https://yliteippaus.fi/

Lomamatkailu

K70 sanoi:
Kyllähän Krakova on tietysti helpommin lähestyttävä kuin Varsova, joka on rakennettu sodan jälkeen neuvostotyyliin. Mutta jotenkin itse tulen paremmin toimeen Varsovalaisten kuin Krakovalaisten kanssa.

Neukkutyyli ja spurgut siinä tosiaan eniten tökki. Me taas tultiin hyvin toimeen Krakovalaisten kanssa, mutta ainahan ei kemia toimi :)
 
Mä olin keväällä viikon Krakovassa. Tykkäsin kovasti. Lähettyvillä mielenkiintoisia turistikohteita kuten esim. Auschwitz ja suolakaivokset. Kazimierz on mukavan boheemi kaupunginosa. Joen toisella puolella on Schindlerin emalitehdas ja muutenkin kaupungista löytyy nähtävää. Piti mennä nyt syksyllä uudestaan kun siellä on yksi suomalainen tuttu mutta ei tässä oikein ole ehtinyt [emoji20] Varsovasta en osaa sanoa kun en ole käynyt mutta tosiaan tuo uudelleenrakentaminen latistaa tunnelmaa.
 
Mrk sanoi:
Budapestiin ja Prahaan kusee lennot ainakin tämän hetken hinnoilla, ovat aika täynnä ja hinnat sen mukaisia. Porukka hyvin todennäköisesti 3 normia + sitten tuo yksi hyypiö joka tulee erään lentoyhtiön ID-lipuilla, niitä on huonosti Prahaan ja Budaan jäljellä. Riikaan vähän ollaan taipumassa. Hyvä hotelli keskustasta puoli-ilmainen ja lennot halvat. Kaikki näytetään ryssiltä niin sovittaisiin joukkoon ja vain yksi käynyt aiemmin, toinen on aika iso niin ei saada ehkä turpaan. Berliini ja Dami ehkä sitten kesäisempinä aikoina. Lontoo ei oikein nappaa ketään ja Wien kallis, Barcelona ja Milano ei lennot natsaa hinnalta/aikataululta. Munchen on kyllä vielä mielessä, sinne pääsee Luftwaffella aika halvalla ja kelvollisiin aikoihin ja tuo ID-pummikin pääsisi todennäköisesti.
Saatiin nyt äsken vissiin päätettyä että mennään tuolloin itsenäisyyspäivän viikonloppuna, Riikaan voisi lentää perjantai aamuna ja jäisi hyvin aikaa vetää kän... kiertää nähtävyyksiä. Kattellaan nyt vielä miten tuo kohde muuttuu kun viiniä menee vähän lisää. Autoa ei tartte vuokrata kun sitten pitäisi hankkia jostain vielä kuskikin.

Ässänä hihassa Astana, Kazakhstan. Viisumivapaus suomalaisille 2017 asti. Tuo kaupunki on ollut positiivinen yllätys työmatkalaiselle, ja yöllekin olisi kaikenlaista ohjelmaa. World Expo 2017 johdosta porukka on aika kansainvälistä, paikalliset tottuneita ulkomaalaisiin, ja tuskin nenäänsä heti saa jos lipsahtaa kän.. kulttuurin puolelle


korjattu lainaus - juupeli  :)
 
gloter sanoi:
Mä olin keväällä viikon Krakovassa. Tykkäsin kovasti. Lähettyvillä mielenkiintoisia turistikohteita kuten esim. Auschwitz ja suolakaivokset.

Auschwitz oli vaikuttava paikka, missä ehdottomasti kannattaa käydä. Meille ainakin sattui opas, kenen juttuja jaksoi kuunnella ja ilman häntä paikasta saatu kokemus olisi varmasti ollut aika ohut. Itse olimme autolla, mutta Krakovasta järjestetään sinne paljon päiväreissuja.
 
Riikaan nyt sitten mennään. Lennot varasin suoraan Air Balticin kautta, nämä varaussivustot olivat muutaman euron halvempia mutta eihän niitä sivuja käytä erkkikään kun ovat niin kamalaksi tehtyjä. Ja itse asiassa tuolta Air Balticin kautta 1 kpl ruumalaukku oli paljon halvempi kuin muualta varatessa niin taisi tulla jopa halvimmaksi noin. Hotelli maksaa kahdelta yöltä 60/äijä, ei oo ainakaan kallis.
 
Riika on ihan hyvä vaihtoehto. Yhdet polttarit olen siellä viettänyt ja hauskaa oli. Lisäksi kahdella eri moporeissulla on Riika ollut yhtenä välietappina ja yöpymispaikkana.
 
2 täppiä, osa nuista kyllä sellaisia ettei viitsi vähäisiä lomia moiseen tuhlata.

Ylipäänsä, jokainen matkailija saisi erilaisen listan 16 parhaasta käyntikohteesta jos tekisi.  ;D
 
1. Kahvia Eiffel-tornista: Ohi meni, en jaksanut jonottaa, joten ihmeteltiin vellovaa turistimerta tornin alapuolella.
2. Uimassa Amalfin rannikolla: Ohi meni
3. Hevoskärryillä Krakovassa: Ohi meni
4. Selfiessä sinä ja Mona Lisa: Sama homma kuin Eiffel-tornin kanssa, liikaa turisteja, ihmeteltiin Louvrea pelkästään ulkoa
5. Tuijotuskilpailu Lontoossa: Ei kai kukaan normipulliainen ala tuijotuskilpailuun koristevartoiden kanssa. Bukinghamin palatsin edessä on kyllä tullut käytyä useammankin kerran.
6. Shoppailu jättibasaarissa: Turkin tavallisen kokoinen basaarikin on riittänyt lähes hermoromahdukseen.
7. Juhlia Ibizalla: Vaikka Espanjassa on tullut useammassakin paikassa käytyä, niin olen onneksi pystynyt Ibizan välttämään. Ehkä silloin 2-kymppisenä olisi voinut kiinnostaakin.
8. Käydä pienimmässä maassa: Ohi meni
9. Oopperailta Wienissä: Ohi meni
10. Norjan revontulet: Eipä ole revontulia niillä kerroilla näkynyt kun Norjassa olen käynyt.
11. Nizzan aurinko ja paatit: Ohi meni
12. Santorinin kauneus: Yliarvostettu turistirysä, Kreikassa monta parempaa lomapaikkaa.
13. Extremeä Alpeilla: Ohi meni
14. Kuninkaallisen päivä Amsterdamissa: Kesällä 2016 pitäisi AMsterdam-puute korjata
15. Vierailu juutalaismuseossa: Ohi meni
16. Duomon portaat: Ohi meni

Eli lopputulos 1/16 (Santorini) ja tuota en sanoisi paikaksi, joka "täytyy kokea".
 
Vielä on tekemistä.

Krakovassa olen käynyt, mutta en hevoskärryillä. Hylsy.
Ibizalla en ole ikävä kyllä käynyt. Hylsy.
Santorini on käymättä. Hylsy.
Extremeä Alpeilla. En ole hypännyt siellä laskuvarjolla, mutta olen hypännyt Suomessa ja vuorikiipeillyt & liitovarjoillut Alpeilla. Ehkä tämä nyt vielä menee toleranssien rajoissa läpi. Otetaan Hyväksytty.

Eli 13/16 tuli saldoksi. Santorinilla tulee ehkä joskus vielä käytyäkin, Ibiza jäänee väliin. Hevoskärryjen takia en jaksa Krakovaan enää lähteä 8)

EDIT: Ei kun prkl. Enhän mä ole kahvia juonut Eiffelissä. Kokista mä siellä join, kun en pidä kahvista. Olisikohan tämäkin hylsy? No mutta on kokiskin mustaa!
 
Juu, yleensäkkin nämä turistirysät on niitä mitä vältän viimeiseen asti.

Kerran käyty santorinilla, ei tarte toiste mennä. Sen sijaan niille muille rauhallisille ja edukkaille saarille voisi vaikka lähtä.

Viime kesänä Slovenialaiset kyllä teki hyvän vaikutuksen, edullista majoitusta ja kaikkea erikoisia herkkuja tuli syötyä heidän perheensä kanssa jutellen kummankin maan asioista.  ;D

Oikeisiin paikallisiin ja elämään on minusta matkailun suola, ei turistirysät.  ;)
 
Vaimon kanssa perinteisesti käyty lomareisulla lämpösissä maissa syyskuussa. nyt heränny halu mennäkin toukokuussa vaimon lomien ajankohdan takia.

Millaisia kokemuksia teillä on esim Kreeta, Italia tai Kroatia ilmoista  toukokuussa? Vaimolle tärkeää ns "rantaelämä"- onnistuuko tuolloin vielä kunnolla muissa kuin kaukomaissa?
 
Jysky sanoi:
Vaimon kanssa perinteisesti käyty lomareisulla lämpösissä maissa syyskuussa. nyt heränny halu mennäkin toukokuussa vaimon lomien ajankohdan takia.

Millaisia kokemuksia teillä on esim Kreeta, Italia tai Kroatia ilmoista  toukokuussa? Vaimolle tärkeää ns "rantaelämä"- onnistuuko tuolloin vielä kunnolla muissa kuin kaukomaissa?

Kyllä Etelä-Euroopassa pitäisi toukokuussa olla suht lämmin, aika huono säkä käy jos esim. Kreikassa/Espanjassa on liian kylmä makoilla altaalla. Kroatiasta en tiedä, Italiassakin pitäisi suht lämmin olla, riippuu ehkä vähän missä olisitte.
 
Eiköhän siellä suomalaiselle sopivan lämmintä ole, yli 20 mutta alle 30 kuitenkin. Merivesi tietysti ei niin lämmintä vielä ole, mutta toisille sekin on sopivaa ja toisille taas liian kylmää. Kesäkuun alussa jo Kroatiassa oli kolmeakymmentä...

Mutta ei varmaan tarvitse villasukkia ja kalsareita niinkun suomessa voi olla tarvetta.
 
Kyllä etelä-espanjassa, esimerkiksi Malagan seudulla on jo ihan mukiinmenevät kelit toukokuussa. Paikallinen rantakausi tosin alkaa vasta kesäkuun puolessa välissä mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että rantavahteja, vesiurheiluaktiviteettien tarjoajia yms. ei vielä todennäköisesti ole. Ja minun makuun merivesi on vielä aivan liian kylmää.

Lämpötiloihin vaikuttaa toukokuussa paljon aurinko, jos sattuu pilvinen päivä tai jopa sadetta niin jäädään jonnekin 15-20c väliin mutta auringon paistaessa on varsin hyvät, suomalaiseen makuun sopivat kesäkelit. Sadepäiviä ei tosin toukokuussa kovinkaan montaa ole, etenkään sellaista päivää että koko päivän sataisi. Eikä yöaikaan pääse vielä nauttimaan etelän lämpimistä öistä vaan on hyvä varata ihan oikeita pitkähihaisia mukaan jos myöhään meinaa liikkua mutta auringon noustessa lähtee lämmöt/ auringon tuoma lämmön tuntu nopeasti nousemaan.

Itä-rannikolla ja varsinkin pohjois-espanjassa on kesä suurella todennäköisyydellä kauempana mutta kyllä jo esim Alicantessakin lomalle rantapäiväksi kelpaavia päiviä mahtuu toukokuussakin. 

Kroatiassa on todennäköisesti vielä viileämpää silloin mutta kreikan saarilla pätee varmaan sään suhteen pitkälti hyvin samat lainalaisuudet kuin mitä etelä-espanjassakin. Koskaan en tosin ole kreikassa ollut ja virallisten säätietojen mukaan siellä ollaan ilmeisesti aste pari espanjaa perässä siihen aikaan vuodesta.

Mutta summasummarum; kyllä ainakin espanjassa pääsee kesäiseen loma- ja rantatunnelmaan hienosti jo toukokuussa ja sitä paremmin mitä lähempänä kuun loppua pystyy lomansa siellä viettämään.

 
Heittäkääs kohde-ehdotuksia seuraavien kriteerien puitteissa:

1) Matkustusaika heinäkuu

2) Rantalomakohde, lämmintä

3) "Lyhyt" lento, lapset mukana niin mannerta tuskin vaihdetaan

4) Jotain aktiivilomaelementtejä pitäisi löytyä pelkän löhöilyn lisäksi on se sitten sukeltamista, vuorikiipeilyä tai jotain tältä väliltä

5) Aikaa viikosta kahteen
 
^Tuohon voiai heittää Kroatian mikäli ei ole pakko olla hiekkaranta, varsin miellyttävää se pyöreäkivinen rantakin on, pääsee patikoimaan vuorillekkin, ainakin biokovolle.

Toiaena voisi olla Kreikan saarista Naxos, rantaa riittää ja Zas-vuorelle on hieno kiivetä, maisemat upeita mutta reitti ylös vaatii vähän kuntoakin.
 
Eskoop sanoi:
^Tuohon voiai heittää Kroatian mikäli ei ole pakko olla hiekkaranta, varsin miellyttävää se pyöreäkivinen rantakin on, pääsee patikoimaan vuorillekkin, ainakin biokovolle.

Toiaena voisi olla Kreikan saarista Naxos, rantaa riittää ja Zas-vuorelle on hieno kiivetä, maisemat upeita mutta reitti ylös vaatii vähän kuntoakin.

Thanks. Kroatiassa pyörähdin vaimon kanssa viime vuonna pikaisesti ja se oli kyllä mukava lomakohde. Montenegro toimisi siellä jos haluaisi uuden maan "valloittaa".

Kreikassakaan mä en ole käynyt. Hintataso houkuttelisi.
 
Kreikassakin on kallista, turistirysissä mutta edullista jos kelpaa tai haluaa syrjemmässä olla. Edullistahan tuolla yäpyminen oli halvimmillaan 30€.

Kreikassa kannattaa turkia myös näitä muita saaria, lautoilla pääsee ja esimerkiksi jos patikonnista tykkää niin Amorgoksella on siihen hyvät mahdollisuudet.
 
Mjoo,ensi kesänä nyt ainakin Edinburghiin ja Loch Nessille...ehkä hyvää viskiä ja olutta saattaa löytyä paikallisilta...