https://automasa.fi/

Kosketinsoittimet/sähköpianot

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
8 875
Vaimolle pitäisi hankki kosketinsoitin tai sähköpiano. Hän kävi nuorempana yli kymmenen vuotta pianotunneilla, mutta nyt ei ole vuosiin soittanut. Jonkinlainen soitin pitäisi siis hankkia, että pääsisi taas soittelemaan eikä soittotaito katoaisi ihan kokonaan. Stadiumilla kun tuntuu olevan soittotaitoista porukkaa, niin ajattelin kysyä täältä vinkkejä, että minkälainen soitin kannattaisi hankkia? Ei tietenkään mitään ammattilaismallia, mutta kuitenkin sellainen, jolla nyt jotain tekisikin.
Kosketusvoiman tunnistus nyt ainakin on ehdoton vaatimus, se nyt varmaan löytyy jo kaikista leluja paremmista vehkeistä?
 

MJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
6 411
Itse en ole kovin paljoa kiippareilla soitellut, tässä ainakin osoite josta löytyy monipuolinen valikoima ja hinnat ovat kohdallaan:

http://www.thomann.de/fi/keyboardit.html

Vaikka kyseessä on saksalaisen firman sivut, on niiden käyttökieli kuitenkin suomi.

Siitä, minkälaiset ominaisuudet soittimessa pitää olla -> kannattanee pyytää niiden loppukäyttäjältä tarkempia speksejä. Dynaamiset koskettimet löytyvät useimmista malleista, mutta pitääkö niiden olla soittotuntumaltansa pianon koskettimien kaltaiset vai voivatko ne olla tavanomaiset kiipparikoskettimet? Minkälaiseen käyttöön soitin tulee, kuinka laaja skaala siinä tulee olla, minkälaiset efektipankit halutaan, liitäntätarpeet muihin laitteisiin, etc...

Mikko osannee antaa asiasta paremmin perillä olevan näkemyksiä..?
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
8 875
Juu Thomannin sivuja on tullut selailtuakin, sieltä osui silmään tällainen paketti. Mikään merkkilaitehan tuo ei ole, mutta hinta/paketin sisältö vaikuttaa hyvältä.

Siihen uskoon olen rouvan puheista jäänyt, että koskettimissa ei tarvitsisi välttämättä olla oikeaa pianotuntumaa. Ja koska hän on soittanut enimmäkseen klassista tai "kevyttä musiikkia", niin hirveän suuri efektivalikoimakaan ei ole tarpeen. Tuohan tulee siis lähinnä siihen käyttöön, että saa pidettyä soittotaitoa yllä ja koska lapsia ei varmastikaan saa pysymään erossa laitteesta, ei millekään huippuluokan laitteelle ole tarvetta. Soittelee ennemmin jonkin aikaa vähän edullisemmalla soittimella ja vaihtaa sen sitten parempaan, kun lapset ovat kasvaneet sen verran isoiksi, että osaavat varmasti käsitellä soitinta hyvin. :)
 

MJ

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
6 411
^...ja kuinka tuota laitetta käytetään, siitä linkkasin aiemmin viikolla tuonne kitara / basso / soittotopiciin. Livenä tuo on varsin vaikuttava instrumentti.