https://automasa.fi/

Lisäravinteet

T

TeBsu

Vieras
Elikkäs nytkun urheilu hulluus on vissiin iskemässä, salilla käyny kaks kertaa viikon sisään, huomenna tarkotus käydä lenkki plus sali.. D-Vitamiinin puute on ainakin havaittavissa. Ois kiva muutenkin jossain vaiheessa, jos tulokset alkas näkymään jossain.. Mitään hormooni hirviöön en ala itestä tekemään, en voi sietää noita kaapin kokosia ukkoja, normaali treenaus siis järkeenkäypään.. Vinkkejä mitä ihmiset käyttää vai huudellaanko näistä yleensä? Harmi kun ton yhen personal treinerin kanssa jäi jutut lyhyeenä  ;D
 
Liittynyt
6.1.2014
TeBsu sanoi:
Elikkäs nytkun urheilu hulluus on vissiin iskemässä, salilla käyny kaks kertaa viikon sisään, huomenna tarkotus käydä lenkki plus sali.. D-Vitamiinin puute on ainakin havaittavissa. Ois kiva muutenkin jossain vaiheessa, jos tulokset alkas näkymään jossain.. Mitään hormooni hirviöön en ala itestä tekemään, en voi sietää noita kaapin kokosia ukkoja, normaali treenaus siis järkeenkäypään.. Vinkkejä mitä ihmiset käyttää vai huudellaanko näistä yleensä? Harmi kun ton yhen personal treinerin kanssa jäi jutut lyhyeenä  ;D
Jos sallittuja aineita alat käyttämään, niin ei niistä puhuminen syntiä ole ;)
Mömmöt on sitten asia erikseen joka siihen kierteeseen haluaa lähteä, ja niistä puhuminen on sitten tabu!
Varsinkin, jos joku kirjoittaa hormoonien haittavaikutuksista, niin kyllä niitä vähätellään ja sanotaan, että oma on asiani.
Voin taata, että kaapinkokoista kaveria susta ei tule pelkällä "kaurapuurolla"+lisäravinteilla, vaikka mitä spesiaali liikkeitä tekisit siellä salilla ;)
Monivitamiiniä naamaan, niin ainakin tarvittavat vitamiinit on riittävällä tasolla. D-vitamiiniä kannattaa siitä huolimatta ottaa näin syksyn tullessa 20-50 mikrog. lisää, vaikka suositus taisi olla niinkin alhainen, kuin 10 mikrog.
Proteiinijauheilla voi myös korvata välipaloja! Myös treenin jälkeen jauhetta naamaan, jos ei banaani maistu.
Valmiita palautusjuomia löytyy missä on protskut/hiilarit oikeassa suhteessa, jos ei jauhojen kanssa halua leikkiä.
Sitten on kaiken maailman buustereita, millä saadaan "lisää" tehoa, mutta kyllä lisäravinnemainonta lupaa enemmän, mitä todellisuudessa antaa!
Toki tuollaiset treenibuusterit toimii piristeenä, mutta ei niitä säännöllisesti kannata käyttää.
Kreatiini on myös paljon käytetty lisäravinne, ja toimivaksi todettu, vaikka ei sekään ihmeitä tietenkään tee.
 

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
völvöxc60 sanoi:
D-vitamiiniä kannattaa siitä huolimatta ottaa näin syksyn tullessa 20-50 mikrog. lisää, vaikka suositus taisi olla niinkin alhainen, kuin 10 mikrog.

Kreatiini on myös paljon käytetty lisäravinne, ja toimivaksi todettu, vaikka ei sekään ihmeitä tietenkään tee.

D-vitamiinia ihan suoraan se 100-150µg päivässä jollei syö kalaa yms. aktiivisesti mistä sitä saa myös.

Kreatiinia itse tässä kesällä testasin vaimon kanssa. Ainit asia mitä huomattiin, että treenatessa puskee törkeesti hikeä. Ei mitään muuta. Kaveri kertoi, että hänen tutulla oli tullut munuaisongelma ja lääkärin mukaan johtui kreatiinista.

Magnesiumia välillä jounut ottamaan lihaskramppeihin. Kunnon multivitamiinikin pitäisi ostaa koska syöminen ei ole itsellä niin hyvin kuosissa, että saan varmasti tarvittavat vitamiinit elimistöön.

Vaimo aloitti nyt treenin ohessa ottamaan aminohappovalmistetta. Mannisen BCAA.
http://www.manninen.info/tuote/aminohappojauhe-bcaa-411-persikka-500-g/6430047859554/


Moniko on muuten lukenut Tolosen jutun noista d-vitamiineista? Tämä on kyllä kiva infopaketti:

D-vitamiinipelko johtuu 1930-luvun hoitokokeiluista

Illinoisin yliopiston lääkäri C.I. Reed ja hänen kollegansa tohtori Drayer määräsivät 1930-luvulla 700 nivelpotilaalleen D2-vitamiinia keskimäärin 300 000 – 500 000 IU eli 7500 –12 500 µg päivässä. Suurimmat päiväannokset olivat jopa 3 miljoonaa yksikköä eli 75 000 µg päivässä, jolloin 65 potilasta sai myrkytysoireita.

Liika on kuitenkin liikaa, kirjoitti sama lehti 10.3.1936. Tohtori Ferdinand Vowinckel yritti parantaa nivelrikkoaan syömällä 18 päivää D2-vitamiinia 2,1 miljoonaa yksikköä eli 52 500 mikrogrammaa (µg) päivässä, mikä johti kuolemaan. New Jerseyssä kuoli eräs nainen syötyään yhdeksän viikkoa 300 000 IU eli 7500 µg päivässä. Vuonna 1947 lääkärikonventti varoitti, että 50 000 – 100 000 IU (1250–2500 µg) päivässä voi aiheuttaa myrkytyksen ja jopa kuoleman. Tuohon aikaan 50 000 IU (1250 µg) tabletti oli heikoin saatavilla ollut D-vitamiinivalmiste.

D-vitamiinin yliannosten ja myrkytysten pelko on siis peräisin noilta ajoilta ja noista päiväannoksesta.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
TeBsu sanoi:
..huomenna tarkotus käydä lenkki plus sali..

Jatkampa minäkin tähän, kun lenkki mainittiin. Käsittäisin, että siis juoksulenkistä kyse?

Juoksijan ruokavalion ois hyvä koostua pääasiallisesti hiilihydraateista.Proteiineja päivittäisessä ruoassa on syytä olla tarpeeksi ja hyviä rasvoja myös. Vihannekset, hedelmät, viljatuotteet, pasta, riisi, peruna, vähärasvainen liha, kala, maitotuotteet ja "hyvät" rasvat on sopiva pohja rungon kuntoilijalle.

Ennen lenkkiä sopivasti juomaa, ja lenkin päälle Maito on hyvä ja laadukas nestetasapainon palauttaja, joka toimii muutenkin sopivasti palautusjuomana. Eli itse lenkkeily ei vaadi mitään lisäravinteita.

 
F

focceristi

Vieras
Vaikka en urheile niin vitamiineja tulee popsittua. C-vitamiinia poreena kuukauden verran ehkäisemään mukamas flunssaa jne. Sitten monivitamiinipilleri päivittäin varmuudeksi jo 3vuoden ajan. Magnesiumia samoin. Magnesiumia käski lekuri popsia 3vuotta sitten kun selvyyttä kramppaaviin jalkoihin ei löytynyt. Ei ole sen jälkeen kop kop krampannut!
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Onkohan tämä totuttelua tuleviin lääkityksiin kun joka aamu nappasen pillerin pari per purnukka  :rolleyes:  Omega3, C-vitamiinia ja sinkkiä. D-vitamiinia otan pimeän kauden aikana.

Kuuntelen sujuvasti fiksumpieni suosituksia ja saatan kokeillakin. Magnesiumia otin yhdessä vaiheessa, merilevääkin kokeilin, saattoi vaikuttaa ainakin virtsan väriin kun muuttui vihreämmäksi  ;D
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Toivottavasti olen oikean otsikon alla, kun arvelen että allaolevan ongelmani syy on joku ravinnepuute :)

Tämä on alkanut jo ärsyttää: En harrasta muuta liikuntaa, mutta käyn noin kerran viikossa 2-3h pyörälenkillä, ja sen jälkeinen ilta ja seuraava päivä ovat kuin olisi krapula. Lihakset ovat väsyneet ja lievää päänsärkyä. Lenkinaikaisen energiahävikin onnistuin korjaamaan kertayrityksellä alkamalla lisäämään vesipulloon maltodeksriiniä. Tuon päälle sitten lähinnä netin suosituksesta lenkin päätteeksi "palautusjuomana" juoma jossa malton lisäksi heraproteiinia. Tämän jälkimmäisen hyödyllisyydestä en ole mitenkään varma, mutta juodaan nyt kun kerran jauhosäkki on hankittu.

Ennen lenkkiä olen yleensä syönyt lounaan, ja kotia palattua sitten illalla vielä lisää.

Lenkillä on mukana nyt 0,5l termospullo. Enemmänkin mielelläni joisin, mutta 0,75l muovipullossa juoma ennättää jäätyä, eikä pyörään mahdu kiinnittämään toista pullotelinettä. Reppujen ideaa en ymmärrä, eikö ne ole hiostavia ja epähygienisiä? Pitäisi noihin kai kuitenkin tutustua, jotakin niissä täytyy olla kun ovat suosittuja.

Nyt hetken googlailulla kuntoilufoorumeilta tuli idea, että kannattaisiko minun lisätä juomiin suolaa, esim. 1tl litraan?

Hikoilen hirveästi ja paino on pieni, joten nestehukka lienee suhteellisen iso. Muuten olen tietääkseni perusterve. Edellämainittujen suoritushetkeen liittyvien juomien lisäksi syön D-vitamiinia ja magnesiumia pillereistä, en muita lisäravinteita.
 
E

E92

Vieras
Itse käytän palautusjuomaa salipäivinä. Beroccaa aamuisin ja magnesiumia ja sinkkiä iltaisin (350mg ja 50g). Toimii ihan ok.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
tai sanoi:
Nyt hetken googlailulla kuntoilufoorumeilta tuli idea, että kannattaisiko minun lisätä juomiin suolaa, esim. 1tl litraan?

Hikoilen hirveästi ja paino on pieni, joten nestehukka lienee suhteellisen iso.

Asiaan on tullut perehdyttyä triathlon-harrastuksen myötä. Ensimmäiseen kysymykseen vastaus, kannattaisi. Jos olet kova hikoilemaan niin merkitys korostuu. Tuo määräkin lienee aika sopiva. Toisena vaihtoehtona on ostaa sopivaa valmista urheilujuomaa esim Hart Sport (oma suosikki ):

Tekstiä valmistajan sivuilta:
Ylläpitämällä suolatasapainoa. Hart-Sportin suolapitoisuudet ovat samat kuin hiessä, jolloin poistuneen elektrolyytit korvautuvat vastaavilla määräillä, eli Hart-Sport on isotonista. Suolatasapainon häiriytyminen laskee suorituskykyä, aiheuttaa kramppeja sekä hidastaa palautumista.
Isotoninen meinaa, että neste on pitoisuudeltaa elimistöä vastaava, eli ei ns "tankkaukseen".

Eli isotonisissa urheilujuomissa on valmiiksi sellainen sekoitus, että hikoillessa ja rasituksessa poistuvia aineita koetetaan palauttaa mahdollisimman hyvin.

Mutta tämä pisti silmään:
jälkeinen ilta ja seuraava päivä ovat kuin olisi krapula.

Käytätkö sykemittaria? Hengästytkö lenkillä lujasti? Vedätkö "täysillä" välillä?
Koska nuo oireet viittaa joko erittäin vahvaan rasitukseen, tai sitten joku on pielessä. Esimerkiksi lenkin jälkeiset rytmihäiriöt ilmenee juuri tuollaisena krapulana. Kokemuksella.

Muuten ravintohomma ei kuntoilussa ole rakettitiedettä. Lenkin jälkeen heti laadukkaita hiilareita ja reilusti nestettä. Ihan perus maito on todellä hyvä palautumisjuoma heti kun olet kotiutunut. Siitä vaan puoli litraa heti kun maistuu. Ei mene pahasti pieleen. Sitten evästä kun on käyty pesulla ja hieman hengähdetty.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
^ Tuollaista olen ounastellut itsekin. Kunto ei vaan riitä. Kai se pitää alkaa urheilemaan jotta jaksaa tehdä sitä mistä nauttii :p "Laji" on siis maastopyöräily, ja ajan sitä vain elämysten vuoksi, en mitään suoritusta. Pitänee siihen sivuun keksiä jotakin muuta harjoitetta useammalle päivälle jaettuna, kiitos muistutuksesta.

tuRboman sanoi:
Mutta tämä pisti silmään:
Käytätkö sykemittaria? Hengästytkö lenkillä lujasti? Vedätkö "täysillä" välillä?
Koska nuo oireet viittaa joko erittäin vahvaan rasitukseen, tai sitten joku on pielessä.

Ei ole sykemittaria. Jonkun mäen päälle tunkkaamisen jälkeen on tietty syke hetken korkealla. Hengästyksiin asti en aja, tai en ainakaan ole huomannut. Ja muutenkaan en lenkin aikana ole huomannut kehossa syitä lopettaa, vaan aina on pitänyt lähteä kotiin jonkun ulkopuolisen aikarajan tms. takia.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Ilmeisesti suolan lisääminen auttoi. Lauantaipyöräillessä en muistanut taas pidätellä ajohaluja, ja loppumatkasta alkoi tuntua jo hieman väsymystä. Sunnuntaina oli kuitenkin ihan normaali vointi.
 

JS88

Vakiokalustoa
Liittynyt
16.8.2014
Pokkuksen kans samalla linjalla oikeastaan kaikesta, no tuo nimimerkki onkin tuttu toiselta foorumilta niin ei yllätä :)

Tosiaan D-vitamiinin, monivitamiinin, omegat ja Heran minäkin ottaisin aluksi käyttöön. Melkein sanoisin että aika harvalla taitaa olla tarvetta syödä hh painotteisesti lenkkeilyn takia, koska jos on eletty "kotiruualla" on se ruokavalio käytännössä jo valmiiksi erittäin hiilihydraatti painotteinen. Heraa vaikka 20g aamupalan lisäksi, treenin jälkeen sama ja iltapalalla vaikka jotain hitaampaa proteiinia jos hifistelyä haluaa. Mieluiten toki itse tekisin nuo muutokset ihan ruokaan esim aamu ja iltapalassakin ja jauhoja vaan treenin jälkeen/aikana :)

Esimerkkinä punttia harrastava kaveri luuli syövänsä liikaa proteiinia ja liian vähä hiilareita.. No käskin viikon puntaroida ruuat ja merkkailla kiloklubiin niin todellisuus oli prot 60g luokkaa vrk ja hiilarit 250g vrk (ei sis palkkaria), eli suhde oli jotain aivan muuta kuin luulo syömisestä oli. Sitä hiilihydraattia kun tulee ihan kaikesta "normiruuassa".
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
tai sanoi:
Lenkillä on mukana nyt 0,5l termospullo. Enemmänkin mielelläni joisin, mutta 0,75l muovipullossa juoma ennättää jäätyä, eikä pyörään mahdu kiinnittämään toista pullotelinettä. Reppujen ideaa en ymmärrä, eikö ne ole hiostavia ja epähygienisiä? Pitäisi noihin kai kuitenkin tutustua, jotakin niissä täytyy olla kun ovat suosittuja.

Tähän vanhaan kommenttiin liittyen vielä yksi huomio. Jos juomapusseissa käyttää urheilujuomia, niin hygienian kanssa voi tulla nopeastikin ongelmia. Jopa pelkän vedenkin kanssa tulee letku tummaksi ajan kanssa. Monesti kun kuivaaminen on iso ongelma. Jos pussin saakin kuivaksi, niin letku jää helpolla kosteaksi.

Mutta tähän ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu. Pakastin. Treenin jälkeen pikaisesti huuhtelee pussin ja valuttaa letkun läpi hiukan puhdasta kraanavettä ja sitten valuttelee pussin noin suunnilleen kuivaksi. Ja sitten vaan heittää kostean pussin pakastimeen.

Näin kun toimii, niin ei ole mitään ongelmia homeen tai hygienian kanssa. Jos letkun suutin on hiukan jäässä pakastimesta ottaessa, niin se ei ole mikään ongelma, koska se sulaa viidessä minuutissa.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Olipa tosi hyvä vinkki! Ei ollut tullut mieleenkään. Tuollahan tosiaan selviää kaikista hygienia ongelmista.
Kiitos!
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
tuRboman sanoi:
Olipa tosi hyvä vinkki! Ei ollut tullut mieleenkään. Tuollahan tosiaan selviää kaikista hygienia ongelmista.

Aikanaan kun yksi tuttu tämän vinkin mulle kertoi, niin tuli heti sellainen fiilis, että miksi vi**ssa mä oon niin tyhmä, että en keksinyt tätä ihan itse :)
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Olen suhtautunut kovinkin kielteisesti kaikkiin ylimääräsiin pillereihin ja aineisiin joita ei lääkäri suosittele juuri minulle.

Nyt kun ikä,  paino ym kehoon kertyneet krempat alkaa jotenkin rajoittamaan intoa jo  normaaliin menemiseen niin jotain on tullut harkittua. Kaveri myy (tai kai paremminkin vaimonsa)  Herbalife tuotteita ja kauniisti vihjannut,  että jos kiinnostaa niin kysy.  Toinen mitä mainoksista joskus "ihastellut"  luvatuilla eduilla on Vitaepro. Nyt oli posti sit jo ihan nimellä tuosta viime mainitusta kiikuttanut tarjouskirjeen. Onko kellään kokemuksia?
Ajatuksena siis,  että jos sais jollakin apu buustia alkaa enemmän liikuttaa itseänsä.

Oli muuten samana päivänä tullut tarjouskirje osakehuoneistosta yli 55 ikästen taloon. Tästä se luisu alkaa!
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Monet näistä tuntuvat  suurelta osin huijaukselta lähinnä erittäin kalliin hintansa vuoksi.
Joku Tuppeware on mielestäni vielä ok, koska tuotteet ovat laadukkaita.
Jokainen miettiköön itse, että kannattaako ostaa sukulaiselta moninkertaisella hinnalla tuotteita, joita ei tarvitse.
Tai mikäli tarvitsee, asianmukaisen opastuksen saattamana muualta, parempaan hintaan.

Ai niin, on ihan asiallisiakin ainehia ikääntyville ihmisille, kuten vaimoni suvun käyttämä niveliä helpottava lääke, mutta ne luokitellaan yleensä lumelääkkeiksi syystä, että tällöin ei saa korvausta Kelasta.

Jaa vielä pikku muokkaus. Sain tänään kirjeen Trafilta.
Kaikkien yli 45 ikäisten E-korttien haltijoiden täytyy viiden vuoden välein toimittaa lääkärintodistus.
55 tulee täyteen tänä vuonna.  :-[
 

lemmentalja

Sisäänajettu
Liittynyt
26.12.2013
Perusterveelle kuntoliikkujalle/liikkumattomalle riittää terveellinen ja oikeanlainen perusruokavalio vallan mainiosti. Panostaa rahat mielummin laadukkaaseen kotiruokaan, kuin mihinkään ravintolisiin/ ihmeaineisiin. Vaivannäköähän tuo vain vatii...  ;D
 
A

Ale

Vieras
Herbalifet ja Vitaeprot unohtaisin suosiolla.

D-vitamiinilisä on paikallaan lähes poikkeuksetta mutta oma taso kannattaa käydä mittauttamassa jotta annostus on oikea.

Sitten tarpeen ja harkinnan mukaan kalaöljy, sinkki, magnesium.

Tossa alkaa (mun mielestä) olemaan ne tarpeelliset joista on oikeaa hyötyä.

Nivelille sitten glukosamiinisulfaatti (+MSM). Tämä on nivelrikkotapauksissa lääkärienkin käytössä.
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Jotkut kehuu, en tiedä omasta kokemuksesta.
Mutta, jonkinlainen konehan se ihmiskehokin on ja kaikenlaista ainetta tarvitsee.

Oliskohan hyvä lähtökohta mennä johonkin tutkimukseen saadakseen tiedon siitä, mitä puuttuu ja valita lisäaineet sen mukaisesti. Ei kai liikakaan hyväksi ole, joten alkutilanteen kartoituksen luulisi olevan tarpeen? Maksaahan ne tutkimukset, mutta saattaa olla hyvä tehdä pieni uhraus terveytensä eteen, koska jotkin jutut, vaikkapa nivelkulumat, menevät vain huonompaan suuntaan ja nivelkipujen alkaessa onkin jo myöhäistä tehdä mitään.
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Jaa, testosteronilisää?
Eikös tässä iässä voi jo ajatella, että on erektiohäiriö, jos jöpöttää?

Ihan totaalin suistiota, mutta pakko kertoa eräästä vanhemmasta kreivistä.
Herra heräsi aamulla reippaaseen jäykkyyteen.
Kutsui hovimestarin paikalle ja sanoi, katso Jeeves.
Hovimestari siihen, että kutsunko rouvan paikalle?
Ei, tuo väljimmät housuni, salakuljetan sen kaupungille...