https://yliteippaus.fi/

Kuunteletko muiden laittamia linkkejä musaketjuissa?

Kuunteletko muiden laittamia linkkejä musaketjuissa?


  • Äänestäjiä yhteensä
    35

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Foorumilla on useita musiikkiaiheisia ketjuja. Jonkin verran keskustelua, mutta enimmäkseen linkkejä oman maun mukaiseen musaelämykseen jonka haluaa muidenkin tietoisuuteen. Toimin itse muiden tavoin, tästä tykkään, mitäs olette mieltä. Mutta sitä keskustelua ei niin vaan kehkeydy. Hatusta jos vetäisen niin reilusti yli puoleen linkeistä ei kommentoida mitään. Onko kukaan kuunnellut sitä, onko siitä tykätty, onko hiljaisuus hyvä vai huono merkki. Kerro äänestämällä miten hommasi toimii musaketjuissa.

Aina paranee jos haluat kertoa mikä saa sinut avaamaan linkin. Esittäjä, biisi vai pysytkö tiukasti omassa genressäsi. Vai onko viestin lähettäjän mahdollisella tarinalla mitään vaikutusta.
 
Sanoisinko n. 75% linkeistä kuuntelen. Välillä menee aikaa, etten kuuntele yhtään. Ja sitten kun on aikaa (nyt) pakittelen taaksepäin ja vähintään klikkaan aikalailla jokaista videota. Joskus se loppuu alle 5sek ja joskus soi kokonaan. Kommentit jää kyllä valitettavasti kirjoittamatta, ellei nyt sitten satu olemaan ihan kunnolla itseä liikuttava biisi.

Toisaalta, jos en jostain tykkää, niin ei siitäkään viitsi erikseen kommentoida. Se ei kerro niinkään biisistä vaan mun musiikkimausta. Ja jos toinen on sen tykkäämismielessä linkannut, niin ei kovin haluta sitä alkaa morkkaamaan.
Tosin kyllä erittäin harvoin mulle käy niin, etten yhtään tykkäisi jostain biisistä. Jotkut musiikkigenret ei osu kohdalleen, mutta suurin osa kyllä.

Tästä linkittelystä on jo poikinut enemmän kuin kaksi levyhankintaa. Eli joku on linkannut jotain mielenkiintoista, joka jää mieleen pyörimään. Siitä sitten tullut tutustuttua tarkemmin youtubessa tai spotifyllä. Ja eikun tilausta vetämään johonkin suuntaan.

Antaa tulla vain linkkejä. Kyllä niitä kuunnellaan, vaikkei aina niin kommentoidakaan!
 
tuRboman sanoi:
Sanoisinko n. 75% linkeistä kuuntelen.

Melkoinen kuunteluprosentti sinulla, vau. Jos avaan omia tapojani niin pop/rock musaksi laskettavista tunnen ennestään ehkä noin 60 %. Niitä en välttämättä klikkaa koska ovat jo muistissa. Joskus kyllä niitäkin videon tai lavaesiintymisen takia. Outoihin biiseihin tutustun mielellään, paitsi jos alku tai tarina lupailee ei-niin-mieleistä elämystä.

Toinen veruke kuuntelemattomuudelle on se että käyn Stadiumilla enimmäkseen kotikoneellani. Täällä soi AINA jotain musaa taustalla. Ei tule niin vaan pysäytettyä soittoa stereoista ja klikattua tietokoneen omia kaiuttimia soimaan. Hyvänä päivänäni tajuan hävetä tätä  :eek:
 
Mulla syynä tähän kuuntelumäärään on usein, kuten nyt, että muut nukkuu ja kuuntelen musaa tietokoneella. Youtubesta muutenkin tsekkailen, joten ihan kiva klikkailla mitä toiset on tarjonneet. Ehkä tuo 75% on liiottelua, jos kokonaan kuuntelusta on kyse. Mutta kaikki klikkailen ja osan suljen heti.

Töissäkin tulee yövuoroissa kuunneltua, jos vain on aikaa. Työ siis päivystystä, ja joskus ei ole muuta tekemistä kuin tappaa aikaa. Siellä vain ei aina jaksa kuunnella, kun meillä on paljon melua ja hälyä ympärillä, joten tauolla on ihan kiva olla hiljaakin.

 
Valitettavasti vain joka viides tulee kuunneltua. Osin syynä ahdasmielisyys. Toisena syynä ajankäyttö... Mutta ne mitä on tullut kuunneltua on myös johtanut huippulöytöihin jotka on nyt spotifyn soittolistoilla. Esim. eräs hieno biisi koulun bändin esittämä. Versio hyvä ja biisikin toimii.
 
Musaketjut? Ensin kelasin että mikä ihmeen kivi ketjussa. Siis en. En edes lue musaketjuja. Varmaan niissäkin olisi paljon mielenkiintoista, kuten tällä foorumilla on, mutta johonkin se raja on vaan ajankäytöllisesti vedettävä.
 
Silloin kun olen pöytäkoneen ääressä, tulee näitä musalinkkejä kuunneltua hyvistä pikku-Geneleceistä. Nykyjään pääosin kuitenkin käytän iPadia, sen surkeista kaiuttimista ei viitsi oikein mitään kuunnella.
 
Pöytäkonella ollessa tulee katsottua, mutta useimmiten tulee viestejä tsekattua kännyllä, niin sit ei viitsi joka linkkiä katsoa...
 
Piilotan ovelasti tänne tämän viestin  :rolleyes:  Mites, ääliöllä pulma, osaako kukaan teknisesti orientoituneempi auttaa miestä mäessä?


ääliö sanoi:
Missäs muodossa te näitä tänne linkkaatte kun mulla näkyy vain tyhjä harmaa laatikko, josta ei voi mitään klikata?
Mahtaakohan jokin suojausasetus estää linkin? Sama juttu vaikka katsoo näitä läppärillä, täppärillä tai puhelimella.  :mad:
https://www.autostadium.fi/index.php?topic=200.msg315270#msg315270
 
Eniten tulee oltua foorumilla kännykän näytön varassa niin kuin nytkin. Tästäpä laitteesta ei edes näy mitkään tälle foorumille linkatut videot, en tiedä miksi. Videon tilalla on vain täysin tyhjä "kohta" :rolleyes:
Viikonloppuisin tulee oltua esim. tabletin kautta foorumilla ja vieläpä hyvälaatuiset kuulokkeet korvilla, niin tulee noita musiikkejakin kuunneltua.
 
Pekka T sanoi:
Silloin kun olen pöytäkoneen ääressä, tulee näitä musalinkkejä kuunneltua hyvistä pikku-Geneleceistä. Nykyjään pääosin kuitenkin käytän iPadia, sen surkeista kaiuttimista ei viitsi oikein mitään kuunnella.

Sen verran asia muuttunut että nyt tulee kuunneltua myös ipadista ja jos biisi on hyvä, niin sitten airplaylla av-vahvistimen kautta.
 
Satunnaisesti kuuntelen sekä ennestään hyviksi tiedettyjä että uusia mielenkiintoisen näköisiä ainakin jos on aikaa.
Useimmiten selailen foorumia kotiläppärillä ja kuulokkeet korvilla että musiikin kuulee paremmin kuin läppärin onnettomilla vakiokaiuttimilla.
 
Melkeinpä kaikki itselle ennestään tuntemattomat kuuntelen, ainakin vähäsen. Vanhoja ja tuttuja sitten harvemmin.
 
Tuttuja vetoja ei tule avattua, kuin fiilistelymielessä.
Tuntemattomampia jonkin verran ja ihan outoja tulee kyllä ainakin yritettyä.
Tähän käytettävä aika on vaan niin rajallinen. Siksi ei tule ehkä kommentoituakaan, koska jälkijunassa ollaan koko ajan.

 
Kettu sanoi:
Tähän käytettävä aika on vaan niin rajallinen. Siksi ei tule ehkä kommentoituakaan, koska jälkijunassa ollaan koko ajan.

Kuulostaa tutulta, omalta osalta muissakin ketjuissa. Mutta minkäs sille voi että on hidas.  ;)
 
En. Useimmat jutut musaketjussa, kuten jonnekin sinne tuli jo laitettuakin, on täysin mulle tuntematonta. Muusikkojen nimiä, joista ikinä kuullutkaan ja heihin liittyviä nyansseja. Mut eipä se sen enempää häiritse, sieltä voi olla poissa. Muutenkaan en oikein asetu tän foorumin kohdeyleisöön, mutta se on jo offtopic.
 
dosetti sanoi:
...Muutenkaan en oikein asetu tän foorumin kohdeyleisöön...

Tähän olisi jo kiva kuulla perustelut, sillä tännehän kuuluvat kaikki.
Autofoorumin kautta tänne tulin, mutta luetuimmat ketjut minulla eivät liity autohin.
Eikun vaan kiinostavaa juttua tulemaan.

 
En kuuntele, jostakin syystä linkit eivät minulla toimi.
 
Hyödynnän tätä säiettä koska liippaa riittävän läheltä asiaani. Joka pyrkii olemaan lähinnä leikkimielinen katsaus siihen mikä kiinnostaa. Numeroita voi pyöritellä monin tavoin, minä päädyin laskemaan lukukertojen määrän suhteessa viestien lukumäärään kussakin ketjussa  :)

Listaukseeni on päässyt mukaan aika rennolla asenteella valittuina musiikin eri tyylilajeja. Eli ei oteta ongelmia tästäkään. Otan sujuvasti vastaan palautetta ja "väärinlaskettu" kommentteja, keskustelu on aina paikallaan. Muistetaanhan että Musiikki, tv ja elokuvat -alue on julkinen, kaikille avoin alue jonka lukeminen ei edellytä kirjautumista. Tämä lista ei määrittele Autostadiumin käyttäjien tai jäsenten kiinnostusta, vaan kaikkien jotka Musa-alueelle eksyvät aiheita penkomaan.

Laskemani luku on siis lukukertojen määrä jaettuna kirjoitetuilla viesteillä. Eli kuinka monta kertaa "jokainen" viesti on teoriassa luettu. Onko se oikeudenmukaista että muutamilla viesteillä voi päästä listalla ylös verrattuna ketjuihin joihin on kirjoitettu tuhansia viestejä. En tiedä mutta kyllähän se jotain kiinnostuksesta kertoo joten tässä on järjestys  :)

1.  188  TV-sarjojen ja leffojen teemamusat
2.  128  Joulumusaa
3.  128  Easy listening
4.  111  Proge
5.  104  Korvamadot
6.    98  Juomalaulut
7.    92  Twilight zone
8.    88  80 ja 90 -lukujen helmet
9.    77  Originaalit & coverit
10.  76  Blues
11.  17  Instrumentaalit
12.  15  60 ja 70 -lukujen helmet
13.  15  Country

Kaikille musaketjuille on riittänyt lukijoita ja niinpä kannustankin avaamaan uusia aiheita sellaisesta musasta josta haluat kertoa meille.
 
^Mielenkiintoinen listaus juupeli! Joulumusaa?! Mutta suurin yllätys mulle on, että proge-ketjuakin jotkut oikeasti lukee. Vai olisiko niin, että kaikki viihde-alueelle tulevat selailevat about kaikkia ketjuja, mutta noihin kärkipään ketjuihin harva haluaa kirjoitella.