https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Lancia Musa

M

Makkis

Vieras
Ei ollut Lanciaa automerkeissä enkä ole ihan varma onko Lancia Muna auto joten laitoin tänne.

Otsikon typo korjattu... -Karvis-
 

Liitteet

  • lancia_musa_big_01.jpg
    lancia_musa_big_01.jpg
    59 KB · Katsottu: 188
Liekö tuo auto tuotannossa? Vai onko tulossa?

Katslin Italon sivuja, enkä löytänyt, tai sit mä oon puusilma, se on se todennäköisempi vaihtoehto..

Jostain syystä nämä Italian ihmeautot, eli pikkuautoto kiehtoo..
 
Kirjoitin tänne kun ei Lanciaa ole automerkeissä enkä oikein tiedosta, onko Lancia Muna auto vai muu kulkuneuvo.
Naapuri osti tuollaisen Lancia Munan tovi takaperin ja äsken tarjoutui tilaisuus lyhyeen testiajoon.

Lancia Muna näyttää lähinnä elegeantilta puuceelta, ulkoisesti siis. Premium -look kotterossa, jota mm. A-Mersussa ei ole tavoitettu. Tilaa on hyvin neljälle hengelle, jos joukossa on naisia, käsilaukkuja ei kannata ottaa mukaan koska Lancia Munaan ne ei enää mahdu. Mittaristo on keskellä Toyota Variksen tapaan, Lancia Munassa se ei haittaa koska ajoneuvo on vain 52 cm leveä joten mittaristo jää sopivasti näkökenttään.

Moottorista en tiedä mitään, kuullosti dieseliltä ja ominaisuuksiltaan diesel -tyyppinen, mutta aivan riittävä ja sopiva voimanlähde Lancia Munaan. Laatikko oli manuaali eikä siinä mitään valittamista.

Lämmityslaite ansaitsee kehuja Lancia Munassa. Testiajo oli todella lyhyt (reilu 10 km) ja ilman piuhaakin Lancia Muna lämpesi tuossa ajassa mainiosti, joskaan pakkanen ei ollut kummoinen (- 5 astetta celsiusta).
Ajo-ominaisuudet olivat sanalla sanoen loistavat. Lisäksi Lancia Muna on hiljainen, ennen ajoon lähtöä vilkaisin renkaat ja hyväkuntoiset nastakumit oli alla.

Lancia Munassa viehätti ennen kaikkea auton kaikkinainen eleganttius. Jokainen yksityiskohta oli "premiumia" vaikka kyseessä on ymmärtääkseni esimerkiksi Volkswagen Eco UP Blogini! kilpailija.
Hieno laite, päältä upea kuin koru ja ajoltaan helmi.

 

Liitteet

  • lancia_musa_big_01.jpg
    lancia_musa_big_01.jpg
    59 KB · Katsottu: 176
Pahus, olin kirjoittamassa tästä koeajoraporttia mutta vaimo nyppäs nettipiuhan seinästä... kirjoitin sen wordpadiin offlinenä ja nyt kun postasin, se on taas tuolla muissa ajokeissa.

Mutta, ihan okein laite, kaikin puolin. Ja siis näitä on olemassa, koska kävin äsken moisella ajamassa.
 
Makkis sanoi:
Pahus, olin kirjoittamassa tästä koeajoraporttia mutta vaimo nyppäs nettipiuhan seinästä... kirjoitin sen wordpadiin offlinenä ja nyt kun postasin, se on taas tuolla muissa ajokeissa.

Mutta, ihan okein laite, kaikin puolin. Ja siis näitä on olemassa, koska kävin äsken moisella ajamassa.

Yhdistin aiheet.
 
Kiitos!

Lancialla on muitakin itseäni kiehtovia malleja (tämä Musa nyt ei tosin niin kiehdo) mutta se joku Fiat Bravon perustekniikkaan perustuva malli on aivan hemmetin hieno, ainakin kuvissa. Delta.
 
On mulla Tiimarin lasit kun muuten ei näe lukea Mobilistia ja Klassikoita.

Käyppä Vespakin kuikkaamassa Lancian sivuja (ei .fi vaan .com) niin hienoja lekeitähän nuo tekee, vaikkakin nykymallisto on pääosin hyrslereitä joista on Premium kaukana.
 
Ei oikein minun silmää miellytä tuo Lancian "omien" mallien nykytyyli.
Kuten tuossa Musassakin, niin noissa uusissakin, on ihan suhteettoman pienen näköiset pyörät auton muuhun olemukseen.

Lancia on jotenkin muotoilullaan ajautunut sellaiseen kategoriaan, että tällainen savolaistollo ei 70-luvun mallien jälkeen ole niiden kauneutta ymmärtänyt.
 
Otsikon voisi muttaa vielä vain Lanciaksi, koska tätä Munaa enempää ei malleista ole keskusteltu ja en usko keskusteltava.

Muna -yksilö josta olen kirjoitellut, meni viikko sitten vaihtoon uudehkoon (essari) Kia Ceediin. Yksiselitteinen syy, omistajalla tarve autoon jossa on peruutusvaihde, myös talvisin. Muna ei tuota kriteeriä täyttänyt useiden korjaamokäyntien jälkeen. Kuulemma Mussolinin Viimeinen Kosto Jälkisukupolville.

Edelleen olen itse sitä mieltä, että näin eleganttia ja premiunfiilistä tarjoavaa mopoautoa en ole ennen kohdannut. Hiljaisuudessa mm. pieksee mennen tullen vaihdon kohteen Kian ja vastaavat "autot" ja samoin materiaaleissa.