https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Laadukkaat ja laaduttomat varaosat

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Minkämerkkisiä varaosia kannattaa suosia. Siis OEM varaosien lisäksi jotka lienevät pääsääntöisesti laadukkaita.

Itse olen toistaiseksi esim. pyöränlaakereissa ja jarruosissa luottanut OEM osiin, mutta varmasti löytyy muitakin, mutta muutaman epäonnistuneen kokeilun jälkeen olen päätynyt näissä sittemmin OEM osiin vaikka hinnaltaan selvästi korkeampia usein ovatkin.

Esim. alustan osissa laadukkaita lienee Lemförder ja TRW, laakereissa FAG ja SKF, jarruissa vissiin Brembo ja Ferodo nyt ainakin?

"Merkittömiä" varaosia kannattanee varmaan välttää, mutta onko olemassa myös jotain varaosamerkkejä joiden laatu on yleisesti huonoksi todettu?

Kaikenlaisiahan merkkejä on olemassa: Delphi, Mapco, Bosch, Topran, jne jne.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Eipä nuissa hirveästi eroa, joku ne OEM osat valmistaa ja yleensä siellä lukeekin kenen tekemä.

Halvimmat ja oudoimman nerkkiset osat jätän ostamatta, hintaero kuitenkin on vain parisen euroa jos ostaa filtteteissäkin Esim. boschia tai muuta "merkki"osaa.
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
No noinhan se on, jokuhan ne OEM osatkin autonvalmistajalle toimittaa. Eihän noissa filttereissä ym. tosiaan montaa euroa välttämättä säästä vaikka tarvikeosan valitseekin. Mutta jos hommaa kerralla vaikka joka nurkkaan esim. jarrulevyt ja palat, niin kyllä siinä hintaeroa OEM osiin alkaa tulla. Laakeritkin on yleensä aika hinnakkaita.

Esim. Motonetistä ostettaessa saattaa saada OEM laatua tai jotain ihan kuraa, osan valmistajasta riippuen. Siksi en sieltä osia ole ostanut kun saattaa saada mitä sattuu.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Motonetkin on nykyään parantanut toimintaansa tuon suhteen. Monesti katologissa on niitä merkittömiä osia mutta lisäksi sitten näitä parempia, joista kerrotaan merkki. Esim tuohon vanhaan autoon tilasin etujarrupalat, joiden valmistajaksi kerrottiin suoraan Brembo. Uudempaan ostin taaakse levyt ja palat. Levyissä oli maininta "oe-laatuvaihtoehto" ja nekin olivat Brembon tekemät. Palat samalla maininnalla taas olivat Boschin tekeleet.
 
A

Ale

Vieras
Täysin mahdoton kysymys.

Ensinnäkin en ainakaan itse tunnista lainkaan käsitettä OEM-laatu. Laatu OEM osissa on yhtä leveä kuin muissakin. Toki jonkinlaista laadunvalvontaa varmasti harrastavat mutta näin tekee tietysti tarvikevalmistajatkin. Voisi sanoa että sitä saa mistä maksaa paitsi että OEM osassa maksaa vielä vähän enemmän.

Mitä tulee tarvikeosiin niin ei merkki kerro osasta vielä yhtään mitään ja esimerkkinä käytän tuota Bremboa joka tekee halvinta tarvikekurapaskaa siinä missä parasta kilpaosaakin.
 

MJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Laakereissa ainakin Koyo, Nachi, KSK ja Timken on laatumerkkejä. Pyöränlaakerit ovat olleet jo -80 luvulta lähtien kaikkea muuta paitsi standardimitoitettuja, joten useimmiten niitä ei valmista kovin moni tehdas.

Jarruosissa ainakin Ate ja Girling ovat monien "merkki" varaosien valmistajina. TRW:hen olen törmännyt mm. Mersun orkkisosissa. Filttereissä Mahle ja Purlux ovat olleet viime vuosien vakiokamaa.

Mister-auton sivuilta saa esimerkkiä siitä, minkä valmistajien tarvikeosia myydään Euroopan -laajuisesti. Siellä näkyy halvimpana merkkinä poikkeuksetta Bölkin valmisteet. Ne olen sivuuttanut omissa hankinnoissani.

Hankinnoissa kannattaa vertailla myös eri toimittajien hintoja ja katsoa, mikä niistä on kokonaistaloudellisesti edullisin kun mukaan lasketaan myös toimituskulut.
 

icemii

Sisäänajettu
Liittynyt
22.1.2016
Topran kannattaa kiertää kaukaa, esim saranatapit välijiä jo paketista otettaessa ;D
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Se on ainakin varmaa, että on laadullisesti parempia ja sitten jopa paljon huonompia varaosia. Yleensä hinta kertoo laadusta; tämä toteutuu myös mainitun Brembon jarrulevyjen kanssa. Itselleni Brembo on juuri se tunnettu merkki, joka tekee laidasta laitaan. Muut "hyvät" merkit tekee vain hyviä tarvikeosia.

Jännä esimerkki oman auton pyyhkijänsulista. Kuulemma Bosch tekee originaalit. Silti en ole vielä tavallisesta kaupasta ostanut Boschin merkillä yhtä hyviä sulkia kuin merkkiliikkeestä, outoa..
 

icemii

Sisäänajettu
Liittynyt
22.1.2016
Myös SKF ja Valeo sulat on monissa autoissa alkuperäisvalmistajia
 
A

Ale

Vieras
jrinnes sanoi:

Kuolen nauruun, oli niin hauska juttu tuolla repesin ketjussa ilmeisesti minun, ehkä myös dosetin, kommentista revitty.


Jos mä tilaan varaosatukkurilta kaksi jarrulevyparia jotka molemmat maksaa 50€ ja on täsmälleen samankokoisia ja -näköisiä mutta toinen tulee Brembon paketissa ja toinen jossain muussa paketissa. Niin oletteko tosiaan sitä mieltä että se brembon valurautamöykky on jotenkin merkittävästi parempi kuin tämä toinen.

Tätä tarkoitin.

Jos tilaa hyvää niin saa hyvää mutta merkistä sitä ei voi automaattisesti päätellä vaan ennemminkin esimerkiksi hinnasta.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
^Ei tietenkään voi, mutta jos sulla on vierekkäin Brembon levyt ja Motonetin HQ-merkkiset levyt, niin kyllä mun mielestä sillä Brembon levyllä on kuitenkin paremmat saumat olla laadukas kuin sillä toisella. :)
 
T

TeBsu

Vieras
Depon umpioita voin ainakin ite suositella. Vaikka monet tuntuu haukkuvan.
 
A

Ale

Vieras
jrinnes sanoi:
^Ei tietenkään voi, mutta jos sulla on vierekkäin Brembon levyt ja Motonetin HQ-merkkiset levyt, niin kyllä mun mielestä sillä Brembon levyllä on kuitenkin paremmat saumat olla laadukas kuin sillä toisella. :)

Koska Brembo?

Tätä mä just yritin sanoa. Joskus kun olen tilannut vaikka "merkittömiä" halpislevyjä niin välillä tulee Bremboa, välillä jotain muuta. Hyvin vaikea kuvitella että niissä kummoistakaan eroa olisi. Nyt heitän vaillla parempaa tietoa mutta eiköhän Brembon tarvikelevyt Kiinasta tule niinkuin muillakin.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Tuttu logo, muistin vaan kirjaimet väärin päin. On noitakin joskus tullut käytettyä, hyvä tietää että ovat laatukamaa.
 

nokonzok

Klassikko
Liittynyt
13.8.2014
TeBsu sanoi:
Depon umpioita voin ainakin ite suositella. Vaikka monet tuntuu haukkuvan.

Depo on vähän sellainen valmistaja, että on vähän tuuripeliä mitä sattuu tulemaan. On omakohtaista kokemuksesta umpiosta, joka ei mennyt suoraan paketista asennettuna leimasta läpi epäselvän valokuvion takia. Eikä ole ihan yksi eikä kaksi kertaa kun sovitus on ollut sellainen semi-bolt-on. Joskus toki osuu ihan ok tavaraakin, ja halpojahan ne on.
 

Autoilija92

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.1.2016
Ylivoimaisesti surkein tapaus varaosissa on aikoinaan vm. -90 Mazdaani eräällä huoltoasemalla laitettu, ilmeisesti nimetön sytytysyksikkö. Sillä ei päässyt edes sataa kilometriä kun kipinä katosi ja sytytysmoduulin kuoret löytyivät kappaleina virranjakajan sisältä  :-\
Takuuna saatu uusi parempilaatuinen osa kesti sitten auton loppuiän. Valitettavasti osan merkkiä en muista enää.
 

Juuha

Klassikkoainesta
Liittynyt
18.9.2018
Kantapään kautta olen oppinut ettei ainakaan Motonetin halpisosia kannatta missään nimessä ostaa. Tiedän esim 3 tapausta missä Motonetin pallonivel ollut väljä 1-2v jälkeen. Motonetin myymä termostaatti jumittui kiinni ja kansi halkesi ylikuumenemisesta. Sain kerran sellaisen kannetiivisteen (haljennut kansi piti hitsata) joka oli aika hassun näköinen pahvinpala verrattuna alkuperäiseen, paljon paksumpaan ja metallilla päällystettyyn, sen Motonetin tiivisteen heitin roskiin kun löysin uuden alkuperäisen. Jarrusatulojen tiivistesarjat vuotivat molemmin puolin kun sopivuus oli "jotain sinne päin" vaikka varaosanumero oikea. Ostin sitten toisen valmistajan tiivisteet samalla varaosanumerolla ja niistä kumpikaan sarja ei vuotanut. Motonet ei suostunut edes korvaamaan vaan piti maksaa toisista tiivistesarjoista.

En muista mitkä varaosa valmistajat oli kyseessä mutta yleensä se Motonetin halvempi tai ainoa vaihtoehto.

Tästä lähtien en osta Motonetistä jos:
-Osa on kriittinen kuten termostaatti
-Työläs vaihtaa kuten jarrusatulojen tiivisteet tai pallonivel

Ainoastaan jos OEM vaihtoehto saatavilla voin ostaa.
 

Samu

Klassikkoainesta
Liittynyt
13.10.2017
Hammastangolle tarve, kokemuksia lauberin laadusta?