https://yliteippaus.fi/

Mallorcalle urheilemaan

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
15 122
Ajatuksena on lähteä keväällä viikoksi Mallorcalle lomailemaan. Ja tottakai ohjelmassa on paljon liikuntaa. Pohjois osassa on se pitkä hiekkaranta jonka nimeä en muista. Siihen lähettyville hotelliin ja all inclusive tarjoilut niin ei tarvitse huolehtia muusta kuin että on pöydän äärellä ajoissa. Eli pitäis olla helppoa treenata. Oisko kokemuksia pyörävuokraamoista, hyvistä maantiereiteistä jne? Tarnkoitus on hommata viikoksi joku Ultegra-tasoinen kuitufillari kokoluokassa 54 (M). Kypärät yms varusteet myös vuokralle. Kengät ja muut asusteet kotoa.
Merivesi on tuossa toukokuulla vielä niin viileää, ettei ilman pukua tarkene enempää uida. Tosin puku saattaa lähteä mukaan, kun siellä "sattuu" olemaan Mallorca Olympic distance triathlon juuri sopivasti tuossa suunnittelemallani ajalla. Silloin tarvis puvunkin.

Mallorca ei ole kohteena tuttu, joten kommentteja kaipailisin. Perheloma kyseessä (vaimo ja muksu, mahdollisesti kaveriperhe myös). Mulle itselle kuitenkin pääpaino tehokkaassa maantieajotreenissä.
 
O

OlliR

Vieras
Juuri lokakuussa oltiin perheen kanssa (vaimo sekä 3 ja 4 vuotiaat tytöt) Mallorcalla, Alcudiassa. Alcudia on noin 60km Palmasta pohjoiseen. Oltiin pakettimatkalla johon sisältyi puolihoito. Hotelli oli Estrella Coral de mar, rannasta noin 300m päässä. Ranta on todella lapsiystävällinen, hienoa hiekkarantaa vaikka kuinka. Käytännössä puolihoidolla pärjäsi hyvin, aamupala oli runsas ja illallisella oltiin heti kun mahdollista klo 18.00. Jotain ruokaa tehtiin itse päivällä, huone oli huoneisto johon kuului keittonurkkaus.

Itselleni oli ensimmäinen reissu saarelle, eikä varmastikaan viimeinen. Loistava paikka perheelle ja pyöräilyyn! Tällä kertaa mentiin perheen ehdoilla. Itse ajan enemmän maastopyörällä ja tavoitteeksi otin että yhden päivän kulutan pyörän päällä. Varasin opastetun maastopyöräretken, 4h ja noin 30km. Aivan loistava vaihtoehto tutustua paikkakuntaan fillarin kanssa! Paikkoja näkee paremmin ja paljon muutakin kuin vain turistikeskuksen rannassa. 

Pyörän vuokrasin vasta paikanpäällä, mutta suosittelevat kevään sesonkiaikaan varaamaan etukäteen. Mallorca elää pyöräturisteista ja keväällä kaikki huipputallit leireilevät siellä. Fillarin varasin hotellin saksalaisesta paikasta, www.coastadventure.net. Paikka on saksankielinen, mutta kyllä ne englantia puhuivat. Alcudiasta löytyy muitakin vuokraamoja, haulla löytyvät. Hotellin läheltä kun ottaa niin on helpompi hoitaa noudot ja palautukset. Hintataso on ultegra tason maantiefillarilla noin 25-30€/vrk ja opastettu maastopyöräretki maksoi 55€. Maastopyörä oli joku Scotin täpäri, maasto oli kivistä ja mäkistä, joten vaatii etukäteen jonkinmoista tekniikkaa ja kuntoa. 

Suosittelen saarta pyöräilijälle sekä perheelle! Lentomatka on kohtuullinen, noin 4h. Halvimmalla pääsee kun varaa lennot norwegianin kautta ja hotellin erikseen. Olin minun ensimmäinen ja viimeinen pakettimatka, seuraavaksi taas omatoimimatka.