https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Legoland matkakohteena

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Itse matkustin ensimmäisen kerran Legolandiin (Billund, Tanska) vanhempien, siskoni ja nelihenkisen tuttavaperheen kanssa vuonna 1981. Jo tuolloin Legot oli kova juttu, itse Legoland varsin pieni nykyiseen verrattuna. Omissa muistikuvissa on minimaa ja LEGOREDO villin lännen kaupunki tuolta reissulta. Tuon jälkeen seuraava matka Legolandiin olikin vasta kun olin jo täysi-ikäinen ja omin nokkineni reissussa. Reissupäiviä tässä kohteessa on tähän mennessä takana yhdeksän, joista omien lasten kanssa neljä. Matkapäivät kohteeseen ja kohteesta pois sitten oma lukunsa, kun reissuissa on yleensä vierailtu muuallakin.

Aikanaan tuli pitkään käytettyä kaksi päivää Tanskaan matkustamiseen omalla autolla, kunnes kerran tuli kokeiltua että jos menee Viking Linen yövuorolla Turusta Tukholmaan, niin laiva on niin aikaisin Tukholmassa, että Billundiin (915 km) ehtii ajamaan saman päivän aikana. Meillä ainakin on lastenkin kanssa ollut helpompaa saada ne istumaan yksi koko päivä autossa, kuin monena päivänä peräkkäin. Muutama kaveri kokeillut saman ja hyväksi todennut. Itseäni on kyllä kiehtonut ajatus lentää Billundiin, mutta toistaiseksi tuo on jäänyt tekemättä, syystä että lentomatka Kööpenhaminasta Billundiin on aika jäätävän hintainen ja vaihtoehto lentää vain köpikseen ja mennä sieltä esim. vuokra-autolla ei oikein ole saanut suosiota omissa ajatuksissani.

Lapset haluavat Legolandiin aina tasaisin väliajoin uudelleen ja uudelleen. Itseäni ei niinkään kiinnosta ne huvipuistolaitteet, paljon parempia huvipuistoja on muuallakin. Sen sijaan minua kiinnostaa ne kaikki Lego-rakennelmat minimaassa ja muuallakin sekä itse rakentaminen, rakennussarjat ja Legot eri muodoissaan. Kaksi vuotta sitten päätettiin lähteä Legolandiin Saksaan 10 päivän reissulle. Minimaa luonnollisesti paikallinen tuolla, joten siellä oli paljon uutta ja erilaista nähtävää. Muuten paikka on hyvin samaan muottiin tehty kuin Tanskassakin, toisaalta ei haitannut kun lapset viihtyivät siellä. Eri ympäristö ja vähän erilainen paikka kuin Tanskassa oli ihan kivaa vaihtelua ja vuosikortilla kolme päivää meni tuolla kuin siivillä.

Saksan Legoland on Etelä-Saksassa ja sinne ei päivässä aja. Tukholmasta tulee matkaa yli 1600 km, joten monella tekee tiukkaa ajaa kahdessakaan päivässä. Matka tuonne kannattaakin tehdä joko lentäen tai yhdistää käynti johonkin pidempään Keski- tai Etelä-Euroopan turneeseen.

Tänä vuonna otettiin kohteeksi Legoland Windsor, Englannissa. Täytyy sanoa, että nuo kaksi muuta kokeneena, tuo oli jonkinlainen pettymys. Minimaa, oma suosikkikohteeni, oli tietysti kovin brittiläinen, hienoa se, mutta myös kovin rikkinäinen. Korkeat rakennukset oli kasattu vähän niin ja näin ja oikeastaan mikään toiminnallinen ei tuolla toiminut. Tuon reissun paras anti taisi olla jossain muualla kuin Legolandissa ja voi olla että se yksi päivä joka tuolla oltiin jää viimeiseksi. Onneksi samalle reissulle oli kehitelty muutakin ohjelmaa lapsille, muuten olisi voinut olla pettymys koko reissu.

Windsoriin ei tullut edes mieleen lähteä autolla, vaan lentäen Lontooseen ja sieltä junalla Windsoriin. Toki yhdistimme samaan muuten lomailua Lontoossa, joten siinäkin mielessä tuo oli sopivan tuntuinen vaihtoehto. Lensimme Heathrowlle ja sieltä junalla Paddingtonin asemalle. Hotelli oli lähellä Paddingtonin asemaa, josta taas oli hyvät junayhteydet muualle maahan, mm. juurikin Windsoriin. Paddingtonin aseman matkatavarasäilytys myös helpotti logistiikkaa, ettei kaikkea tarvinnut kuljettaa mukana silloin kun Lontoossa ei ollut hotellihuonetta.

Tähän muutama kuva tämän vuotiselta Legolandin reissulta omasta suosikkikohteestani minimaasta:

Buckingham Palace-1024.jpg

Buckingham Palace

London Eye, Big Ben-1024.jpg

London Eye, Big Ben

Lontoo, City-1024.jpg

The Gherkin (30 St Mary Axe), 8 Canada Square (HSBC Tower), One Canada Square ja 1 Lime Street (Inside - Out Building)

Scotland-1024.jpg

Skotlantia

Stonehenge-1024.jpg

Stonehenge

Wembley Station-1024.jpg

Wembley Stadion. Stadionilla luonnillisesti peli käynnissä ja kannustus sen mukainen.

Seuraavat Legoland-kohteet ovatkin sitten kauempana ja vaativat suuremman investoinnin lähteä niihin ja matkaan pitää kehitellä jotain muutakin ohjelmaa. Yhdysvalloissa on kaksi Legolandia, lähempänä oleva Floridassa, kauempi Kaliforniassa. Näiden lisäksi Malesiassa on Legoland. Tällä hetkellä fiilikset on sellaiset, että seuraava reissu tehdään jompaan kumpaan USA:n Legolandeista.

Ensimmäinen ajokortti tuli muuten ajettua Legolandissa vuonna 1981. Meillä on myös jokainen lapsi suorittanut ajokortin Legolandissa, nuorimmainen Saksassa, muut Tanskassa.
 

That 70s dude

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
20.8.2014
Hei, joku muukin kuin minä on vielä aikuisiällä Legomiehiä! Hieno juttu ja hieno raportti kokeneelta Legoland-ekspertiltä. Mekin ollaan alustavasti suunniteltu ensi kesäksi ekaa Legoland-matkaa, kun nuo pojat ovat jo sen verran isoja että pysyvät koossa sen pitkän ajomatkan. Mulla on myös sukulaisia Ruotsissa, joten koko matkaa Tukholmasta Billundiin ei tarvitse tempaista yhteen soittoon. Oliko tuolla Saksassa jotain muutakin kuin se varsinainen minimaa? Billundissahan on ainakin se vesipuisto.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Nuohan on nykyisin monipuolisia huvipuistoja ja periaatteessa joka paikassa on suunnilleen samat peruskohteet ja sitten aina jotain paikallista pikkuisen mausteeksi. Näin myös Saksassa ja Englannissa. Kaupallisuus tietty lisääntynyt vuosien varrella hirveästi ja nykyisin noissa on paljon enemmän kaikkea ihan krääsääkin myytävänä. Sijainnin suhteen Tanskassa Legoland on aivan Billundin kaupungin kupeessa, samoin Windsorissa ollaan lähellä saman nimistä kaupunkia ja sen palveluita. Saksassa Legoland sen sijaan on keskellä ei mitään ja sieltä on pakko autoilla muualle, jos kauppaan tai ravintolaan haluaa. Toki itse huvipuistossa on ravintoloita ja vieressä on hintava Legoland-hotelli. Itse on kuitenkin tullut aina majoituttua jossain muualla paikallisessa hotellisssa ja käytyä illallakin syömässä.

Juuri katselin Floridan huvipuistoa ja siellä näyttäisi olevan vähän parempia vuoristoratoja mitä näissä Euroopan kohteissa on. Ei tosin jenkkimittapuulla mitään kovin suuria nuokaan. Huvittavana yksityiskohtana lentokoulu. No tietenkin Floridassa pitää olla lentokoulu, eihän se muuten olisi Florida.

Sellainen positiivinen puoli noissa Saksan ja Englannin Legolandeissa, että niissä ei tarvitse kokoajan kuunnella suomalaisten molotusta. Saksassa törmättiin yhteen suomea puhuneeseen naiseen ja hänenkin perhe oli saksankielinen. Englannissa ei kuulunut kertaakaan suomenkieltä koko päivänä. Jotenkin vaan olen allerginen suomalaisille turistina, kun niitä saa yleensä hävetä silmät päästään.
 

Kennedy

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Kävin parin kaverin kanssa tuolla n.10v sitten. Lapsena viimeksi käynyt.
Vuokrattiin omakotitalo Billundista joka tuli vastaan siellä ajaessa. Hieno paikka näin aikuisiälläkin.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Me käytiin menneenä kesänä reilu 2vk Tanskan reissu johon kuului myös päivä Legolandissa, suunniteltiin ensin kahta päivää mutta yksi päivä riitti varsin mukavasti kun oltiin paikalla heti aamusta ja lähdettiin pois vasta kun illalla paikat meni kiinni, lisäksi sattui vielä aika hiiljainen päivä niin aikaa ei mennyt jonoissa seisomiseen.
Lisäksi kyselimme mökkikylämme isännältä vinkkejä koska Legolandiin kannattaisi mennä ja hän vinkkasi että sunnuntai ja maanantai on ehdoton no no, tiistai ja keskiviikko oli hänen mukaansa hiukan rauhallisempia päiviä ja vielä jos sattuisi hiukankaan epävakaisen oloinen keli niin porukkaa ei ole paljon. Menimme sitten tiistaina ja päivän aikana ripsautti pari kertaa vettä joka ei menoa haitannut, jonottaa ei tarvinnut juuri mihinkään joka oli hiukan yllätys kun olimme kuitenkin liikkeellä heinäkuussa.
Koko perhe kyllä tykkäsi kovasti Legolandista ja sen eri huvipuistolaitteista, myös minimaa oli mukavaa katseltavaa. Ruoka tuolla oli erittäin kallista ja kommenttien mukaan aika huonotasoista, joten omat eväät kannattaa mahdollisuuksien mukaan kuskata mukana.

Itse matka tehtiin lentäen Rovaniemi-Helsinki-Kööpenhamina ja köpiksestä vuokra-auto alle(~286€/17vrk) jolla sitten ajeltiin 2800km koko reissun aikana, majoituksena meillä oli mökki ~90km etäisyydellä Legolandista joka oli sijainniltaan hyvä ja ison osan matkasta landiaan sai syöttää motaria pitkin.
Legolandin ympäristössä on myös Lalandia vesipuisto sekä Givskudin eläintarha joita molempia voin lämpimästi suositella vierailukohteeksi, vesipuistossa junnut viihtyi yli 5 tuntia altaassa ja eläintarhassa päästiin näkemään eläimiä läheltä auton ikkunasta, mm. leijona käveli ihan automme vierestä.

Ainakin Finnair ja SAS lentää Helsingistä suoraan Billundiin jos ajomatkan haluaa minimoida mahdollisimman vähiin, lennot olisi ollut kesällä jonkin verran kalliimmat suoraan Billundiin kuin Kööpenhaminaan.
 

That 70s dude

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
20.8.2014
OK, eiköhän me pidetä matkasuunnitelma ennallaan ja mennä sinne Billundiin. Kiitti muuten Karvis noista viikonpäiviin liittyvistä vinkeistä!
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Tuosta maanantaista en tiedä, mutta lauantai ja sunnuntai on sellaisia, että miksi maksaa siitä että pääsee jonottamaan. Heinäkuu on vielä ihan ok, silloinhan siellä on tosin eniten niitä molottavia suomalaisia. Elokuussa, kun muu Eurooppaa lomailee tuo on sitten jo aivan tukossa. Kesäkuun kahdella viimeisellä viikolla tuolla on tullut käytyä niin, että missään ei tarvitse jonottaa, viikonloppuja tosin kannattaa välttää silloinkin.

Liput kannattaa hankkia etukäteen tai ainakin tutkia omaa matkasuunnitelmaa vasten miten saa edullisimmat liput. Autoliiton jäsenet saavat ARC:n Show Your Card -edun ainakin Saksassa ja Tanskassa. Tanskassa sai kahden päivään lipun yhden päivän hinnalla koko perheelle kun yhdellä on tuo Autoliiton kortti. En muista monelleko hengelle tuo etu on voimassa, mutta ainakin kaksi aikuista ja kolme lasta on tuon saaneet. Saksassa taisi saada noin 1,5 päivän hinnalla vuosikortin tuolla samalla edulla. Siinä tietty se etu, että voi mennä milloin haluaa, Tanskassa noiden kahden päivän on oltava peräkkäisiä. Yhden päivän jos tuonne vain varaa, niin sinne sitten todellakin kannattaa mennä heti kun portit avataan.

Ruoka on Tanskan Legolandissa kallista. Toisaalta eväiden kuskaaminenkin on vähän dorkaa touhua. Ravintoloitahan tuolla on useampia, joten eri tyyppisiä ruokia riittää moneen makuun. Saksassa oli edullisemmat ruoat ja mielestäni jonkin verran paremmatkin. Englannissa mentiin huvipuistopäivä hodarilinjalla ja mentiin sitten päivän päätteeksi syömään Windsorin linnan vieressä olevaan pubiin, jossa oli aivan mielettömän hyvän makuiset ruoat, edullisesti ja valtavat annokset.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Penguin sanoi:
Liput kannattaa hankkia etukäteen tai ainakin tutkia omaa matkasuunnitelmaa vasten miten saa edullisimmat liput.
.
.
Tanskassa noiden kahden päivän on oltava peräkkäisiä. Yhden päivän jos tuonne vain varaa, niin sinne sitten todellakin kannattaa mennä heti kun portit avataan.

Me saatiin edullisimmat liput muropaketin kyljestä leikatulla kupongilla, aikuinen pääsi ilmaiseksi kun lapselle osti normihintaisen lipun.
Ei Tanskan Legolandissa kahden päivän lipun tarvitse olla peräkkäiset päivät, sen toisen päivän voi käydä 6:n seuraavan päivän aikana. Toisen päivän lipun voi ostaa myös ennen puistosta poistumista jos huomaakin vasta lähtiessä että toinenkin päivä maistuisi, myös tuo puistosta ostettu toisen päivän lippu on voimassa 6 seuraavaa päivää.

Penguin sanoi:
Ruoka on Tanskan Legolandissa kallista. Toisaalta eväiden kuskaaminenkin on vähän dorkaa touhua. Ravintoloitahan tuolla on useampia, joten eri tyyppisiä ruokia riittää moneen makuun.

Ei siinä minusta ollut mitään dorkaa ottaa muutama sämpylä ja banaani mukaan, onhan siellä ihan omat paikatkin eväiden syöntiin ja säästö on todella huomattava.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Tarkoitin, että sillä ARC:n alennuksella niiden päivien piti ainakin ennen olla peräkkäiset. Minä en tuollaista muropaketin kyljessä olevaa kuponkia ole nähnytkään. Sellaisia on kyllä ollut joilla lapsi pääsee ilmaiseksi kun ostaa aikuiselle lipun. No ero ei ole suuri, kun ero lippujen hinnassa aikuinen/lapsi ei ole suuri. Mutta tosiaan siihen lippuhomman kannattaa vähän uhrata ajatusta. Jäi vissiin se kirjoittamatta, että Windsoriin sain parhaan alennuksen netistä liput ostamalla. Toki jo heti oli ajatus, että ollaan tuolla vain päivä ja täällä muropaketeissakaan ei ole alennuksia ole muihin kuin Billundiin.

Siis joo pienen välipalan siis kuskaa mukanaan. Meillä pojat on aina syöneet niin hirveästi, että mitenkään jaksa eikä viitsi sellaista määrään ruokaa mukana kuskata, että viisi henkeä tuolla päivän jaksaa. Jotain juotavaa on aina ollut mukana ja pientä mutusteltavaa, kun se nälkä sitten kun iskee, niin iskee noille muksuille ja just nyt ja heti. Jonota ja odota siinä sitten ruokaa jostain juuri sillä hetkellä.
 

Turbodog

Klassikkoainesta
Liittynyt
16.9.2014
Kylläpä täällä on hardcore lego-faneja  :)

Me käytiin ensimmäistä kertaa Legolandissa Billundissa heinä-elokuun vaihteessa. Lautalla yli Tukholmaan ja siitä Ruotsin läpi ajellen n. 300 km päivämatkoja. Köpiksestä sitten tehtiin päiväreissu Legolandiin. Tosi hyvä reissu oli, suurin osa nähtiin mutta olisihan siellä koko päivänkin saanut menemään. Meillä tehokasta peliaikaa oli n. 6 tuntia kun kuitenkin ajoa oli muutama tunti suuntaansa.

Pieni pettymys oli se, että meillä kun on tyttölapsia niin nuo Lego Friends -tuotteet oli tosi vaatimattomassa roolissa vielä toistaiseksi. Toivottavasti tähän tulee parannus jatkossa.

Välietappeja matkalla oli mm. Kolmården (kehittynyt paljon 30 vuodessa omasta lapsuudesta), Göteborg (oli tarkoitus mennä Volvolle tehdaskierrokselle, mutta olivat laittaneet kesäksi kiinni  :eek:), Köpis (Tivoli, Carlsberg).

Niin ja kommentti noihin kahden päivän lippuihin: meillä ei ollut mitään alennusjuttuja enkä muista että siellä olisi mitään yhden päivän lippuja ollutkaan. Meidän lipuissa luki, että uudestaan voi tulla 1.10. tai 1.11. mennessä.
 

RoccoScientist

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Piru vie, että tuli hinku lähteä Legolandiin noita Penguinin kuvia katsellessa! Viimeksi tuosiaan tullut oltua tuolla varmaan 90-luvun alkupuolella. Muistot ovat hyvin hatarat ja tässä on jo vuosi pari tehnyt mieli käydä katsomassa miltä paikka näyttää nyt. Euroopassa on muitakin lapsuudenajan matkakohteita, mitkä tekisi mieli käydä katsastamassa näin aikuisiällä, mutta Legoland on aika lailla listan kärjessä.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Meillä on nyt melkein päätetty, että seuraava Legoland-kohde on Floridassa ja siinä on "tunnin" ajomatkan päässä Disney World jossa varmasti vieraillaan myös. Matkan ajankohta on avoin, mutta sanoisin, että 18 kk aikaikkunassa toteutuu, sikäli kun töitä riittää ja palkka juoksee.