https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Kuuba

juntikka

Sisäänajettu
Liittynyt
11.1.2015
Alkoi polttelemaan moinen paikka. Ja ehkä sikarikin, tulee poltettua- no tulee! Onkos kellään kokemusta? Varaderoon ollaan menossa, ei ole oikeaa Kuubaa, mut lämmintä!

Sähkö oisko ollu 110v, tarviiko muuntajan? Vai pärjääkö adapterilla? Jos joku käynyt, niin kiitti jos jaat kokemuksia. Lähistöllä oon matkannu, mut ny pidemmälle. Mielipiteitä, vaikkapas lentosukista. Onks hyvät, vai pakolliset?

Kiitos jo nyt, Juha
 
M

Makkis

Vieras
Lentosukat on yksilöllinen asia, itse en moisia tarvitse. Pitkä lentohan se on. Itse menin Helsingistä Pariisiin ja sieltä suora Havannaan. Havannassa viikko eleiltiin ja vaan yhtenä aamuna otettiin kaverin kanssa vuokralle Fabia ja pyyhkäistiin Varaderoon. Se on aivan eri maailma. Ei se kuubasta kerro mitään mutta oikein mukavan oloinen mesta. Tekisin sinuna päinvastoin ja ottaisin Varaderosta vuokrafabian ja pyyhkäisisin päiväksi Havannaan.

Matka on hyvää betonielementtimotaria jonka saumojen välistä kasvaa rikkaruohoa ja motarin varret on täynnä liftareita. Noudata rajoituksia, todella tiukka nopeusvalvonta ja kuulemma ankarat sanktiot. Matkaan ei pitkään mene, olisko ollut tunti.

Pienessä Mojito -hönössähän siellä ollaan aina, jätä kuitenkin väliin jos autoilet, nollatoleranssi kun siellä on.

Havannassa on useita sikari"tehtaita" ja ainakin muutamaan keskusta-alueella olevaan pääsee lipun ostamalla livenä näkemään kuinka niitä käsin kääritään. Älä vie euroja mennessä, ei siellä niillä mitään tee ja takaisin tullessa ne napataan sinulta pois ilman syytä. Älä myöskään vaihda ylisuurta määrää sikäläistä valuuttaa, koska takaisin tullessa ne napataan sinulta pois ilman syytä. Muistoksi voi jättää jonkun sikäläisen kolikon taskun pohjalle.

Varaderosta voit myös vuokrata Suzukin Jimnyn jolla voi ajaa "viidakkosafarin" jota suosittelen vilpittömästi. Tuolla reissulla näet sitten mitä se elämä on Kuuban maaseudulla. Se on semmoinen opastettu safari. Hemmetin kiva, älä suotta hölvää OFF:ia, ne sikäläiset ömminkäiset ei siitä piittaa vaikka kanssaturistit niin opastavat. Ja ne on kummallisia ne ömminkäiset.

Myös, riippuen minkä aikaa tuolla olet, myös sen pituisen mediakatkon vietät. Ei ole mitään dataa, ei langalla eikä ilman lankaa.
 

juntikka

Sisäänajettu
Liittynyt
11.1.2015
Kiitoksia. Olisihan sinne Havannaan tarkoitus mennä käymään, vielä auki otetaanko retki vai auto. Auto antais vapauksia enemmän, reitin suhteen.

Mites, ne niitten eurojen kimppuun sillai? Kun matkatoimistot suosittaa, ottamaan riittävästi niitä matkaan. Käy kuulemma hotelleissa maksuun ja toki siihen vaihtoon. Euroja kaverikin suositteli mukaan, on kuulemma toiminut hyvin. Työnsä puolesta "joutuu" siellä välillä viikon makaamaan. Lisäksi suositteli 0,5 litran termosmukia :D