https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Lontoo

M

MMV

Vieras
Ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa tytön (9-vuotias) kanssa Lontooseen. Lontoo itsessään on varsin tuttu paikka ja olemmekin käyneet siellä useasti, mutta aiemmin ei ole ollut reissuun lapsinäkökulmaa. Tulemme käymään museoissa ja ainakin British, Natural, Science kuuluvat listalle ja London Eye on jo bookattu. Saattaa olla, että käymme jossakin musikaalissakin. Mitäs muuta, joka ei näin aikuisen mieleen ensimmäisenä tule? London Zoo?
 
J

jf

Vieras
Sen ikäinen tyttö, että suosittelen suosiolla ajan varaamista neidin makuun sopivien vaatekauppojen "tarkistamiseen". Etukäteen sovitun budjetin mukaisesti tietty... Oopperan kummitus pyörii myös päivänäytäntönä Her Majesty's Theathre:ssa ja London Eye:ltahan ei ole pitkä matka kävellen tuonne. Samalla voi katsastaa Trafalgar Squaren ja musikaalin jälkeen kun jatkaa sitten kohti Harrodsia, niin matkalle osuu Gant:in ja Gap:in myymälöitä. Ei taida tosin ehtiä päivänäytöksen jälkeen kello viiden teelle Harrodsille.  ;)
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Metrolla Camden Towniin, joka on myös metroaseman nimi. Heti kun pääsee metroasemalta ulos niin alkaa sellainen ostoskatu jossa on varmasti nuorisolle mieluisia liikkeitä vierivieressä ja hintataso jotain muuta kuin Oxford Streetill ja on siellä itsellekin mahdollisesti jotain ostettavaa. Erikoisempia liikkeitä ja vaatteita on siellä myynnissä jne. Itselleni ostin sieltä ainakin parit kengät. Muutenkin mielenkiintoisen näköinen paikka, vähän erilaista kuin ihan cityssä. Tuolta muuten jostain baarista löytyi ihan helvetin hyvä ja iso annos fish and chipsejä.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Camdeniin kannattaa mennä ihan ehdottomasti perjantaina tai lauantaina jolloin siellä on markkinat. Porukkaa on kuin pipoa, mutta tunnelma on ainutlaatuinen.

Todella hienon läpileikkauksen kaupungista saa kun ottaa jokilaivan esim. Westminster Pieriltä (pier=laituri) tai London Eye Pieriltä joko Tower Bridgelle tai aina Greenwichiin saakka. Toweriin matka kestää vajaa 1/2h ja matkan aikana näkee todella hyvin monet nähtävyydet joen molemmin puolin. Greenwichiin matka kestää noin tuplaten, mutta samalla tulee nähtyä mm. Docklandsin alue joelta käsin ja matka menee mukavasti vaikka viinilasillista siemaillen. Itse asuin Lontoossa lähes 9 vuotta ja kaikki vieraat tuli aina vietyä tuolle lyhyelle laivamatkalle, koska yhdellä kertaa pystyy näkemään ja kokemaan melko paljon, ja nautin siitä itsekin vaikka se tuli tehtyä joitakin kymmeniä kertoja. Lapsille tämä on yliveto, koska lautalla saa istua ja litkiä limua, ja lapset nyt muutenkin yleensä tykkää veneistä yms.

Greenwich itsessään on kuin pieni kylä ja nähtävyys sinänsä, ja venelaiturilta onkin vain suhteellisen lyhyehkö ja mukava kävelymatka vaikkapa Kuninkaalliseen Observatorioon, jonka pihamaalta aukeaa upea näkymä yli Greenwichin ja Lontoon. Ja samalla voi myös tietysti ihmetellä myös nollameridiaania. Greenwichissä sijaitsee myös kuuluisa vanha purjelaiva Cutty Shark (lapset diggaa) ja päivän lounaan voi nauttia Jamie Oliverin uudehkossa italialaisessa ravintolassa, jonka murkinan erinomaisuus ja sisustuksen viihtyisyys tuli itsekin todettua tämän vuoden heinäkuussa. Takaisintulomatka menee kätevästi ja Dockalandsin pilevnpiirtäjiä ihmetellessä Docklands Light Railwaylla (kuskiton pääosin maanpäällinen metro).

Harrods on mielestäni täysin yliarvostettu nähtävyytenä ja kauppana mauton, ja en tuhlaisi aikaa sinne menemiseen jos Lontoossa on vain muutaman päivän. Myöskään Oxford Streetille ei kannata erikseen lähteä, joskin sinne päätyy automaattisesti jos lähtee Piccadillyltä ja tsekkaa Regent Streetin muotikaupat ja tuon mainitun Hamleysin. Ihan samoilla kulmilla olevalla legendaarisella Carnaby Streetillä on mukavia kauppoja ja baareja ja siellä kannattaa piipahtaa. Tuosta Oxford Streetistä sen verran, että sieltä löytyy saman Henkat ja Maukat kun täältäkin plus muutama iso tavaratalo. Kadulla on myös paljon vaate- ja urheilukauppoja yms. jotka mainostavat ties mitä juuri päättyvää alennusmyyntiä ja konkurssimyyntiä, mutta ei kannata mennä halpaan koska samat alet ja loppuunmynnit olivat siellä jo 1999 kun sinne muutin, ja olivat edelleen pari kuukautta sitten kun siellä viimeksi kävin.

Sohossa on mukava fiilis ja tosi kiva ihan vain käveleskellä ja pysähtyä siellä täällä kupillisella kahvia, limua, bisseä tai mikä nyt vaan maistuukin. Ensin lyhyt kävely Piccadillyltä Leicester Squarelle, siitä Wardour Streetiä pohjoiseen reilun korttelin verran niin vastaan tulee Chinatown. Jos jatkaa vielä samaa katua pari korttelia pohjoiseen niin ollaan Sohon ytimessä ja Old Compton Streetillä, joka on, hmm, tuota noin, sanotaan nyt mielenkiintoinen. Se kannattaa kuitenkin kävellä itäänpäin kunnes tulee Tottenham Court Roadille, jonka toisella puolella alkaakin sitten heti Covent Garden pienine kauppoineen, baareineen ja ravintoiloineen, unohtamatta Covent Gardenin markkinoita ja lasten suosiossa olevia katuesiintyjiä. Ja tuossa vaiheessa sitä ollaankin jo lähes Trafalgar Squarella, joka on maamerkki itsessään. Tuossa menee helposti kyllä muutama tunti ihan huomaamatta, ja jos on pieniä lapsia mukana niin kävely saattaa kyllä uuvuttaa.

Noista aikaisemmin mainituista Madame Tussauds ja mainitut museot ovat hyvä lapsille, kuten myös Regents Parkissa oleva eläintarhakin. Kello viiden tee kaikkialla muualla kuin Hotel Ritzissä nautittuna on fuulaa, ja sielläkin se juttu on se, että voi sanoa että on tehnyt sen. Itse tee/kahvi ja teeleivät ja muut eivät ole kummoisia ja mielestäni kokemuksena ei maksa vaivaa (paitsi että sillä voi brassailla). Nekin rahat kannattaa sijoittaa vaikkapa London Eyessä pyörähtämiseen, josta lapsetkin taas tykkää.
 

Antza

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
^ kiitos Marty. Viikon päästä Lontooseen menossa - en ensimmäistä kertaa mutta tässä oli paljon hyviä vinkkejä reissuun!
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Marty McFly sanoi:
.....Tuosta Oxford Streetistä sen verran, että sieltä löytyy saman Henkat ja Maukat kun täältäkin plus muutama iso tavaratalo. Kadulla on myös paljon vaate- ja urheilukauppoja yms. jotka mainostavat ties mitä juuri päättyvää alennusmyyntiä ja konkurssimyyntiä, mutta ei kannata mennä halpaan koska samat alet ja loppuunmynnit olivat siellä jo 1999 kun sinne muutin, ja olivat edelleen pari kuukautta sitten kun siellä viimeksi kävin....
Joo, tätä pitää kompata. Kaipa tuo on Lontoon tunnetuin ostoskatu, mutta varmaan vain siksi että siinä on saman, pitkän kadun varrella paljon kauppoja. Ei mitää erikoista, juuri tuota samaa henkkamaukkaa sun muuta ketjuliikettä, mitä on joka puolella maailmaa, eikä hinnat ainakaan halvempia ole kuin muualla maailmassa, pikemminkin päinvastoin.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
^Juuri näin. Lontoolaiset eivät shoppaile Oxford Streetillä, se on vain turisteille. Mieluummin kannattaa suunnata esim. Kensington High Streetille Kensingtonissa tai Kings Roadille Chelseassa, joissa toki on myös noita ketjua mutta myös pienempiä puutikkejä (etenkin Kings Roadilla), ja mikä parasta katuja ja kauppoja tukkivat turistimassat puuttuvat.

Kings Roadia jos jaksaa kävellä tarpeeksi pitkälle niin katu muuttuu New Kings Roadiksi, josta on enää sitten muutama kortteli Stamford Bridgelle jos futis kiinnostaa. Jos sattuu pelipäivä - etenkin lauantai - niin tuonne kannattaa mennä ihan pelkästään aistimaan fiilistä ja katselemaan kun 40 000 ihmistä istuu Fulham Boradway -alueen pubeissa, kahviloissa ja pyörii myyntikojujen ympärillä tunteja ennen matsia. Fulham Boradwayn metroasema on siinä ihan vieressä, jolla pääsee sitten takaisin keskustaan. Sanomattakin on kuitenkin varmasti selvä, että jonkun muun joukkueen kuin Chelsean paidan pitäminen päällä tuolloin on tosi huono idea.

Anyway, back to shopping: Myös New Bond Streetillä (jonka pohjoispää alkaa tosin Oxoford Streetiltä) ja Mayfairin alueella ylipäänsä on hyviä joskin osin s*atanan kalliita vaate- ja muotiliikkeitä. Jotkut siis oikeasti kalliita. Ja siis sillä tavalla kalliita, että jos omassa työssopimuksessa ei puhuta optio-ohjelmasta, tai jos osakkeiden johdannaiskauppa ei kuulu päivittäisiin työrutiineihin niin kassalle on turha yrittää mennä vinguttamaan sitä Amexia, koska se melko varmasti "tuuttaa varattua".

Ai niin, ja mikä kuitenkin turstistatuksestaan huolimatta on melko edullinen kauppa - ja mitä paikallisetkin suosivat - on urheiluliike Lillywhites Piccadilly Circuksessa, josta merkkitavaraa voi ostaa Suomen hintoihin verrattuna yleensä melko edukkaasti. Suurin osa ns. halvalla myytävistä merkeistä on kuitenkin kaupan omistajan muita omistamia merkkejä kuten Dunlop, Lonsdale, Everlast ja Slazenger (muistaakseni), mutta itse olen aikanani ostanut sieltä myös mm. Adidaksen tennareita ja shortseja hyvinkin halvalla.
 
Liittynyt
20.1.2014
Suosittelen London Eye, Sherlock Holmes museum, Greenwich, Madame Tussauds, London Dungeon, Natural-, British-, Sience-museot, M&M-todella iso karkkikauppa!!! ja London film Museum- jos siellä on vielä Bond-näyttely...
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
MMV:n ensimmäisessä viestissä on ohjelmaa lapsiperheelle jo viikoksi. Tietty riippuu ihan siitä mitkä asiat kiinnostavat, mutta meillä meni kesällä koko päivä kussakin museossa erikseen. Yhdeksän vuotiaista en tiedä, mutta ei meidän 8-vuotias neiti aikaan ollut kiinnostunut mistään rättikauppakierroksista ja hyvä niin. Ainoat kaupat jotka meidän neitiä kiinnostivat olivat Apple Store (mistähän se tuonkin on oppinut) ja Disney Store. Muutenhan meidän neiti oli omasta mielestään matkassa ainoastaan siksi että pääsee Legolandiin Windsoriin. Huono, verrattuna Tanskaan tai Saksaan, mutta Windsorin linna on kyllä näkemisen arvoinen. Jos tuonne eksytte, niin suosittelen The King & Castle pubia ruokapaikaksi. Aivan loistava ruoka ja hyvä ja nopea palvelu.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Ah, ja meinasi unohtua. Covent Gardenin Piazzan eli markkinapaikan kupeessa on Transport Museum, joka on tosi jees lapsille ja kulkupeleistä tykkääville aikuisillekin. Sieltä löytyy vanhaa bussia, junaa, metroa jne ja lähes kaikkiin pääsee kaahimaan sisällekin. Ei ole hirveän iso mutta menee tunti-puolitoista näppärästi, ja sijainnin puolesta tuo on niin keskellä, että jos hotelli on West-Endissä niin tänne ei tarvitse erikseen ns. lähteä.

-P- sanoi:
...vähän erilaista kuin ihan cityssä....
Ai niin. Ei ole tarkoitus nilliittää mutta pari käsitettä on hyvä tietää jos joutuu kyselemään joltain esim. reittiä jonnekin. Lontoon ydinkeskusta on laaja, mutta ihan ydin on käytännössä West-End, eli Piccadillyn, Leicester Squaren ja Covent Gardenin muodostama (teatteri- ja viihde) alue. Eli jos haluaa taksilla "keskustaan" ilman sen kummemin osoitetta määrittelemättä, niin pyytää vain viemään West-Endiin niin aina pääsee ns. pelipaikoille.

Cityllä sitä vastoin tarkoitetaan aina City of Londonia, joka on pari kilsaa West Endin itäpuolella oleva kaupunginosa ja kaupungin - tai koko Euroopan - finanssikeskus, eli siis paikallinen Wall Street muutamine pilvenpiirtäjineen (nykyisin). Cityssä ei juurikaan ole asutusta tai kauppoja jotka olisivat auki muuten kuin virka-aikana. Baareja ja ravintoloita on jonkin verran, mutta niissä asiakkaina ovat Cityssä työskentelevät pankkiirit yms. Eli jos ei ole tänne tulossa niin Cityyn ei kannata taksia pyytää ajamaan.

Penguin sanoi:
MMV:n ensimmäisessä viestissä on ohjelmaa lapsiperheelle jo viikoksi...
Niin on. Aikaa menee monissa koko päivä, plus siirtymiset, joten ohjelma kannattaa suunnitella a) hyvin ja etukäteen ja b) jättää se melko väljäksi koska kaikkea ei kumminkaan ehdi/jaksa, puhumattakaan että ehtisi tai lapset jaksaisi esim. kaksi museoa samana päivänä.

Museoista puhuttaessa voisin kuvitella, että British Museum on myrkkyä lapsille. Science ja Natural History ovat sitten asia erikseen. Ja taiteen puolella Tate Moderniin en veisi lapsiani kärsimään, koska olen itsekin viettänyt sillä elämäni kolme hyödyttömintä ja pisintä tuntia. Vieläkin harmittaa.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Meillä oli hotelli kilometrin päässä Kensingtonin palatsista Kensington Gardensin vieressä ja siitä oli ainakin tosi nopeaa siirtyä maanalaisella paikasta toiseen, että ei nyt niin hirveästi tarvinnut aikaa matkoihin varailla. Toki Windsorin reissua varten oli juna-aikataulut tsekattu valmiiksi. Muuten Lontoon kohteisiin oli matkaa enintään muutama asemanväli. Oyster Cardin kanssa ei maksamisissa ja maanalaisen porteilla kauan aikaa mennyt ja 8-vuotias (kuten 9-vuotiaskin) kulkee vielä ilmaiseksi aikuisen mukana. Useammin pitäis kyllä käydä tuolla, kun nähtävää on aivan poskettomasti.
 
M

MMV

Vieras
Kiitoksia Martylle ja muillekin ansiokkaista vinkeistä. Aika paljon olikin jo tuttuja paikkoja, mutta eiköhän me saada viikko Lontoossa vietettyä näilläkin vinkeillä. Olen samaa mieltä, että Harrods on suhteessa maineeseensa aika mitäänsanomaton, eikä muutoinkaan ole tarkoitus juuri shoppailla eli Oxford Street taitaa jäädä myös pintapuoliselle asteelle. Mieluummin mennään Oxford Streetin viereen Bond Streetille ihmettelemään mitä rikkaat ostelee ja bongailemaan ökyautoja, ihan niin kuin nuo vaimoa tai 9-vuotiasta kiinnostaisi. Ehdotettuun London Dungeoniin en tuon ikäistä tyttöä veisi, kun taas British museumiin tyttö taas ehdottomasti haluaa muumioiden takia. Olen kyllä kertonut, että suuri osa tuosta valtavasta näyttelystä voi olla aavistuksen pitkäveteistä. Transport Museum on meiltä itseltäkin näkemättä, joten tuolla voisi käydä.

Niin ja vielä lisäys. Greenwich on käytännössä aluetta, jossa emme ole itsekään käyneet. Tästä erityiskiitos Martylle. Vaimo ei erityisesti laivoja diggaile nopeasti iskevän pahoinvoinnin takia, mutta Thames tarjoaa varmasti riittävän tasaista kyytiä, jotta tuonne Greenwichiin voisi jokilaivalla ajatella menevän. Olin itse täysin unohtanut Cutty Sharkin, tuo kiinostaa varmasti tyttöä, sillä ei ole koskaan nähnyt suurta purjelaivaa.
 

twigpath

Uudenkarhea
Liittynyt
22.12.2013
Liittynyt
20.1.2014
Transport museum on tosiaan kiva paikka ja siellä on paljon vanhoja junia ja double decker busseja! Yksi elämys voisi olla, että ajatte jonnekin kohteeseenne tuollaisella kaksikerroksisella bussilla tai perinteisellä taksilla. Me koettiin molemmat "elämykset" moneen kertaa ja kivaa oli.

Lontoo keskustan ulkopuolella on hieno ilmailumuseo (vanhalla pienellä kentällä) ja keskustassa on kivoja sotamuseoita (2kpl) sekä cabinet War Rooms. Tosin nuo ei ole ehkä nuoren tytön mieleen. Sama homma voi olla merimuseon kanssa. Poikalapselle nuo kaikki on varmasti mahtavia mestoja.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Olisi mahdollisuus käväistä ihmisten ilmoilla, mutta aikaa ei ole tuhlattavaksi.

"One shot".  Shoppailemaan, syömään vai jotakin muuta?

Mitkäs ovat tämän hetken kovimmat?

Viime viikolla sokkona Piccadillylle, mutta oliaika tyhjä arpa. Big Ben on rakennustelineiden peitossa ja palatsit/museot  ei ehkä toimi mulle.

Hamleys voisi olla kova. Vai sittenkin London Eye?
 
A

Ale

Vieras
Olisko ollut Carnaby Street mistä ite tykkäsin. Shoppailua, baareja, ravintoloita. Sohossa.
 
M

MMV

Vieras
Borough market? Tuolla voi shoppailla (ainakin krääsää) ja sapuskaa on monipuolisesti tarjolla.

Tai Camden market.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Omat kokemukset sijoittuvat -90-luvun loppupuolelle, vieläkö siellä on kovinkin näkyvää varastettujen tavaroiden myynti katukuvassa? Usein sattui laari eteen, jonka ympärillä alkoi kova kuhina ja merkkihajuvesiä meni kuin kuumille kiville ja sama laari katosi sekunneissa kun kamat loppui. Hitsi kun en paljoa muista paikkojen nimiä, mutta tubella ajelu oli kyllä hauskaa. Tussauds oli tylsä, Sega World ihan jees ja kruunun jalokivet ihan must. British museum järjettömän suuri. Olikohan niin, että jos 60sekuntia jokaisen näyttelyesineen luona niin ihmisen elinikä ei riitä kaikkia katsomaan. Camdenin markkinat oli myös kiva köydä, se tunnelma melkoinen.
 

Sgigge

Sisäänajettu
Liittynyt
20.5.2014
Jengi tarvitsee Suomessa dieselin 1500km:n toimintasädettä päivittäin ja sitten kun samat tyypit lähtevät lomalle yhteen maailman suurimmista ja monipuolisimmista kaupungeista niin pyörivät kilometrin säteellä viikon.
 

yason

Vakiokalustoa
Liittynyt
20.3.2017
-P- sanoi:
Metrolla Camden Towniin, joka on myös metroaseman nimi.

Ei vaan metrolla Paddingtoniin, sieltä pieni kävely Little Veniceen, josta pitkänpuikulalla jokilaivalla Camdenin markkinoille! Oikein mukava venematka, mennään tunnelissakin ja navigoidaan kapeaa kanaalia pitkin.

Bussin yläkerroksessa edessä voi katsella maisemia, näkee paljon. Halpaa huvia. Ottaa vaikka kaupungin toiselle puolelle menevän bussin, niin pääsee keskustan läpi. Samoin Overgroundilla kannattaa ajella lenkki joen sekä pohjois- että eteläpuolen. Joku jo mainitsikin DLR:n, josta niinikään näkee mukavasti.

London Museum of Water & Steam voisi olla kiva paikka 9-vuotiaalle. Siellä on toimivia höyrykoneita, joilla on aikoinaan pumpattu juomavettä. Miljöönä on vanha pumppaamolaitos ja kaikenlaista itse pyöriteltävää ja käpisteltävää demonstraatiovempelettä löytyy aikuiseenkin makuun.

Barbicanin betonibrutalistisen korttelin kattopihalla kannattaa käydä, varsin omalaatuinen paikka. Raakabetonista rakennettuja asuintorneja ja sisäpihalla on vettä, istutuksia ja kävelyteitä. Ei varsinainen turistipaikka, mutta sinne on avoin pääsy päiväsaikaan.
 

Kale

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
9.12.2014
Näitä kun lukee niin tekee ihan mieli lähteä Lontooseen pällistelemään. Mikäs olis ajankohtana paras käydä Lontoossa? Hiljaistahan siellä ei taida olla koskaan.