https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Mökin / kodin hälytysjärjestelmät

jni

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Nyt kun Elisa vahti -palvelu poistuu käytöstä (erittäin typerää), pitää miettiä mitä mökille tilalle.

Minulla on käytössä kiinteällä johdotuksella kytketty hälytysjärjestelmä GSM-robottipuhelimella, jossa on myös lämmityksen kauko-ohjaus tekstiviestillä. Mutta se puhelin on erittäin vikaherkkä. Vähänkin kun lähistöllä ukkonen jyrähtää  niin puhelin hajoaa. Eli käytännössä se on kallis ja epävarma. Varsinainen hälytysjärjestelmä kyllä toimii.

Kun Elisa Vahti -palvelu tuli käyttöön, on se toiminut hienosti sekä valvontaan että lämmityksen etäkäyttöönkin.

Eli mitäs nyt. Elisa Vahti LiVEen ei saa liitettyä lisälaitteita eikä lämmityksen ohjausta. Mitäs ajatuksia olisi, miten jatketaan?
 
Miten saa tuon Elisa Vahdin mökille?

Siis kotoa löytyy ihan erillinen hälytysjärjestelmä, mutta kotona meillä on Elisa Viihde.. Minkälaiset laitteet pitää mökille viedä, jotta Elisa Vahdin saisi siellä toimimaan?
 
Nyt kun Elisa vahti -palvelu poistuu käytöstä (erittäin typerää), pitää miettiä mitä mökille tilalle.

Eikös jni juuri vastannut, kuten tuo lainaus osoittaa, että Elisa vahti -palvelu poistuu?
 
Quality sanoi:
Eikös jni juuri vastannut, kuten tuo lainaus osoittaa, että Elisa vahti -palvelu poistuu?

Ai, siis mä ajattelin että hän lopettaa sen käytön..

Miksi tuo lopetetaan? Tosi hölmöä..
 
Elisa yksipuolisesti ilmotti, että se lopettaa vahtipalvelun käytön ja tilalle tulee Elisa Vahti Live. Perusteli asiakkaille, että asiakkaiden pyynnöstä. Ja paskat sanon minä. Ilmeiseti ei ollut tarpeeksi hyvä bisnes.

Meitä Vahti-palveluiden tyytyväisiä käyttäjiä on kyllä paljon, vaikka on siinäkin pieniä bukeja silloin tällöin. Eli nyt täytyy miettiä,  mistä löytyy vastaavat ominaisuudet edullisesti. Soneralla on kuulemma vastaava palvelu, mutta saatavissa vain kiinteän laajakaistan asiakkaile. Mökille tuskin kannattaa sellaista hankkia, varsinkin kun tämä 3G-yhteys pelaa vallan hyvin.
 
Mikäs tuosta Live palvelusta tekee huonon? Vai onko se huono?

Vai oliko se niin että kaipaat nyt vain noita lisäkilkkeitä?

Minulle piisaisi tuo Live-palvelukin mökille.. (nyt kun lueskelin siitä netistä)
 
Hiukan outoa, jos Elisa palvelupakettia huonontaa. Luulisi tuollaisen tuotteen markkinan olevan kasvussa, kun porukka varustaa mökkejä entistä enemmän ympärivuoden asuttavaan suuntaan.

Miten mahtaisi sitten mökillä toimia esim. vastaava Securitaksen -paketti, joka minulla on kotona? Hiukan ryöstöhintaiselta se kyllä vaikuttaa nyt, kun laitteiston hinta on kuukausivuokrissa kuoletettu. 40 eur se maksaa per kk edelleen, vaikka kiinteä "kytkypakettijakso" päättyi. Tähän ei taida saada integroitua mitään lämmityksen kauko-ohjauksia kuitenkaan.
 
Mites oma laitteisto, esimerkiksi Jablotrinilta?

Jablotronin Oasis-järjestelmällä saatta onnistua kodin kauko-ohjaus.
 
Skula sanoi:
Mikäs tuosta Live palvelusta tekee huonon? Vai onko se huono?

Vai oliko se niin että kaipaat nyt vain noita lisäkilkkeitä?

Minulle piisaisi tuo Live-palvelukin mökille.. (nyt kun lueskelin siitä netistä)

Livessä saa näkyviin vain kuvan ja niiden tallennuksen. Minä tarvitsen myös ovikoskettimet aittaan ja varastoon sekä tuon lämmityksen etäohjauksen. Niitä ei livessä ole eikä kuulemma tule.

No kolmeen-neljäänsataan saan taas tuon robottipuhelimen kuntoon, kunnes tulee kesän ensimmäiset ukkoset. Myäskään livekuvaa siihen ei saa.
 
No minä en tarvitsisi noita hilppeitä, pelkkä kamera riittäisi mainiosti..

Täytyy tutustua tarkemmin Live-palveluun..

Vai olisiko edullisempia tarjolla? Katselin airVisionin (airCam)kameraa, melko arvokas tuokin, ja tuohon päälle vielä nettiliittymä yms..
 
Nykyäänhän on saatavilla erilaisia ip-kameroita, joita voi langattomasti hallita mistä tahansa. Näiden avulla saisi varmasti rakennettua itselleen sopivan kokonaisuuden. Olen nelisen vuotta ollut poissa yksityiseltä alalta, joten täysi varmuus minulla ei tästä ole. Nopeasti selasin ja löysin ainakin verkkokauppa.com sivulta pari vaihtoehtoa.
 
Skula sanoi:
No minä en tarvitsisi noita hilppeitä, pelkkä kamera riittäisi mainiosti..

Täytyy tutustua tarkemmin Live-palveluun..

Vai olisiko edullisempia tarjolla? Katselin airVisionin (airCam)kameraa, melko arvokas tuokin, ja tuohon päälle vielä nettiliittymä yms..

Työkaveri laittoi tämmöisen autotalliin vahtimaan koirapentuetta, pääsee netin kautta katselemaan kuvaa ja olipa löytäny ainakin i-laitteelle softankin millä pällistellä mobiilisti tapahtumia. Mökille tuon kaveriksi vain 3g purkki jossa wlan, toki tuohonkin nettiliittymän tarvitsee.
 
Sande sanoi:
Onko jni:llä ollut mitään suojaa robottipuhelimelle, UPS:sia?

On, tai tuollainen ylijännitesuoja. Ukkosen aiheuttamat piikit tullevat / indusoituvat ilmaisimien johdoista. Sinänsä outoa, että ilmaisimet ja tuo hälytyskeskus ovat pysyneet kunnossa. Tuo puhelinkortti tuntuu olevan akilleen kantapää.

3G-reititin on toiminut samaisen ylijännitesuoja kautta moitteetta kohta kolme vuotta.
 
Elisa Vahti Live on kotona ja mökillä. Suhteellisen tyytyväisiä ollaan oltu. Helppo asentaa ja toimii...

Nyt on itselläkin ruokahalu kasvanut ja seuraavia lisäominaisuuksia tarvittaisiin:

-Ulkokamera (Live-kamera on vain sisäkäyttöön, voi tietysti asentaa kuvaamaan ikkunan läpi...)
-Useamman kameran liitäntämahdollisuus palveluun (nyt yksi kamera kustantaa palvelun kanssa 14 e/kk, kaksi siis 28 e, joka on jo liikaa)
-Kääntyvä kamera, jota voi ohjata netin kautta.

Aika kummallista, jos Elisa (tai muutkaan) ei herää tähän selvään markkinatarpeeseen. Täällä esitettävät ratkaisut kiinnostavat, koska lähiaikoina on itselläkin tarkoitus perehtyä tarkemmin tähän, jos esim. Elisa ei aio tarjota mitään uutta ja kehittyneempää.

 
Aah, okei eli tuo Liven kamera ei ole ulos suunniteltu, no sitten saa olla..

Pitänee kasata joku muu juttu sitten.. Onhan noita vaihtoehtoja nyt näköjään siellä ja täällä..

Kaksi kameraa olis nasta, kun on pari mökkiäkin samalla tontilla, sais luotsattua molemmat jne..
 
Meillä on http://www.logitech.com/fi-fi/video-security-systems?overview kamerat ja ne on siitä hyvät, että ei tarvinnut vetää datakaapelia piharakennukseen yhdelle kameralle, sillä kameroiden lähettämä data kulkee sähköverkossa muuntimien avulla.

Livekuvan saa ainakin applen puhelimeen ja badiin tosi hyvin. Samoin kameroissa on mikrofoni jolloin kuulee kuvassa olevien puheen ja mm. että sataako ulkona ;D.

Muita kustannuksia ei hankintakustanusten päälle tule, ellei ota maksullista versiota siitä Logitech Alert -ohjelmistosta.
 
Itselläni on ollut 1,5 kk koekäytössä kiinasta itse tuodut (kuriiri kuskari, minä siis tilasin, maksoin ja tullasin) Full HD-valvontakamerat ja kahdeksasta kamerasta digitaalista HD-kuvaa reaaliaikaisesti tallentava NVR eli verkkovideotallennin. Ei nyt ole kokemusta vasta kuin kahdella kameralla ja ainakin kuvamateriaalia tulee talteen ja paljon. Noihin pääsee myös etänä käsiksi ja kuvaa voi tarkastella myös pienemmällä SD-resoluutiolla, niin ei kaistanleveys tuota niin paljon ongelmaa. Tuo tulee myös pilvitallennusta, mutta sitä en ole kokeillut. Lähinnä olen yrittänyt haarukoida eri valaistusloissa sopivia asetuksia päiväkuvauksen (värilinen) ja yökuvauksen (mustavalkonen IR-valossa) vaihdon välillä ja lisäksi automaattisen kuvasta tehtävän liiketunnistuksen konfigurointia on tullut opeteltua. Tuntuu siltä, että perinteiseen PIR-tunnistimeen perustuva ulkonen liiketunnistin olisi parempi ja ottaisi siitä hälyn NVR:lle. Tuli vaan ajattelemattomuuttaan tilattua versio, jossa ei ole PIR-tunnistimien liittimiä, vaikka softassa tuki onkin. Epäilein myös että tuki on emolevyllä, kun saisi selvitettyä mitä kaikkea emolevyn liitäntöihin saa kiinni ja mikä niiden pin-out on.

Hintaero kaupallisesti Suomesta saataviin vastaavan tasoisiin laitteisiin oli nelinumeroinen euroissa.
 
Hankkikaa ouman jos haluatte taloautomaatiosta enemmänkin irti kuin pelkästään murtohälytykset ( 62 ) . Tuota asennetaan valtaosiin kohteista joissa käyttäjä haluaa enemmänkin anturitietoja / esimerkiksi etäohjausta.
 
Logitech Alert on mökillä ulkovalvontakamerana.
http://www.logitech.com/fi-fi/product/alert750e-outdoor-master-system

Kokemuksia:
+ helppo ottaa käyttöön
+ esim. tavallisella 3G-reittimellä saa myös asennettua niin, että kuvaa voi katsella missä vain
+ vihdoin ja viimein myös Mac-tuki pitkän odotuksen jälkeen
+ vihdoin ja viimein mahdollisuus tallentaa dropboxiin, jolloin videotallenteet eivät häviä jos serverinä toimiva tietokone hajoaa tai varastetaan  :rolleyes:
+/- tarjolla myös älypuhelinohjelma, jolla kameran kuvaa voi katsella etänä - kuitenkin kallis vuosimaksu täytyy maksaa, jos haluaa ohjata kameraa pädillä tai puhelimella
- vain yksi tietokone voi ohjata kameraa. Netin kautta voi operoida millä tahansa laittella jos maksaa kalliin vuosimaksun
- kamera putoaa helposti pois verkosta, minkä jälkeen systeemi on resetoitava katkaisemalla sähköverkkomodeemeista virta paikan päällä...
- ... ja usein toimintakuntoon saaminen vaatii hirmuisen hässäkän ja virran katkomisen niin sähköverkkomodeemeista kuin reitittimestä ym. useita kertoja, ja kokonaisuutena tämä ärsyttää...
- ... sillä kamera pysyy verkossa maksimissaan 1 - 2 päivää, tosin jostain syystä kun sen kytkee ekan kerran päälle kunakin kesänä, se alkuun saattaa toimia jopa pari viikkoakin yhtä soittoa ennen kuin ongelmat alkavat.

Kaiken kaikkiaan ylivoimaisesti huonoin tekninen laite joka minulla on aikoihin ollut. Käytännössä se on ollut nyt pelkkä superkallis valekamera, joka saattaa yksinkertaisimpia rosvoja pelottaa. Joka päivä pitäisi ravata mökillä kameraa asentamassa, jos haluaisi että se toimii.

Vastaavia kommentteja löytyy kasapäin mm. amazon.comin käyttäjäarvioissa. Joillakin taas nuo samat kamerat ovat toimineet ihan hyvin. Ehkä joku uudempi malli on parempi. Voi olla, että maaseudun epästabiilissa sähköverkossa kameran sähköverkkomodeemit ottavat häiriötä ja siitä syystä systeemi ei pelaa kunnolla, kun taas kaupunkien vahvemmassa verkossa toiminta olisi ehkä parempaa.

Joka tapauksessa laitteen suurin ongelma on luullakseni juurikin se, että kamera siirtää tietoa sähköverkkoa pitkin. Jos sen saisi suoraan reitittimeen kiinni, toimisi luultavasti paremmin. Nyt yhteysongelmat tuntuisivat tapahtuvan nimenomaan linkissä kameran ja reitittimen välillä eli datan siirrossa sähköverkkoa pitkin. Ja kun kamera kerran tippuu verkosta pois, se ei osaa itsekseen hakea yhteyttä uudelleen eikä asiaa voi auttaa etänä. Sinänsä linkin voimakkuus mökillä on varsin hyvä Logitechin ohjelman mukaan joten mitään rakenteellista vikaa kesämökin verkossa ei ole vaan ongelmat aiheutunevat sähköverkkotiedonsiirron luontaisista heikkouksista, maaseudun epästabiilista sähköverkosta ja koko Logitechin systeemin huonosta häiriönsiedosta eli rakenteellisista heikkouksista.
 
Täällä on jo siinä määrin jaettu tietoa erilaisista järjestelmistä, että herää kysymys, josko jollakulla olisi sattunut silmiin näiden vertailu, josta saisi selkeän kuvan niiden ominaisuuksista?
 
^^ Kiitokset Sepolle tiedoista.

Näyttä siltä, että tietoa, etenkin eri laitteiden ominaisuuisien vertailusta, on vaikea saada. Siksipä tämän ketjun aloitinkin.

Elisa Vahdin osalta laitteistoputoaa silloin tällöin myös päältä. Välillä reititin ja usemmin itse vahdin boxi. Ratkaisin tämän sillä, että laitoin nuo laitteet auton lämmittimen ajastimen taakse niin, että aamuyöllä kolmen aikoihin laitteet ovat 15 min pois päältä. Eli ne buuttautuvat automaattisesti kerran vuorokaudessa.

Täytyy kohta tehdä päätöksiä. Ehkä otan sen elisa vahti liven kuitenkin saan silä kuvaa nyt kutenkin. Minulla on nykyiselläänkin kamera sisällä ja se kuvaa ikkunan läpi ulos. Toiminee tu o live samalla tavalla.

Onkohan olemassa reitittimeen kytkettäviä laitteita, jolla voisi hoitaa tuon lämmityksen etäohjauksen. Pelkkä etäohjattava pistorasia riittäisi.
 
Onkohan olemassa reitittimeen kytkettäviä laitteita, jolla voisi hoitaa tuon lämmityksen etäohjauksen. Pelkkä etäohjattava pistorasia riittäisi.

Tuohon en osaa vastata, mutta meillä lämmityksen etäohjaus hoituu kätevästi tekstiviestillä. Tietysti pitää muistaa laittaa lämmöt päälle oikeana hetkenä, mutta mikään ennakkoajastus ei ole oikea ratkaisu, sillä harvoin sinne mökille mennään juuri tiettynä hetkenä. Lisäksi ulkolämpötila vaikuttaa tarvittavaan lämmitysaikaan.
 
Hyvä analyysi Sepolta tuosta Logitechista. Olen itsekin miettinyt juuri Logitech'in ratkaisuja ja vähän pelännyt sen käytettävyyttä.

Samoin tuo jni :n ehdottama 15 min boot on hyvä konsti. Silti kyllä näiden laitteiden erityisesti pitäisi toimia kaikissa tilanteissa luotettavasti.

Omat kokemukset tuosta Elisa Vahti Live:stä ovat sellaiset, että se kyllä toimii luotettavasti ja toipuu sähkökatkoksistakin hyvin(viimeksi testattiin 5 kertaa jouluaattona...).

Mutta kyllä markkinoille tarvitaan monipuolisimpia ja parempia systeemejä ja laitteita.


Quality sanoi:
Täällä on jo siinä määrin jaettu tietoa erilaisista järjestelmistä, että herää kysymys, josko jollakulla olisi sattunut silmiin näiden vertailu, josta saisi selkeän kuvan niiden ominaisuuksista?

Ehdotus: Autostadium ry voisi meilillä lähestyä suoraan TM:n toimitusta ja ehdottaa näiden valvontajärjestelmien esittelyartikkeleita ja testejä.
Samalla tulisi AS:n sivusto  TM:n toimituksen tietoonkin. Heille olisi täällä paljon muutakin hyödyllistä (tausta)tietoa tarjolla...