https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Liettua/Vilna

M

MMV

Vieras
Vilnassa ei ole tullut koskaan käytyä ja ajattelimme korjata tilanteen ensi kesänä. Tarkoitus olisi viettää vaimon kanssa pitkä viikonloppu Vilnassa. Olisiko suosituksia hotellista, ravintoloista, tutustumisen arvoisista paikoista jne.?
 
Hyvä valinta. Varsinaisia suosituksia paikoista ei ole koska siellä on lukemattomia hyviä ravintoloita, mutta majapaikaksi kannattaa ottaa joku apartment - tyylinen majoitus. Ovat edullisia ja hyvälaatuisia.
Vilna on siinä mielessä loistava, että autoa siellä ei tarvitse lainkaan vanha kaupunki ja keskusta ovat hyvin lähellä toisiaan.
Ruoka ja juoma hyvin edullisia ainakin ennen euroon siirtymistä.
 
Minut on kerran rullattu Vilnassa. Pesismaila toimi tässä rikoksenteon välineenä. En ollut jurrissa. Oma mielipide tuosta Moskovan esikaupungista saattaa tästä johtuen olla hiukan värittynyt.
 
No minut on rullata aikoinaan new Yorkissa ja yritetty rullata Pariisissa mutta ei kumpikaan kaupunki kuitenkaan ole mitään paskan makua jättänyt. Uudemman kerran olen kumpaankin matkustanut.
Joskus vaan on huonoa onnea.
 
Aika kuppanen paikka omasta mielestä. Ei oikein mitään nähtävää ja vähän semmonen neuvostoaikainen meininki. Keski-Euroopassa on historiallista kaupunkikuvaa yms. nähtävää moninverroin enemmän ja siistimpi & ystävällisempi miljöö kaikinpuolin. Vajaa 3 vuotta sitten Vilnassa kävin. Ei rullattu :)
 
Taitaa olla jo parisenkymmentä vuotta aikaa, kun tuli Vilnassa käytyä. En muista muuta kuin sen, että aamusella vanhahko setä lakaisi katua varsiluudalla.  ;)
 
Viimeksi helmikuussa Beausejour Apartments Pilies g. 23, Vilnius Old Town, LT-01123 Vilna. Pimeässä paikalle löytäminen oli aavistuksen hankalaa navista huolimatta, mutta muuten sijainnilta hyvä, aivan yliopiston vieressä. Ainut huono puoli oli, että itsenäisyyspäivänä piti kiertää kortteli että pääsi majapaikkaan kun joku merkkihenkilö piti puhetta miltei vastakkaisella parvekkeella.

Hyviä kuvia kaupungista saa Gediminasin tornista ja kaikki vanhan kaupungin nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Ravintoloista ei sattunut mitään erityistä matkan varrelle. Valinnanvaraa löytyy laidasta laitaan. Kaupunkina positiivinen yllätys kun edellisestä kerrasta olikin jo yli n. 10v
 
Itselläni olisi tarkoitus ensi viikolla käydä mopolla pikainen Baltian kierros ja myös Vilnassa olisi tarkoitus vierailla.
 
Ja kun alkuun pääsi varaamalla tuon Espanjan reissun, niin tuli varattua myös Vilnan pitkä viikonloppu itsenäisyyspäivän aikoihin. Täällä piti käydä jo aiemmin, mutta muut reissut ajoivat ohi. Tämä menee puhtaasti aivot narikkaan matkana.
 
Voin täysin rinnoin suositella Vilnaan matkaaville Skapo Apartementoa. Erinomainen sijainti vanhan kaupungin ja keskustan kulmalla. Suuri huoneisto todella slaavilaseksoottisesti sisustettuna. Olakkari, makkari ja keittiö täydellä varustuksella mm. takka, jota onkin mukava lämmitellä näin talvella ja hinta muutaman kympin yöltä. Seuraavaksi KGB-museoon...
 
Välipäivien viettoa Vilnassa.
Päämäärätöntä haahuilua lähinnä vanhankaupungin alueella. Tänään käytiin joen toisellakin puolella tallailemassa kolmen sillan väli katsomassa "uudempaa arkkitehtuuria".
Vanhankaupungin puolella paljon kivoja ravintoloita, missä istuskella aikaa viettämässä. Hintataso kohtuullinen, kahden hengen sapuskat oluiden kera alta kahdenkympin.
Huomenna olis päivällä katedraalilla jokin ilmaiskonsertti, voisi käydä tsekkaamassa mahtuuko sekaan.
 
Kiva kaupunki kyllä. Minullekin välillä vaihtelua Riikan sijaan.
Menittelö autolla vai Air balticin siivin ?
 
Ja jos autolla liikenteessä niin trakai ehdottomasti katsomisen arvoinen paikka. Lisäksi Liettuassa vähän perinteisiä kameratolppia. Keskinopeusmittauksista ei ainakaan toistaiseksi ole tullut lappuja kotiin 😃
 
Välipäivien viettoa Vilnassa.
Päämäärätöntä haahuilua lähinnä vanhankaupungin alueella. Tänään käytiin joen toisellakin puolella tallailemassa kolmen sillan väli katsomassa "uudempaa arkkitehtuuria".
Vanhankaupungin puolella paljon kivoja ravintoloita, missä istuskella aikaa viettämässä. Hintataso kohtuullinen, kahden hengen sapuskat oluiden kera alta kahdenkympin.
Huomenna olis päivällä katedraalilla jokin ilmaiskonsertti, voisi käydä tsekkaamassa mahtuuko sekaan.
Juna-aseman viereiseltä bussipysäkillä lähtee busseja linnalle. En tosin tiedä onko auki näin talvella, mutta kesällä aivan älyttömän nätti paikka.

 
Finnairin lipuilla, taitaa olla Norra joka operoi tänne?
Ai sinne menee taas suorat lennot. Oli pitkään poissa valikoimista ja piti hakea riikasta vauhtia. Autolla tuo ei ihan viikonlopun reissusta mene niinkuin Riikan kanssa hyvin onnistuu.
Ette siis ole samassa laivassa tänään 😃