https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Laivalla suoraan Keski-Eurooppaan, vauvan kanssa?

E

Edel_et_Stark

Vieras
Tavallaan autolla Saksaan, mutta speksit siis:

- omalla autolla Finnlinesilla Travemündeen
- mukana 5 kk ikäinen vauva

Onko kukaan harrastanut tätä ja millä menestyksellä...?

Entä vauvan kanssa Saksassa / mihin nyt Travesta nyt ajelisi. Stoppeja tietenkin tulee paljon ja varmaan tekeminen "kohteessa" on hivenen erilaista kuin ilman vauvaa.

Mukaan pitäisi mahtua ihan hemmetisti kamaa, joten lienee suksiboksi katolle ainoa järkevä keino lisätä tilaa autossa, kun peräkärry on hieman turhan jykevä.

Lentäen ei oikein ole vaihtoehto, kun mukana pitäisi olla vaunut ja kaupunkirattaat kaukalolla.

Mielelläni siis kuulisin kaikenlaisia matkakokemuksia vauvan kanssa :)
 
Edel_et_Stark sanoi:
Lentäen ei oikein ole vaihtoehto, kun mukana pitäisi olla vaunut ja kaupunkirattaat kaukalolla.

Rattaat ja vaunut sopii oikein mainiosti lentokoneen ruumaan, itse menisin lentäen ja ottaisin Saksasta auton vuokralle niin jää enemmän aikaa kohteessa ja matkustaminen on muutenkin kivuttomampaa.
 
Karvis sanoi:
Rattaat ja vaunut sopii oikein mainiosti lentokoneen ruumaan, itse menisin lentäen ja ottaisin Saksasta auton vuokralle niin jää enemmän aikaa kohteessa ja matkustaminen on muutenkin kivuttomampaa.

Jos aikataulu kestää, niin laivamatkustus on imho kyllä kivuttomampaa vauvan kanssa.

Varsinkin kaiken arsenaalin pakkaaminen lentokonetta varten laukkuihin on melkoinen rumba, kun omassa autossa osa kamoista saa olla koko reissun autossa.
 
Tarvitaanko ihan varmasti sekö rattaat että vaunut. Siinä on sitten jo aika paljon tilaa syöty ja mukana roudaamista.
 
Urlaub sanoi:
Jos aikataulu kestää, niin laivamatkustus on imho kyllä kivuttomampaa vauvan kanssa.

Varsinkin kaiken arsenaalin pakkaaminen lentokonetta varten laukkuihin on melkoinen rumba, kun omassa autossa osa kamoista saa olla koko reissun autossa.

Itse kun katselee asiaa täältä pohjoisesta niin kyllä lentäminen on huomattavasti parempi vaihtoehto, toki jos asuu Helsingissä ja saa ajaa suoraan laivaan kotoa niin voihan sekin olla käypäinen suunnitelma.
 
Penguin sanoi:
Tarvitaanko ihan varmasti sekö rattaat että vaunut. Siinä on sitten jo aika paljon tilaa syöty ja mukana roudaamista.

Autossahan ne tulee mukana ja ulos aina tarpeen mukaan.

Vaunussa kun kaveri ei viihdy kuin unet, joten jos haluaa jotain kävellä vauvan kanssa, pitää olla kaukalo ja rattaat.

Siksipä tarkoitus olisi mennä autolla :)

Ja Helsingissä asutaan, Vuosaaren satamaan ajaa noin puoli tuntia.

Ruotsin läpi toki voisi mennä, mutta onhan se rankempaa.
 
Finnlines-merimatka on hiukan puuduttava, mutta vauva tuskin tekee siitä sen rasittavampaa kuin muustakaan matkasta. Itse asiassa varoisin kovin pitkää automatkaa vauvan kanssa (kuten Ruotsin halki), laivassa on suuremmat mahdollisuudet soveltaa asioita.

Suosittelen kyllä Finnlinesia, sillä autolla ajoa kertyy Saksassa ihan riittävästi. Aloitusviestissä ei kerrota, miten kauan aiotte Saksassa viipyä? Jos varaatte matkaan kaksi viikkoa, suosittelen ajoa länsikautta etelä-Saksaan ja itäkautta takaisin. Kohteita voi valita oman mielen mukaan, samoin hotelleja.

Sen ainoan kerran, kun olemme vaimon kanssa Saksan autolomalla käyneet, yövyimme ensimmäisen yön Lyypekissä, josta jatkoimme Kölnin kautta Reininlaaksoon. Siellä löytyy mukavia pikkukapunkeja, joissa on tarjolla bed and breakfast -tyyppistä majoitusta kohtuuhintaan. Näkymät ja tunnelmat ovat upeat. Meidän majapaikaksemme osui Bingen aivan Reinin varrelta. Rinteillä viiniviljelmät, mäen laelta hienot näköalat.

Koska halusin käydä Ingolstadtissa Audin tehtailla ja museossa, olimme seuraavan yön tuossa kaupungissa. Kiva pikkukaupunki sekin, ja Audi-forum tarjosi monipuolista Audi-kokemusta tehdaskierroksineen.

München oli pääkohteemme, koska poikamme asui siellä suoritttaen jatko-opintojaan. Münchenin "hotelli" oli vaatimaton kuten useimmat majapaikkamme, mutta tyydyttävä. Aika paljon voi säästää valitsemalla kohtuuhintaisia hotelleja kaupunkien laitamilta, joista on helppo lähtteä autolla liikkeelle eri suuntiin.

Dachaun valitsimme yhdeksi käyntikohteeksi, eikä se jättänyt kylmäksi. Teimme myös päivämatkan Salzburgiin Itävallan puolelle.

Itäiseen reittiin paluumatkalla kuuluivat käyntikohteet Lutherstadt Wittenbergissä ja tietysti Berliinissä.

Jokainen tietysti suunnittelee matkansa omien mieltymystensä ja prioriteettiensa mukaisesti. Saksassa on paljon nähtävää ja koettavaa, eikä yhdellä reissulla siitä toki kaikkea saa irti. Ja teidän tapauksessanne vauva rajoittaa monia asioita. Mutta varauksetta voin suositella, teillä on mielenkiintoinen reissu edessä.
 
Meillä on jälkikasvu matkustanut mukana ihan vauvasta lähtien. Kotimaassa on tehty 500 km/suunta reissut anoppilaan autolla. Ihan 2kk naperosta asti. Ulkomailla käytiin taaperon kanssa ekan kerran kun se oli n. 9kk ikäinen. Niin pieni menee vielä kevesti vatsa-/selkärepussa. Mukana oli kuitenkin matkarattaat, jotka sai taitettua vuoteeksi.

Seuraava pitempi reissu tehtiin kun kaveri oli parivuotias. Silloin oli mukana samat rattaat, mutta eipä niitä tainut tulla juurikaan käytettyä.

Oma mielipiteeni on ettei reissaamista pidä lopettaa pienen lapsen takia. Hyvin kulkee matkassa. Lasten vaatteet ja tarvikkeet tosin vievät helposti leijonanosan kaikista matkatavaroista. Noh, eipähän tule itselle otettua mitään turhaa matkaan.
 
Niinpä, parhaita on jotkin allinclusive hässäkät lentokoneella suoraan mentynä.
On tullu oltua 7kk ja 1v8kk lasten kanssa ulkomalla ja siinä kyllä jää lomailu vähä vähemmälle. :)

Jotku paremmat rattaat vaan mukaan niin siellä voi kyllä pienilapsi nukkuaki, ei tarvi vaunuja ja tosiaan hyvin saa koneessa vietyä. Ne ei muistaakseni laskenu muun matkatavaran maksimi painoja yms.

 
Mikäli edes suunnittelette automatkailua vauvan kanssa, lähtökohdat ovat jo positiivisen puolella ja ei kun menoksi.

Mielestäni hyvin sanottu että tekeminen on kohteessa erilaista, mutta niinhän se on kotonakin vauvan kanssa. Vähän kun kravattia höllää ja kiireen unohtaa, reissusta tulee vain toisenlainen loma. Meillä reissut alkoivat 3kk ikäisenä lyhyellä 500 km reissulla ja "testin" jälkeen jo samana vuonna ajettiin suoraan keski-eurooppaan Ruotsin kautta. Ehkä laivalla kuitenkin helpompi aloittaa. Muutamat vaipat on tullut vaihdettua farkun takakontissa ja mikäli sieltä tilaa ei ollut, käärö vain jonkun suojan kanssa konepellille :) Muistaakseni vainuja meillä ei koskaan mukana ollut, mutta kunnon kantorinkkaan satsaisin kun ihan joka paikkaan ei rattaillakaan pääse. Ainakin meillä poika viihtyikin selässä hyvin. Tietenkään ihan pienimmille se ei vielä sovellu ja ensimmäisellä reissulla oli rintareppu. Matkasänky oli automatkoilla aluksi mukana, mutta pienellä suunnittelulla saa varmistettua pinnasängyn majapaikkoihin. Kaikki samat tarvikkeet, vaipat yms löytyy kuten suomestakin. Pieni hätävara matkapäiviksi paikallaan, mutta varsinaiseen hamstraamiseen ei tarvetta.

Tilantarve ei tunnu pienevän milloinkaan. Lelut muuttuvat iän myötä ja vaatteet kasvavat. Auto täyttyy viimeistään paluumatkalla. Nyt on 12 vuotiaan kanssa mukana pleikkari, läppäri, tabletti, pari erilaista käsikonsolia ja autossa dvd-soitin.


 
Me ollaan autoiltu juuri tuon ikäisen kanssa Helsingistä Saariselälle viikonloppureissu ilman mitään ongelmia. Sitten on käyty mm. Norjassa autoillen. Helpompi mun mielestä autolla on mennä kuin lentokoneella.

Ja mitä tulee siihen tavaranmäärään niin kumpi on vähemmän stressaavaa. Se että täytyy varautua kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin maan ja taivaan väliltä ja pakata mukaan ja purkaa reissun jälkeen koko omaisuus laukuista / autosta tmv. Vai se että pakkaa vähemmän, ottaa rennosti ja soveltaa matkalla sitten jos tulee hankala paikka. Aina on selvitty hengissä kotiin vaikka joku tavara matkasta puuttuisikin. Itse olen jälkimmäisen tavan kannalla kuten miehet kai yleisemminkin, vaimot valitettavasti valitsee yleensä ensimmäisen.

Juuri eilen tulin 4v tytön kanssa Kööpenhaminan reissusta jossa oltiin kaksistaan. Tää on tietysti jo helpompi ikä mutta hänen kaikki tavarat oli pienessä Fjällräven Kånken lasten repussa ja mulla omat sitten omassa repussa. Vähän tiiviimmin pakkaamalla olisi mennyt muutama päivä lisääkin.
 
Kiitoksia tähänastisista.

Tosiaan täytyy vielä miettiä onko vaunut ja rattaat pakolliset, nyt ainakin tuntuu siltä että olisi.

Vauva nukkuu muutenkin äidin kainalossa (tissillä), joten mahdollinen matkasänky on ehkä turha.

Qualityltä tuli jo jotain vinkkejä kohteistakin, olemme tosin jo lähes kaikki niistä kolunneet :)

Ja hyvä huomio sekin, että kaupasta saa vauvalle tuotteita siinä missä Suomessakin, kaikkea ei tarvitse ottaa mukaan.

Olemme vaimon kanssa tykänneet "haikkailla" Alpeilla, mutta vauvan kanssa tuo on ehkä hieman stretching it. Ja muutenkin erilaiset vaikeakulkuiset nähtävyydet pitänee jättää väliin. Keep it simple.

Lisää vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Myös kohteista. Ei ole pakko olla Saksassa, mutta jossain "Travesta" ei liian kaukana pitäisi olla. Rügen on yksi mitä mietimme, olemme siellä vähän jo olleetkin ja oli vaikuttava helmi Itämeren rannalla.
 
Sanoisin niin, että jos äiti haluaa lähteä reissuun vauvan kanssa, niin ehdottomasti menoksi. Jos isukki on ainoa joka haluaa lähteä baanalle, niin kannattaa jäädä kotiin.

Me on aloitettu ulkomaanreissut muksujen kanssa, kun ikää on ollut 2-5kk. Jos lapsi on perusterve ja äiti on myös hyvillä mielin&kunnossa, niin en näe yhtään mitään estettä lähteä pidemmällekkään reissulle. Me on aina ajateltu asiaa niin, että ei jäädä odottamaan sitä perinteistä "Me lähdetään sitten lapsen kanssa reissuun, kun muksu on X-vuotta/ei käytä vaippoja/osaa puhua/osaa kontata/osaa kävellä/on saanut kaikki rokotukset/pääse ripille/on käynyt armeijan."

Mutta me on toki aina tykätty vaimon kanssa reissata, joten se vaikuttaa paljon asiaan. Ihan pienten muksujen kanssa kaupunkilomat on ihan ok, mutta sitten kun ikää tulee vähän enemmän, niin rantalomat on kyllä aika pop. Me on aina oltu rantalomia vastaan, mutta muksujen kanssa se on kyllä todella hyvä konsepti. Varsinkin, jos hotellissa on vielä hyvät uima-altaat rannan lisäksi.

Ja me ollaan kyllä aika selkeästi automatkailun kannalla, koska silloin saa kamaa mukaan ihan eri tavalla kuin lentäen. Tässä toki auttaa se aivan liian iso tavaratila.

Mutta Suomesta Saksaan menisin kyllä ehdottomasti vauvan kanssa Finnlinesilla. Tosin jos nyt varaa, niin hinnat taitavat olla todella kovat, ellei löydä jotain äkkilähtöä. Mutta autoreissussa minimikesto olisi mun mielestä pari viikkoa. Lyhyemmät reissut lento+vuokra-autokonseptilla.

Lennoissa on Edel_et_Starkin tilanteessa se iso etu, että turvakaukalo kulkee koneessa ongelmitta. Isommat jakkarat alkavat olemaan kinkkisempiä ja vuokraamoiden istuimet voivat millaista kuraa tahansa.

Edel_et_Stark sanoi:
Olemme vaimon kanssa tykänneet "haikkailla" Alpeilla, mutta vauvan kanssa tuo on ehkä hieman stretching it. Ja muutenkin erilaiset vaikeakulkuiset nähtävyydet pitänee jättää väliin. Keep it simple.

Vuoristovaellukset me aloitettiin myös alle puolivuotiaina. Kantorepussahan se käärö menee ihan ongelmitta. Ja jos on rintaruokinnassa, niin käärön eväätkin kulkevat vaimon mukana varsin näppärästi ;) Sitten kun muksu kääntyy rintarepussa nassu menosuuntaan, niin vuorilla on todella tärkeätä huolehtia UV-suojasta. Aurinkovoiteet on vähän kaksipiippuinen juttu ihan pienillä, joten itse käytin isoa sateenvarjoa vaelluksilla. Siis suojaamaan auringolta, ei sateelta 8) Näyttää niin pölvästiltä, että TosiMies ei varmasti suostu sellaista käyttämään, mutta itse olen onneksi pehmo, joten muksu pysyi näppärästi auringolta suojassa.

Ja kun muksu oppii kannattelee tukevasti ja täysin ongelmitta päätään, niin sitten vaan kantorinkkaan. Siellä muksut tuntuvat viihtyvän todella hyvin, kun näkyvyys on todella hyvä ja koko ajan on sellainen sopiva "heiluminen" päällä.
 
Meillä on ainakin vielä se ongelma, että ei tuo poika suostu olemaan rintarepussa naama kantajaa kohti. Ja naama eteenpäin ei vielä saa pitää.

Eli tällä hetkellä kuljetusmuodot ovat: vaunussa jos nukkuu, turvakaukalossa rattaissa jos hereillä eikä huuda, sylissä käsivarren päällä vatsallaan.

Epätoivoisesti odotellaan sitä, että suostuisi rintarepussa kulkemaan.
 
Matkustaminen kuten koko elämä lasten kanssa vaatii vain pientä mielikuvista, voihan elämässä lopettaa kaikki harrastukset ja elämisen lapsen syntymään....vastaavasti lapset voi ottaa harrastuksiin mukaan ja hekin jopa saattavat nauttia niistä.

Elämä lasten kanssa on ennakkoluulotonta....Kuvassa tyttäreni vajaa kolme, isä vähän tuhdissa kondiksessa 1-osaiseen nahkapukuun joten turvallisuudesta tingitty hieman ;)

Meillä lapset eivät ole hidastaneet ikinä menemistä, vielä tänä päivänäkin pidän pyörää (eri kuin kuvassa) tallissa vain siksi että tytär haluaa sillointällöin reissuun kyydissä...nyt on puhuttu motocrossin aloittamisesta hänelle harrastuksena, isä on jo eläkkeellä rupulikumipyöristä.
 
Edel_et_Stark sanoi:
Meillä on ainakin vielä se ongelma, että ei tuo poika suostu olemaan rintarepussa naama kantajaa kohti. Ja naama eteenpäin ei vielä saa pitää.

Joo, muksut ovat aina yksilöitä, se mikä toimii yhdellä, ei aina toimi toisella.

Onko kantoliinaa kokeiltu? Sitähän osa porukasta ainakin ennen kannatti fanaattisesti. Rintareppu oli paholaiskapitalistin keksintö ja liina oli se Oikea Totuus.

dingdongpingpong sanoi:
Matkustaminen kuten koko elämä lasten kanssa vaatii vain pientä mielikuvista, voihan elämässä lopettaa kaikki harrastukset ja elämisen lapsen syntymään....vastaavasti lapset voi ottaa harrastuksiin mukaan ja hekin jopa saattavat nauttia niistä.

Näin mäkin olen asiat nähnyt. Toki itse helppo puhua, kun omat muksut ovat kuitenkin perusterveitä. Nuorin muksukin huusi kuin hyeena vatsavaivojen johdosta vain ekat kolme vuotta, mutta kyllä sekin onneksi aikanaan loppui.
 
Tämäpä vinkki osui sopivasti kohdilleen :D. Paluumatka on nyt varattu ja pikkaisen tilavampia ikkunallisia A-hyttejä oli vielä jäljellä. Kiitos Vempulalle!