https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Langattomat kuulokkeet urheiluun

M

mremonen

Vieras
Ehkä nämä kuulokeketjut voisi yhdistää...

Enivei, onko kokemuksia / suosituksia langattomista? Langalliset on kypärän kanssa huonot. Eli siis pyöräilyyn olisi kuulokkeille tarvetta.

Tilasin Amazonista Plantronicsin FIT:it, mutta ne on kelvottomat. Ääni pätkii ja katoaa kokonaan, jos puhelimen  ottaa vasempaan käteen ja ojentaa käsivarren suoraksi sivulle. Kuulokkeiden BT-vastaanotin lienee oikean korvan puolella. Tai sit mul on vaan iso pää...

FITit lähtee takaisin, mutta mitä tilalle? Saavat olla mallia avoimet, koska fillaroidessa on hyvä kuulla myös mitä ympärillä tapahtuu.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Viestejä
6 682
Itse kokeilin Syllablen kuulokkeita ja muuten ihan hyvät, mutta akkukesto todella lyhyt, max. 1,5h. Ne on aidosti langattomat eli ei ole mitään johtoa ja latautuvat kotelossaan. Kavereiden kanssa ollut puhetta näistä BT langattomista kuulokkeista ja akkukestoa moni moittinut. Kannattaa tosiaan testata, tosin lyhyellä testaamisella ei selviä, pysyykö kuulokkeet korvissa koko urheilusuorituksen ajan.
 
M

mremonen

Vieras
Plantronicsilla kyllä luvataan 8h... osa kyllä kommentoi, että akkukesto romahtaa muutaman kuukauden jälkeen. Mutta siis kuuluvuus pitäisi olla parempi, fillarilla apuhelin kuitenkin on joko repussa tai satulan alla pienessä laukussa.

Joo, pitää käydä ostamassa jostain oikeasta liikkeestä. Muutaman kympin säästö ei ole kaiken vaivan väärti.
 

braide

Sisäänajettu
Liittynyt
5.4.2017
Viestejä
353
Testeillä ei sikäli ole merkitystä jos on hankkimassa nappikuulokkeet. Ne kun ei vaan kaikki istu korvaan vaikka miten säätäis.
 
M

mremonen

Vieras
Totta joo. Toisaalta jos tuossa testissä nyt selviäisi edes tuo kuuluvuus. Sopivuuden kanssa on aika lailla herran huomassa, kun oikea sopivuus selviää vasta sitten kun ne ovat olleet kolme tuntia päässä fillarilla ajaessa. Mikään kauppa ei taida tuohon suostua...
 

lemmentalja

Sisäänajettu
Liittynyt
26.12.2013
Viestejä
476
Tuo akun kesto kiinnostaa itsekin. Talvella päivitin kuulokkeet, mutta päädyin langallisiin kun epäilin juuri tuota akunkestoa. Käytännön kesto saisi olla 5-6 tuntia kohtalaisella äänenvoimakkuudella, pyöräillessä kun tuuli suhisee...

Jos on käytännön kokemusta, niin vinkkejä tänne vain! 🙂
 
M

mremonen

Vieras
Tuossa -P-:n linkkaamassa testissä ei puhuttu mitään kuuluvuudesta tai sen puutteesta. Juostessa se ei välttämättä ole ongelma, jos känny on viritetty käsivarteen jeesusteipillä. Itseä kiinnostaa kuuluuko se tosiaan jos puhelin on repussa/fillarin satulan alla. Voihan se olla, että ne mun Plantronicsit oli vialliset, mutta en jaksanut ruveta testailemaan. Muuten ne tuntuivat ihan hyviltä päässä.

Mitään puhelimen hands-free -ominaisuuksia en kaipaa. Itse asiassa parempi, jos ei mitenkään indikoisi, että puhelin soi. Fillarin selästä on muutenkin ihan turha yrittää mitään puhua.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 361
Mulla on Blueant Pump hd. Korvantausmalli takasangalla. Sopivuus kypärän kanssa pitäisi kokeilla, epäilen että ainakin välittävät rapinaa korviin kun kypärä hankaa. Ääni on jotenkin siedettävä mutta ei hyvä. Eivät istu nämäkään tulpat minulle tiiviisti joten bassot puuttuu. Akun kesto on muutama tunti, ehkä neljä, ja toimintaetäisyys luokkaa viisi metriä sisätiloissa.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 361
Tällainen suomalainen lehti kuin AV Plus, numero 4/2017, vertailussa langattomat sporttikuulokkeet hintaluokassa 20-70e.


Lähetetty Tapatalkista, en oikeasti ole näin ilmaisukyvytön [emoji4]
 

Zeta

Sisäänajettu
Liittynyt
3.1.2014
Viestejä
409
Ei olisi mahdollisuutta saada lyhyttä yhteenvetoa? Jos ei niin pitää jostakin lehti käsiin etsiä. Kuulokkeet olisi tähän käyttöön itselläkin hakusessa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

nokonzok

Klassikko
Liittynyt
13.8.2014
Viestejä
2 986
Itsellä on Power Beats 3:t. Äänenlaatu on selvästi parempi kuin Applen vakiokuulokkeilla, mutta tuskin nämä (tai mitkään muutkaan nappimalliset kuulokkeet) kovimpia hifistejä tyydyttävät. Akkukesto on todella hyvä ja mainoksen mukaan viiden minuutin latauksella saa tiukan paikan tullen tunnin kuunteluaikaa. En ole käyttötunteja mitannut, mutta yhdellä latauksella pärjää kevyesti useita tunteja, myös pikkupakkasilla. Mukana tulee kolmet eri kokoiset tulpat. Omaan korvaan sopivuus ei ole aivan 100%, mutta kokonaisuutena arvioiden erittäin toimiva ja laadukas tuote. Parasta on juurikin erinomainen akkukesto.

Parin sadan hinta hieman irvistyttää, mutta puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella ostaisin uudet samanlaiset.
 

Zeta

Sisäänajettu
Liittynyt
3.1.2014
Viestejä
409
Nämähän vaikuttaa lupaavilta. Hintakin on laskenut 150€ tasolle sopivasti.

Korvan ympärille tuleva sanka plussaa näissä. Näyttäisi löytyvän lähikauppojen saldoilta niin joutunee lähtee huomenna ostoksille.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 361
Zeta sanoi:
Ei olisi mahdollisuutta saada lyhyttä yhteenvetoa? Jos ei niin pitää jostakin lehti käsiin etsiä. Kuulokkeet olisi tähän käyttöön itselläkin hakusessa.

Ei ole enää lehteä käsillä, mutta artikkeli oli suhteellisen laaja. Tosin olihan niitä osanottajiakin iso määrä. Äänenlaatua ei varmaankaan ollut mitenkään mitattu, joten sen suhteen meni makuasioiden puolelle. Käytettävyydestä ja muista ominaisuuksista siinä oli hyviä huomioita. Kolme tuotetta sai jonkunlaisen testivoittajan leiman. Näistä mieleen jäi ainoastaan halpisyllättäjäksi todettu Streetz HL-573.

Lehden voi lukea netissä diginä 5-6e hintaan jos haluaa tarkemmin tutkia.
 
M

mremonen

Vieras
Ostin sitten JBL:n "reflect mini bt"-kuulokkeet, kun sattuivat Powerissa näkökenttään. Hintaa oli joku 50 EUR (58?). Yhden lenkin perusteella ihan soivat pelit monessakin mielessä. Ääni ei pätki kovin pahasti, olisiko tunnin lenkillä ollut 5-6 sellaista millisekunnin pätkäisyä. Kuulokkeet istuu mun korvaan ihan hyvin ja pysyvät päässä fillaroidessa. Äänenlaatu on sitten mitä on tuollaisissa. Kypärä päässä ilmavirta joka tapauksessa kohisee jo sen verran, että mitään konserttisalikokemusta ei voi odottaakaan.

Voin suositella tässä vaiheessa. Toki pitäaikaisesta kestävyydestä ei ole mitään tietoa.
 

JamoS

Uudenkarhea
Liittynyt
2.1.2014
Viestejä
85
Muistin lukeneeni aiheesta jostain ja piti kaivaa linkki esiin.

[/https://www.teknosuomi.fi/2017/06...lokkeet, hintaa näyttää kyllä olevan n. 140€.
 
M

mremonen

Vieras
Mulla noi JBL:t ajaa asian ja hinta/laatusuhde on aika lailla kohdallaan. Kuten sanoin, niin fillaroidessa kypärä päässä ilmavista kohisee niin, että mihinkään hifitoistoon ei voi päästä. Jossain salilla sitten tilanne on vähän toinen.
 
H

HattiWatti

Vieras
Omat JBL reflect mini bt:t lähtee tänään vaihtoon tai palautukseen.

BT kantama onneton. Puhelin fillaripaidan selkätaskussa vasemmalla, pätkii niin ettei mitään järkeä.

Pahoin pelkään, että on ominaisuus ennen kuin vika.

Muutenhan näissä on riittävä äänenlaatu ja istuu suht ok ainakin minun korvaan.
 
M

mremonen

Vieras
Mulla on ollut puhelin repussa ja on toiminut ok. Silloin kun repussa oli samaan aikaan Kryptoniten lukkovaijeri, niin alkoi pätkimään.

Mutta näyttää nyt kahden samplen perusteella siltä, että näissä kaikissa on aika rajattu tuo käytännön kantama. Mikä tietysti on ymmärrettävää, kun katsoo kuinka pieneen pakettiin on tuo elektroniikka tungettu . Sinne ei kummoista antennia mahdu.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 361
tai sanoi:
Kolme tuotetta sai jonkunlaisen testivoittajan leiman. Näistä mieleen jäi ainoastaan halpisyllättäjäksi todettu Streetz HL-573.

Heräteostin nuo kuulokkeet. Eipä nuo maksa kuin reilun parikymppiä.

Plussaa:
- Perusvaikutelma että toimiva tuote
- Mekaaninen laatu muuten hintatason mukainen mutta johto odotettua paremman tuntuinen.
- Kuuluvuus: Puhelin selän takana kahdeksan metrin päässä. Kuului ongelmitta.
- Johdossa roikkuvan kaukosäätimen nappien tuntuma ja käyttölogiikka ok. Mikrofoni toimii.
- Suhteellisen hyvä istuvuus korviini
- Passoa riittää eikä ääni muutenkaan ärsytä

Miinuksia:
- Äänenlaatu ei nyt kovin hurraahuutoja aiheuta. Melko tumma. Omassa käytössä ei väliä kun pääasiassa puhe-podcasteja kuuntelen.
- Minimi-vola ainakin Applen puhelimen kanssa on joissain tilanteissa vielä pykälän liian lujalla. Menettelee, mutta yöllä sängyssä kuunnellessa varmaan jo ärsyttäisi.
- Eipä nämäkään tulpat varsinaisesti pysy korvissani, mutta korvasanka estää putoamisen
- Kaulassa roikkuva johto kaukosäätimineen kuuluu rapinana kävellessä. Kaukosäätimessä ei klipsiä.
- Ikävin asia: on/off/batterylow -ilmoitukset tulevat puheäänellä AIVAN LIIAN KOVALLA. Pitää oppia käynnistämään/sammuttamaan poissa korvista.
- Mallista johtuen ei voi kuuntelutauon ajaksi heittää kaulaan/niskaan kun tippuvat maahan heti.
- Säilytyspussi olisi ollut kiva. Nyt saa pelätä korvasovitteiden tippumista kuljetuksessa.
- Ei luultavasti minkäänlaista sää/hikisuojausta.

Akun kestosta ei viikon käytössä ole käsitystä, päivittäinen käyttöaika minulla on kuitenkin maks. pari tuntia. Pieni se ainakin fyysisesti on.


STREETZ-Bluetooth-urheilukuulokkeet-mikrofonilla-BT-4-1-musta-HL-573.png
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
9 785
Tekeekö noilla 30-40e langattomilla nappikuulokkeilla mitään?

Ihan perus kävely ja joskus jopa hölkälle jos korviin tuollaiset hommaa? Ei viitsi satasia maksaa kyllä..

Yleensä kuuntelen YLE puhetta tms.. Riittänee ja ajanee asiansa jos vain korvassa pysyvät?
 

zagg

Sisäänajettu
Liittynyt
14.2.2014
Viestejä
152
Mulla on Beatsit ja Bose SoundSport Pulset. Mun korviini noi Boset soi paljon paremmin. Pysyvät mun korvissakin paremmin :)

Beatseja ei tule enää oikeestaan enää käytettyä.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 361
Skula sanoi:
Tekeekö noilla 30-40e langattomilla nappikuulokkeilla mitään?

Ihan perus kävely ja joskus jopa hölkälle jos korviin tuollaiset hommaa? Ei viitsi satasia maksaa kyllä..

Yleensä kuuntelen YLE puhetta tms.. Riittänee ja ajanee asiansa jos vain korvassa pysyvät?


Tekee hyvinkin ja tuossa käytössä ei juuri kalliimpaa ainakaan äänenlaadun takia tarvitse. Tosin hinta ei sitäkään mitenkään takaa.

Tuosta ostoksestani ylempänä, käytössä päivittäin työmatkan viihdykkenä juuri Ylen puheohjelmia kuunnellen. Istuvuus on osoittautunut käytössä toivottua huonommaksi, mutta se on niin henkilökohtainen arvonta että mikä sopii.