https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Kokemuksia ja hintatietoja Webaston / Eberin jälkiasennuksesta

Pekka P

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Talven lähestessä vähitellen uhkaavasti on alkanut painaa mieltä tämä (allekirjoituksen) Leonin ainoa itseäni häiritsevä varustepuute. Se voi pidemmän päälle olla uhka pitoajallekin ja toisaalta jälkiasennus olisi hyvä sitoutusporkkana muutoin mieleiseen autoon.

Eli osto/asennuspaikkasuosituksia lähinnä Turun ja Helsingin seudulta kaipaisin, mutta Tampereella / Oulun seudulla voisi olla mahdollista asennus teettää. Ja onhan tämä yleisemminkin mielenkiintoinen aihe vai joko tällainen aihe foorumilla jo jossain onkin?

Yhden jälkiasennuksen olen teettänyt, ex-Seatiin yli kymmenen vuotta sitten. Siinä meni melkein kaikki mahdollinen aluksi pieleen, joten mieluusti veisin paikkaan. josta on jotain hyvää kuullut. Onko kukaan täällä laitattanut juuri TDI 150 / 184:een?

Luonnollisesti myös hintatiedot kiinnostavat. Lähinnä ottaisin pelkällä kauko-ohjauksella. GSM-ohjauksen lisätoiminnoista ei käytössäni juuri lisäarvoa ole eikä laturi ole välttämätön, kun matka-ajossa latautuu riittävästi.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Huoltorep Oy:ssä olen Lauttasaaressa yhden asennuttanut. Työn laadussa ei kerta kaikkiaan mitään valittamista ja työn hintakin oli ihan kohtuullinen. Sen verran kuitenkin aikaa tuosta, että silloiset hintatiedot varsin merkityksettömiä tänä päivänä.

Automaassa kun asensivat toiseen autoon, niin auto meinasi palaa kaksi vuotta myöhemmin. Onneksi tuota amatöörifirmaa ei enää ole, missä sitten mahtaa se amatööriasentaja olla töissä tänä päivänä. Onneksi ehti kärytä vain johtosarja, syynä "abiko"-liitokset, joilla kaikki kytkennät oli tehty. Liitokset alkoivat lämpenemään pikkuhiljaa ja lopulta niin paljon, että eristeet paloivat. Korjautin asennuksen ja vaihdatin kojelaudan alla olevat johtosarjat Huoltorepissä, lasku meni Automaalle.
 
T

TeBsu

Vieras
AutoAlarm Lahti, ovat tehneet jo vuosia ja ammattitaitoinen porukka tekemässä, ehdottomasti ainakin hintaa kannattaa kysellä, epäilys kummiskin että noin 1800 +/-
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Hinnassa säästää, kun asennuttaa Webaston vain sen ovaalin kellokytkimen kanssa ja tilaa Telestart-kaukosäätimen (T91, T100HTM, ...) itse Saksasta ja asentaa itse. Monimutkaisinkin asennus vaatii vain vastaanottimen asentamisen johonkin kojelaudan sisään (sen verran että pysyy paikallaan), kaukosäätimen antennin asentamisen (olen senkin jättänyt yleensä kojelaudan sisään tai A-pilarin juureen) ja T100HTM vaatii lämpötila-anturin asentamisen (ohjeen mukaan tuulilasin yläreunaan, mutta olen asentanut sen alareunaan, jolloin sisätilat lämpenee paremmin, kun ei ole puhallusta suoraan anturille) ja vielä Y-haarakaapelin, jolla kaukosäädin kytketään ovaalikellolle tulevaan johtoon tuon kellon rinnalle. Kaikki johdot kytketään valmiilla liittimillä.

Sama homma vaikkapa Remucin ja Danhagin asentamisen kanssa, paitsi että niissä on GSM-antenni.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Pekka P sanoi:
Lähinnä ottaisin pelkällä kauko-ohjauksella. GSM-ohjauksen lisätoiminnoista ei käytössäni juuri lisäarvoa ole....

Kuitenkin ääni Remucille, toimii luurista, tietsikalta niin ei tarvitse kannella yhtä erillistä mokkulaa mukanaan eikä T91 / Remuc hintaerokaan mitään maagista tuossa kokonaisuudessa ole varsinkin kun Remucin voi siirtää vaikka seuraavaan autoon.
 

ClintMeatwood

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Poloon asennutin webaston kaukosäädöllä täällä: www.autovarustelu.fi. Palvelu oli hyvää ja asennuksessa ei moitittavaa. Voin suositella kyseistä puljua, hyvää palautetta kuullut useammalta henkilöltä. Hintaa tuli ~1500€
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Penguin sanoi:
... itse Saksasta ja asentaa itse.

Yllättäen varsin paljon hankaluutta oli selvittää mihin kohtaan vesikiertoa kytkentä tulee tehdä ilman autokohtaista asennusohjetta joka ei välttämättä kuulu toimitukseen.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Luetaanpas nyt se koko virke. Kirjoitin, että asennuttaa sen Webaston ja asentaa kaukosäätimen itse. Kaukosäätimen asentamiseen ei tarvitse tietää yhtään paikkaa vesikierrossa. Puolen tunnin hommassa säästää jopa satasia itse tehden.
 

Harza

Vakiokalustoa
Liittynyt
10.4.2014
ClintMeatwood sanoi:
Poloon asennutin webaston kaukosäädöllä täällä: www.autovarustelu.fi. Palvelu oli hyvää ja asennuksessa ei moitittavaa. Voin suositella kyseistä puljua, hyvää palautetta kuullut useammalta henkilöltä. Hintaa tuli ~1500€
Olen asennuttanut Autovarustelussa autooni Webastoni ainakin 10 kertaa. Työ on tehty erittäin asiallisesti ja palvelu pelaa. Saavat asentaa Mersuuni Webaston taas kuukauden sisään.Suosittelen.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Penguin sanoi:
Puolen tunnin hommassa säästää jopa satasia itse tehden.

Sorry, huolimaton lukeminen.
Totta, mm Remucin asentamisessa meni parisen tuntia suunnittelun kanssa.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mullein asennettiin em Autovarustelussa webasto tähän Subaruun. Täysin varauksetta en voi kehua työtä. Sulakekotelon kansi katosi tuolla reissulla. Johdotukset on vedelty huolimattomasti eikä ollut kiinnitelty oikeastaan ollenkaan. Liitokset abikoilla.
Itse laite ja putkitukset moitteetta.

Arton Auto Tervajoella asensi edelliseen Subaruun ja siinä meni aika moni asia pieleen. Mm asennuspaikka oli väärä. Polttoaineletku pääsi hankaamaan vetariin ja meni tietysti puhki -> dieselit pitkin kenttiä.

Hinnat siinä parin tonnin paikkeilla. Ekassa mulla oli se kello + kake ja tästä nykyisestä jätin kellon pois kun en sitä koskaan tarvinnut.
Autovarustelussa hinta oli 2000€ thermo top ja t91.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
En ole suoraan Saksasta katsonut hintoja, mutta omani tilasin www.eeperi.com -nimisestä paikasta. Hinta oli varsin kilpailukykyinen, eikä palvelussakaan ollut valittamista. Olisikohan tuolloin joskus nelisen vuotta sitten Webaston Thermotop E, minikello ja Telestart T91 maksanut postikuluineen ~1200€.
Koko hoidon asennus Mikkelissä yleiskorjaamolla, joka noiden kanssa on pelannut noiden kanssa enemmänkin, maksoi 350€.