https://yliteippaus.fi/

Melonta

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Onkos täällä melojia? Edes satunnaisia sellaisia?

Itse täällä perämeren rannikolla kun asustelen, niin aika luontevasti tuota kuuluisi harrastaa... Vaan eipä ole pahemmin tullut näin tehtyä. Nyt tänään (tai siis eilen) käytiin kaverin kanssa pitkästä aikaa melomassa vuokrakajakeilla tuossa lähisaaristossa.

On se vain mieltä rauhoittavaa touhua. Kun pitää matkavauhdin sellaisen leppoisana, että voi tarkkailla ympäristöä ja nauttia luonnosta, niin meno on "kuin itsestään menis".
Melottiin hieman reilu 10km Polarin GPS:n mukaan. Välillä tuli pientä sadekuuroakin, mutta eipä se haitannut.

Sen verran tuosta kiva maku jää suuhun, että mieleen tulee josko joskus hommais oman kajakin. Vois käydä sitten milloin haluaa ja missä haluaa. Vuokrat tosin on sen verran halpoja (yksi ilta 15€), että sen vuoksi ei vielä omaa kannata hankkia jos ei nyt joka ilta aio meloa.

Käytössä meillä oli 4.30 pitkät Oasis malliset peruskajakit. Aika vakaat ja helpot. Ei pääse hirveitä vauhteja vaikka miten kiskoisi, mutta helposti menee sellaista sopivaa retkivauhtia.

oasis-430.jpg


http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/oasis_4.30_/

Tilaa tuossa on parille pikku repulle ja päälle saa kiinni esim kartat, juomapullot yms. pientä sälää. Helposti vois kuvitella vaikka muutaman päivän retken tuollaisella. Pieni teltta mahtuis tuonne lokeroon ja tarvikkeet toiseen.
Suunniteltiinkin, että joskus (joo, nään on näitä..) mennään käymään hieman kauempana ja yövytään jossain luonnon helmassa. Kunnon stressinpoistoa ois tuollainen ulkoilu.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Pari vuotta sitten kävin kokeilemassa, mukavaa puuhaa tuo melominen.. valitettavasti ei nyt tahdo irrota aikaa kaikkiin harrastuksiin. Kokeilusta jäi mieleen kanootin kippaaminen ja itsensä ja kanootin saaminen joesta rannnalle. ;D
 

Jarge

Uudenkarhea
Liittynyt
2.1.2014
Muutama vuosi on kajakki löytynyt, semmoinen muoviversio joka on tarkoitettu virtaaviin vesiin, kivikkoihin yms. ja sillä on tullut erilaisia laskuojia ja jokia melottua. Nyt löytyy myös lasikuitukajakki joka on parempi avovesillä paremman suuntavakavuuden ansiosta. Harrastus kaipaisi kaverin, yksin tulee lähdettyä tosi harvoin...
 

skodamig

Klassikkoainesta
Liittynyt
23.12.2013
Rostojoki on inkkarilla laskettu.
Ehkä oma kumivene menee melonta osastolle (0,9 m leveä ja 5 m pitkä)
Sillä Åggojokkaa monta kertaa, Peltojoki, Kaamasjoki, Lutto, tunturijärviä, Surnujärveltä Nitsijärvelle yms.
 

teve

Uudenkarhea
Liittynyt
4.1.2014
Yksi ainoa, mutta erittäin positiivinen melontakokemus plakkarissa. Meloimme vaimon ja kokeneemman pariskunnan kanssa inkkareilla Angelista Utsjoelle, noin 200 km, jos en väärin muista.
Matinköngäs talutettiin, mutta Yläköngäs laskettiin. Vesi oli kuuman kesän jälkeen (1997) lämmintä ja ennätysmatalalla, paikallisten mukaan alimmillaan sataan vuoteen.
Meloimme muistaakseni 7-8 päivää.

Kaikenkaikkiaan unohtumaton reissu, ohittaa kaikki ulkomaan lomat kirkkaasti.
 

ääliö

Klassikkoainesta
Liittynyt
27.12.2013
Tuli ostettua itselle oma kajakki lainavehkeiden jälkeen. Kesälomalla oli kiva meloa mökijärveä ympäriinsä ja siinä samalla tekeytyä tutuksi uuden lelun kanssa. Viime lauantaina sitten nousikin melko navakka tuuli, joka viistosti sivusuunnasta osuessaan teki tottumattomalle vähän sellaisen olon, että nyt mennään nurin jotta heilahtaa.

Kivaa puuhaa tuo on, erityisesti aikaisin aamulla kun muu porukka nukkuu ja saattaa olla järven yllä vähän sumua tahi vastaavaa.

Oliko täällä innokkaita harrastajia?
 

-sami-

Klassikko
Liittynyt
20.1.2017
Miulla on inkkari. Pari kolme kertaa kesässä tulee käytyä. Parin viikon kuluttua ois tarkoitus mennä vaimon ja tuttavaperheen kanssa melomaan pieni joki läpi.

Juhannuksen jo kiilloittelin pohjan et luistaa sit paremmin 🤗
 

Liitteet

  • 135FF8A9-217B-4320-B19F-B203E7AF24F7.jpeg
    135FF8A9-217B-4320-B19F-B203E7AF24F7.jpeg
    58,1 KB · Katsottu: 118

ääliö

Klassikkoainesta
Liittynyt
27.12.2013
Käytiin eilen seuran porukalla melomassa pari tuntia. Tämmöistä tämä on ilmastonmuutos, että tammikuussakin pääsee vesille. Oli tosin hiukan lennosta vaihdettava reittiä, kun lähijoki oli osittain jäässä.