https://tummennuskalvot.fi/

Meksiko matkakohteena

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Suunnittelen matkaa joululoman ajalle, ja Meksiko kiinnostaa vaihteluna. Olemme käyneet siellä vain kerran, Playa del Carmenissa, ja se oli kyllä mahtava reissu. Karibian meri, mahtava ranta, hyvää ruokaa ja nähtävyydet (Chichen Itza !).

Finnair ei tulevana kautena lennä lainkaan Cancuniin. TUIlla on matkatarjontaa suorilla charterlennoilla (Thomson), mutta joulunajan matkat ovat hinnoiltaan hurjia, noin +3000 eur kausilisää meidän porukalta, ja lisäksi yli tuplahinta premiun class -lentopaikasta. Reittilennotkin maksavat kahdella stopilla noin 1300 eur, enkä jaksa lähteä noin hankalalle ja aikaa vievälle reitille.

Yksi vaihtoehto olisi Finnairin & Aurinkomatkojen uutuuskohde Puerto Vallarta Tyynenmeren rannalla. Onko tuosta alueesta foorumilaisilla kokemusta ? Rannat eivät lukemani perusteella ole yhtä hienoja kuin Karibialla, ja veden  likaisuudestakin (roskia) kirjoitellaan. Hotellit varmaan ovat tuollakin korkeatasoisia, mutta pakkosyöttönä tarjottavasta all inclusivesta en vaan kerta kaikkiaan pidä. Haluan päästä illalla ulos hotellialueelta. Pakollinen tippikulttuuri on toinen epämiellyttävä asia, johon en ole tottunut. Rikollisuuden tasosta ja vaikutuksesta turistiin minulla ei ole käsitystä.

Aurinkomatkojen tarjonnasta valitsisin ehkä mieluiten Nuevo Vallarta - Punta de Mita -yhdistelmämatkan. Rantalomapainotteinen reissu pojan kanssa puuhailuun.

Kommentoikaa, jos on parempia lomavinkkejä mielessä.



 
pokkus sanoi:
Kaksi kertaa olen ollut Cozumelissa päiväreissun verran. Eihän tuossa ajassa paljoa saa irti, mutta pienimuotoinen turistin huijauskulttuuri tuolla tuntuu olevan vallassa. Karibian kohteista itse kyllä suuntaisin jonnekin muualle, mutta Meksikokin on niin iso, että vaihtelua on varmasti paljon maan sisällä. Jos itse tuonne päin lähtisin, niin ottaisin mieluummin perseen alle Allure/Oasis of the Seasin 7-8 päivän ajaksi ja kävisin 3-4 kohteessa samalla reissulla :)

Cozumelilla mekin vietimme yhden päivän Playa del Carmenista laivalla mennen. Hienoja risteilylaivoja siellä oli tuolloinkin parkissa. Risteily ei ole ihan sitä, mitä me haemme. Tykkään pojan kanssa uida ja snorklata meressä ja tehdä venereissuja ympäristöön, jos mahdollista. En erityisemmin halua pukeutua päivälliselle formaalisti lomareissulla, ja nuo hienot risteilylaivat vaatisivat sitäkin.

Karibian muista kohteista katselin Dominikaanista Tasavaltaa, mutta se on saanut kohtalaisen huonoa asiakaspalautetta (siisteys, palvelutaso, ystävällisyys palvelussa, ruoka). Jamaikaa samaten tutkailin, mutta sinne pääsisi vain hankalahkolla reittilentopaketilla.

Aasiasta yksi mielessä oleva vaihtoehto on Vietnam - meille käymätön paikka sekin. Thaimaassa olemme käyneet varmaan 10 viimeistä talvea, ja nytkin on sinne varattuna hiihtolomaviikko.
 
Me oltiin vaimon kanssa Meksikossa Playa del carmenissa (Riu Palace Mexico).
Parin vko reissu. Mahtava paikka ja hotelli. Ilmasto Caribialla just omaan mieleen. Hintaa toki reissulla oli jonkun verran (muistankohan oikein et oli reilu 6t€).

Mielestäni selvästi parempi paikka, ku vaikkapa mitä oli pari Thaikku matkaa (Phuket ja Krabi). Toki makuasioita ja niistä voidaan olla montaa mieltä. Itse pidän Thaikkuja liian kuumana (syy miksi siellä käyty on sukeltaminen, johon hieno paikka). Caribian lämpötila 24...28 mitä omalle reissulle osu oli just sopivaa. Samoin UV arvot pienemmät niin ei niin helposti nahka pala. Samoin safkat oli hyviä, joskin pääosin syötiin hotellissa (buffa+ neljä teema ravintolaa), jossa hyvä allinclusive (muistaakseni kaikki juomat kuulu ja huoneissa hyvät tuotteet myös).

Suosittelen, Markulla rahaa riittää niin kannattaa käydä ja maksaa se pieni extra mitä joululoma ajoista otetaan.
 
Vice sanoi:
Me oltiin vaimon kanssa Meksikossa Playa del carmenissa (Riu Palace Mexico).
Parin vko reissu. Mahtava paikka ja hotelli. Ilmasto Caribialla just omaan mieleen. Hintaa toki reissulla oli jonkun verran (muistankohan oikein et oli reilu 6t€).

Tuo Riu Palace on Playacarin RIU hotelleista kallein (ja varmaan paras). All inclusive -rannekkeella saa käyttää muidenkin RIU -hotellien palveluja. Kävittekö muissa - olisiko niistä halvemmista joku riittävän hyvä (Riu Yucatan, Riu Playacar, Riu Tequila, Riu Lupita) ? Säästyisi tonni - pari.....

 
Markku J sanoi:
Tuo Riu Palace on Playacarin RIU hotelleista kallein (ja varmaan paras). All inclusive -rannekkeella saa käyttää muidenkin RIU -hotellien palveluja. Kävittekö muissa - olisiko niistä halvemmista joku riittävän hyvä (Riu Yucatan, Riu Playacar, Riu Tequila, Riu Lupita) ? Säästyisi tonni - pari.....

Näin se on, sama ranneke käy tosiaan lähistön RIU hotelleissa. Mutta ei käyty niissä.

Cancunissa pyörittiin useampana päivänä ja Chichen Itza reissu tehtiin (magee paikka nähdä, samalla käytiin yhdessä mayojen "kylässä"). Muuten oltiin pääosin hotellilla.

Hotellissa on aika hyvät aktiviteetit tarjolla (5pvä putkeen, kun voitin ammunnan niin siirryin pelaamaan vesi lenttistä ja jotain heitto peliä (en muista nimeä)) ja mukava hiekkaranta missä olla ja kävellä  :) Pelit / aktiviteetit oli sellainen noin 30min tapahtuma, joka oli mukava extra kerran pari päivässä. Eri juttuja mitä tehdä / osallistua oli vaikka mitä...

Olettaisin, että hyviä ovat muutkin RIU hotellit siinä ympärillä. Vajaat kymmenen eri RIU hotellia on tullut tutuksi vuosien aikana. Omat suosikit toi Meksikon Palace ja Dominikaanisen Merengue. Mutta yhtään oikeasti huonoa ei oo osunu kohdalle. Toki aika samankaltaisia ovat kaikki ja konsepti niissä monistettu.

Edit. Ilmaston puolesta toi caribian seutu kyllä oma suosikki. Isoin miinus itselleni on pitkä lento...
 
Kiitokset vastauksesta, Vice. Dominikaaninen on myös ollut listallani halvempana vaihtoehtoa. Miten vertaisit sitä Meksikon kokemukseen - oliko huonompi ?
 
Markku J sanoi:
Kiitokset vastauksesta, Vice. Dominikaaninen on myös ollut listallani halvempana vaihtoehtoa. Miten vertaisit sitä Meksikon kokemukseen - oliko huonompi ?

Tykkään molemmista.

Jos vaan aurinkoa ottaa ja haluaa hotellilla ja hiekkarannalla olla niin aika sama kumpaan menee. Meksikossa oli enemmän nähtävää (esim. Chichen itza) ja pääsi shoppailemaan (Cancun alueella). Itse olen rommin ystävä ja hyvä tarjonta oli Dominikaanisessa / Merenguessa. Meksikon mausteiset ruuat oli taas enemmän omaan mieleen. Jos pakko valita niin Meksiko monipuolisuutensa vuoksi.

Jos haluaa vain aurinkoa niin yhtä hyvät paikat. Jos nähtävyydet ja ostokset kiinnostaa niin Meksiko vie voiton. Eli riippunee vähän mitä lomaltaan haluaa. Ilmasto molemmissa sitä mistä itse eniten pidän. Sopivan lämmintä, mutta ei sitä Thaikkujen tuskaista kuumuutta (toisaalta jos sukeltaa haluaa niin sit sinne).

Lähtisin molempiin uudestaan :) Kumpi vaan vie voiton Suomen talvesta 10-0  ;)
 
Talvilomakohde tuli sitten päätettyä. Varasin Aurinkomatkoilta Puerto Vallarta & Punta de Mita -yhdistelmän.
Kahden viikon reissu joulun aikoihin. Jos noilta kulmilta on kenelläkään kokemuksia & vinkkejä, niin niitä otan mielelläni vastaan. Pitkään kesti tätä vatvoa, ja vaihtoehtona oli omatoimimatka Vietnamiin. Se olisi ollut ainakin halvempi, mutta pitkä 5-6 h bussimatka Saigonista rantakohteisiin tuntui tylsältä.
 
Viime vuotisen hyvän matkakokemuksn innoittamana varasin tulevalle talvelle lähes saman Meksikon paketin. Viikko Puerto Vallartassa (hotelli eri kuin viime vuonna, eli Now Amber) ja toinen viikko Punta Mitassa (Iberostar, jonka koimme loistavaksi resortiksi).

Alunperin ajatuksena oli mennä Koh Lantalle, mutta halvempia lentotarjouksia odotellessa ehti paikat mennä sivu suun koulun lomajakson kohdalta.

4hAkXf_owdJT0pw8ERJTaycRA1dcxVMF2kpHt0zWk51hgsfqbMdJElISCzSscwKNwscgaRgYeBiX2CpX7EDdNrYR3zg3afnsVtTj9gqOKhu1n6Cny8TaxV7ZWupIM4YE0t3lVywHe475l2ml9ivs3H218EUxxPKFK_3hV997hsBhXqoQk5pPZhOHETsjXpCjD_Ww3Fqq58g6tlSRQL5CjffsL6wcnxIi2bXRcLInv5RDNpzp2X5eKNr8xNXBOg8JAOTtr_U8IQst7GXnJsL3IREtzrrf68qS833x4eQWfyeX92X0Bg3X7F0oXHkEAF0oSiGSGSl_LoK0hCGkzxI5_2HFJiP_SdGqQueKX5Zzlkcp9qmTEvtqkYM7sWH3p6zILVJFjacalnHNp4qypCDjaBs0roc0_NqGwwsQ_UK3B75WxV7SnAvmP1_Dh3AdhxoHMmKw7QP204ZCn5DHo4EUl5uTHQkbYdbjFNh0mQNs8N4PQLVHOESRAwTJFEHfIQDArmnCqMvBh5Cugeu9o_P6xKMwmCciKcEmIBBWUTrFi2clTBZUaDne1Shq_B10whRXVCmCPrvm-CZkIgBvAaI5Ki2G1VHhkSCYMTbUZ3ccmiFlurnJ8Z2EOyK7Hb1Rqjy2YUFNlPAn9jCUQF6JYvFG-YlSOBLKO8NlWQ=w1726-h1294-no


EmUiozBh29T46Tr_dldlFe6NadcSaXLHiNpHD0IkWxgb_1dLiUgba4XVYZ5hcxE5CfzaNPqnLFe0TTAJ1C8X9BPv0LCZy_pJaoO-a9DKJ9MZvJsFv04yEnPY7wdNRW5J0wZHGfA2uKE4U8VXn5vtDHFtUdAtK199wQ3Hit-rcz7_s_crDmvAz5fzMCRDVydBk-gsXIZB4RfIvGihO34cFQpLBpwhMoilSrMsY-fwuVibt2px4WDUTGS7dIdNjjdyG63JJfEtquhAaDqDdFaYmFEy3dFpaOW6dlf78TKGjddMsbt_AqCExVQe6CJm3jdfhhgF6Y83GDy-V7moP6v5F2t3lqjLaKDYVHVHXNUenC0iiK30fqDlg-5qY3uh4wHpMbFuJmpuLUGg3rTJzUTTk2rfUfW_9y-Dsnm7d_Cq5ss06nt6ittZf7GINGOL0P0sl5zxCb5w0FBu0jwNtS2j6TBV-bP844243on6OYTgQ2XsToLxp5UG1S_gAu_FfOHRNOm67moWkDsebjSrbKCa5OTOnzbqWIwWkbIJIIHLt2mxmG1V6p-fFg6QFeWaUzfSSo68p5GViOE8g5bs6opfTpmhfff6fUNEw35noMLNgtmZ7juOtexWKWKDl7F6jZkFhMejoBHzICTDApmggzu53iwApAKOCFEaig=w1726-h1294-no
 
Meksiko kohtaana kiinnostaisi, mutta olen miettinyt onko siellä miten turvallista liikkua resortin ulkopuolella. Miten olet kokenut tämän?

Tietysti kaikkialla matkaillessa saa olla tarkana, mutta joissan päin mailmaa tulee helpommin ryöstetyksi kuin toisissa.
 
Sande sanoi:
Meksiko kohtaana kiinnostaisi, mutta olen miettinyt onko siellä miten turvallista liikkua resortin ulkopuolella. Miten olet kokenut tämän?

Tietysti kaikkialla matkaillessa saa olla tarkana, mutta joissan päin mailmaa tulee helpommin ryöstetyksi kuin toisissa.

Ei Meksiko turvallinen maa ole tällä hetkellä. Sinne on varsin vähän matkatarjontaakin nyt. Cancun ja Riviera Maya olisi kiinnostanut enemmän, mutta sinne en löytänyt sopivaa reissua. Me emme liiku siellä muualla kuin Puerto Vallartan kaupunkialueella ja käymme Sayulitassa päiväreissulla. En kohdannut mitään turvattomuuden tunnetta aiheuttavaa viime vuonna edes Sayulitassa pyöriessä, ja hotellien henkilöstö oli erittäin ystävällistä ja palveluhenkistä. Lomaresortti on iso ja siellä on paljon tekemistä ja ohjelmaa, joten ulos ei tarvi ihan joka päivä päästä. Vuokra-autoa en uskalla ottaa.
 
Tämän vuoden joulureissu tehtiin Playa del Carmeniin.  Majoituimme Riu Tequila -hotellissa, joka oli odotustemme mukainen ja tarjosi varsin hyvän all inclusiven. Kävimme myös RIU -ketjun muiden hotellien palveluita testaamassa, mutta näistä kolmesta (Yucatan & Playacar) Tequila tuntui viihtyisimmältä ja oli siisti hiljattain tehdyn remontin ansiosta. Playa del Carmenin ranta on todella upea, ja Karibianmeri vetää puoleensa.

Chichen Itzan kävimme katsomassa uudelleen (edellinen visiitti olikin jo 10 v sitten). Se on näkemisen arvoinen ja erityisesti halusin näyttää sen pojallemme. Muita mieleen jääneitä aktiviteetteja oli uinti Zazil Tunich'in Cenotessa ja
päiväreissu Cozumelin saarelle.

Qk9nm0LS9KXZeBJVtez-dunt96bBclZtrH4PpJ8b8PIbYbCs9Rgo1gN3Q3SLHaBxDUinnZy5uBZuLG3nBwMQ0nbnMnXFb9OHc1zs4GxpkkJf3PLTHai4TT3c6XjlQwmNX9EM1ldD4M9JianC35UKpvh2YHKEZEwfnmWwncisPdfTH8TihRoK16WSVFtQkCw0J3zEWMnaYrXv7pN4HTa0sHtnEKlL9nlDCa3M5YZWr-TxEnBGhuZ2Je8uvIWSjZyucXUCevMraa_A5lAQiZxhvxAtxE7Yz7sdOCFIryiWwDz8YZmhXRK1iQD3NDK28E3ujyh9xj0vJIiOYK4TN5wJzvH4hS-2lBntpyuc0N8fPGcuel_pQUhbaYV_rAvgC2hvm8e8X4CQQMct7Oj63Jcz-yoaiYQnmorDOK3V0sclQQFJVxjbi1WtEcpzoPEzKcO-q1lpEkmjCcx77_BpE60aRtoRiXFKIGRZv5ToaZ_85cf6ikPnW0LjSoJs_7_i2lpGuNvNw9qrm-hOoAuBYPzNPtHSGGhsNYnKGOD6S4LLoTzHEi18pgdJDS8IsCJK8XAcDu6kpWqOMMSSvcWzrrsIeOUiyeV27JfWnf88wKTtEzO-LXY-_utuaFI8jZ5yGrb7LH1fRdsLITMLCQYDBznrM9NqnehPjXL1_5Oeji_UW9vPAsEvBHCimCISu7j3MUIjgLp1cApU34exQ2VduoxYwFRBFWHsfD0Hfp66XA-tV_aaSfKZ=w1720-h1290-no


g8u76GrXujClWCIrOOHWJe4r28sn2tiLTJcUs8c4nZR97lbWDGTup7CA-4jSuDskPYxUvPT33iM-4jp8cf057pjtQ2HK9VQrgo319M37R-iOC60xhGuP-yEzaz_D44yoE_fqk8Jwp0keJIhvVcz058VZ8g3m7p9uPFI4U5D-iY_6MnBVwljr2pwvylOo9p1bO_sJQLISfPUG20K_qyNuGAsuQVJbu8fzG9P2qamv04a2RrHA4TjhA4i3tmg9oJ_mM5tVQ9vMdqZ1OgYHy8j95_JQHR56VX24gs2w47G0XHN7CGXjJJZQ9Saa9PmK7qHPfEavxXwZcmr72OFN2UyGCWWKV06n-yHCUPxQRvkSGvF1cW8lQXMRxzr36jVVEWZ2IhoUfnXuOJG2EVp3rCsCEZfyO5XlvZZIITB5epEnzM2wRCGv7fE1q-2bO930S-Csc1KKDbAtIa-erLbrdTl1WshdPBtWE5tTtNdGiulp1BqHhTdvSsOsu6AMt9UmjNZrK_6UDsp9dEZGMgoc2UFj0aRaDMuvMpRPKugLV85qv9ej14Trpy6Gh488DyWnm9fRcjBUaPmxE5srbx7tR5DJ9rKi4vDKSAJxRIsAuM0Ab2AgibBZpRHVIchNUNlC4abFEnW21zK5Sr8yqTUizuAzD8a5vLGbI1ZvIy6q8lDT783Sjz99c7VRdkTlAG0nSbiz7EhNewUF0s9H1iUdJ8vJulWM70MzePwlwjdma-XltSimUBIg=w1720-h1290-no


LzXRMoDLhbgv-KX2DYESBCktufEJT-EaqSryDk7bk_r0womUMTS1Mwt6CAaDNLFi3lJ1ML5kLTJMIvWMiRJLrDAkXyDNessDS9OsshQl7s_BKy6c_80ygNvB7Rp2rw5jazkkhpFHB6QDaPv5YW40r2R26X-6-KyuwgKkgU0-1hBlhQUAeiTPwUcrHe-3qoO-Y-JMmO6HTjcwtUGHQ_c67hxS-WXCin-dGKUBK1mjSwoD7UZSQoIjkDRojpiVTrAuejFdQ-XXz8DLcJzDA8C2rPSp5uJub0JyMLhJqJZNmOYVnDaKYvZHpVXk0KRgbUvSCLSpOOTYR50KQVI_I7A8vSnD0caKnRTiMHAVou4Mmv5GSVOCzQMAJA9qg7win4dBxGXfrj5o6TkN332ar-4H2TyECQbYB6GjgQqB_mU9TUK-x7U_wx1vJzjSNiUWVtlh0epz6ZzW1gSt9r3d3X69_uNcj8xW2_kXJqsrjf8yieCQ5jBZCFr9Anr1T7pOuppUaL2blqL_Z5NQdDtrhMTqUDd1gG1jekZVHDnSXv0_Co9IxDEg_yS3ki3eUN1XPqOyfYdymXLu1Nh5fXIBj3F94ailQ8rbWYMDkC34DzbXnIWjd0dIEKm1okbT7wm0oLY4MNjCoxtWeJXul3rp4s_O4IXVZsGPosZdP5CiXZaTWrcmThqMxRg2JXgzHkVYVhUKoZtctWPl-RJa56TUgoAwSlL4k0IQPc8KFFBWsfLhACdqyUlg=w1824-h1214-no


2TNe_EsvCxTGIkLOmdrcCBhuSP62gKpbJidfx8PlL3KreWLwu-4yOXCX5nab3hjrau6WgTIgTNIy-7B706b5G6NxtLcV8sxEcebTAw5izYa1lc25Y1CVepGlENeSGyN5r3kz6LI23IFRLi1bHnOIFQSeXJsL3CLG4Hm2db45KSkEYr3V8fxb3_klYFmOz419Z_AK8tXn243de6o4IAPaPhZ6l3NzJUBRecrQsgsZgl06dVmjxv-W8Vic5Q2UTTWt8nx1Rp29wgYQd3hxAgVHDBP1vw8-IEEVjwQvDnwTTrDN0KoaZXXc37HQwvpgiPC3QLM9jAF5eLjaFMgjmd-CUUAHc-6GpOenmXbnyisLKy1tXJtfpk5OsrQkHtzNRAG55eDW8O9nxRyt3FIi0JLuzHPBaqKfGfaTPSkxyvGNGjfyJzppTpEBn7j3eI38CejCld8Z17VDus_4WxyXhFZbS6PmKlAGKEr2bNtWWt3IgBv1MsZJBSEpgQs3XoJ8Me0-MViJ46IhBfv6T_EZvjZnmpPUWPqj28XlRpx2aDyP8mIVDmOjm_5j-YQxvyKdHUOzH1-Vt53h5crKp7-8S4BQyefazS1HdBTMTuHd2hjZmO0mENl42UjUzCQIvKY9FwWTti_tgqm5wu7QiRdUbi7vuMOkCrmhOxysNz9R39PE_Kk3twgk3sEnHi9ovjgxe5j1hdtg56Bsu5woGiLM-9w2QdzKkBwIIFZCOVGzwfYyDjSJgATb=w1720-h1290-no