https://automasa.fi/

Kreikka matkakohteena

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Kesän lomamatkan suunnittelu pyörii jo mielessäni ja perinteiseen tapaan Kreikka houkuttelee.
Siinä maassa viehättää edelleen moni asia - taattu aurinko, puhtaat, kirkkaat uimavedet, rehelliset paikalliset ihmiset, kauniit maisemat ja helppo autoilu / skootterilla ajelu.

Mikähän kohde nyt olisi syytä vielä kokea, kun tähän mennessä olemme käyneet kovin monta kertaa Kreetan lapsiystävällisessä Plataniaksessa? Koettu on myös Ateena, Lefkas, Rodos, Santorini, Samos ja Korfu.
 
N

nikob

Vieras
Kefalonia oli oikein mukava kun käytiin siellä yli pari vuotta sitten, rauhallisia pienempiä kyliä tuolta löytyy hyvin ja ruoka todella hyvää niin kun Kreikassa yleensäkin.
Oltiin vain elokuussa 2011 tuolla niin lämpöä kyllä piisasi keskipäivällä hyvin, välillä ehkä liikaakin  :D. Saari oli myös hienon näköinen, eikä ihan niin turisti paikka kuin Rodos.
 
J

Jeppe

Vieras
Paleochorassa ollaan vaimon kanssa käyty muutama kerta ja olaan tykätty.

Paikka on pieni ja rauhallinen, olikohan jotain pari tuhatta asukasta, eikä siellä pääse eksymään, kun se on niemessä, niin kolmella suunnalla on meri edessä.

Siellä kyllä tuulee usein, mutta silloin kannattaa mennä toiselle puolelle kylää, niin on tyynempää. :)

Sieltä pääsee myö laivalle muihin etelän puolen kyliin, sekä päivittäin on laivakyyti Elafonisiin joka on kyllä ihan mukava paikka käydä.

http://kreeta.info/ tuolta löytyy aika kattava tietopaketti Kreetalta, mukaan lukien kattava video-osio, josta saa vähän osviittaa paikoista.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Kiitos kommenteista ! Paleochora voisi olla kokeilemisen arvoinen. Ajelin siellä viime kesänä yhtenä päivänä uimassa ja lounaalla. Alkuun löysin vain tuulisemman puolen, mutta sitten löytyi tuo toinenkin, parempi ranta. Kylä vaikutti mukavalta ja rauhalliselta.

Tämä kuva on otettu vuorelta kylän suuntaan. Oikealla puolella on se tyynempi ranta.

P32A3911.JPG
 
J

Jeppe

Vieras
Itse otin samalta mäeltä kuvan aivan huipulta mastojen juuressa ja sieltä on aika hyvät maisemat.

Ko. mäki näky hyvin kuvassa jonka otin sieltä niemestä Venetsialaiselta linnoiutukselta kylän suuntaan.

Kylän erikoisuuksiinhan kuulu iltaelämän osalta myös katujen sulkeminen ajoneuvoilta, joskus seitsemän aikoihin. Silloin tavernat levittäytyvät pöytineen kaduille ja jalankulkijoille jää kapea väylä jota pitkin pääsee kulkemaan.
 

Liitteet

 • Mastoilta kylään.jpg
  Mastoilta kylään.jpg
  147,7 KB · Katsottu: 285
 • linnoituksen suunnalta.jpg
  linnoituksen suunnalta.jpg
  152 KB · Katsottu: 288
 • Iltakuva pääkadulta.JPG
  Iltakuva pääkadulta.JPG
  103 KB · Katsottu: 291

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Kesän matkat suunnitteilla, ikinä ei ole tullut käytyä kreikassa.. eikä edes lentokoneessa oltua, mutta eiköhän siitä selvitä.  ;D

Oiskohan Lefkas lomanarvoinen kohde kesälle, todennäkösesti kesäkuussa oltas menossa. Tarvitsee olla muutakin tekemistä kuin rantalöhäilyä, sitä ei viikkoa pelkästään jaksa. Apollo ja Tjäreborg ainakin järjestää matkoja.

Patikointireitit ois plussaa, jos pääsis jotain polkuja kävelemään, auton vuokraus myös mielessä.

Jokerikortiksi matkasuunnitelmiin tullut myös omatoimimatka korsikalle.  :)
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Lefkas on sekin oikein hyvä paikka. Kaksi kertaa olen siellä ollut. Majoituskohteeksi valitsisin Nidrin tai Vassilikin. Vuoristo on saaren keskellä aika korkea, mutta hieno ajella auton kanssa. Auton vuokraus on helppoa ja halpaa. Itse vuokrasin Nidrin Sixt -vuokraamosta. Laivaristeily naapurisaarille kannattaa ottaa, ja lähtö on Nidristä. Varmasti löytyy patikointireittejä ja myös aivan upeita rantoja, kuten tämä Porto Katsiki:

P32A4098.JPG


 

Pekka P

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mielenkiintoista kuulla kokemuksistanne.

Kreikka on vielä kokematta ja mielessä vahvana ehdokkaana ensimmäisen perhematkamme kohteeksi myöhemmin kuluvana vuonna.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Pekka P:

perheelle, kuten teillä, suosittelen lämpimästi Plataniasta, ja siellä esim. Apollomatkojen Casa di Porto, Plaza di Porto tai Blue Sea -huoneistohotelleja. Toki monta muuta hyvää vaihtoehtoa löytyy Kreikasta. Kreetalla on hyvänä puolena se, että iso saari tarjoaa uusia autoilureittejä vielä meillekin, vaikka olemme siellä käyneet monia kertoja.

Matkanjärjestäjistä täytyy todeta, että muutama vuosi sitten olin vannoutunut Aurinkomatkojen asiakas, mutta viime vuosina he ovat hinnoitelleet itsensä ulos. Nyt saman reissun saa paljon halvemmalla vaikka Apollomatkoilta. Viime Thaimaan matkalla säästö oli luokkaa 700 eur. Samassa Finnairin koneessa ja samaan hotelliin.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Markku J sanoi:
Auton vuokraus on helppoa ja halpaa. Itse vuokrasin Nidrin Sixt -vuokraamosta. Laivaristeily naapurisaarille kannattaa ottaa, ja lähtö on Nidristä. Varmasti löytyy patikointireittejä ja myös aivan upeita rantoja, kuten tämä Porto Katsiki:

Kiitti vinkeistä. myös Apollo tajoaa autonvuokrauspalvelua, niin että hoitaavat auton suoraan hotellille. Lienee kuitenkin kalliimpi kuin itse vuokrattu.

Lefkaksesta pääsee myös kätevästi mantereen puolelle, onkohan siellä mitään nähtävää?
 

Bepop

Vakiokalustoa
Liittynyt
2.1.2014
Markku J sanoi:
Kreikan loma tulevalle kesälle tuli äsken varattua tuttuihin maisemiin Kreetan Plataniakseen. Pienen poikani kanssa se on varma paikka. Hotellissa on 5 isoa uima-allasta, se on ihan rannalla, ja aamiainen on aika hyvä. Näyttää parhaat matkat jo hupenevan, enkä saanut kuin yksiön. Kaksiot oli jo myyty.

http://www.apollomatkat.fi/lomavalikoima/eurooppa/kreikka/kreeta/platanias/hotellit/casa-di-porto?simple=true

IMG_3979.JPG

Katsopas, kun Markku on päätynyt samaan paikkaan, meillä tosin samasta hotellikompleksista Plaza di Porto, lähtö 25.7. ja 2 viikkoa.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Olimme tuossa samassa hotelliryppäässä Porto Platanias -hotellin 2 h -huoneessa v 2012. Kumma hinnoittelu heillä, kun normikokoinen hotellihuone on kalliimpi kuin huoneisto Plaza tai Casa di Portossa.

Paikassa hyvää ovat jo mainitsemani altaat, sekä lapsille hyvä ranta. Siellä pidettiin uimakoulua paikallisille lapsille - ryhmä näkyy tuossa kuvassa.

DSC00270.JPG


Tämä on toinen isoista altaista - mukava kun pääsee varjoonkin:

IMG_0607.JPG
 

Bepop

Vakiokalustoa
Liittynyt
2.1.2014
Jep, tuttu paikka Platanias on meillekin, pieni ja täysin turistirysä, mutta juuri sopiva tämän kertaiseen lomanviettoon, jolla on tarkoitus nyt muutaman vuoden työputken jälkeen ottaa vaan rennosti, kerrankin ilman puhelinta ja läppäriä.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Juuri näin, turistirysä, joka talveksi "kuolee". Mutta sieltä on aika kiva ja helppo autoilla ison saaren muihin osiin, joista löytyy kreetalaista menoa. Myös bussilla olemme menneet Haniaan vihannestorille ostamaan lounastarvikkeita ja katselemaan kaupungin tarjontaa. Tuossa em. hotellissa on hyvä parkkipaikka vuokra-autoille puomin takana - ja puomi aukeaa huoneiston ovikortilla. Helppo lähteä reissuun kauemmas.
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Samoille rysäalueille mennään mekin vaimon tasalukupäivää karkuun syyskuussa. Ilmeisesti matkatoimistot pienentänyt kiintiöitään kun alko vaikuttaan sille ettei matkoja äkkilähtöihin riitä.

Tähän asti reissattu melkein 100% sti Aurinkomatkoilla, mutta nyt oli hintaero Apolloon sitä luokkaa et päädyttiin heidän reisuun- kumminkin Finnairin samoilla lomalennoilla. Opas saattaa pian olla norjaa puhuva.

Hotelliks vaimo valitsi Kato Staloksesta http://www.cretandreamroyal.gr/ ?
Kellään kokemuksia? Tuo Hanian ympäristö muuten tuttu mutta ei ihan tällä seudulla oo muuta ku läpi ajeltu.
 
M

MMV

Vieras
Vaimolla olisi taas hippa ulkomaille ja ajatuksena olisi käydän Kreikassa (lienee jo kymmenes tai yhdestoista kerta). Onko tuosta Lesvoksesta kokemuksia (siis Lesbos, mutta matkanjärjestäjien todennäköisen häveliäisyyden takia käytetään kreikkalaisempaa Lesvos-muotoa)?

Vaimolle lupasin jo lähteä, jos siellä varmasti on paljon niitä lesboja... 8)
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Offtopiccia vähän, mutta nyt pitää kysyä että te jotka käytte vuodesta toiseen samassa maassa tai jopa samassa paikassa niin mikä on siinä se pointti? Onko paikka niin ylivertainen? Itsellä on selllainen, että ei kiinnosta lähteä samaan paikkaan uudestaan, vaikka olisi kuinka hyvä ja hieno paikka ja kaikki kohdallaan. Maailmassa on tuhansia muita näkemättömiä ja kokemattomia paikkoja että mieluummin itse menen aina katsomaan uutta paikkaa.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Mekin on Välimerellä (Kreikka, Turkki, Espanja) käyty monissa kohteissa. Jos meillä ei olisi tätä pientä poikaa, niin nytkin mentäisiin eri kohteeseen. Tämän nyt valitun Porto Platanias -hotellin valitsin siksi, että tiedän sen olevan optimaalinen tukikohta Kreetalla pojan kanssa. Hyvä ranta vieressä ja 5 hienoa allasta. Sekä tutut ravintolat, joissa mukava henkilökunta. Pettymyksiä ei tällä matkalla todennäköisesti tule.
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mun on helppo nyt mennä täs saman toistossa vaimon selän taakse. Tää etelänmatkailu on vaimon juttu ja mulle koko matkustus hiukan pakkopullaa. Vaimolle riittää aurinko ja mulle lyhyt lentomatka.

Olen koittanut esittää vaihtoehtoja, nytkin hiukan Sisiliaa tai Kroatiaa katselin, mutta vaimon haut aina päätyi Kreetaan. Ja mullehan käy, varsinkin näin vaimon juhlavuonna.

Oma siskoni asuu aasiassa viel muutaman vuoden ja sinnekin kannattas mennä, mut omat terveydelliset rajoitteet on vastaan pitkää lentomatkaa....
 
M

MMV

Vieras
-P- sanoi:
Offtopiccia vähän, mutta nyt pitää kysyä että te jotka käytte vuodesta toiseen samassa maassa tai jopa samassa paikassa niin mikä on siinä se pointti? Onko paikka niin ylivertainen? Itsellä on selllainen, että ei kiinnosta lähteä samaan paikkaan uudestaan, vaikka olisi kuinka hyvä ja hieno paikka ja kaikki kohdallaan. Maailmassa on tuhansia muita näkemättömiä ja kokemattomia paikkoja että mieluummin itse menen aina katsomaan uutta paikkaa.

Jos minuun viittasit, niin Kreikassa olemme käyneet sen kymmenkunta kertaa viimeisen 15-vuoden aikana. Mutta, koska matkustamme paljon (esim. viime viikolla tulimme Tsekeistä), sopii sekaan useampi Kreikka-matkakin. Tosin ainoastaan Kreetalla olemme käyneet kahteen kertaan (Platanias ja Rethymonon). Meidän matkustustahti on varmasti valtavirrasta poikkeava, koska teemme 4-6 ulkomaan lomamatkaa vuodessa. Tässä Prahan ja Kreikan matkan välissä piti käydä vielä Singaporessa, mutta siirsimme suosiolla ko. matkan ensi vuoteen, koska syyslomien aikaan on taas uusi matka. Tämä tosin sellaiseen paikkaan, jossa käymme säännöllisesti eli Lontooseen, mutta nyt ensimmäistä kertaa tyttären kanssa.

Korostan että minulla ei ole tarkoitus elvistellä asialla, emme ole tuloiltamme varmastikaan tämän foorumin kärkeä. Vaimo priorisoi matkustamisen hyvin korkealle (itsekin tykkään) ja pyrimmekin säästämään arjessa, jotta tämä matkustusmäärä saadaan pidetty budjetissa.