https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Kuvankäsittelyesimerkkejä

Mikko

Klassikko
Liittynyt
23.12.2013
Aloitin aiheesta uuden ketjun kun kyseltiin "tutorialin" perään kuvankäsittelyohjelma-ketjussa. Aloitetaan minulla avatarissakin olevalla kuvalla, koska tämä on melkein kokonaan tehty Adoben Lightroom 4:llä. Vain koon muuttaminen, lopputerävöitys ja tekstien lisääminen on tehty Photoshopissa (silloin CS4, nyt CC).

8083424966_a9e5d9989e_o.jpg


Alkutilanne ei ollut kovin mairitteleva. Kuvauspaikka oli ruuhkainen (veneiden vesiltä nostot käynnissä), joten sommittelussa ja kameran asettelussa ei kaikki ihan mennyt nappiin. Kuvasin pitkällä valotusajalla (15s) pienehköllä aukolla (f/9) jalustalta ja lisävalaisin autoa laukaisemalla yhdellä salamalla lukuisia kertoja molemmin puolin etuviistosta autoa ajatellen. Valaisu ei siis tästä johtuen ollut nappisuoritus ja se toinen raakamateriaaliksi tarkoitettu valotus ei onnistunutkaan. Oli siis tarkoitus ottaa kaksi valotusta ja toinen käsitellä taustan ehdoilla ja toinen auton. Nämä olisi sitten yhdistetty Photoshopissa. Tämä kuva on kuitenkin tehty yhdestä kuvasta.

Alla alkutilanne ja vieressä perussäädöt tehtynä Lightroomissa. Näistä oma kuvansa perässä. Rajasin kuvaa hieman ja suoristin hieman vinossa olleesta kamerasta johtuvat vääristymät Lens Correctionsilla. Säädin valkotasapainoa lämpimämmäksi, valotin varjoisia (Shadows) ja himmensin kirkkaita (Highlights) osia kuvasta, lisäsin kontrastia ja valotin kuvaa kokonaisuudessaan hieman enemmän. Claritylla sain korostettua yksityiskohtia ja jyrkennettyä valon taitekohtia. Lopuksi lisäsin vielä kevyen vinjetöinnin.

alku.jpg


lr-panel.jpg


Loput editoinnista teinkin sitten käyttäen Brush -työkalua, jolla voi kohdistaa korjauksia kuvan tietyille alueille. Ideana oli korostaa autoa kuvassa, tuoda yksityiskohdat paremmin esille ja saada hieman jo hiipumaan päässyt auringonlasku nousemaan paremmin esille. Näihin käytinkin sitten yhdeksää eri tarkoitusta varten rakennettua brushia.

Ihan ensimmäiseksi valotin tiettyjä alueita lisää. Autoa valotin kokonaisuudessaan samalla lisäten Clarityä, jolla nuo valon taitekohdat saa hyppäämään paremmin esille. Säädin myös sävyä hieman lämpimämmäksi. Seuraavaksi korostin kuvassa etualalla olevaa tilaa ja tämän jälkeen auton sivuilla olevaa asfalttia, jolla sai sopivasti rosoisuutta lisää kuvaan.

edit5.jpg

edit3.jpg

edit1.jpg


Tämän jälkeen siirryin muokkaamaan taivasta. Halusin antaa siihen hieman lisää lämpimyyttä, joten käytin aavistuksen punertavaksi sävytettyä Brushia, jonka avulla lisäksi siirsin valkotasapainoa lämpimämmäksi ja lisäsin valoisuutta myös taivaaseen. Lisäsin vielä toisen Brushin, jolla korostin yksityiskohtia (Clarity) sekä lisäsin saturaatiota taivaan sävyjä korostaakseni.

Tämän lisäksi halusin auringon nousevan paremmin kuvassa esille, joten lisäsin vielä kolmannen Brushin, jolla sävytin aurinkoa enemmän keltaiseksi ja valotusta lisäämällä loin vaikutelman, että se olisi ollut vielä hieman korkeammalla kuin oli.

edit8.jpg

edit9.jpg

edit7.jpg


Tämän jälkeen oli vielä tarpeen korjata pari yksityiskohtaa. Tuulilasi oli aavistuksen ylivalottunut ja siinä näkyi rakeisuutta. Korjasin tämän alivalottamalla sitä ja lisäämällä kohtaan kohinanpoistoa. AUton keulamaski ja ritilä olivat myös samalla tavalla turhan ylivalottuneet, joten niille samantapainen korjaus. Lopuksi vielä valoihin ja umpioihin hieman sinertävää sävyä ja yksityiskohtien korostusta.

edit6.jpg

edit4.jpg

edit2.jpg


Tämän jälkeen poistin kuvasta vielä valopylväästä johtuvat heijastukset, jonka jälkeen kuva olikin valmis.

tolppien-poisto2.jpg
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Hienoa! Kiitos Mikko. Ehdottomasti ansaitsee oman ketjunsa tällaiset. Kyllähän tuossa on näyttänyt säätämistä olevan :) lopputulos on kyllä komea!
Eipä kai tuossakaan muuta kuin että harjoittelu tekee mestarin.
Lisää näitä tähän ketjuun. Täytyy alaa itsekin treenailemaan.