mellevä omassakin pihassa ja jossain kohtaa tuollaisesta haaveilinki, mutta ei tähän tilanteeseen nyt. Lähipiirissä on tuollainen mutta L mallina. Ihan kelvolliset kyydit sillä saa vaikka ei uusin malli olekaan. [emoji3]

Onhan tuommosessa paljon autoa vielä vaikka katselisi alkupään malleja joita saa ~30k€ kieppeillä. Mutta isossa autossa on ison auton kulut ka pahimpaan pitää varautua. Harmaa Avensis olisi varmaan huolettomampi, mutta se on vaan Avensis.
 

Urlaub

Grand Legend
Liittynyt
6.1.2014
Viestejä
14 358
ePa sanoi:
Akuuttiin tehon puutteeseenkin löytyy kyllä ratkaisu. Toki noissa se kiihtyvyys on piilotettu äänieristykseen ts jos olisi kovemmat äänet niin fiiliskin varmaan eri. Kelloa vastaan varmaan ihan riittävä suorituskyky vakionakin.

Ei kai tuollaisia rälläämiseen ostetakaan. Toista oli ennen, kun Onni Vilkaskin ajoi Monte Carlossakin rallia Ässällä.

ePa sanoi:
Ilmajousiakaan en pelkäisi. Toki arvokkaita korjata, jos itse ei pysty askartelemaan niiden kanssa.

En pelkääkään, kun lähipiirissä on sellaisia ollut jo 90-luvulta Lantikan tuotteissa.

Fakta kuitenkin on, että ne vaativat aika-ajoin huoltoa ja huoltona on komponenttien vaihto. Jokohan noita pusseja saa harakiristä? Toki tavallisisetkin jouset kuoleentuvat ja uusiminen parantaa ajo-ominaisuuksia.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
5 671
Joo, OV ollu kova mies!

Ei varmaan ihan harakiristä tai motonetista saa pusseja tms mersuihin, mutta onneksi paketit kulkee kohtuu nopeasti kaukaakin. Ei nämä ehkä parhaimpia ensiautoja ole, mutta itse miellän vakavaksi vaihtoehdoksi, kun seuraavaa autoani vaihdan.
 

Mika_M

Yleisvalvoja
Liittynyt
27.3.2014
Viestejä
7 155
Urlaub sanoi:
V12:neen sytytystulppien vaihto nimelliseen 1100 euron hintaan. Kotityökaluilla ei kuulemma pääse tulipeltiä lähimpänä oleviin tulppiin käsiksi oikein mitenkään.

Voihan tuo jossain mallissa ollakin noin. Isäukolla on jo jokusen vuoden ollut ajossa W220 S600, eikä sen tulppien vaihdossa ainakaan mitään sellaista ollut mitä ei luottokorjaamo (Fixus-ketjun pikkupaja) olisi pystynyt hoitamaan. Toki voihan sielläkin olla jotain spesiaalityökaluja. Luultavasti tuota 1100e hintaa kuitenkin selittää tulppien määrä, 24kpl tulppia merkkikorjaamon hintakertoimilla muodostaa varmasti valtaosan potista.
 

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestejä
4 624
Kiva huomata että raporttini kiinnosti. Olisihan sitä voinut vähän enemmän kirjoittaa mutta kiirettä pukkasi päälle. A8 kiinnostaisi kokeilla, 7-sarjan bemut eivät ikävä kyllä. Tosin niistä olisi yksi mielenkiintoinen ex-diplomaattiauto  bensakoneella (vuoden 2009 mallia) myynnissä. Eivät vaan oikein ulkonäöltään miellytä. Ei puhuta nyt Octavioiden kauneudesta [emoji16]. En tiedä oliko näissä W221 -malleissa mahdollisuutta takaselkänojien kaatoon optiona mutta jos vastaus on kyllä, riittäisi se itselleni. Tuo suksiluukku on ehdoton minimi. Haluan että autollani on jonkinlainen mahdollisuus tarpeen tullen kuljettaa isompaa/pidempää tavaraa. Mökkireissuille tila riittää muuten.

Vaikka ajankin vähän, 15 tkm vuodessa, ei tuo diesel haittaa. Tuleehan siitä toki ylimääräistä kulua vuosittain jotain 600-700 € mutta bensakoneisia on Suomessa vähemmän tarjolla. Näitähän sai 250 CDI -versioina eli nelimukisena mutta ei kiitos. Kyllä se pitää kutonen vähintään olla. Tai sitten sähkömoottori rinnalla.

En ole käynyt kovin ahkerasti koeajoilla kun vaihdon kanssa ei ole kiirettä. Tähän astisista jollain oudolla tavalla tämä jäi kiehtomaan. Eikä kyse ole statuksen tavoittelusta. Onkohan täällä ketään tämän sukupolven tai seuraavan omistajaa? Pitempiaikaiset käyttökokemukset kiinnostaisivat... Voihan mm. vuosihuoltojen ulkopuoliset lisähommat teettää jollain halvemmalla mesepajalla, vaikka Rollen Tähtihuollossa, ainakin pk-seudulla. Jos tuntihinnat hirvittävät.
 

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
10 157
Ei taida s-klasseen saada taittuvia takapenkin selkänojia. Tekniikan puolestahan tuo lienee aika liki tuota omaa eemeliä. Reilut 20tkm olen päästellyt menemään ja airmatic (koputi kop) pelannut ainakin toistaiseksi ongelmitta. Koneen puolella yksi merkkivaloepisodi 30 pakkasilla ja lisäakku antautui 3v iässä (tallin puolella tarinaa). 4matic on mallia jatkuva ja takavetopainotteinen. Sallii pienen kylkimyyryn esp päälläkin ja toiminnassa ei toistaiseksi mitään valitettavaa.

Saksastahan tuollaiset kannattaa ehdottomasti laivata. Saa varusteet mukaan ja tulee vielä halvemmaksikin.
 

tomppa

Hallitusjäsen
Liittynyt
24.12.2013
Viestejä
6 177
W221:ssä V6- ja V8 bensakoneina on M271- ja M272-sarjan koneet ja valitettavasti niissä on ollut jakopään kanssa ongelmia. Lisätvistin aiheeseen tekee se, että tyyppivian korjaaminen vaatii moottorin irroittamisen. Kuten tuossa aiemmin oli jo puhetta on OM642:ssakin omat ongelmansa, mutta ne ovat käsittääkseni kuitenkin lompakolle ystävällisempiä.
 

Timppe

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
963
Ironic32 sanoi:
Saksastahan tuollaiset kannattaa ehdottomasti laivata. Saa varusteet mukaan ja tulee vielä halvemmaksikin.
Toin ässän v. 2004 (juuri faceliftattu). Oli 6kk vanha ja 6000km ajettu ja maksoi Mersun omassa myymälässä Lyypekissä 54000€ + valtion muodollinen provisio. Hinnaksi jäi n. 78000€. Sama Vehon hinnastossa noilla varusteilla uutena oli 120000€. Aika paljon arvon pudotusta puolessa vuodessa  :rolleyes:  Mutta minähän en sitä maksanut  ;D

Ajelin sillä melkein 7 vuotta. Oli hyvää kyytiä.
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
12 430
Eihän tuollaista autoa kauneuden vuoksi osteta. Kyllä se on se kuljettajan paikka, jossa se päätös tehdään. Nurkkapyöritykseen turha, mutta pidemmille taipaleille erinomainen kaveri. Kuluista en osaa sanoa hittojakaan, vaikka ässä on ollut alla työkäytössä. Soli sillo, joskus.
 

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestejä
4 624
Tompan ja Ironicin talleja on tullut tutkailtua. Jos varusteita haluaa niin silloin Saksa on ainoa oikea suunta, se on totta. Jos nyt kaupoille ryhtyisi niin Saksaa miettiessä pitäisi oma hävittää itse. Kamux tuntuu tekevän välillä ihan hyviä tarjouksia. Jos itse myyminen ei kiinnosta. Tällä hetkellä hommassa ei olisi järkeä, eikä vaihtaminen ollutkaan oikeasti mielessä. Huvikseni en mennyt aikaani tuhlaamaan, tykkään tehdä "esityötä" seuraavaa kulkinetta miettiessä. Yleensä se on alkanut melkein heti kun ajossa oleva on saatu alle [emoji16]  myönnettäköön että valintani ovat olleet arjen sanelemia tylsyyksiä.

Kyllä tällainen auto tuntui nurkka-ajoonkin taipuvan mutta hukkaanhan ominaisuudet menevät. Katsellaan mitä eteen tulee...
 

JakeS

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
6 802
Tummoinen ässä jelpaisi kyllä. Herrasmieskyytiä. Valkoinen väri ei kuulu eikä sovi tuollaiseen autoon jossa sen maalin ostaminen ei kokonaishinnassa tunnu yhtään missään.
 

gloter

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestejä
4 624
Se oli muuten maksullinen väri, en muista sen nimeä mutta ei se helmiäisellekään vaikuttanut. Vieressä oli samanlainen vuotta vanhempi ja melkein 9 tonnia halvempi, 117 tkm ajettu metallinruskea väriltään. Sitä olin menossa alunperin katsomaan. Tuo ruskea väri oli ainoa lisävaruste siinä  :rolleyes: Jonkun insinööritoimiston entinen.
 

JakeS

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
6 802
Työtoverilla oli tuollainen uitettu "fully loaded"-versio. Oli tosi hieno. Varusteina myös pimeänäköjärjestelmä. Ei mikään raketti mutta kyyti arvokasta niin kuljettajan kuin matkustajankin paikalta arvioituna.
 
D

dingdongpingpong

Vieras
JakeS sanoi:
Tummoinen ässä jelpaisi kyllä. Herrasmieskyytiä. Valkoinen väri ei kuulu eikä sovi tuollaiseen autoon jossa sen maalin ostaminen ei kokonaishinnassa tunnu yhtään missään.

Lapsuuden kaverini osti viimevuonna perheelleen (vaimolleen) käyttöautoksi uuden kulimallin 350d ässän. Vaimo valitsi auton värin, perusmusta...kakkos vaihtoehtona oli valkoinen. 125t€ auto mutta kun haluaa kuitenkin perusvärin, ilmeisesti hieman poikkeava yksilö ?

Mitä tulee ässän kaupunkipyörittelyyn niin hienosti taipuu naisenkin alla keskustan liikenteessä päivittäin. Eikä tunne varmasti että menisi ominaisuudet hukkaan, ässän juttuhan ei ole se liikennevaloista lähtö vaan niihin saapuminen...