https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Kokemuksia hotelleista Suomessa

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Foorumilla on useita hotelliyöpymisten ammattilaisia. Me muut sitten satunnaisemmin lomillamme tai muilla matkoillamme maksamme huoneesta jossa nukkua  :)

Kerätään tänne kokemuksia hotelleista yleisellä tasolla sekä ihan kohdistettuja vinkkejä hyvistä ja ei-niin hyvistä majapaikoista.

Me reissaamme pitkin Suomea kahdesti vuodessa. Yövymme aina hotelleissa. Yleensä jonkin isomman, tunnetumman ketjun paikoissa. Viimeisimpinä kokemuksina tuntuu että henkilökunnan määrää olisi vähennetty ainakin kiireisimpien sesonkiaikojen ulkopuolella. Ymmärrän kyllä säästämisen tarpeen kunhan se ei vaikuta liikaa asiakaspalveluun tai viihtyvyyteen.

Nukun yleensä hyvin, sen minkä nukun, jos on huoneessa edes jonkinlainen ilmanvaihto eikä toisaalta liian kylmää. Joskus suihkukoppi on niin pieni, että kun kääntyy ympäri niin heilautat persuksellasi suihkun säädöt uusiksi.

Myös vessapaperin laatu on noussut tärkeäksi asiaksi  ;D  Harkitsen ihan vakavasti ottavani seuraaviin reissuihin omat pehmoiset paperit mukaan. Alkaa nimittäin pitemmän päälle tuntumaan ikävältä se karkealla raapiminen.
 
Josko tähän voi myös sekoittaa kylpylä-hotellit. Niistä eittämättä paras kokemus on Aulanko. Itse arvostan hiljaisuutta ja rauhallisuutta, ympäröiviä ulkoilumahdollisuuksia sekä hyvää ruokaa. Kaikki nämä toimii ko kohteessa. Ehkä voisi itsekin enemmän kokeilla erilaisia vaihtoehtoja mutta aika on rahaa ja huono valinta vie aikaa, rahaa ja myös lisää yleistä ketutusta.
 
Tampereella yövyttäessä aina hotelli Ilveksessä tullut yövyttyä. Iso hotelli, mukavaa henkilökuntaa, hyvät huoneet ja hyvät ravintolat. Parkkihallissa tosin parkkiruutujen leveysmitoitus suunniteltu hyvin kapeille autoille :eek:
 
Turussa on tullut usein yövyttyä Sokos Hotel Hamburger Börsissä siinä kauppatorin laidalla, etenkin kesäisin. Syynä tähän on se, että aina muistellaan yhtä kesäistä iltaa kun siinä oltiin illalla syömässä, vaikka harvoin tulee itse siinä hotellin ravintolassa syötyä. Siitä ravintolasta saa ne kadulle päin olevat seinät auki ja siinä istuttiin ilta-auringossa siinä "seinän" vieressä joka oli siis kokonaan auki. Ihan oli fiilis jotenkin kuin olis ollut ulkomailla. Todella mukava. Itse hotellihan on ihan peruskauraa. Minusta Suomessa on about se ja sama missä ketjuhotellissa asuu. Samanlaisia kaikki.
 
Viime vuosina olen yöpynyt kotimaan hotelleissa melko vähän. Yksi havainto on, että siivouksen taso on laskenut kovan hintakilpailun ja kyseisen palvelun tiukan ulkoistuksen myötä. Toki se on ollut ulkoistettu jo pitkään, mutta hintakilpailu siivouksessa on äärimmäisen tiukkaa (huomasin työssäni meidän firman siivouksia hiljattain kilpailuttaessani).

Suomen isommilla ketjuilla aamiainen on hyvä, ja palvelu kaiken kaikkiaan mielestäni OK. Omia suosikkihotellejani olivat enemmän matkustaessani Tampereen Ilves, Oulun Vaakuna, Kuopion Puijonsarvi - osa on jo unohtunutkin mielestä.
 
Scandicissa tulee enimmäkseen yövyttyä pohjoismaissa. Jo aloitustason kanta-asiakaskortilla saa kesäisin ja muuten hiljaisempina aikoina -20 % huonehinnasta. Päivän lehti kuuluu huoneen hintaan, tosin Suomessa iltapäivälehti, ja 6 €:n alennuskupongin saa, jonka voi käyttää ruokaan tai alkoholittomiin juomiin. Viikonloppuisin ja kesällä saa ravintolassa 20 % alennuksen ruokailusta. Pienemmät lapset saivat menun seisovasta pöydästä ilmaiseksi ja isommat maksoivat 5 €, kun ruokailemassa oli yksi maksava aikuinen. Eri tapahtumiin saa lippupaketteja yhdessä huoneen varauksen kanssa. Tänä kesänä otettiin Asuntomessuille ja Särkänniemeen liput huonepaketissa varsin edullisesti.

Itselläni on kanta-asiakaskortti, jolla huoneen saa upgreidattua pykälää parempaan luokkaan ilman lisäkustannusta ja Ruotsin Scandiceissa on saanut kahden huoneen sviitin normaalihuoneen hinnalla. En tiedä onko vakio homma vai vaan sattumaa. Voi johtua siitä, että harvoin varaan huoneita montaa päivää etukäteen, usein soitan samana päivänä kun on tarve ja kysyn. Useamman kerran myös tiedusteltaessa täynnä olleesta hotellista kuitenkin löytynyt huone, kun on kanta-asiakaskorttia vilauttanut tai vaan nimensä kertonut. Ilmeisesti täysi on kovin suhteellista.

Yksi hotelliketju Suomessa on johon en enää mene pettymään: Cumulus.
 
Kuopion Puijonsarvessa siivouksen taso laskenut, aamupala ollut ok vaikka kalakukko on jätetty pois. Tulevana viikonloppuna la-su testaamme Jahtihovia sataman tuntumassa, luvattu ilmastoitu huone.
 
Meillä firman matkoilla sihteeri varaa hotellit. Jostain syystä valinta osuu aika usein Sokos hotelsin luukkuihin. Näissä on sitten tullut reissattuakin... osa sitten jopa omatoimisestikin. Pasila, Presidentti, Koli, Vuokatti, Vaasa ja Turku on tullut käytyä näistä. Oulussa toki Eden sitten muissa merkeissä.

Näissä on ihan hyvin jaksanut nukkua seuraavan päivän koitoksiin. Tilaa yleensä riittävästi, mutta usein vähän iäkkäämmissä huoneissa ikä myös näkyy. Yleensä kylpyhuoneessa... Aamiainen on yleensä ollut perushyvää tasoa, jolla jaksaa hyvin puolille päivin. Tämä on työmatkalla ehkä tärkein juttu.
Brändäys on sikäli onnistunut, että Break-puolen hotellit, etenkin uudemmat tai vasta uusitut sopivat myös perheen kanssa reissaamiseen. Mukavin muisto onkin Vuokatin Breakista kun tilattu 2+2 huone vaihtui tiskillä Junior-sviitiksi lisämaksutta :)

Eipä siinä.. pari kilpailevankin ketjun hotellia koettu ja tällä kokemuksella voisi sanoa, että kyllä niissäkin samalla tavalla yöpyy. Simonkentässä huoneet vain oli pienet, mutta aamiainen sitten erittäin hyvä. Puitteethan on kunnossa senkin edestä. Rantasipi Ruka taas peittosi maisemillaan liki kaikki muut paitsi Kolin.

Summa summarum: uudet hotellit yleensä on viihtyisiä, palvelu riippuu jopa henkilökunnan vuoroista ja aamiainen vähän sitten paikkakunnasta. Periaatteessa kuitenkin varsin hyvin "isommissa" hotelleissa on jaksanut olla.
 
Firman puolesta sama käytäntö kuin ConD:lla  ;) Mutta itsekin saa hotelliin vaikuttaa jos haluaa. Omill reissuilla tulee sitten enemmän haettua niitä erilaisempia hotelleja. Parhaiten on mieleen jäänyt Rauman vanhassa kaupungissa ollut pieni yksityinen hotelli ja Hämeenlinnan keskustassa oleva yksityinen hotelli, nimiä en valitettavasti muista. Mutta molemmat siis positiivisessä mielessä hyviä. Palvelu hyvää ja tunnelma jotenkin kotoisampi.
 
Penguin sanoi:
Yksi hotelliketju Suomessa on johon en enää mene pettymään: Cumulus.

Cumulus oli joskus takavuosina hyvää perustasoa oleva edullinen hotelli, mutta taso on tosiaan laskenut enkä ole niissä enään majoittunut.

Työmatkoilla tulee usein yövyttyä Sokos hotelsin majoitusliikkeissä, Kuusamo, Pasila, Vantaa, Joensuun Vaakuna,viimeksi Presidentti. Pasilaan on helppo kulkea julkisilla ja on ihan hyvää perustasoa, aamupala hyvä ja henkilökunta ystävällistä. Vantaa oli aika kulahtanut mutta aamupala ketjun konseptin mukaisesti hyvä, sama pätee oikeastaan myös Presidenttiin. Joensuu ok mutta illalla yökerhon puolella kohtelu oli tylyä ja ilta tulikin lopetettua yhteen lonkeroon, ei enään toiste sinne ellei ole pakko. Kuusamossa huone sattui olemaan hotellin vanhassa siivessä ja se sitten näkyikin huoneen kunnossa, kaikki oli toki ehjää mutta kulunutta ja tv edusti vielä kuvaputkiaikakautta, aamupala oli Kuusamossakin hyvä.

Scandicissa on myös vietetty jokunen yö, ainakin Simonkenttä ja Jyväskylä on tullut kokeiltua eikä kummassakaan ollut moitittavaa. Scandicin aamupala on myös hyvää tasoa kuten Sokoksellakin, molemmilla ketjuilla löytyy myös pekoni valikoimista joka ei enään ole kaikissa hotelleissa itsestäänselvyys.

Yksittäisi kokemuksia;
Hailuodon Luotsihotelli, huone vaatimaton ja huonosti siivottu mutta näköalat oli kohdallaan sekä huoneessa että ravintolassa. Aamupala ei muistaakseni ollut mikään kummoinen.

Hilton Airport hki-vantaalla, selkeästi paras kotimainen hotellikokemus alkaen huippuluokan palvelusta respassa ja huone oli erittäin siisti ja tilava, sekä tyylikkäästi sisustettu. Aamupala oli varmasti paras kotimaisissa hotelleissa tarjotuista joskin sikahintainen, varasin huoneen hiukan viimetipassa Hotels.comin kautta ja hintaan ei kuulunut aamupalaa, sain kuitenkin luvan liittää aamupalakuitin matkalaskun kylkeen ja hyvä niin, en kyllä olisi muuten maksanut aamiaisesta pyydettyä 25€:n hintaa :eek:

Holiday-inn Oulu joskus vuosia sitten, varmaankin ok majapaikka kun mitään erityistä ei ole jäänyt siitä mieleen. Paitsi pysäköinti tuli halvaksi kun respa sekoili autopaikkojen jaossa, ei sitten perineet siitä mitään.
 
Karvis sanoi:
Joensuu ok mutta illalla yökerhon puolella kohtelu oli tylyä ja ilta tulikin lopetettua yhteen lonkeroon, ei enään toiste sinne ellei ole pakko.

Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.
 
nemos sanoi:
Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.

Jostain oudosta syystä Joensuun aamiaisesta ei ole jäänyt oikein minkäänlaista mielikuvaa, mutta ei se varmaan huono ainakaan ollut :-\
 
nemos sanoi:
Joensuun Sokos-hotellissa olen ollut viimeisen 10 vuoden aikana ehkä 3 kertaa. Minusta se erottuu tasaisen vahvasta Sokos-rintamasta poikkeuksellisen laajalla aamiaisellaan, jossa on monia paikallisia herkkuja.

Tuo tosiaan pitää paikkansa. Muutenkin arvostan jos aamiaisella on edes yksikin kaavasta poikkeava paikallinen tuotos lisänä.
 
Itselleni tuo hotellin aamiaisen valikoima ei ole kovinkaan tärkeä, kun kotonakaan ei yleensä tule paria kahvimukillista tai ehkä lisäksi yhtä leipää, kummoisempaa tule syötyä.  Kaikissa suomalaisissa hotelleissa aamiainen on valikoimaltaan vähintään riittävä, vaikka laatu nyt ei ole kummoinen missään, normi vakuumipakkauskamaa joka paikassa yleensä.
 
Työhöni ei kuulu matkustelua kotimaassa eikä ulkomailla, joten hotellikokemukset liittyvät aina vapaa-ajan matkailuun.

Tänä kesänä emme vielä lähteneet pojan (8 kk) kanssa Tukholmaa kauemmas ulkomaille, mutta kotimaassa matkailtiin aika paljonkin. Hotelleissa majoituimme Cumuluksessa Porissa ja Mikkelissä, Sokoshotellissa Jyväskylän Paviljongissa ja Kolilla sekä lisäksi Scandic Oscarissa Varkaudessa.

Ylivoimaisesti paras kokemus oli Jyväskylän Paviljongin uusi hotelli, joka vakuutti niin huoneen, aamiaisen, kun palvelunkin puolesta. Alueella oli myös ilmaisia kadunvarsiparkkipaikkoja hyvin saatavilla. Hinta taisi olla 101 euroa ja tuntui jopa edulliselta. Kolin hotelissa palvelut ja kokonaisuus on muuten kunnossa, mutta huone oli todella kulunut, mutta onneksi ilmeeltään ihan yleissiisti. Olimme Kolilla myös edellisenä kesänä ja silloin meillä oli aika vasta remontoitu huone.

Vaatimattominta tasoa tämän kesän hotellikokemuksistamme ovat tosiaan Cumulukset. Kun kyse on ollut pelkästä yöpymisestä ja aamiaisesta, taso on mielestäni kuitenkin ollut ihan siedettävä hintaan nähden.

Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.
 
Pekka P sanoi:
Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.

Pakko suositella Vaasasta hotelli Kantarellista, kaikki huoneet ovat sviittejä ja sisältävät saunan tai poreammeen.
Tosin hotellin ravintola ei niin häävi ole. Siihen suosittelen omien kokemuksien perusteella Brasserie & Bar Fondista, mukava tunnelma ja hyvä ruoka.
 
Pekka P sanoi:
Kesäloma loppuu  :( ja huomisiltana on kesän viimeinen hotellimajoittuminen; todennäköisesti Vaasassa.

Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla on varma valinta Vaasassa. Oli kärkipäässä jossakin myyntimiesjärjestön hotellilistallakin.
 
nemos sanoi:
Sokos Hotel Vaakuna torin laidalla on varma valinta Vaasassa. Oli kärkipäässä jossakin myyntimiesjärjestön hotellilistallakin.
Vaasassa ajaisin Rantasipi tropiclandiaan. Vaakuna tahtoo olla meluisalla paikalla, etenkin viikonloppuna...
 
ConD sanoi:
Vaasassa ajaisin Rantasipi tropiclandiaan. Vaakuna tahtoo olla meluisalla paikalla, etenkin viikonloppuna...

Siinäpä tulikin tärkeä hotellin valintaperuste, joka sekään ei välttämättä käy ilmi ennakkotiedoista. Vilkas liikenne, huono äänieristys, niin yö on pilalla. Puhumattakaan meluisista hotellivieraista, jotka mesovat kaiket yöt.

Myös näkymillä on merkitystä. Ankea, sotkuinen sisäpiha ja alakerros vs. korkealla avarin näkymin on valtava ero. Merta tai kunnon maisemia harvoin löytyy :).
 
Matkustan työn puolesta hotelleissa tuollaisen 50 - 70 yötä vuosittain. Tällä hetkellä rankkaisin Suomen parhaaksi työmatkustus hotlaksi Jyväskylän Paviljongin, toki tuonne kannattaa majoittautua myös vapaa-aikanakin.
 
Suomussalmella Kiannon Kuohut on ollut varsin positiivinen kokemus. Se oli ennen Scandic-ketjun hotelli ja aikanaan kuului myös Hilton ketjuun. Ei nyt muutamaan vuoteen ole tullut käytyä, mutta aikanaan tuli siellä yövyttyä yhteensä yli 200 yötä, muutaman vuoden sisällä ja alkoi tulla myös henkilökunta varsin tutuksi. Ainakin silloin henkilökunta oli aivan 10+ palveluasenteessaan ja joustavuudessaan. Menin aina paikalle illalla, kun kylpylä oli jo sulkeutumassa ja aina pääsin virkistäytymään vielä altaalla ja piipahtamaan saunassa. Pitäisi oikeastaan käydä tarkistamassa millainen on tuon hotellin taso nykyisin. Ehkä siellä voisi ensi talvena jollain hiihtoreissulla piipahtaa.
 
Tulipa tuossa kerran juteltua erään kokeneen matkamiehen kanssa hotellien aamiaisista ja koska hänellä oli vahva näkemys siihen että pekonia pitää löytymän, olen sen jälkeen itsekin uteliaisuuttani asiaa seurannut. Ei tosiaan ihan joka hotellissa sitä olekaan tarjolla.

Seinäjoella S-hotelli Lakeus on kysymäni mukaan remontoitu melko kokonaan vuoden sisään. Oli ensimmäinen kerta omalla kohdalla kun avainkortti toimi hississä ja huoneen ovella etänä, käyttämällä sitä lukijan kohdalla. Tuntui vaivattomalta vaikka huoneessa se sitten piti laittaman perinteisesti pidikkeeseen että valot syttyivät.

Muoks. parit täsmennykset viilattu  :)
 
pokkus sanoi:
Suomen hotellien aamupalat on aivan ykkösluokkaa!

Just meinasin tulla sanomaan täysin päinvastaista. Teollista linjasto-ruokalamössöä, josta ei paljon ole hyvää sanottavaa. Jenkeissä en ole käynyt niin ei ole vertailupohjaa siihen suuntaan. Suomessa mehut ja kahvit tulee automaatista, pekonin korvaa halvin mahdollinen kevytnakki, kokkeli on teollista valmistetta, kasviksia edustaa jäävuorisalaatti ja kylmyydellä tapettu kurkku ja tomaatti. Hedelmiä ei yleensä ole tarjolla, jogurtit ja myslit on teollista lisäaineilla kyllästettyä moskaa, leipä kuivaa valmiiksiviipaloitua teollista tavaraa tai sitten jotain kaasupatonkeja. Niin ja juustot ja leikkeleet jotain kevytmoskaa.

Jonkun verran on Suomessa tullut hotelleissa yövyttyä ja kaikissa sama juttu. Muuten hotellit täällä on todella siistejä ja kaikki toimii erittäin hyvin. Ja jos ihan totta puhutaan niinolen minä hyvänkin aamiaisen kerran saanut, Klaus K:ssa Helsingissä, joka muutenkin on se paras hotellikokemus kotimaasta. Tampereelta hyvin miellyttävä uusi tuttavuus on muuten Scandic Station Tammelassa, siis muuten mutta tuo aamiaissyndrooma vaivaa tätäkin paikkaa.
 
Ilves hotelli tanpereella. siellä ollut parikin kertaa.
Aamupala on kyllä loistava. On tuoretta patonkia, mustaamaggaraa yms.
Tullut yleensä syötyä lounaan verran kamaa ennen kuin lähtenyt himaan  ;D